עבור לתוכן

מדיניות פיקסלים מתים וצרכנות נבונה

Featured Replies

פורסם

החוק גובר על כל מדיניות של חנות.

בקנייה מרחוק (טלפון/אינטרנט) או ברוכלות בכל מקרה ניתן להחזיר את המוצר תוך 14 בתמורה לקנס של 100 ש"ח או 5% מערך המוצר, הנמוך מביניהם.

אם למוכר המוצר נגרם נזק העולה על הקנס ששולם, הוא רשאי לתבוע מהצרכן את ההפרש בבית משפט.

לצורך העניין, פתיחת אריזת המוצר אינה מהווה הרעה במצב המוצר לפי החוק.

פורסם

החוק גובר על כל מדיניות של חנות.

בקנייה מרחוק (טלפון/אינטרנט) או ברוכלות בכל מקרה ניתן להחזיר את המוצר תוך 14 בתמורה לקנס של 100 ש"ח או 5% מערך המוצר, הנמוך מביניהם.

אם למוכר המוצר נגרם נזק העולה על הקנס ששולם, הוא רשאי לתבוע מהצרכן את ההפרש בבית משפט.

לצורך העניין, פתיחת אריזת המוצר אינה מהווה הרעה במצב המוצר לפי החוק.

ואם פתחת את האריזה והשתמשת במוצר כמה שעות ,רק כדי לגלות שהוא לא מתאים לך? לדוגמה קנית מסך בעסקת מכר מרחוק. מרחוק-הווה אומר שלא ראית את המסך בפעולה כלל! הוצאת אותו מהאריזה,חיברת לחשמל, והתצוגה לא הניחה את דעתך. האם אז אתה לא זכאי להחזירו? לי אין ספק שכן במידה ולא גרמת נזק למוצר. כשהתעניינתי ברכישת מסך VP930 ,רק באומניטק (היבואנים עצמם) אמרו לי שאין שום בעיה. אפשר לפתוח את האריזה ,להשתמש עד שבועיים במוצר אבל יש להחזיר אותו במצב תקין ובאריזה מקורית. אין לי ספק שזה מה שהתכוון המחוקק. חנויות רגילות לא מוכנות לשמוע על זה בכלל. תנסה להתקשר ל"פנדה" למשל ולהציע להם עסקה כדוגמת זאת שהציעו לי באומניטק, ותשמע איך שהם מתפוצצים מצחוק לפני שהם טורקים לךבפרצוף.

עריכה : להלן ציטוט מחוק הגנת הצרכן שבו כתוב בפירוש שגם אם החזרת בלי כל סיבה, וגם אם גרמת נזק למוצר זכותך לקבל את כספך בחזרה .אם המוכר סבור שנגרם למוצר נזק בעקבות השימוש שעשית בו, הוא זכאי לתבוע אותך. אבל קודם כל הוא חייב להחזיר לך את כספך (בניכוי דמי ביטול של 5% או 100 ש"ח לפי הנמוך):

ב) ביטל צרכן חוזה לפי סעיפים 14א(ג) או 14ג(ג) שלא מהטעמים המנויים בסעיף קטן (א) -

(1) יחזיר העוסק לצרכן, בתוך 14 ימים מיום קבלת ההודעה על הביטול, את אותו חלק ממחיר העסקה ששולם על ידי הצרכן, יבטל את חיובו של הצרכן בשל העסקה ולא יגבה מהצרכן סכום כלשהו, זולת דמי ביטול בשיעור שלא יעלה על 5% ממחיר הנכס נושא החוזה או העסקה, או 100 שקלים חדשים, לפי הנמוך מביניהם.

(2) קיבל הצרכן את הנכס נושא העסקה או החוזה, יחזירו לעוסק במקום עסקו, והוא הדין לגבי נכס כלשהו שקיבל הצרכן בעקבות עשיית העסקה או החוזה.

(ג) אין בהוראות סעיפים קטנים (א) ו-(ב) כדי לגרוע מזכותו של עוסק לתבוע את נזקיו, בשל כך שערך הנכס פחת כתוצאה מהרעה משמעותית במצבו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים