עבור לתוכן

צבא - יום סיירות - פרופיל - יחידות - כמה שאלות בקשר למתגייס בקרוב

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

בסדר חלאס תרגיע אחי. שיתפתי כולה בדילמה שלי, אולי הייתי מגבש דעה מעצות של אחרים.

של מבינים יותר.

• תגובות 33
  • צפיות 2.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

בסדר חלאס תרגיע אחי. שיתפתי כולה בדילמה שלי, אולי הייתי מגבש דעה מעצות של אחרים.

של מבינים יותר.

אין דבר כזה לגבש דעה מעצות של אחרים, אתה הולך לעשות את זה שלוש שנים (או חלקנו יותר), ואתה ורק אתה תחליט מה לעשות.

תלך בעקבות הלב ולא בעקבות אנשים אחרים.

פורסם

בדיוק כמו שאמרתי לך לפני, תלך לאיפה שאתה חושב שיהיה לך הכי טוב, בין אם זה קרוב לבית עם החברה (תאכלס בסוף אתה מתחתן םע חברה לא צבא, אבל ראיתי הרבה לוחמים שמסתדרים בסדר עם החברה גם בתור קרביים), ובין אם זה רחוק מהבית בתוך השטחים עם חברים לחיים, הדילמה קשה אבל אין מה לעשות ניסיתי בעצמי וטעמתי משניהם, ובסוף הסתדרתי קרוב לבית אבל זה בגלל סיפור אחר.

בכל מקרה נראה לי גם שידחו לך קצת את הגיוס הם כל הזמן עושים את זה וזה תלוי בצורכי הצבא לגיוסים שונים.

ותמשיך עם כושר כזה זה מצויין.

ואני חושב שאתה כן יכול להתקבל לדברים עם מחשבים לצבא, זה כרוך בקורסים אבל ורוב אלו שכן מקבלים את זה זה בטח שוחרים שלומדים בפנימייה צבאית ועושים עוד שנתיים נוספים לצבא חח.

צריך כאן עוד תשובות של אנשים שיגבשו לך עוד דעות כי אני בערך אמרתי כל מה שאני יודע על דברים בצבא החזק שלנו :)

פורסם
  • מחבר

אני כבר חצי מנסה להחליט.

הלב לא יודע :-\

והזמן אוזל.

פורסם

לא זימנו אותי.אבל אני מניח שבינואר.

אני בנתים בכושר קרבי (אימון ראשון שבוע שעבר).

עד אז אני מקווה לכושר חייתי.

פעמיים בשבוע כושר קרבי + 2 אקסטרה ריצה עם חברים בשכונה.

אוף בסוף אני אשתמט :smile1: :smile1:

אני רוצה לתרום כל מה שאני יכול חוץ מהחיים שלי והחברה שלי לצבא.

קרבי כרוך בשני הסיכונים, אבל לא יודע משהו אומר לי שיהיה קשה שם, כמובן אבל נורא חשוב לי הקטע של להכיר חבר'ה חדשים.

אפשר בכלל להתקבלל משהו בצבא עם מחשבים משהו טוב, ללא מיונים קשים של מבחני תיכנות וכל זה? שאין לי בכלל רקע של זה?

יולי 2008 קרוב מתמיד, מה עוד שאני רוצה לדחות את זה, בשביל לעשות טיול, הבגרות האחרונה שלי זה שבוע לפני נראה לי ויש עוד נשף ומסיבת סיום. מה זה הקקה הזה :nixweiss:

קודם כל קצת סדר , ממר"מ זה לאו דווקא לאנשים שהיו במחשבים בתיכון (זה אולי יכול לעזור במבחני הקבלה אבל לא באופן ברור) . לממר"מ יש מבחנים כליים זה קורס שבו הופכים אותך למתכנת מ-0. הדבר הלא נחמד הוא שאין לך את האפשרות הזו כי זה לבעלי פרופיל לא קרבי לכן זה לא יופיע במנילה שלך. אתה כמובן יכול לנג'ס להם אבל לפי מה ששמעתי (ופה זה כבר מידע לא מדויק שהועבר מפה לאוזן) יש כמות מזערית מאד של אנשים עם פרופיל קרבי בממר"מ וגם הם לאחר עזרה מבפנים (מתחיל ב"פרו..").

מה שרוב הסיכויים משאיר אותך עם האפשרויות ה"לא קרביות" הבאות: מודיעין, קצונה יעודית ,נהיגה (שגם יכולה להיות די קרבית לפעמים) ותפקידים טכנולוגיים (למקרה שלמדת במגמה "מקצועית" כמו אנשים באורט שלומדים דברים בסגנון).

עד כמה שאני מבין אלו שיהיו רלוונטיות אליך הן השתיים הראשונות קצונה יעודית אתה יכול לחפש/לשאול וכו' אין לי הרבה להגיד על זה אבל אנשים שדיברתי איתם לא מתלהבים מהתפקיד, לא יכול להגיד משהו במדויק.

מוידעין זה עניין אחר, אתה יכול לגלוש לאתר שלהם ולראות איזה פרויקטים נשמעים לך רלוונטיים אליך, תקרא עליהם, תחשוב , ואז תשלח אליהם בקשה למיון למקרה שלא קיבלת מיון למסלול המסוים הזה (עדיף לעשות את הדברים האלה כמה שיותר מהר). במודיעין מציעים לך תפקידים מגוונים ומעניינים וכאלה שיכולים להיות שימושיים בעתיד. אתה נמצא (שוב לרוב) בחברה טובה וגם שם למרות שזה "ג'וב" אתה מקבל חברים לכל החיים אל תחשוב שרק בקרבי זה ככה וב"ג'ובים" יש ניתוק בין האנשים.

דבר נוסף שחשוב לזכור העבודה שעושים במודיעין או בכל ג'וב פרודוקטיבי אחר (למרות שבטח גם במודיעין יש אנשים שעסוקים ב"כלום") אתה משפיע ישירות על מה שיקרה אח"כ בשטח , זאת חוליה מאד חשובה ולא נופלת בערכה מתרומתו של חייל קרבי. הסיכון בקרבי אמנם גדול יותר אבל אי אפשר להגיד שחייל שעושה ג'וב מודיעיני כלשהו לדוגמא תורם פחות.

השאלה בסופו של דבר הוא מה אתה רוצה יותר , גם קרבי וגם לא קרבי זה חשוב.

הערה אחרונה בקשר לחברה/יציאות רק שתדע שיש גם ג'ובניקים שתוחנים הרבה ולא מאט עושים 3/11 ככה שלהיות "ג'ובניק" זה לא כמו לעבוד באזרחות מ-8 עד 4. בקשר לעניין החברה רק רציתי לציין שאם הקשר הוא קשר אמיתי תמיד ניתק להתגבר על קשיים שלא תלויים בכם והרבה אנשים באמת עושים את זה (חסר אנשים שבן/בת הזוג שלהם תוחנים , או שניהם? לא...) כך שבעניין הזה אם זה קשר שבאמת חשוב לכם אתם תמצאו דרך להסתדר.

מצטער מראש על שגיאות כתיב לא היה לי כח לעבור על זה P : (סתם גלשתי באתר וראיתי מישהו מתלבט בקשר לגיוס , אז הרגשתי הזדהות P :)

פורסם

לא קראתי הכל ואין לי משו חכם להוסיף רק שזה די משעשע שאני בידיוק באותו מצב עם 97 בלי סעיפים קב"א 56 ודפ"ר 90 רק שאני עוד לא נפלתי מירפ"א (עוד לא קיבלתי) אבל אני בידיוק עם אותו הפינוק ואותן השאלות.... חחח משעשע :)

פורסם
גאמא - שלחתי לפני חודשים את מה שהם ביקשו מהאינטרנט ועדין לא קבילתי זימון - יכול להיות שאני לא מתאים? או שצריך לנג'ס להם?

אני גם חשבתי כמוך.. שלא עברתי.. אבל השבוע קיבלתי זימון למבחנים שמה.. ועד שהביאו לי ניראה לי עבר 3 4 חודשים.. אז יש מצב שעברת.. שמעתי שהרוב עוברים ת'שלב באינטרנט.. אז חכה אולי בעתיד הם יצרו איתך שוב קשר..

אבל בעיקרון גאמא זה לא כמו ממר"ם.. בגאמא רוצים אנשים שיש להם כבר ידע במחשבים.. ולפתח אותם עוד יותר.. ואמרת שאתה לא במגמת מחשבים..

אז אל תסמוך על להתקבל לשם.. כי זה בעיקרון הדבר הכי טוב במחשבים בצה"ל ככה שרק גאוני מחשבים ממש מתקבלים לשם..

יש פה מישהו מהפורום שהיה שם או עכשיו שם? (יענו עבר את כל המבחנים והוא כבר בפרוייקט עצמו?)

בכל מקרה חשבת אולי על עתודה.. או שאין לך כח שוב ללמוד? תחשוב גם על העתודה.. זה די חרא אחרי הלימודים להמשיך ללמוד..

אבל זה משתלם לך כי אחרי זה חוטפים אותך בעבודות..

אגב אתה כיתה י"ב? או גמרת?

פורסם

ג2ר,רק מקריאת העמוד הראשון-עזוב.

באמת,חבל על המאמץ.כוון לעובד כללי בקריה,0 שמירות,0 מטבחים-אתה יודע,התפקיד שלך אהיה להיות כבאי שריפות רק בלי לכבות ת'שרפות..

פורסם

בוא אני יתקן לך כמה דעות קדומות שיש לך מאיפשהו:

1.ממרם זה לא רק לאנשים שלמדו מחשבים בבית ספר ודווקא במקרה שלי (אני עברתי את הקורס) אנשים מהקרוס שלי שלא למדו מחשבים בבית ספר סיימו עם ציונים יותר גבוהים משלי ואני כן למדתי

2.חברה וקרבי דווקא יכול להסתדר, שמעתי על מספיק מקרים שזה הלך טוב, זה לא מקרה אבוד

3.הטענה שלך שאם אתה ג'ובניק לא תמצא חברים כמו בקרבי זה טעות, נכון שבקרבי יותר ק'שורים אחד לשני כי אתה סוגר שבועות שלמים ביחד וכאלה אבל אל תזלזל בחבירם שאתה יכול למצא במשהו לא קריב ואני מדבר מניסיון אישי

4.אני עם פרופיל 97 קבא 56 ודפר 90 והגעתי לממרם (אבל זה מקרה חריג של בן יחיד) אבל היו לנו כמה עם 97 לא בנים יחידים שגם עברו את הקורס (לא יודע איך הם הגיעו, אולי פרוטקציות)

פורסם

יש לי גם שאלה אם מישהו יודע..

מבחינת מה יותר נחשב.. וכמה אחרי הצבא יותר יחטפו אותך מה היה עדיף לך לעשות..

תואר במחשבים מהעתודה..

ממר"ם..

גאמא..

מה משלושת אלו יהיה עדיף כשתרצה לעבוד בעבודה אזרחית.. ובזכותה יחטפו אותך ותהייה הכי מסודר..?

פורסם
  • מחבר

אני כרגע בי''ב.

DMX איזה מתקבלים לממר''מ? בקשר ללזימונים יש לי מישהו שיכול לסדר לי זימון, אבל יש קורס שצריך לעבור או מיון כלשהו?

אם כן מה הרמה שצריך לדעת? אני יכול להספיק ללמוד לבד?

פורסם

אני גם בכיתה י"ב וניצב גם בדילמה כמוך.. וגם לי יש פרופיל 97..

אני החלטתי שאני הכי מעדיף טייס.. מקווה לא ליפול בירפ"א ב.. למקרה שאפול אז פרוייקט גאמא..

ואם גם שם אני יפול כנראה שאני ילך לעתודה לעשות תואר במחשבים או משבו בסגנון.. או לממר"ם למרות שאני בספק אם יתנו לי זימון בגלל הפרופיל..

בעצם אני רוצה או טייס או משהו במחשבים.. נקווה שילך לי באחד מהם..

והבנתי שנפלת מטייס אבל אתה גם מעוניין במחשבים.. מבחינת פרוייקט גאמא הם רוצים אנשים שיש להם רקע כבר במחשבים ובשפות.. ובגלל שלא עשית מגמת מחשבים הסיכויים שלך יורדים.. הייתי במקומך מתלבט בין ממר"ם (למרות שבגלל הפרופיל שלך קשה לקבל את הזימון הראשוני..)לבין עתודה במחשבים..

רק תיקח בחשבון שיכול להיות שגם תיפול בממר"ם.. ככה שכדאי לך להשקיע בבגרויות השנה.. ואז תמיד תוכל ללכת לעתודה..

ראיתי ששאלת בעוד דיון מה צריך בשביל להתקבל להנדסת מחשבים.. אז הייתי לא מזמן ביום לעתודה..

באוניברסיטת תל אביב זה די קשה.. כל הבדל של פחות 5 נקודות בממוצע בגרות.. אתה צריך עוד איזה 40 נקודות יותר בפסיכומטרי או משהו בסגנון..

ניראה לי שאם יש לך 100 אתה צריך בערך 660.. אני לא זוכר מספרים מדוייקים.. יכול להיות שיותר בתל אביב..

ובבר אילן יותר קל.. צריך ממוצע לפחות בגרויות 95(עם הבונוסים כמובן) או משהו כזה ופסיכמטרי 650.. אני לא זוכר את המספרים המדוייקים.. לקחתי אלונים משניהם.. זה אצל אבא שלי.. אם תרצה אני יוכל לבדוק לך במדוייק ולהגיד לך כמה צריך..

פורסם
  • מחבר

תודה אחי על התגובה.

אבל לא אני לא רוצה עתודה.

ולמה לקחת בחשבון שאני אפול מממר''ם? יש מיונים? מה הרמה שצריך להיות שם?

שמה אם אני בממר''מ אין לי מה לדאוג לגבי אוניברסיטה.

פורסם

תשמע אחי נראה לי שאתה צריך לרדת מקרבי קראתי את כל התגובות שלך ובשביל קרבי צריך מוטיבצית על

נראה שקשה יהיה לך לוותר על הפינוקים של האזרחות ( חברה \ בית ) , יש לי חבר שעבר את המבחנים של ממר"ם

ועוד אחד שלא , אתה בהחלט צריך ידע בתכנות כדי לעבור את המבחנים ושמעתי שהם לא כל כך פשוטים -

שלא לדבר על גאמא שזה בכלל לגאוני מחשבים בלבד.

לדעתי את צריך להיות תומך לחימה עם יציאות קבועות (חמשושים) שיספקו לך חברים בבסיס והרבה זמן יחסי בבית

ובהתחשב בעובדה שאתה בן אדם איכותי תוכל לקבל גו'ב טוב , אם אתה אוהב מחשבים לך תקשוב

אבל הכי טוב זה ג'וב טוב בחמ"ן יש להם שם הרבה ג'ובים טובים והרבה תפקידי יומיות ככה שתוכל לראות תחברה יום יום.

מקווה שעזרתי.

פורסם

דבר ראשון, תורידו את הסטיגמה הזאת שגאמא גאונים, גאמא לא גאונים ואני יודע את זה לפי אנשים מהכיתה שלי שהתקבלו לשם ולפי מה שאני עברתי עד שנפלתי מהמיונים שלהם (שלב אחד לפני התחקיר בטחוני), זה מיועד לאנשים שלמדו מחשבים בבית ספר ושיש להם עוד קצת ידע פה ושם כדי לענות על שאלות מתוחכמות אבל לא משהו של גאונים, גאונים זה תלפיות אם כבר

דבר שני, כל מישהו פה שרוצה מידע על ממרם שידבר איתי בפרטי או הכי טוב בICQ 255553132 אני בכיף מוכן לעזור

בקשר לקלבה לממרם, כל בן אדם עם קצת ראש לתכנות יכול לעבור, מצד אחד זה טוב כי זה קל, מצד שני יש הרבה מועמדים ואז זה לא טוב כי זה קל

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים