עבור לתוכן

בעיה קשה לאחר החלפת דיסק קשיח..

Featured Replies

פורסם

שלום..המפרט שלי מופיע בצד..בכול מקרה אתמול הלך לעולמו ההרד דיסק 160GB הטוב שלי וקניתי היום 250GBAAKS של WD ומשום מה כשאני מחבר את הדיסק קשיח למחשב ומפעיל הכונן דיסקים לא נידלק (כלומר הצורב DVD) וחיברתי כבר כמה כוניים שונים חלקם צורבים חלקם רק כוננים וכלום מהם לא נידלק וניסיתי חיבור שונה בכניסה של הספק ועדיין שום תגובה..מה אני עושה? גם כלום לא עולה במסך כי הכונן ריק אבל המחשב לא נותן להתחיל לעשות פירמוט והכונן לא עובד ככה שאני יכול לקשר בין השניים ובכול מקרה אני לא יוכל לעשות פירמוט בלי כונן וניסתי כבר כמה...מישהו כעזרה?

פורסם

תן קצת יותר מידע...

הדיסק הקשיח הקודם היה IDE או SATA? מה בנוגע לדיסק החדש?

אם הדיסק החדש IDE אז בדקת שהוא מג'ומפר כמו הישן?

אם החדש SATA אז איך הכונן דיסקים מג'ומפר?

בביוס הכונן החדש מזוהה? הכונן דיסקים מזוהה?

שאתה אומר לא נדלק, אתה מדבר גם על זה שהכפתור פתיחה\סגירה של המגש לא עובד?

פורסם
  • מחבר

דיסק קשיח ראשון SATA השני SATA הכול מג'ומפר נכון ומסודר וכן הכוונה שהכונן לא נידלק כלל..לא ניפתח לא עובד לא כלום

פורסם

הצורב הוא SATA או IDE? ואם IDE האם הוא מחובר אם עוד כונן על אותו כבל?

ותראה למרות שיש כזה צופציק באמצע של הכבל IDE כדי למנוע לחבר אותו הפוך

זה דווקא אפשרי אם מעט כוח אז אולי חיברתה הפוך..

פורסם
  • מחבר

לא לא חיברתי הפוך הצורב הוא IDE ולא חיברתי הפוך כי יש נקודה חסומה באמצע כדי למנוע משטות כזאת לקרות וגם את הצ'ופצ'יק באמצע...בכול מקרה אין לאף אחד רעיון...כניראה שמחר אני ייסע לחבר למעבדה שלו וניבדוק הכול...הלך יום עבודה אבל אני חייב למה אין לי שמץ מה הבעיה

פורסם

הכבלים (של החשמל) של הדיסקים הקשיחים ושל הצורב הם נפרדים?

פורסם
  • מחבר

כן יש כבל מהספק שבא עם שני חיבורים לחשמל של SATA וניסתי גם חיבורים אחרים וגם כוננים אחרים שאני יודע בוודאות מלאה שהם עובדים כי הם עבדו יום יומיים לפני....אני לא מבין מה הבעיה כי הקשיח דולק ועובד אבל אין מסך של ביוס ואין כלום והכונן לא נידלק

פורסם

אז ברגע שכל השלושה מחוברים הצורב לא מקבל חשמל בכלל (לא נפתח, אין מנורה) ?

וברגע שרק דיסק קשיח אחד מחובר ביחד עם הצורב הכל פועל? (זה משנה איזה דיסק קשיח?)

או שבכל מקרה אתה לא מגיע לבוט?

פורסם

אם אתה מנתק את הדיסק קשיח הכול עובד טוב?

אם יש לך איזה כבל IDE אחר אז נסה אותו

אגב אתה מודע לכך שאם לדיסק קשיח יש שני חיבורי חשמל molex וsata

אתה אמור להשתמש רק באחד מהם? כי אם חיברתה את שניהם אז טיגנתה אותו :o

פורסם
  • מחבר

אני יודע אני יודע את כול הדברים האלה...הכול עובד ח-ו-ץ מהכונן DVD שלא נידלק כלל!! ומדום מה לא עובר למסך הביוס המחשב כדי שאני יוכל לפרמט...פשוט כלום המסך נישאר על סימן שאין SIGNAL וזהו והמחשב עובד והמאווררים הקירור של המעבד הספק הדיסק קשיח נידלק אני מרגיש ושומע אותו ורק הכונן לא נידלק והחלפתי כמה וכמה ואף אחד לא נידלק אני לא מבין איך זה יכול ליהיות הרי אפילו אם אין כבל IDE אם הוא מקבל מתח הוא צריך להידלק ושום כונן לא נידלק אפילו כונן שאני יודע בוודאות מלאה שהוא עובד כי הוא עבד לפני יומיים ממש אצל חבר שלי! משגע אותי..

פורסם

אבל תן לי להבין ,אם אתה מנתק את הדיסק קשיח הכול עובד טוב? לא הייתה ברור

אם יש לך ספק כוח אחר נסה אותו

פורסם
  • מחבר

לא גם כשאני מנתק את הדיסק קשיח כלום לא קורה בצורה שונה..ניסתי להפעיל אותו בלי דיסק קשיח ובלי כונן וגם לא..יש לי לוח של אינטל בן 8 חודשים ויש למחשב אל פסק ויש לי ספק HEC 400W TRTF ככה שלא ניראה לי הגיוני בכלל שהלך הלוח אם אבל זו בעיה מאוד מוזרה...

ובקשר לספק כוח אחר--חבר שלי הואיל בטובו לפרק את הליברטי 400W שלו ולהביא אותו אליי לבדיקה אוליי באמת הספק שלי נידפק כי העליתי את ההשערה הזו גם ולא קרה שום דבר שונה התוצאה נישארה אותו דבר

פורסם

בדקת שלא התנתק בטעות הכבל 4 פינים שמחובר ללוח אם?

שהזכרונות/כרטיס מסך יושבים טוב?

אם אתה מוציא את הזכרונות יש צפצופים?

פורסם
  • מחבר

בדקתי את הכבל של ה24 פין האמת אבל לא של ה4 פין...אני צריך לבדוק אז אותו באמת...

אבל זה שהכונן לא נידלק קשור בכלל לחיבור ה4 פין ללוח אם?!

פורסם

אתה לא חושב שכדאי קודם כל לברר למה המחשב לא עושה POST?

כשיהיה ביוס יהיה יותר פשוט גם לבדוק

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים