עבור לתוכן

בחינת מצב ההשקעות של ארקדי גיאדמק

Featured Replies

פורסם

לאחר כ-3 חודשים מאז בולמוס הקניות של גאדיימק החלטתי לראות כיצד הוא הצליח בבחירת החברות שאותן החליט לרכוש. האם הוא משקיע גאון ומחונן שיודע לבחור בקפידה עסקים מוצלחים עם עתיד הנסחרים בזול? או שאולי לא?

את אוסיף הוא קנה בפרמיה של כ80%

ברגע שהוא משלם פרמיה המניה מתקנת את המחיר שלה

חברה שווה מה שמוכנים לשלם עבורה

עברו חודשיים מהרכישה של אוסיף, המניה עדיין הרבה יותר גבוהה ממה שהוא שילם

יותר מזה, אני מוכן לשים כסף שגם עוד שנה זה יהיה המצב

מי שקונה בשיא תמיד אוכל אותה, בטווח הארוך כשנכנס משקיע רציני (שכמובן לא עושה כלום סתם אלא מעסיק כלכלנים שבודקים כדאיות וdue diligence וכו')

יש השפעה חיובית

זאת קצת תמימות מצדך לטעון שהוא לא מבין בהשקעות ועושה דברים סתם, הוא מעסיק מספיק אנשים שמבינים בזה

אוסיף - גיאדמק קנה את החברה בקצת פחות ממה שהמניה הגיעה אליה. גאדיימק קנה מניות לפי שער של 241 שקל למניה. היום מניה שווה 130 שקל. הפסד של יותר מ-46%. מדד ת"א 100 לשם השוואה, ירד ב-9.17% באותה תקופה.

מניית גילאון - גיאדמק קנה מניות לפי שער של 5.275 ש"ח למניה. היום מניה שווה 3.009 ש"ח.

הפסד של 43% בערך.

פטרו גרופ -גאדיימק קנה את החברה לפי שווי שוק של 150 מיליון דולר. היום החברה שווה 56.5 מיליון דולר. הפסד של כמעט 62.5%.

גאדיימק בכישרון רב מאוד הצליח להפסיד המון כסף. כל מניה שהוא נגע בה (כולל טיב טעם שאותה לא רכש בסוף ד"א), קרסה. כל אחד מכם, אם היה בוחר 3 מניות על עיוור, היה מנצח בענק את גאדיימק בקרב משקיעים. אפילו אם גאדיימק היה קונה את 3 המניות האלו ללא פרמיה, קרי במחיר השוק באותו היום, הוא היה נמצא היום בהפסד.

פורסם

אני חושב שאני מדבר בשם כולם, כשאני אומר שעל הז*ן שלו.

פורסם

מה אתה הרואה חשבון שלו? למי איכפת? ההשקעות שלו בארץ זה כסף קטן לעומת העסקים שלו בחו"ל.

פורסם
  • מחבר

את ההפסד הזה הוא דווקא כן מרגיש. זה מאות מיליוני שקלים. אין לו אינסוף כסף. לפי כל מיני פירסומים יש לו בין מיליארד ל-4 מיליארד דולר, ופה על הנייר הוא הפסיד סכום בהחלט לא זניח ממנו. והתשובה לשאלה למי אכפת - למי שמשקיע בבורסה.

פורסם

אם הייתי במקום גיידאמק היום הייתי מפטר את היועצים.

קרוב משפחה שלי למשל יותר עשיר מגייאדמק ורק מרויח מהשקעות כאלה בגלל יועצים טובים.

פורסם

אתה פשוט גאון פיננסי.

פורסם

למרות שזה נאמר בציניות לא צריך להיות גאון.

אתה פשוט גאון פיננסי.

צריך רק את השכל לבחור אנשים טובים בחיים.

ואגב הדבר הכי מוזר בזה שאתה אוהד ביתר ולא אכפת לך :nixweiss:.

פורסם

בגלל זה לא איכפת לי:

ההשקעות שלו בארץ זה כסף קטן לעומת העסקים שלו בחו"ל.

כסף לא חסר לו.

פורסם

את ההפסד הזה הוא דווקא כן מרגיש. זה מאות מיליוני שקלים. אין לו אינסוף כסף. לפי כל מיני פירסומים יש לו בין מיליארד ל-4 מיליארד דולר, ופה על הנייר הוא הפסיד סכום בהחלט לא זניח ממנו. והתשובה לשאלה למי אכפת - למי שמשקיע בבורסה.

אתה באמת חושב שאתה במצב לתת עצות למי שיש לו בין מיליארד ל 4 מיליארד דולר? אל תסתכל רק על המיקרו, כמה הוא הפסיד פה או שם. תראה כמה היה לו (לפי ראיון שראיתי פעם בטלויזיה הוא אמר שהוא ישן על ספסלים ציבוריים כי לא היה לו כסף) וכמה יש לו עכשיו. רק מי שמנסה נכשל. אני ממליץ שקודם תרוויח לפחות 2-3 מיליון ורק אז תחשוב על לתת לו עצות.

ההתנהגות הזאת מזכירה לי נהג מונית שתמיד אומר מה צריך לעשות לכולם אבל הוא תקוע בעבודה מחורבנת בדרך כלל כי לא סיים 12 שנות לימוד.

פורסם

אתה באמת חושב שאתה במצב לתת עצות למי שיש לו בין מיליארד ל 4 מיליארד דולר? אל תסתכל רק על המיקרו, כמה הוא הפסיד פה או שם. תראה כמה היה לו (לפי ראיון שראיתי פעם בטלויזיה הוא אמר שהוא ישן על ספסלים ציבוריים כי לא היה לו כסף) וכמה יש לו עכשיו. רק מי שמנסה נכשל. אני ממליץ שקודם תרוויח לפחות 2-3 מיליון ורק אז תחשוב על לתת לו עצות.

ההתנהגות הזאת מזכירה לי נהג מונית שתמיד אומר מה צריך לעשות לכולם אבל הוא תקוע בעבודה מחורבנת בדרך כלל כי לא סיים 12 שנות לימוד.

אנשים אתה מגעילים.

הבן אדם בסך הכל ניסה לעניין אותכם לא מעניין אותכם אל תגיבו.

וחוץ מזה זה שהוא יעץ לא אומר שחסר לו כסף.

גם לי אמרו כשיעצתי שאני סתם ואז פתחתי את הפה והבינו שאני לא :lol:

פורסם
  • מחבר

למרות שזה נאמר בציניות לא צריך להיות גאון.צריך רק את השכל לבחור אנשים טובים בחיים.

ואגב הדבר הכי מוזר בזה שאתה אוהד ביתר ולא אכפת לך :nixweiss:.

אם הוא היה גאון פיננסי הוא היה צריך לבחור את ההשקעות שלו לבדו. אתם חושבים שלבאפט יש צוות עוזרים שבוחר מניות בשבילו? באפט יודע יותר מכל העובדים שלו, כל העובדים שלו ביחד לא יכולים לנצח אותו בתחרות השקעות. כנ"ל גאדיימק צריך להיות ככה. גם למוצרט לא היה צוות שכתב לו יצירות (או ללנון-מקרטני בזמננו), לקפקא לא היו יועצים שעזרו לו בכתיבת ספרים ואיינשטיין לא העסיק עוזרים שבזכותם הוא גילה את תורת היחסות. כמובן שגאדיימק משתמש בתוכנות יקרות לניתוח נתונים פיננסים שונים ואולי שולח אנשים מטעמו לחקור קצת על החברה, אבל החלטה סופית צריכה לבוא ממנו תוך כדי שהוא מבין לעומק את כל ההזדמניות והסיכונים שבהשקעה.

פורסם

אנשים אתה מגעילים.

הבן אדם בסך הכל ניסה לעניין אותכם לא מעניין אותכם אל תגיבו.

וחוץ מזה זה שהוא יעץ לא אומר שחסר לו כסף.

גם לי אמרו כשיעצתי שאני סתם ואז פתחתי את הפה והבינו שאני לא :lol:

ההבדל בנינו שאני חושב שצריך לפרגן ואתה חושב שצריך לפרגן לביקורת.

פורסם
  • מחבר

אתה באמת חושב שאתה במצב לתת עצות למי שיש לו בין מיליארד ל 4 מיליארד דולר?

זה כמו שאני אגיד שלך אין זכות להגיד שנבחרת ישראל שיחקה גרוע מול אנגליה, כי אתה לא שחקן שאתה יכול להעביר ביקורת על עידן טל או יניב קטן. זה גם כמו שאני אגיד לך שאתה לא יכול להגיד שהשיר האחרון של (נגיד) שלמה ארצי לא טוב, כי אתה לא מתקרב אליו. או כמו שאני אגיד שאתה לא יכול להעביר ביקורת בכלל על אולמרט, כי קודם תהיה בכנסת או ראש ממשלה ואז תהיה לך זכות לדבר.

בבורסה כל אחד יכול לקנות את אותן המניות והמחיר הוא אחיד לכולם. אני רק הבאתי נתונים יבשים. המדד "הטיפש" של ת"א 100 ירד ב-9%, המניות שגיאדמק בחר ירדו בכ-50% בממוצע מהשער שבהן הוא רכש אותן.

פורסם

ההבדל בנינו שאני חושב שצריך לפרגן ואתה חושב שצריך לפרגן לביקורת.

אני מפרגן לאיש על היוזמה לא על הביקורת.

אם הוא היה גאון פיננסי הוא היה צריך לבחור את ההשקעות שלו לבדו. אתם חושבים שלבאפט יש צוות עוזרים שבוחר מניות בשבילו? באפט יודע יותר מכל העובדים שלו, כל העובדים שלו ביחד לא יכולים לנצח אותו בתחרות השקעות. כנ"ל גאדיימק צריך להיות ככה. גם למוצרט לא היה צוות שכתב לו יצירות (או ללנון-מקרטני בזמננו), לקפקא לא היו יועצים שעזרו לו בכתיבת ספרים ואיינשטיין לא העסיק עוזרים שבזכותם הוא גילה את תורת היחסות. כמובן שגאדיימק משתמש בתוכנות יקרות לניתוח נתונים פיננסים שונים ואולי שולח אנשים מטעמו לחקור קצת על החברה, אבל החלטה סופית צריכה לבוא ממנו תוך כדי שהוא מבין לעומק את כל ההזדמניות והסיכונים שבהשקעה.

ככה זה אמור להיות אבל זה לא.

בוא נגיד שיש לי קשרים ומידע גם על באפט ועל כל עשירי אמריקה והוא אולי מבין אבל היועצים מנתחים ועושים הכל והוא אומר "YES OR NO" ולא יותר מזה.

וצריך לפתר את היועצים כי הסיבה לקנייה הייתה תחזית שגוייה.

פורסם

אני אומר עצם זה שהגיע להון כזה גדול , יש הרבה מה ללמוד ממנו .

ומי שחושב שלא , טועה .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים