עבור לתוכן

הודעת שגיאה בביוס (יש פירוט מלא)

Featured Replies

פורסם

יש לי ביוס של American Megatrends, Inc ומדי פעם כשאני מאתחל את המחשב (לא תמיד) מופיעה לי ההודעה הזו:

"3rd Master Hard Disk Error. F1 to resume"

כשאני לוחץ על F1 מופיעה לי ההודעה הבאה:

"Reboot and select proper boot device or insert boot media selected boot device in and press a key"

ומהרגע הזה אני לא יכול להמשיך, אלא רק כאשר אני מכבה את המחשב לגמרי ומדליק אותו. אתחול לא עוזר וגורם להודעה להופיע מחדש.

אני יודע שזה קשור להגדרות עדיפות ב-boot, אבל אני לא יודע מה אני צריך לעשות שם.

נכנסתי לאתר של חברת הביוס ומצאתי PDF שכתובות בו כל השגיאות הקיימות והסברים. הנה ההסבר:

"3rd Master Hard Disk Error: The IDE/ATAPI device configured as Master in the 3rd

IDE controller could not be properly initialized by the

BIOS. This message is typically displayed when the

BIOS is trying to detect and configure IDE/ATAPI

devices in POST."

מה עלי לעשות?

תודה רבה. :xyxthumbs:

פורסם

תסתכל בחוברת של הלוח אם שאותה אפשר להוריד מהאתר של היצרן לפי הדגם..בפורמט PDF

כל ההגדרות ביוס מוסברות שמה

בכל אופן יש הסבר אחד שלא רשום ,שהוא בעיה בדיסק קשיח עצמו

לכל יצרן דיסק קשיח יש תתוכנה שלו לבדיקת התקינות,תוריד אותה ותבדוק

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה המהירה.

הורדתי WD Diagnostics ואני אעשה מאוחר יותר EXTENDED TEST שסורק את הדיסק הקשיח לעומק. כל התהליך יכול לקחת מספר שעות, ואני אעדכן את הדיון עם התוצאות.

אני גם אבדוק את חוברת ההדרכה.

פורסם

:smile1: ,תשמע הבדיקה העמוקה לא אמורה לקחת מעל שעה ,אפילו פחות (זה תלוי בגודלו של הדיסק קשיח)

בכל אופן אם המערכת הפעלה נמצאת על הדיסק הקשיח המדובר אז יותר אמין להשתמש בגרסת הדוס של התוכנת בדיקה

פורסם
  • מחבר

הבדיקה מראה שהכול בסדר עם הכונן הקשיח שלי.

Test Option: EXTENDED TEST

Model Number: WDC WD1600JS-00MHB0

Unit Serial Number: WD-WCANM1181021

Firmware Number: 02.01C03

Capacity: 160.04 GB

SMART Status: PASS

Test Result: PASS

Test Time: 03:52:44, August 28, 2007

יכול להיות שהכבל של הכונן הקשיח רופף?

ומה זה בדיוק Master?

פורסם

יש'ך כמה הארד דיסקים ?!?!

פורסם
  • מחבר

יש לי רק אחד.

אני שואל שוב, יש מצב שהכבל רופף? (אני לא מבין בזה ואני מפחד לגעת סתם)

Ribbon cable

5032.jpg

פורסם

נתק לגמרי את ההארד דיסק, בדוק שהוא מג'ומפר כמאסטר (או ds, מאסטר בעדיפות ראשונה). חבר את כבל הIDE שלו אל IDE1 על הלוח אם, ואת ההארד דיסק אל הקצה של הכבל (לא אל האמצע).

עוד משהו, אם מחובר לך גם כונן אופטי על אותו הכבל, נתק אותו וחבר אותו אל כבל נוסף, שיחובר אל כניסת הIDE2 על הלוח אם.

אם אחרי זה עדיין הבעייה תישאר, תדע שהיא לא בצורת החיבור.

פורסם
  • מחבר

פתחתי את המחשב וראיתי שבעצם אין לי את הכבלים הרחבים האלה, אלא כבלים דקים שכתוב אליהם serial ATA.

מצטער שהטעתי אותך, אני לא ממש מבין בדברים האלה.

פתחתי את המחשב וראיתי שהדיסק הקשיח מחובר לחיבור SATA1 על לוח האם ושה- cd-rom מחובר ל- IDE1 מצד אחד ולקצה הכבל מצד שני (אם זה משנה משהו). חיזקתי שם את כל החיבורים והדלקתי את המחשב. עד עכשיו לא נתקלתי בבעיה, אבל אני עדיין לא יודע אם היא נפתרה כתוצאה מחיזוק החיבורים, כי לא בכל הדלקה של המחשב השגיאה מופיעה.

אני לא ממש מבין בנושא, אז אני צריך הסבר קטן על הדברים שרשמת לי.

1. איך אני בודק אם זה "מאסטר" או"SD"? זה משהו פיזי על הדיסק הקשיח או משהו וירטואלי שיש להגדיק בביוס?

2. בגלל שזה SATA ולא IDE אז ההשערה שכונן אופטי מחובר גם כן מתבטלת, אבל הייתי רוצה לדעת מה זה כונן אופטי? האם התכוונת לכונן דיסקים?

תודה.

פורסם

1. master, slave, sd, cs הם המצבים של הג'מפרים למרות שאף פעם לא שמעתי על sd אבל יש מצב שהוא קיים. את המצבים האלה משנים וניתן לראות אותם ממש ליד חיבור ההרדיסק ללוח האם וליד חיבורו לספק... ג'מפר הינו צ'וקצ'יק קטן שמכסה שני פינים מתוך שישה על הלוח הקטן של הג'מפרים על גבי ההרדיסק. משנים בין המצבים על ידי הזזת הג'מפר ממקום למקום. ועל ההרדיסק עצמו יש ציורים של כל מצב- זאת אומרת איך מבצעים אותו- מיקום הג'מפר.

2. כונן אופטי= כונן דיסקים.

פורסם
  • מחבר

השגיאה חזרה הרגע, יש הצעות? :(

פורסם

שמת כבר את ההרדיסק על master? תנסה אולי לנתק הכל ולהשאיר רק את ההרדיסק כרגע שהוא נמצא במצב master.

פורסם
  • מחבר

לפי מה שקראתי באינטרנט אין בSATA דבר כזה master/slave.

ומה זאת אומרת לנתק הכל? את הCD-ROM?

פורסם

תנסה לבטל את אופציית ה RAID אם היא מוגדרת ובמדה וזה לא עוזר תחבר את כבל ה SATA לכניסה אחרת בלוח .

בדר"כ יש שני צבעים לחיבורי ה SATA על הלוח, תלוי ביצרן ובכמות הכניסות, במידה וזה המצב חבר את הכבל לכניסה בצבע אחר.

פורסם

לפי מה שקראתי באינטרנט אין בSATA דבר כזה master/slave.

אכן, כל כונן יושב על ערוץ משלו

להבדיל מIDE בו היו עד שני כוננים על כל ערוץ

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים