עבור לתוכן

מוח של שמאלני מול מח של ימני

Featured Replies

• תגובות 45
  • צפיות 5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
המשתתפים במחקר היו סטודנטים שדעותיהם הפוליטיות נעו בין "שמאלני מאוד" ל"ימני מאוד". מדענים הורו להם להקיש על מקלדת בכל אימת שהאות M הופיעה על מסך המחשב, ולא ללחוץ על המקלדת כאשר מופיעה האות W. האות M הופיעה פי 4 פעמים יותר מאשר W. דבר זה היתנה את הסטודנטים ללחוץ באופן כמעט אינסטינקטיבי על המקלדת בכל פעם שהופיעה כל אות.

ואוו איזה מחקר מקצועי!! :o

חוץ מזה ש"שמאל" ו"ימין" בארה"ב אלו מונחים שלא קשורים בכלל לשמאל/ימין בארץ..

53. זה מסביר את קבלת הסכם אוסלו

אף פעם לא הבנתי איך קיבלו הסכם כל כך רע בלי להפעיל שיקול דעת מינימלית.

עכשיו מתברר שכשאומרים לשמאלני משהו כמו "למה שלא תקפוץ מהגג" הוא עשוי לקבל זאת כרעיון מעניין שכדאי לנסות.

פורסם
  • מחבר

ומי מינה אותך לשופט ה-Merit של מחקרים בחקר המוח, תחום שבו אתה (וגם אני) לא מבינים? :)

פורסם

אפשר פשוט להסביר את זה ככה:

שמאלני:

istockphoto_2690576_small_brain.jpg

ימני:

SFN99-8.jpg

סתאם :P

זה שטויות, אומנם לשמאלנים באמת קל יותר לאמץ רעיונות חדשים על דת ופוליטיקה וזה מה שהם בעצם עושים, אבל אני לא מאמין שזה קשור למוח...

הרי לא חסרים שמלאנים שהפכו לימנים וההפך

ואוו איזה מחקר מקצועי!! :o

:lol:

פורסם
  • מחבר
53. זה מסביר את קבלת הסכם אוסלו

אף פעם לא הבנתי איך קיבלו הסכם כל כך רע בלי להפעיל שיקול דעת מינימלית.

עכשיו מתברר שכשאומרים לשמאלני משהו כמו "למה שלא תקפוץ מהגג" הוא עשוי לקבל זאת כרעיון מעניין שכדאי לנסות.

כן, אבל אחרי שהשמאלני הבא בתור יראה שזה לא כדאי, הוא כבר לא יקפוץ.

מנגד, אם ימני אחד כבר קופץ, כולם ימשיכו לקפוץ אחריו כי הם לא מסוגלים לאמץ את הרעיון שזה לא עובד וכדאי להפסיק.

פורסם

לא צריך להיות חוקר מוח כדי להבין ש"שמאלנים עשו פחות טעויות בלחיצה על האות M = שמאלנים חכמים יותר וימניים מקובעים במחשבה" זאת מסקנה מפגרת.. ::)

מסקנה קצת מרחיקת לכת מזיהוי ויזואלי קוגניטיבי של אותיות, לא חושב? ::)

152. בין המחקר המטופש למסקנות הגרנדיוזיות שלו אין שום קשר

כמה עובדות על "מחקרים" מהסוג הזה:

כל סטונדט לפסיכולוגיה נדרש "לתרום" מספר שעות השתתפות בניסויים פסיכולוגיים שסטודנטים אחרים עורכים. התקפות המחקרית של הניסויים האלה כמו גם המסקנות שניתן לגזור מהן מפוקפקות ביותר, והמטרה האמיתית שלהן היא פשוט לתת לסטודנטים להתנסות בעריכת מחקר.

להשליך ממחקר אידיוטי שבודק תגובה לצורה של שתי אותיות על מבנה המוח של שמאלנים וימניים דרושה מידה לא מבוטלת של יומרנות, שרלטנות וטמטום.

158. יש הבדל בין תוצאות המחקר למסקנות שהסיקו החוקרים

המחקר בדק דבר מסוים

והחוקרים פירשו את התוצאות איך שבא להם

פה בדיוק הבעיה

מה בדק המחקר

את כמות הטעויות בלחיצה על המקש M

מה התוצאות

שמאלנים הראו פעילות מוחית מוגברת

לימניים היו יותר טעויות

עכשיו בואו לא נתפלסף ונסיק מסקנות מתבקשות

שמאלנים מפעילים יותר את המוח כשהם צריכים להקיש על המקלדת

מי שהמוח שלו עובד יותר קשה עושה פחות טעויות הקלדה

זה כל מה שהמחקר מראה

כל השאר זה מפרי דימיונם של החוקרים

ההיסטוריה מוכיחה שהשמאל בארץ לא מבין את הלכי הרוח ,השינויים והמנטליות של האזור.

החל מניסיונות בן גוריון להתקרב לטורקים במלחמת העולם הראשונה ועד לניסיונות האומללים שלנו לעשות שלום עם הרוצחים שלנו.

המחקר הזה נשמע מאוד מגמתי. ובנוסף, בל נשכח שהמושגים "ימני" ו"שמאלני" בארה"ב הינם שונים לחלוטין ממשמעותם בארץ.

השמאלנים שלנו כל כך פתוחים לרעיונות חדשים שהם שוכחים כל דבר שקרה בעבר, ראה הסכם אוסלו, פיגועים, קסאמים וכל דבר שלא מסתדר עם המוח שלהם.

פורסם
  • מחבר

התגובות האלו פשוט מצחיקות.

אני לא בא להגן על המחקר ועל העורכים אותו.

מנגד כותבי התגובות פשוט נגועים בדו-פרצופיות.

הם כותבים כי עורכי המחקר הסיקו מסקנות גרנדיוזיות ביותר על פי לא מספיק נתונים.

ומה בעצם כותבי התגובות עשו? הסיקו כי מתודולוגיית המחקר פגומה מיסודה על פי כתבה מטופשת ב-Ynet, שכלל לא בטוח שמציגה את המחקר ותוכנו בצורה מהימנה.

אם מישהו יעיר לגבי תקפות המחקר לאחר שלפחות קרא אותו, יהיה כבר אפשר לייחס לטענות שלו תקפות כלשהי.

פורסם

אני די בטח שבאופן ממוצע שמאלנים יותר חכמים מימניים.

פשוט כי האופציה הימנית היא ברירת מיחדל עבור אנשים טיפשים.

אגרסיביות וכוחניות הם מאפיינים יצריים ופרימיטיבים יותר - וכשאין לך שכל לשפוט דברים - אתה נוטה ליפול חזרה ליצרים האלה.

אין מן האמור להגיד שדעות שמאלניות טובות יותר. או להמעיט בערכם וחוכמתם של אנשים בעלי דעות ימניות. פשוט סטטיסטית ופסיכולוגית כך זה נראה לי.

פורסם

"לשמאלנים יותר קל לקבל רעיונות חדשים בתחום החברתי, המדעי והדתי"

הם היו צריכים מחקר כדי להגיע לזה??????

זה לא חלק מההגדרה של "שמאלני"???

פורסם

חסרים כמה נתונים חשובים כדי להגיע למסקנות קצת יותר אמינות (אם כי עדיין חסרות בסיס סביר).

כמה הערות / שאלות בנוגע למחקר.

1) מה היתה מהירות ההקלדה הממוצעת? האם יכול להיות שהמוח של הימניים "התרגל" שיש יותר אותיות M, ולכן שיפר את מהירות התגובה בהתאם לזה, על חשבון דיוק? מכאן, שהמוח של השמאלניים לא לומד? :P

2) מה היתה הפריסה הממוצעת של הטעויות על פני זמן ההקלדה? דבר שיכול להוכיח אם להפריך את הרעיון שמוצע בסעיף 1'.

3) מסקנה נוספת בהמשך לרעיון מ-1', יכולה להיות שלשמאלניים יש יותר סבלנות למחקרים טיפשיים כאלה, והם משקיעים ומקפידים יותר במהלך המחקר (אם זה המקרה, צריך לעשות מחקר גדול בהרבה ומסובך מאוד, בשביל לנסות לאושש או להפריך טענה כזאת).

מה שכן, תחת ההנחה שהמחקר הזה נעשה בצורה רצינית, אחראית ולא מוטה (הנחה שאני בכלל לא בטוח שאפשר לסמוך עליה בהתחשב בזה שהסטודנטית בכל זאת לא רצו לסיים את המחקר לחלוטין בלי מסקנות, זה נראה רע) הנתונים האלה באמת מרתקים. זה מראה שיש הבדל בסיסי בגישה של שמאלניים וימניים. כי העובדה היא (שוב, זאת לא עובדה, אלא אם המחקר אכן נעשה בצורה אחראית ורצינית) שבמבחן המסויים הזה היו הבדלים ברורים בין שני סוגי הטיפוסים עם שני סוגי הדיעות הפוליטיות. כלומר, יש קשר בין נטיה מנטלית מסויימת לדיעה פוליטית. אכן מעניין.

פורסם

"לשמאלנים יותר קל לקבל רעיונות חדשים בתחום החברתי, המדעי והדתי"

הם היו צריכים מחקר כדי להגיע לזה??????

זה לא חלק מההגדרה של "שמאלני"???

זה בדיוק ההגדרה, זה כמו שאני אעשה מחקר שלם בשביל להגיע למסקנה שלהומואים יותר כיף לראות גבר ערום...
פורסם

אני די בטח שבאופן ממוצע שמאלנים יותר חכמים מימניים.

פשוט כי האופציה הימנית היא ברירת מיחדל עבור אנשים טיפשים.

אגרסיביות וכוחניות הם מאפיינים יצריים ופרימיטיבים יותר - וכשאין לך שכל לשפוט דברים - אתה נוטה ליפול חזרה ליצרים האלה.

אין מן האמור להגיד שדעות שמאלניות טובות יותר. או להמעיט בערכם וחוכמתם של אנשים בעלי דעות ימניות. פשוט סטטיסטית ופסיכולוגית כך זה נראה לי.

כמו שאתה אומר את מה שאתה אומר בדעה שמאלנית, אני יכול להגיד אותו דבר בדעה הימנית:

"השמאלנים יותר טיפשים מהימנים, תראו איך הם רוצים לעשות שלום עם הערבים שהורגים לנו את הילדים ולהחזיר את הגבולות ל67, אפילו שראו שאחרי שהחזרנו את גוש קטיף הם התקרבו עם הפגזים, ועוד הולכים והורסים את גדר ההפרדה"

זה ממש טיפשי לקבוע את רמת האינטלגנציה עפ"י הדעה הפוליטית

פורסם

תקרא טוב לפני שאתה מגיב

אגרסיביות וכוחניות הם מאפיינים יצריים ופרימיטיבים יותר
פורסם

שמע להיות ימני זה לא להיות אגרסיבי, זה להיות חכם (לדעתי)

מה שלא הולך במוח (ותסכים איתי שניסינו מוח לא מעט פעמים), הולך בכוח, ואם גם זה לא הולך, אז הרבה כוח...

אבל בוא לא נהפוך את זה לאשכול מי יותר צודק.

פורסם
  • מחבר

http://www.sciencedirect.com/science?_ob=ArticleURL&_udi=B6WM0-4HDG96N-3&_user=10&_coverDate=10%2F31%2F2006&_rdoc=1&_fmt=&_orig=search&_sort=d&view=c&_acct=C000050221&_version=1&_urlVersion=0&_userid=10&md5=d5c157495a77c79e8791c05137f60d33

לפי מחקרים אין קשר ישיר בין רמת ה-IQ (לפחות בגיל הנעורים) לבין נטייה פוליטת, אבל יש קשר בין תכונות המופגנות כילד לבין הנטייה הפוליטית.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים