עבור לתוכן

היום זה ה-11/9.. מצחיק שאף אחד כבר לא זוכר את זה בכלל..

Featured Replies

פורסם

יש לנו זיכרון ממש קצר.. חבל..

קצת אירוני שאותו קסאם שכמעט הרג הלילה 67 חיילים (עניין של 2-3 מטר) נפל באותו יום שבו נפלו 2 מגדלי התאומים.. מעניין איך ארה"ב היתה מגיבה אם היא היתה במקומנו..

פורסם

היא הייתה נכנסת ומוחקת את כל עזה.

הם לא עושים חשבון לשמלאנים ולתקשורת, חבל שאנחנו כן.

באמת שכחתי מזה לגמרי, נזכרתי בזה לפני כמה ימים במקרה אבל היום שכחתי ואף אחד לא הזכיר לנו את זה בבצפר

פורסם

למה אתה סתם מנפח את מה שהיה כמו כל התקשורת ? הרי 90% מהפצועים הם נפגעי הלם או פצועים קל מאוד

העיקר לרשום מספר מפוצץ.

וכן אני זוכר מה קרה היום לפני 6 שנים, ומהממשלה שלנו כבר מזמן איבדתי כל תקווה.

פורסם

למה פצועי הלם זה לא פצוע? אתה יודע מה עובר על חייל שהיה פצוע הלם? סיוטים בלילות,פוביות, חיים סיוט!

ופצועים קל? זה לא לשבור את הציפורן, זה איברים שבורים,דלקות,רסיסים....

פורסם

אני זוכר שבדיוק באותו יום זה היה התחלת י"ב. אפילו השמאלנית הקיצונית שתומכת מר"צ אמרה פתאום שצריך להכנס בערבים בכל הכח

אני הייתי ככה: :o

חוץ מההלם שפשוט הסתכלתי על הטלוויזיה ולא האמנתי שחזרתי הביתה.

אני גם זוכר שבדיוק באותו יום גם היה לי שיעור נהיגה, ודיברתי עם המורה בשיעור על זה.

פורסם
  • מחבר

למה אתה סתם מנפח את מה שהיה כמו כל התקשורת ? הרי 90% מהפצועים הם נפגעי הלם או פצועים קל מאוד

העיקר לרשום מספר מפוצץ.

למה אתה סתם מזלזל במה שהיה שם?

אתה יודע מה ההבדל בין מה שהיה שם ובין 67 הרוגים? 2 מטר. בשביל רקטה שעפה למספר קילומטרים, סטייה של 2 מטר בנפילה היא כלכך זניחה שסטטיסטית זה ממש בלתי אפשרי לפגוע (בכוונה) פעמיים באותה נקודה במקבץ של 2 מטר.. זה מסביר לך אני מקווה עד כמה זה היה קרוב ל-67 הרוגים.

עכשיו אתה מזלזל? "90% מהפצועים הם נפגעי הלם"?

מה, אתה מהאנשים האלה שחייבים לראות גופות כדי לקלוט איפה הם נמצאים?

אם מישהו יריב איתך באמצע הרחוב ופתאום ישלוף אקדח וירה בך, נראה לך שזה ישנה לך או לבני משפחתך אם הוא יפגע לך בלב ויהרוג אותך, או "רק" יפגע לך בכתף, או אפילו יפספס לגמרי?

רק תוצאת מוות תגרום לך להבין את חומרת המעשה עצמו?

פורסם

מחזק.

אני אישית זוכר אבל...טוב אולי אני קצת אפאטי אבל יש לי קצת על הראש עכשיו אז אין לי זמן להתעמק בזה.

זו אולי לא סיבה אבל בשבילי כרגע זו מציאות.

פורסם

למה אתה סתם מזלזל במה שהיה שם?

אתה יודע מה ההבדל בין מה שהיה שם ובין 67 הרוגים? 2 מטר. בשביל רקטה שעפה למספר קילומטרים, סטייה של 2 מטר בנפילה היא כלכך זניחה שסטטיסטית זה ממש בלתי אפשרי לפגוע (בכוונה) פעמיים באותה נקודה במקבץ של 2 מטר.. זה מסביר לך אני מקווה עד כמה זה היה קרוב ל-67 הרוגים.

עכשיו אתה מזלזל? "90% מהפצועים הם נפגעי הלם"?

מה, אתה מהאנשים האלה שחייבים לראות גופות כדי לקלוט איפה הם נמצאים?

אם מישהו יריב איתך באמצע הרחוב ופתאום ישלוף אקדח וירה בך, נראה לך שזה ישנה לך או לבני משפחתך אם הוא יפגע לך בלב ויהרוג אותך, או "רק" יפגע לך בכתף, או אפילו יפספס לגמרי?

רק תוצאת מוות תגרום לך להבין את חומרת המעשה עצמו?

מבחינתי רק עצם הירי של הקאסם לעבר שטח ישראל הוא כבר עילה מספיק טובה לתקוף בחזרה ובעוצמה, לא צריך לחכות שיהיו הרוגים בשביל שהממשלה תרגיש שהיא חייבת לעשות משהו . צריך ליצור תג מחיר כואב והרתעה על כל קאסם מרגע השיגור ללא קשר איכן הוא פוגע.

פורסם

העיקר לרשום מספר מפוצץ.

67 משפחות שהיו קרובות שני מטר להיות שכולות. 67 אבות שייתכן והיו צריכים לקבור את בנם. 67 אמהות שלא היו מפסיקות לבכות.

עריכה: פאק. עכשיו הודיעו לי שסוכל ניסיון פיגוע של מחבל מתאבד בחדרה ליד הבנק פועלים. ולחשוב שעברתי שם כמה פעמים היום.

פורסם

העיקר לרשום מספר מפוצץ.

וכן אני זוכר מה קרה היום לפני 6 שנים, ומהממשלה שלנו כבר מזמן איבדתי כל תקווה.

ספר את זה לחצוצרן שאיבד רגל והפך לכנה בגיל 18. או לחיילים שחטפו רסיסים לפנים.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3448495,00.html

פורסם

טפו טפו טפו, לא נהרגו 67 חיילים. אבל בחור אחר איבד רגל ועוד אחד נפצע. :'(

אני זוכרת ומופתעת שכולם סביב מתנהגים כאילו כלום לא קרה.

פורסם

בכלל לא ברור מה הקשר בין ה-11/09 לבין נפילת הרקטה בזיקים.

כל השרשור הזה הוא פשוט זילות של היום הזה, ואיזכור התאריך נראה כמו סתם ניסיון למשוך אנשים לשרשור ולדרבן אנשים לתגובה אמציונלית חזקה יותר בנושא לא קשור.

פורסם

נמסיס..

ראיתי את המיני סדרה "ספרטקוס" וראיתי את השנאה בין אנשים..אני מתאר לעצמי כמה היא חזקה במציאות.

זה פשוט מזעזע עד כמה אפשר להרוג בלי סוף.אחת כמה וכמה מה שהיה בתאומים.לפעמים שיש לך עם שולט ועם נשלט התסכול יכול להביא אדם למצב של אמוק

ופה אתה לא יכול לעשות כלום.בעולם שלנו הטרור הוא הכלי ששולט חזק בתסכול של כל הנדכאים והמתוסכלים והאמוק שלהם פשוט לא מאפשר להם לחזור לחיים

שפויים.לא מעניין אותם שאפשר אחרת שיש עוד חיים מלבד ההרג.אותם משוגעים שהרסו את התאומים עשו את זה מתוך הבנה שאם הם יפגעו שכלכלה של אמריקה

הם ינקמו בשם המדינה המפגרת שלהם...אבל המדינה שלהם מפגרת רק בגלל שהיא לא מפותחת תרבותית.

אולי אנחנו לא זוכרים את התאריך כי אנחנו חיים את המציאות הזו יום יום וזה כבר לא מסמל עבורנו משהו מיוחד...אנחנו כבר אדישים כי אצלנו זה שגרה.

אני בטוח שאצל האמריקאים יש אזכרות כל חודש ושנה.

פורסם
  • מחבר

בכלל לא ברור מה הקשר בין ה-11/09 לבין נפילת הרקטה בזיקים.

כל השרשור הזה הוא פשוט זילות של היום הזה, ואיזכור התאריך נראה כמו סתם ניסיון למשוך אנשים לשרשור ולדרבן אנשים לתגובה אמציונלית חזקה יותר בנושא לא קשור.

ממש לא.

כשפתחתי את הת'רד הזה המטרה שלי היתה אחת בלבד - להזכיר לאנשים שהיום (אתמול..) זה ה-11/9 ומשום מה כבר אף אחד לא זוכר את זה בכלל, ובאמצעי התקשורת אף אחד לא טרח לציין את זה.

זה נראה לי דיי עצוב שתוך 6 שנים זה כבר מגיע למצב שאפילו לא מציינים את היום הזה בשתי מילים, כאילו משלימים עם הטרור..

תוך כדי הכתיבה של הת'רד, עלתה לי בראש המחשבה של הקאסם שבדיוק נפל באותו יום וכמעט הרג 67 חיילים. נזכרתי במתקפת הנגד שארה"ב יצאה אליה לאחר המתקפה ב-11/9, נזכרתי באיומיי הסרק שממשלת ישראל תמיד זורקת לכל עבר אחרי שהטרוריסטים מרצחים באזרחיה - והתמלאתי בכעס כנגד המדינה והעומדים בראשה.

אני לא חושב שארה"ב היתה יושבת בשקט כאשר במשך שנים על גבי שנים מדינת אוייב (ועזה היא מדינת אוייב לכל דבר ועניין) יורה טילים על אזרחיה (יופי, קסאם זו רקטה ולא טיל.. סמנטיקה). אני לא חושב שהם היו יושבים ולא עושים שום דבר משמעותי, כמונו..

פורסם

זה לא שמשלימים עם הטרור.

זה פשוט לא קרה בישראל, זה לא קרוב לציבור כאן ללב, אין מה לעשות.

בדיוק כמו ששם לא מבכים את רצח רבין או שלא מציינים את יום הזכרון.

זה אומר שהם השלימו עם טרור?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים