עבור לתוכן

רוחניות קיימת ?

Featured Replies

פורסם

האם לדעתכם יש יותר מחומר ,מרחב וחוקי הפיסיקה בעולם ?

האם קיים ישות רוחניות בנו [שהיא לא חומרית]?

אהבה זה דבר רוחני ? אם שהכל קשור במוח ובחומרים כימיים ?

אם יש רוחניות מהי ?

הרבה שאלות :) אשמח לשמוע טיעונים מעניניים

• תגובות 30
  • צפיות 4.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני מאמין שהכל איזון של חומרים כימיים בגוף שכוללים הורמונים וכדומה.

אבל, זה דיון למדע וטכנולוגיה ולכן מועבר.

פורסם

הבאת פה נושאים המלאים בכ"כ הרבה היבטים... אוי אוי אוי.

לדעתי האישית, אנחנו "מתוכנתים" לחשוב שיש משהו עליון מאיתנו - וזה לדעתי בגלל כאוטיות העולם סביבינו וכמות המשתנים הרבה, שלרוב לא כ"כ קשורה לתוצאות דרכי הפעולה המחושבים שלנו כבני אדם... הצורך לדעת הכול ולשלוט בהכול מחסיר מעצמו את הלא-נועד רק כי הוא עוד... לא נודע. זה מסתורי, זה מעניין, זה "גדול" מאיתנו...

- כשבסך הכול, בשנים שחלפו האדם הצליח להסביר ולחשב הרבה מאוד דברים הקרובים אליו בעזרת חוקים מתמטיים ופיזיקליים. נגיד ואם לפני 300 שנה היית בא למישהו ואומר לו שנגיע לקצוות המרוחקים של מערכת השמש הוא היה צוחק עליך(או יותר נכון אומר; wtf is מערכת השמש?), בדיוק כמו שתגיד עכשיו למישהו שבעוד 200 שנה האדם יוכל לחיות עד גיל 400, או להקפיא את עצמו בהווה ולהפשיר בעתיד(Southpark - Go God Go, אחד הפרקים המצחיקים!).

אני מאמין שהרגשות שלנו("אלוהים", "אהבה") נמצאים בתוכינו אך ורק בשביל לשרת את הרצון האוניברסלי של העולם בו אנחנו חיים - לשרוד ולהשתכפל. ובסופו של דבר, הכול נובע משם...

Tool - Intension :)

פורסם

סה"כ הרעיון של רוחניות צץ מתוך רצון של האדם לפני 3000-5000 שנה להבין מאיפה הגיע העולם ואיך זה שהוא שם.

אם היית נוסע לבעבר ונותן להם מיקרוסקופ, טלסקופ ואת הקוד הגנטי וצופה בקו ההיסטורי החדש היית מוצא שאין אפילו את הרעיון שיש אלוהים.

כלומר-הכל בחומרים הכיממים בגוף.

מצטער אם קיווית לשמוע את התשובה:"בטח, יש רוחניות" אבל מבחינה מדעית, זה לא קיים(אולי בתורת הקוונטים, אבל גם בצורה די מעורפלת).

פורסם

אני מאמין שיש מישהוא מלמעלה שברא את העולם כי מבחינה הגיונית העולם לא בא ונהיה לבד יום אחד

פורסם

רוחניות אמיתית קיימת, כמו שהיא הייתה קיימת בימי הפרעונים שבנו את הפירמידות באליינמנט מדוייק לכוכבים, או לפיתגורס שביטא הבנות רוחניות במספרים. או הקבלה, או הסופיזם... מה שהחבר'ה אצלנו קוראים לו רוחניות, כלומר אושו או רבי נחמן, זה זה, אבל די מעוות ומסולף. המהות של הרוחניות היא לשאול את השאלה "מי אני". בנאדם שלא מפסיק לשאול, לומד בעל כורחו. שזו המטרה תכל'ס, להבין, לדעת, לגלות מי ומה אני. עבור זה יש שיטות מסוימות, וידע מסוים. אבל מן הסתם אני לא אדבר עליו פה על הדפים של פורום.

פורסם

רוחניות אמיתית קיימת, כמו שהיא הייתה קיימת בימי הפרעונים שבנו את הפירמידות באליינמנט מדוייק לכוכבים, או לפיתגורס שביטא הבנות רוחניות במספרים. או הקבלה, או הסופיזם... מה שהחבר'ה אצלנו קוראים לו רוחניות, כלומר אושו או רבי נחמן, זה זה, אבל די מעוות ומסולף. המהות של הרוחניות היא לשאול את השאלה "מי אני". בנאדם שלא מפסיק לשאול, לומד בעל כורחו. שזו המטרה תכל'ס, להבין, לדעת, לגלות מי ומה אני. עבור זה יש שיטות מסוימות, וידע מסוים. אבל מן הסתם אני לא אדבר עליו פה על הדפים של פורום.

למה לא? תפרט... :)

אני חושב שבשביל לגלות מי אתה באמת... צריך לדעת איך מורידים את עצמך מעצמך(או פשוט... לההרשות שזה יקרה), להתחבר לנייטרליות של העולם(שגם הוא מוקרן דרכיך, ככה שזו קצת בעייה) ודרכה ללמוד איך מתבוננים על העצמי מזוית ה"נקייה" ככול האפשר.

טוב נו, אם לפחות 5% מהעולם היו יודעים לעשות את זה... פי יא. היה יכול להיות נחמד...

פורסם

כי מי שיתעניין יבוא וישאל בפרטי :P עם כל הכבוד, זה באמת לא משו שמדברים עליו כעל מה בכך, זה מצריך רצינות ורצון ללמוד, ובדיון רוצים להתווכח - ללמד. מה שאמרת יכול להתפרש בכל כך הרבה צורות, ויכול להיות נתון לאינספור פירושים. אבל אין ספק שכדי לגלות את עצמך אתה צריך להסתכל על עצמך. ובין שיעורי לשון ומתמטיקה לא ממש לימדו אותנו את זה, אז זה הרגל שמתיש לפתח. הודעה מראש לכל האנשים שלא התעסקו בשום צורה של רוחניות --- הסתכלות בעצמכם כמו שאתם מכירים אותה היא שונה לגמרי מהסתכלות בעצמכם במובן הרוחני. במובן הרגיל זה המחשבות שמשחקות עם עצמן תופסת, במובן הרוחני זה לראות את המחשבות משחקות עם עצמן תופסת, תוך כדי האפקט הרגשי והפיזי שכל סיטואציה יוצרת. טוב נראה לי שכדאי שאני אשתוק חח.

פורסם

נו הפטרון איך קוראים לשיטה שלך (רק שם מתוך עניין) , גם אני התעסקתי בזה בחיי הקצרים ,ואפילו הייתי בהודו :) אבל מה אני אגיד לך למשהו באמצע החופש הגדול , בידיוק באמצע אירוע רוחני החלטתי שאני לוקח "לפחות" הפסקה. למה? אני לא יודע , אבל מה שאני כן יודע זה שאני עדיין יודע את כול הידע שניתן לי ואני מכבד אותו , זה לא ש"יאללה אחרי כול-כך הרבה שנים לא נראלי שמתאים לי בוא נזרוק" (מעניין אם זה נשמע כאילו אני מנסה לתרץ את מה שאני החלטתי)ץ לצערי אני חייב לא להסכים איתך , זה כן דבר של מה בכך , זה מצריך קצת רצינות ורצון ללמוד אבל אם אתה טיפה אממ מגרה את המחשבה זה יכול לעזור. ארטום אתה די צודק , באמת כדי לגלות את עצמך אתה צריך לא לחשוב על זה או בעצם לא לחשוב בכלל (רמז חברי רמז) ובמשך הזמן אתה תתפתח ותתחיל להבין מי אתה , מה אתה , מה אתה עושה פה ....

פורסם

אין לך כנות עצמית מינימלית אם אתה חושב שזה כן דבר של מה בכך.. אולי האשליה שלך נוחה יותר :P אני מסכים איתך לחלוטין, כמה שפחות לחשוב כך ייטב.

פורסם

לא מסכים איתך לגבי הכנות העצמית , בדוגרי אני אומר לך שכול הקטע לא עובד (פשוט לא עובד) אם זה לא נכנס בחיים שלך כמו למשל לשמור על כושר או לאכול וכו' (ותגיד שהשתיים שציינתי עכשיו הם לא עיניינים של מה בכך , אם לדעתך הם לא אז כנראה אני לא מבין מה זה "מה בכך" )

פורסם

לדעתי הרוחניות קיימת בעולמינו והיא למעשה המניעה אותו.

אבל זה לא המקום הכי טוב לשאול שאלות כאלה בפורום הזה כי זה פורום מדע ומרבית האנשים כביכול מנותקים מהמושגים האלה ומאמינים רק במדעים המדויקים שזה טוב אבל ניתן להסתכל על זה גם כעל דת. הדיון יכול להתדרדר לשאלה יש אין אלוהים בקלות ולכן אנסה להימנע מכך.

מרבית האנשים בפורום (כולל אותי) לא מסוגלים להבין פיזיקה ומתמטיקה ברמה שמסבירה מה שיודעים המדענים שחוקרים את היקום אבל רובם מקבלים את הדברים כאמיתות. לעומת זאת רבים גם לא מבינים כלל ברוחניות ואת עולם המושגים שלה אבל מזלזלים בכל מה שמתקרב לזה. לפי מיטב זכרוני ממספר ספרים/מאמרים של פיזיקאים הייתי יכול להבין שלאחר שהגיעו לפסגת ההשגים וההבנה הם מודים כי יתכן מאוד ויש משהו מעבר שהם אינם רוצים לכנות בשם אלוהים.

ובחזרה לשאלה המקורית, תורות רוחניות שונות שרובן בנות מאות ואלפי שנים (הרבה לפני התובנות שהגיעו אליהם מדענים) מסבירות תופעות שכיום תורות פיזיקליות (ומתמטיות) מאוד מתקדמות עוסקות בהם. עולם המושגים שונה לגמרי וגם הגישה, אך התוצאה הפרקטית דומה מאוד.

לדוגמא - ריבוי יקומים/מימדים, תורת הכאוס, תקשורת בלתי אמצעית.

פורסם

לדעתי, יש דבר כזה מישהו ששומר עלינו כמו שאומרים מלמעלה,

זה פשוט לא נשמע לי הגיוני, שאדם נוצר מהטבע,

ואיך הטבע נוצר? ואיך מה שיצר את הטבע נוצר?

ומה שיצר את מה שיצר את הטבע נוצר?

זה פשוט לא נשמע הגיוני שזה יווצר לבד,

כמה שזה לא הגיוני זה לדעתי הגיוני שיש מישהו שם למעלה...

כמו למשל, איך בן אדם ובת אדם נוצרו בכך שהוא מותאמים בדיוק אחד לשני?

ועוד מלא שאלות... [זה מהזווית ראייה שלי]

פורסם

אתה גם יכול לשאול מאיפה מה "ששומר" עלינו נוצר.

זה שקשה לך לקבל את העובדה שיש לך שליטה מלאה על החיים שלך ואין אף אחד למעלה שמונע ממך לעשות שטויות לא אומר

שבאמת יש שם משהו.

פורסם

אני מאמין שהכל איזון של חומרים כימיים בגוף שכוללים הורמונים וכדומה.

אבל, זה דיון למדע וטכנולוגיה ולכן מועבר.

דיון על רוחניות הועבר לפורום מדע וטכנולוגיה? אובייקטיבי משהו :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים