עבור לתוכן

עדכון BIOS עולה כסף??

Featured Replies

פורסם

זה פשוט לא נכון - מערכת ההפעלה Windows, החל מ W2K, מונעת גישה ישירה לחומרה, בעוד ש DOS אמיתי מאפשר גישה כזו. זאת הסיבה העיקרית שבגללה לא עושים עידכון ביוס דרך חלון CMD. בכלל לא בטוח שדרך חלון DOS הביוס יזוהה נכון. מי שעושה עידכון ביוס בצורה כזו לוקח סיכון הרבה יותר גדול מאשר עידכון דרך DOS אמיתי או בעזרת תוכנה ייעודית שעובדת ב Windows.

.... יופי HAL מה הקשר בין גישה לחומרה ללעבוד מול ממשק CLI, גם תוכנה יעודית לWindows לא יכולה לגשת לחומרה, כל מה שהיא עושה היא מתקינה איזשהו pre boot enviorment שעושה את העדכון לאחר מכן. אפילו לKernel mode driver אין גישה ישירה לחומרה כיוון שהHAL יושב מתחתיו.

• תגובות 32
  • צפיות 3.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אפילו לKernel mode driver אין גישה ישירה לחומרה כיוון שהHAL יושב מתחתיו.

נכון, זו הסיבה שעדיף לבצע זאת ב-DOS שם יש גישה ישירה לחומרה ללא התערבות מערכת ההפעלה. מערכת ההפעלה יכולה לטרפד גישות שונות לחומרה, גם אם לא תמיד התכוונת לכך, או לתת גישה לתהליך אחר וולפגוע בצריבה. העונש על תהליך זה בעדכון BIOS יכול להיות הרסני.

חוץ מזה, למערכת ההפעלה יש את סדר העדיפויות שלה ותהליך מקביל בסביבת Windows יכול להפיל אותה ואת העדכון. ב-DOS יש רק תהליך אחד שרץ ושולט בחומרה, כך שהסיכוי לנפילה קטן יותר.

ברור שהמשתמשים פחות אוהבים DOS ו/או יצירת דיסקט ו/או boot למחיצה זמנית לצורך ההתקנה ולכן יש תוכנות Windows שכן מבצעות זאת אך הסיכוי לבעיה גדול יותר. במקרה זה יש להכין גיבוי בחומרה (בקושחה שלא מתעדכנת או קושחה כפולה) למקרה של הפסקת צריבה במהלך התהליך.

חוץ מזה, הפסקנות שלך בעניינים שאתה לא צודק מטעה משתמשים שמנסים ללמוד בפורום. הסלט שעשית בין שימוש בממשק CMD בעדכונים של מסדי נתונים וכד' לבין ההבדל בין ממשק CMD ל-DOS אמיתי רק מזיק לאחרים.

פורסם

תסלחו לי על ההתפרצות לדיון כי יש לי שאלה. האם יש תוכנה שצורבת ביוס בצורה ידידותית למשתמש, על מנת לא לגרום נזק ללוח?.

פורסם

יש תוכנות ידידותיות שצורבות ל-bios.

אם במהלך הצריבה התהליך נפסק ברוב המקרים יגרם נזק ללוח. בהתאם לתכנון שלו הוא יוכל להתאושש, או שלא! זה כבר לא תלוי אם התוכנה ידידותית או לא אלא מה קרה בתהליך הצריבה.

היו פעם לוחות עם bios מולחם שוירוסים פגעו בהם ונשאר רק לזרוק אותם. מאז, גם תכנון הביוס השתפר ויש יתירות או אפשרות להחליף ביוס אם לשבב קרה משהו.

פורסם
  • מחבר

הבעיה היא שלא כולם יודעים בכלל מה זה DOS. למעשה, אני מאמין שהדור של היום, לפחות בחלקו, חושב ש DOS זה החלון השחור שנפתח כשרושמים CMD בחלון ה RUN. חוץ מזה, היום, כשרוב הדיסקים הקשיחים מפורמטים ב NTFS ולרוב המחשבים אין בכלל כונן Floppy, הסיכוי של המשתמש ה"פשוט" להגיע ל DOS אמיתי הוא דיי קלוש. בגלל זה אני הצעתי שיבדוק האם יכול לעשות עידכון ביוס דרך ה Windows - הוא גם לא יצטרך לחפש את העידכון הנכון (התוכנה תאתר אותו), והוא גם לא יצטרך להסתבך עם DOS.

אוקיי קודם כל זה נחמד כל הדיון הזה על מה עדיף CMD או DOS אמיתי, אבל זה לא ממש עזר לי לפתור את הבעיה....

בכל אופן, אני לא יודע עד כמה "משתמש פשוט" אני, אבל אני יודע שה-CMD זהו רק SHELL שנפתח על וינדוס, ולא DOS בפני עצמו. אך אם אני לא טועה הם נותנים שם אפשרות להוריד ולצרוב סביבת DOS + קובץ העדכון על דיסקט, וכך לבצע אתחול ממנו ולהריץ את העדכון דרך פקודה מסויימת.

ואם אני לא טועה, לפי ההסבר שם, גם אם אני מוריד ומשתמש בתוכנה ייעודית שפועלת דרך וינדוס - בכל מקרה צריך להוריד גם את העדכון, התוכנה לא תזהה אותו לבד.

וד"א, כן יש לי כונן FLOPPY אז אין צורך לדאוג לזה....

פורסם

ברוב הלוחות יש גם בBOOT עצמו אופציה של שדרוג BIOS, בABIT ובDFI הישנים שהיו לי היה את זה, תחפש בboot משהו שהולך ככה press x to launch bios rom או משהו כזה.

פורסם

לפי האתר של DFI זה אכן העדכון ל-לוח שלך.

בסופו של דבר יש לך שתי אפשרויות:

1. הורד את תוכנת WinFlash והתקן אותה

הורד את קובץ ה-ZIP מהקישור שנתת. חלץ מתוך קובץ ה-ZIP את הקובץ עם סיומת BIN ושמור אותו היכן שהוא.

הרץ את WinFlash ובחר את קובץ ה-BIN שחילצת. המשך על פי ההוראות על לסיום העדכון

אתחל את המערכת.

2. הורד את קובץ ה-EXE ושמור אותו על ה-HD

הכנס דיסקט לכונן והרץ את קובץ ה-EXE. התוכנה תיצור דיסקט אתחול עם תוכנת הצריבה וקובץ ה-BIN

אתחל את המחשב עם הדיסקט שיצרת. הדיסקט יעדכן את ה-BIOS. בסיום העדכון לחץ F1

כנס ל-BIOS ובחר Load Optimized Defaults או Load Setup Defaults

אני ממליץ על האופציה השניה. בסה"כ התהליך פשוט ובד"כ נעשה ללא בעיה מיוחדת

פורסם

2. הורד את קובץ ה-EXE ושמור אותו על ה-HD

הכנס דיסקט לכונן והרץ את קובץ ה-EXE. התוכנה תיצור דיסקט אתחול עם תוכנת הצריבה וקובץ ה-BIN

אתחל את המחשב עם הדיסקט שיצרת. הדיסקט יעדכן את ה-BIOS. בסיום העדכון לחץ F1

כנס ל-BIOS ובחר Load Optimized Defaults או Load Setup Defaults

אני ממליץ על האופציה השניה. בסה"כ התהליך פשוט ובד"כ נעשה ללא בעיה מיוחדת

הבעיה היא שגם הדיסקטים וגם כונני ה floppy עצמם הם פשוט לא אמינים - אתה לא יכול להיות בטוח ב 100% שצריבת הביוס לא תיתקע לך באמצע או שייצרבו לך נתונים לא נכון לביוס בגלל שגיאות קריאה של הדיסקט.

דרך אמינה יותר היא לצרוב boot-cd עם DOS ועליו לשים את תוכנת העידכון ואת קובץ העידכון עצמו. אפשרות אחרת היא לעשות אותו דבר עם DOK (כן, אפשר לעשות שה DOK יהיה bootable). אם במקרה יש לך מחיצת FAT או FAT32 על הדיסק הקשיח - שים את עידכון הביוס על המחיצה הזו, ודרך DOS אמיתי תיגש למחיצה הזו ותעדכן ממנה. לדעתי זו השיטה הכי אמינה (דיסק קשיח אמין יותר מ CD).

אני אישית ממליץ שתמיד יהיה לך דיסק CD שהוא bootable ואיתו תוכל לגשת ל DOS בכל מקרה. מכיוון שרוב המחשבים היום יכולים לזהות DOK בתור כונן קשיח גם ב DOS, את העידכון תוכל לשים על DOK (רק תדאג שהוא יהיה מפורמט כ FAT או FAT32) ולעדכן ממנו.

בכל מקרה, מאד מומלץ שלא להשתמש ב floppy לצורך ביצוע העידכון - לא דרך DOS ולא דרך הביוס עצמו.

פורסם
  • מחבר

אוקיי תודה.

אבל דיסק-על-קיא אין לי, וגם לא מחיצת FAT / FAT32 אז נצטרך לוותר על זה.

לגבי הדרך עם ה-CD : איך בדיוק אני צורב bootable CD עם דוס, והאם שאר הפרוצדורה דומה לזו עם הדיסקט? (כלומר שאני מאתחל מה-CD והתוכנה מעדכנת אוטומטית את הביוס)

פורסם

אתה יכול לצרוב Bootable CD ב-NERO. בחר באפשרות זו בחלון השמאלי.

יש לך אפשרות להכניס דיסקט הפעלה בכונן A ממנו תעתיק NERO את דיסקט ההפעלה או להשתמש באופציה הפנימית של NERO

אם אתה משתמש בדיסקט חיצוני אתה יכול להכין את דיסקט ה-BOOT ע"י קובץ ה-EXE מהאתר של DFI ואז אין צורך בדבר נוסף. הצריבה תתחיל אוטומטית בזמן ה-BOOT

אם אתה משתמש באופציה של דיסקט BOOT פנימי העתק את הקבצים שבתוך קובץ ה-ZIP (לאחר שפרשת אותם בחוץ, לא כקובץ ZIP) ל-NERO וצרוב אותם. לאחר ה-BOOT עבור לכונן ה-CD והרץ את קובץ ה-BAT.

פורסם
  • מחבר

אוקיי תודה!

הבנתי כבר איך בדיוק זה עובד. ונראה לי שאני אעשה את זה דרך CD. (אם בכלל אני אעשה את זה, אני עדיין קצת מפחד... :silly::nixweiss:)

בכל אופן תודה לכולם על העזרה :xyxthumbs:

פורסם

אם אתה עושה את זה עם דיסק CD, תידאג שדיסקט ה BOOT, שממנו אתה יוצר את ה CD כ bootable, יכיל את הדרייברים של כונן ה CD-ROM ל DOS, אחרת לא תוכל לגשת ל CD-ROM. במצב כזה, תהיה לך גישה רק לכונן A של 1.44MB, וגם הוא למעשה כונן מדומה, מכיוון שהוא רץ מה CD. אם אין לך מושג איך לעשות את זה, תחפש קבצי image של דיסקטי DOS שכבר טוענים את הדרייברים הדרושים, ואז כשאתה יוצר bootable CD, תבחר את מקור מידע ה BOOT מקובץ ה image הזה.

פורסם
  • מחבר

נראה לי שבקבצים פה: http://www.bootdisk.com/bootdisk.htm יש דרייברים לCD-ROM. אבל בכל מקרה - אם אני מוריד משם קובץ וקובע אותו כקובץ המקור אז מה עם התוכנה של עדכון הביוס והעדכון עצמו? איך אני אוסיף גם אותם?

חשבתי על דרך אבל אני לא בטוח - הוא רושם פה: http://www.bootdisk.com/read1st.htm שקיים קובץ שתוך ה-bootdisk שלו, שנקרא config.sys שהוא בעצם טוען את קבצי הדרייברים של כונני ה-IDE , שנקראים cd1.sys , cd2.sys, cd3.sys, cd4.sys

No matter which site you find them at, my custom bootdisk.com disks have 4 cdrom drivers on them. If the default cd1.sys driver does not find your cdrom then just change config.sys to use cd2.sys etc. My custom disks always name your primary cdrom drive letter R:

אז אולי אני פשוט יכול להפעיל את תוכנת ה-BIOS (כלומר לצרוב אותה על הדיסקט), ואז באופן ידני להעתיק את הקבצים שרשמתי למעלה לאותו דיסקט, ואז להעתיק את הדיסקט ל-CD בעזרת נרו. אבל דבר ראשון אני לא בטוח אם זה יעבוד, ודבר שני - ניסיתי ישר להעתיק את כל קובץ ה-BOOTDISK שהורדתי מהאתר לתוך CD, ולאתחל את המחשב ממנו (רק בשביל הבדיקה), אבל אני לא בטוח אם כונן ה-CD באמת נטען, או שזה היה רק כונן פלופי מדומה.

פורסם

קובץ ה-EXE של עדכון ה-BIOS כבר יוצר דיסקט BOOT עם העדכון. אם אתה עושה ממנו את ה-BOOT ל-CD אין צורך בכלום על ה-CD ואין צורך בדרייברים.

אין אתה לא רוצה הפעלה אוטומטית ורוצה גישה ל-CD, הורד את אחד הקבצים מהקישור שנתת (למשל Windows 98 SE Custom, No Ramdrive) וצור דיסקט. הפעל את המחשב עם הדיסקט ובדוק אם יש לך גישה ל-CD (אתה יכול לשים CD כלשהוא ורק לבדוק ע"י מעבר אליו אם הוא נותן לגשת). אם כל כונני ה-HD שלך הם NTFS אות הכונן CD תהיה C. אם יש כונני FAT/FAT32 אות הכונן תהיה הבאה בתור אחריהם.

לאחר שתצא IMAGE של דיסקט מתאים צרוב CD והעתק את הקבצים שב-ZIP ע"י ה-NERO. הם יופיעו ב-CD לאחר ה-BOOT

פורסם

כל המטרה שלי הייתה שהוא ימנע משימוש בדיסקט כלשהו - דיסקטים הם מדיה לא אמינה, ואתה לא יכול להיות בטוח שהמידע שייצרב מהדיסקט ל CD יהיה 100% נכון. אם צריבת הביוס לא עוברת ב 100% הצלחה, המחשב עלול שלא להידלק באיתחול הבא...

אני אומר שכדאי ליצור CD שהוא bootable, ולוודא שאפשר לגשת דרכו לכונני ה CD-ROM השונים ב DOS, ואת קבצי העידכון לצרוב על ה CD עצמו באופן רגיל (דיסק שהוא bootable מכיל למעשי 2 מחיצות - כונן A וירטואלי, שממנו נעשה ה BOOT, וה CD "הרגיל"). במצב כזה פשוט ניגשים ל CD דרך DOS וצורבים את הביוס - הרבה יותר אמין לדעתי מאשר להשתמש בדיסקט.

אם חושבים על זה, אז יש עוד שיטה מעניינת - יש גירסאות של DOS שיודעות לקרוא NTFS. במצב כזה, פשוט מאתחלים את המחשב עם DOS כזה, ואז ניגשים לדיסק הקשיח ומעדכנים ממנו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים