עבור לתוכן

בסמ"ח והקשר שלו לממר"ם ועוד שאלות..

Featured Replies

פורסם

אני עכשיו לומד ביג' ויש הרבה מאצלנו שמתמיינים לבסמ"ח.

הבנתי שבסמ"ח זה מן בית ספר של הצבא שבו עוברים כל מיני קורסים של תכנות וכו',אבל מעבר לזה לא הבנתי מה בדיוק עוזר לי ללמוד בבסמ"ח?

עוד שאלה: אם נגיד ואני אעבור את המיונים ואתקבל לבסמ"ח זה אומר שאני לא אוכל ללמוד יד' באותו בית הספר ואני אצטרך לעבור לבסמ"ח?

ואיך בכלל בסמ"ח קשור לממר"ם?

אם יש לכם עוד מידע בנושא אשמח לשמוע.

פורסם

בסמ"ח- בית ספר למקצועות המחשב

בדר"כ מי שלומד בו ישרת או במ"מרם או ביח' מחשבים אחרת (אופק של חה"א) או במקצוע מחשבים בשטח (פחות נפוץ).

בדרך כלל מי שלמד יג' ויד' מתגייס לצבא בתור מישהו עם מקצוע ולא עובר קורס מקצועי כגון קורס תכנות בצבא.

יתכן שקורס אחר תעבור, אבל קורס תכנות של בסמ"ח כנראה שלא.

אם כבר עשית יג' תסיים את היד' וזהו. זוהי תעודת הנדסאי והיא מביאה לך יותר הטבות מקורס התכנות של בסמ"ח (אשר גם הוא לא רע בכלל).

פורסם

בסמ"ח - או - "בית ספר למקצועות המחשב" ממוקם בבסיס ה"שלישות" ברמת גן (מקשל"ר)

ממ"רם כפופה לאגף התקשוב כמו כן בסמ"ח ( בעבר ממר"ם הייתה יחידה מטכלית אך לאחר כמה שנים הוכפפה למז"י).

פורסם

בהנדסת תוכנה אי אפשר להתמיין מי"ד לבסמ"ח, רק מי"ג

פורסם
  • מחבר

אז אם אני אתקבל לבסמ"ח מה עדיף להמשך ליד' או לעבור לבסמ"ח?

מצד אחד בסמ"ח מבטיח לי שאני אשרת בממר"ם או ביחידה מובחרת אחרת (כמובן לא הכל בטוח אבל אלו מירב הסיכויים ) ויהיה לי יתרון אחרי השירות הצבאי וניסיון של ממרמניק.

ומצד שני יד' נותן לי תואר של עתודאי.

מה אתם אומרים?

פורסם

לדעתי עדיף לך להיות תוכניתן בממר"ם קורס איכותי חבל על הזמן שנותן לך גם כלים וגם נסיון

שנסיון בחיים זה הכל!

פורסם

עדיף ממר"ם

פורסם

מאיפה הבאתם את זה?

בתור "עתודאי" הוא גם יכול לעסוק בתכנות בצבא.

בנוסף זה מביא יתרון (קטן מאוד, אבל יתרון) בלימודי הנדסה בעתיד ובשכר.

פורסם

בוא תקשיב עם מישהו עם ניסיון שהיה שם ועבר את זה...

עשיתי קורס תכנות (מה שאתה מכיר כקורס ממרם) אבל את הקורס המלא של חצי שנה

עתודאי יג יכולים להגיע לקורס תכנות מקוצר של 3 חודשים כי יג נותן לך כביכול חצי מהקורס אבל הבעיה היא שקורס תכנות רגיל רץ פעמיים בשנה וכל פעם 2 מחזורים לעומת הקורס של עתודאי יג (שנקרא טכ"מ דרך אגב) שרץ רק פעם בשנה אז מן הסתם הרבה יותר קשה להתקבל לזה אבל אני בטוח שזה שווה יותר מ-יד...

פורסם

הרבה יותר קשה להתקבל דרך יג..

אצלנו מכיתה של 17 איש, התקבלו 3.

פורסם

3 מתוך 17 זה הרבה מאוד אם מכל הארץ מגיעים פעם בשנה רק 30-40

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים