עבור לתוכן

21 הרוגים על הכביש בחודש אוגוסט, לאן מכאן?

Featured Replies

פורסם

בחודש אוגוסט נהרגו על הכביש 21 בני אדם.

140 איש נפצעו ב106 תאונות ביממה האחרונה!

אם ניקח את המספר החודשי כממוצע ונשליך לפרופורציות של פיגועי התאבדות מדובר פה על כשני פיגועים בחודש, 24 פיגועים בשנה!.

הטבח על הכבישים איבד כל פרופורציה בזמן האחרון ורציתי לפתוח דיון לגבי איך זה משפיע על הנהיגה שלכם, אם בכלל?

בנוסף, מה אתם חושבים הסיבות לתאונות הללו?

אני אישית בשבוע האחרון "זכיתי" להיות עד לטעיות נהיגה שלא ראיתי מעולם:

-מישהוא כמעט התנגש בי בכיכר כי נסע כנגד הכיוון (הכיכר ביציאה לגעש\שפיים מכביש החוף אם מישהוא מכיר).

-ביום שבת בנסיעה מקריית שמונה לאיזור נתניה דרך עפולה עברו עלי נתיב שמונה פעמים (באותה נסיעה).

-ראיתי תאונה בזמן אמת 7:20~ בבוקר דרך השלום מישהוא פשוט נכנס לצומת באדום מלא (מצב בו כולם כבר היו בעצירה והוא הגיעה מאוחר יותר, לא "עבר בכתום").

האים המצב משפיע על הנהיגה שלכם? שיניתם הרגלים? נוקטים באקסטרא אמצעי בטיחות?

פורסם

אני כבר שנים נוהג תחת נקודת קו מנחה אחד עיקרי - לנהוג כאילו כל הנהגים מסביב שיכורים או עברייני תנועה, וצפויים לעשות טעויות הרסניות כל רגע. לדוגמא - גם כשאני נוסע בצומת מרומזרת, אני בכל זאת מסתכל לכיוון שבו המכוניות אמורות לעצור באדום.

פורסם

מגניב מי שמקליק ראשון? :nixweiss:

שנכנסנו אני ודוד שלי לכפר קאסם ישר הוא אמר לי תוריד חגורה שלא יצחקו עליינו :kopfpatsch: טוב כפר קאסם עוד יהרגו אותנו הערבים.. שם אין מודעות...

...המודעות בכביש אצלי עלתה מאוד בשנה האחרונה אחרי התאונה של חברה של אמא שלי ... שהסתיימה במוות. :'(

פורסם

אני לא רוצה להשמע פסימי מידי, אבל:

בכל מצב שבו ישנם המון גופים בתנועה, מתישהו אחד יכנס בשני. זה פשוט מאוד.

תסתכל לעשר כיוונים, תעצור, תשים לב, תחגור. מתישהו מישהו יכנס במישהו.

פורסם

הכניסו לנו השנה שיעור חדש למערכת- תעבורה. שיעור בשבוע, שמטרתו לטפח או יותר נכון למנוע תרבות נהיגה רעה, ובנוסף יש חומר שקשור ללימודי התיאוריה.

לפי מה שהבנתי זה לא נמצא בכל בתי הספר, אבל אני מקווה שיתעקשו ויצליחו להכניס את השיעור הזה לכל בתי הספר בארץ בשנה הבאה.

פורסם

אצלי בתיכון היה מקצוע "חינוך תעבורתי", שהמבחן המסכם שלו היה למעשה מבחן התיאוריה בעצמו.

פורסם

עם הקילומטרז' שאני עושה (50,000 ק"מ בשנה), כבר ראיתי כל מה שיש לראות.

כולל אנשים שנוסעים בכביש מהיר חד סיטרי בכיוון ההפוך.

בתור נהגים יש מספר דברים שאתם יכולים לעשות:

1. תשקיעו את ה-1,000 ש"ח שעולה קורס נהיגה מתקדמת. שווה את זה.

2. אל תדברו בטלפון (Easier said than done), אפילו לא בעזרת דיבורית. זה מסיח את הדעת.

3. שמרו מרחק, ותמיד השאירו פתח המלטות כאשר אפשר. אל תצמדו לרכב שלפניכם, השאירו לעצמכם את המרחק הדרוש לבלום במקרה הצורך.

אישית אני תמיד משתדל להיות טיפה יותר מהיר מרוב התנועה סביבי כאשר אפשר. מקל על החיים בהרבה.

פורסם

1. תשקיעו את ה-1,000 ש"ח שעולה קורס נהיגה מתקדמת. שווה את זה.

2. אל תדברו בטלפון (Easier said than done), אפילו לא בעזרת דיבורית. זה מסיח את הדעת.

3. שמרו מרחק, ותמיד השאירו פתח המלטות כאשר אפשר. אל תצמדו לרכב שלפניכם, השאירו לעצמכם את המרחק הדרוש לבלום במקרה הצורך.

כל ההמלצות שלך מצויינות הבעיה היא שרוב התאונות לא תלויות בנהג אחד אלא לפחות בשניים כך שאתה אף פעם לא יכול לדעת מה "יפול" עליך בכביש.

לדוגמא גם אם תשמור מרחק מהמכונית שלפנייך ותצליח לבלום בזמן, אף אחד לא מבטיח לך שהנהג שמאחוריך שמר מספיק מרחק....

פורסם

מצד שני, כאשר יש לך יותר כלים ומרווח זמן לשלוט על האוטו שלך, יש לך הרבה יותר אפשרויות להמלט ממצבים מסוכנים מאשר אם אתה צמוד לתחת של זה שלפניך ובקושי יודע איך בולמים נכון.

ובכל מקרה, עדיף שהנהג מאחורה יכנס בי בעוצמה נמוכה יותר מאשר שאני אכנס בזה שלפני וההוא מאחורה בתור בונוס יכנס בי גם במהירות יותר גבוה כי מרחק הבלימה לרשותו הרבה יותר קצר.

פורסם

עם הקילומטרז' שאני עושה (50,000 ק"מ בשנה)

wah?, זה יותר מהיקף כדור הארץ, עם אוטו ששוקל יותר מטון, לא פלא שהפלנטה שלנו נשרפת בחיים.. (לא שאני מאשים אותך, גם אני אסע הרבה אם אצטרך)

[אין צורך להגיב להערה זו]

בקשר למצב בכבישים - אני אמנם עוד לא נוהג, אבל בחצי מהנסיעות שלי (הרוב לבית הספר) חולפות בראשי מחשבות שתהיה תאונה קטלנית. אני פשוט לא סומך על הנהג ועל אחרים בכביש.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים