עבור לתוכן

עדכון BIOS עולה כסף??

Featured Replies

פורסם

משהו לא ברור לי- יש לי ביוס award, ונכנסתי לאתר של eSupport.com כדי להוריד עדכון BIOS, וראיתי שהם מבקשים שם לשלם כסף בשביל זה :s05:

מה הולך פה?

• תגובות 32
  • צפיות 3.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אם אתה רוצה עידכון ביוס, תיכנס לאתר של יצרן הלוח - משם אפשר להוריד את עידכון הביוס בחינם.

האתר הזה, eSupport.com, הוא כנראה אתר שלוקח כסף עבור עידכוני ביוס שהוא עושה ללקוחות שלו. אם אתה יודע מה שאתה עושה, ולא צריך עידכון פיזי של הביוס (לא צריך להחליף את השבב עצמו מסיבה כלשהי), אין סיבה להשתמש בשירותי אתר כזה.

פורסם
  • מחבר

טוב תודה.

נכנסתי לאתר של DFI והגעתי לפה: http://us.dfi.com.tw/Support/Download/bios_download_us.jsp?PRODUCT_ID=3612&CATEGORY_TYPE=LP&STATUS_FLAG=A&SITE=US

השאלה היא אם זה בטוח מתאים לביוס שלי? הלוח אם שלי הוא Ifinity nforce4 ultra. אז להוריד את הקובץ השני שם, ולפעול לפי מה שרשום כאן?:http://www.dfi.com.tw/Support/mb_faq_us1.jsp?FAQ_ID=3042&PAGE_TYPE=US&SITE=US

פשוט אף פעם לא עשיתי את זה ואני מפחד להרוס את הלוח אם שלי (:-X) אז אני רוצה להיות בטוח 100% במה שאני עושה...

פורסם

אז אל תעשה.

אתה בכלל צריך עדכון לביוס?

פורסם

אם אתה לא בטוח במה שאתה עושה - אל תעדכן את הביוס.

אם אתה לא יודע בדיוק את דגם הלוח שלך - אל תעדכן את הביוס.

אם אין לך בעיות עם הלוח כרגע - אל תעדכן את הביוס.

אם אתה לא מוכן לקחת את הסיכון שהמחשב שלך יפסיק לעבוד בגלל עידכון ביוס כושל - אל תעדכן את הביוס.

אם אתה בכל זאת רוצה לעדכן, תבדוק האם ללוח שלך יש תוכנה לעידכון הביוס דרך מערכת ההפעלה - זה יהיה הרבה יותר בטוח עבורך מאשר לחפש קבצים באתר של DFI.

פורסם

יש חוק שאומר: אם מכשיר עובד,אל תנסה לתקן אותו.

אם אין לך סיבה לשדרג את הביוס (קריסות של המערכת\חומרה שלא עובדת ואמורה לעבוד\etc) - אל תשדרג אותו. זה לא יביא לך שום תוספת בביצועים,ואתה רק תסכן את המערכת שלך במידה ואתה לא יודע מה אתה עושה.

פורסם
  • מחבר

כן אבל הבעיה היא שאצלי כן יש חומרה שלא עובדת - יש לי בעיה עם ארדיסק חיצוני שנתקע לפעמים בעת העברת קבצים, אז WD המליצו לי לעדכן BIOS. בעיה נוספת (שאני לא יודע עם העדכון יעזור לה בכלל) זה שיש לי ארדיסק פנימי שמתחמם יותר מדי.

אני יודע מהו סוג הלוח אם שלי, וגם יש לי EVEREST. אבל אני לא מוצא אותו פה: http://www.dfi.com/support1/download.asp ? יש לי Ifinity nforce4 ultra כמו שאמרתי.

אם אתה לא בטוח במה שאתה עושה - אל תעדכן את הביוס.

אם אתה לא מוכן לקחת את הסיכון שהמחשב שלך יפסיק לעבוד בגלל עידכון ביוס כושל - אל תעדכן את הביוס.

אם אתה בכל זאת רוצה לעדכן, תבדוק האם ללוח שלך יש תוכנה לעידכון הביוס דרך מערכת ההפעלה - זה יהיה הרבה יותר בטוח עבורך מאשר לחפש קבצים באתר של DFI.

אני צריך לעדכן אבל אני ממש לא מוכן לקחת סיכון שהמחשב יפסיק לעבוד. אתה רוצה להגיד לי שכל אחד שעושה עדכון BIOS אין לו בעיה עם זה שיישרף לו הלוח אם או משהו?

אממ לגבי תוכנה - נראה לי שיש שם אחת לעדכון הביוס דרך וינדוס - Winflash Ver. 1.84 . מוסבר פה איך להשתמש בה: http://www.dfi.com.tw/Support/Download/bios_Winflash_us.htm

נראה לי די פשוט, מה כבר יכול להשתבש?

בכל אופן, הדבר היחיד שאני צריך זה להיות בטוח בגרסה של העדכון שאני מוריד. אז אני צריך שתסבירו לי איך זה בדיוק הולך? לכל סוג לוח אם יש גרסת BIOS משלו? או שצריך להסתכל גם על נתונים אחרים?

פורסם

מה יכול להשתבש?

בעידכון דרך וינדוס יש הרבה יותר סיכונים (קריסות וכו') כשב-DOS הסיכון היחיד הוא איבוד מתח באמצע העידכון

כל דבר שכזה יגרום להשבתה של הלוח

פורסם
  • מחבר

טוב זה אתם הצעתם לעשות את זה דרך וינדוס, לא אני.....

ואני יודע שזה קצת מסוכן בגלל זה אני צריך את עזרתכם! אני לא לגמרי נאב אני יודע דבר או שניים על חומרה, אבל לכל אחד יש פעם ראשונה, ואני צריך להיות בטוח במה שאני מוריד. אז מה עם הגרסה של העדכון שהבאתי פה, היא מתאימה או לא?

פורסם

בעידכון דרך וינדוס יש הרבה יותר סיכונים (קריסות וכו') כשב-DOS הסיכון היחיד הוא איבוד מתח באמצע העידכון

הבעיה היא שלא כולם יודעים בכלל מה זה DOS. למעשה, אני מאמין שהדור של היום, לפחות בחלקו, חושב ש DOS זה החלון השחור שנפתח כשרושמים CMD בחלון ה RUN. חוץ מזה, היום, כשרוב הדיסקים הקשיחים מפורמטים ב NTFS ולרוב המחשבים אין בכלל כונן Floppy, הסיכוי של המשתמש ה"פשוט" להגיע ל DOS אמיתי הוא דיי קלוש. בגלל זה אני הצעתי שיבדוק האם יכול לעשות עידכון ביוס דרך ה Windows - הוא גם לא יצטרך לחפש את העידכון הנכון (התוכנה תאתר אותו), והוא גם לא יצטרך להסתבך עם DOS.

פורסם

זה כי אין DOS "אמיתי" מWIN2000?

::)

פורסם

למערכות ההפעלה המבוססות על Windows NT (מערכות NT, 2000,XP) אין DOS אמיתי אלא רק command windows דמוי DOS. ניתן למרות זאת לעדכן BIOS ע"י דיסקט עם DOS. בדר"כ מורידים קובץ הכולל image של הדיסקט ויוצר אותו. לאחר BOOT העדכון נעשה בסביבת DOS.

פורסם

מה זה משנה אם זה DOS אם CMD, זה לא מעניין אף אחד, זה שיש אנשים שאוהבים להרגיש אותה Old School כי הם איי פעם השתמשו בDOS הופך אותם לפלצנים לא יותר מזה, CLI זה CLI עבדת עם 1 עבדת עם כולם, למשתמש הקצה אין הבדל בין CDM, או Terminal של *NIX או כל ממשק CLI אחר, הדבר היחידי שמשתנה זה הפקודות, וכל מה שהיה אפשר לעשות בDOS אפשר לעשות עם הCMD בגלל יצרו אותו, יש דברים שפשוט נוח לעשות שמה, כולל ממשק בין תוכנות מסויימות שעדיין עובד על בסיס של SV\EV ופקודות, ומסויימות לא עושה עם זה חסד, הכל החל מכל SDK שקיים בערך עד למסדי נתונים של Oracle תלויים בממשק הCMD(למרות שזה נעשה בshell אבל לא משנה כרגע) לעבודה.

פורסם

קצת יותר נימוס בסיסי לא היה מזיק לך. אם היית קורא את כל הת'רד היית מתנפח פחות ומבין יותר.

הדברים נאמרו בהקשר של דברי ליאור:

מה יכול להשתבש?

כל דבר שכזה יגרום להשבתה של הלוח

גם אם זה נראה כמו, זה עדיין לא הדבר האמיתי, מה שאומר שגם אם תפתח חלון CMD ותחשוב שאתה ב-DOS עדיין אתה בתוך Windows עם כל הסיכונים והמסכים הכחולים שלה, ששולטת ברקע על על הגישה לחומרה גם אם זה בחלון CMD. ב-DOS אמיתי יש אפשרות שליטה מלאה על החומרה, רק תהליך אחד רץ ואין סיכוי שפתאום יקפוץ לך ישום אחר שתוקע את מערכת ההפעלה וגם את חלון ה-CMD.

כאשר יש ל-BIOS רק FLASH, אחד שיכול לאבד את עצמו לדעת אם הכתיבה אליו לא תושלם נכון, מצב DOS עדיף. הסיכון בזה לעומת הרצה של פקודות batch במצב CMD שונה לחלוטין.

דרך אגב, בחלק משבבי BIOS יש שני אזורים לגיבוי והשליטה עוברת רק בסיום הצריבה או שיש dual bios. במצב זה תמיד יש BIOS תקין.

פורסם

מה זה משנה אם זה DOS אם CMD, זה לא מעניין אף אחד

וכל מה שהיה אפשר לעשות בDOS אפשר לעשות עם הCMD בגלל יצרו אותו

זה פשוט לא נכון - מערכת ההפעלה Windows, החל מ W2K, מונעת גישה ישירה לחומרה, בעוד ש DOS אמיתי מאפשר גישה כזו. זאת הסיבה העיקרית שבגללה לא עושים עידכון ביוס דרך חלון CMD. בכלל לא בטוח שדרך חלון DOS הביוס יזוהה נכון. מי שעושה עידכון ביוס בצורה כזו לוקח סיכון הרבה יותר גדול מאשר עידכון דרך DOS אמיתי או בעזרת תוכנה ייעודית שעובדת ב Windows.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים