עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ממשלת ישראל בונה בונקר נגד הטיל הגרעיני בשביל עצמה?!

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

תבינו אלה שאומרים שהמדינה תשרוד אחרי פצצת אטום, האיראנים ייחשבו על זה טוב טוב והם יודעים שאם הם שולחים טיל גרעיני גם אנחנו נשלח עליהם, הם יכינו לנו את המכה אם לא נבלום את זה בזמן.

פצצת אטום יכולה לחסל את כל המדינה, על בטוח יישרדו פה ושם אבל אם יישרדו כל אחד ייעשה מה שבא לו במדינה, הוא בכלל לא ייקשיב לממשלה או משהו וגם לא יהיו טלויזיות כנראה וכבלים שהוא יוכל לראות אם משדרים משהו וכל הבולשיט... כנראה הטיל ייפול במרכז הארץ (והרוב גרים במרכז) אז תהיו מודעים לזה שאם נופלת פצצה כל אחד יילחם בשביל להציל את נפשו.

[br]פורסם בתאריך: 29.08.2007 בשעה 00:53:24

הנשק הגרעיני החזק ביותר שנוסה אי פעם היה פצצת הגרעין Tsar Bomb הרוסית, בעוצמה של 50 מגהטון - טווח ההרג המיידי של הפצצה (כוויות דרגה שלישית) היה 100 ק"מ.

בהתחשב בכך שנשק גרעיני מודרני הוא בעל עוצמה נמוכה פי כמה עשרות (רוב הפצצות הן בעלות עוצמה של 1 מגהטון), הטווח קטן בהתאם.

האיראנים יודעים באמת איזה טיל הם רוצים לעשות והם יודעים עם מי יש להם עסק אז פה הם יינסו לראות איך הם "עוקפים" אותנו.

• תגובות 116
  • צפיות 11.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

האירנים יכולים לרצות הרבה דברים, זה לא אומר שהם יכולים להשיג אותם. הם עדיין לא מצליחים לייצר פצצת אטום בסיסית, שלא לדבר על אחת בעלת עוצמה מספקת, שניתנת להרכבה על טיל בליסטי.

פורסם

שלא לדבר על זה שראש הנפץ של השיהב מוגבל מידי בכדי לשאת נשק גרעיני מדור ראשון. השיהב יכול לשאת ראש נפץ של עד 750 קילו +/-.

ו-Sifo Jen, סליחה, אבל אתה זה שטוען שלארגוני טרור יש טילי ICBM עם ראשי נפץ גרעיניים.

פורסם

הנשק הגרעיני החזק ביותר שנוסה אי פעם היה פצצת הגרעין Tsar Bomb הרוסית, בעוצמה של 50 מגהטון - טווח ההרג המיידי של הפצצה (כוויות דרגה שלישית) היה 100 ק"מ.

בהתחשב בכך שנשק גרעיני מודרני הוא בעל עוצמה נמוכה פי כמה עשרות (רוב הפצצות הן בעלות עוצמה של 1 מגהטון), הטווח קטן בהתאם.

התחום של פצצות האטום נעצר אחרי המלחמה וכך גם ההתפתחות שלו, זה נכון שהיום איראן עדיין רחוקה מייצור פצצת אטום, אבל זה גם יהיה נכון להגיד שבמידה ותתצליח, היא לא תתחיל מהרמה הבסיסית אלא מייד תקפוץ לרמה היותר מפותחת, פשוט בגלל זמינות טכנולוגיות.

הדבר העיקרי להדגיש הוא שפחות מטריד את העולם האיום הגרעיני, אירגוני הטרור מחזיקים כבר שנים בראשי נפץ וטילים גרעינים, הם מעולם לא השתמשו בהם וכנראה שגם לא ישתמשו, זה פשוט לא משרת את המטרה שלהם.

פשוט כרגע יש דאגה למצב מאוד מסוכן של סטטוס קוו בו לאיראן יש פצצת אטום ומחזיקה את המזרח התיכון כבת ארובה, מצב שיכול להמשך עשרות שנים.

היום הדאגה העיקרית היא מניעת טרור, הCIA מקדיש המון משאבים למציאת ראשי נפץ בידיי אירגוני טרור אבל זה מאוד קשה עד בלתי אפשרי, רוסיה לא החזיקה תיעוד מלא של כל הראשים שהיא בנתה, היא גם לא ממהרת למסור ת התיעוד הקיים, הם בעצמם לא יודעים איפה כל הראשים ומה חסר.

שלא לדבר על זה שראש הנפץ של השיהב מוגבל מידי בכדי לשאת נשק גרעיני מדור ראשון. השיהב יכול לשאת ראש נפץ של עד 750 קילו +/-.

ו-Sifo Jen, סליחה, אבל אתה זה שטוען שלארגוני טרור יש טילי ICBM עם ראשי נפץ גרעיניים.

אף אירגון טרור לא מחזיק טילים סטטוספרים, זה בילתי אפשרים בשבלהם, אירגון טרור מבוסס על תאים שממקמים את עצמם מחדש מה שמונע מהם לבנות מתקן לשיגור טיל בגובה 20 מטר מתחת לאדמה.

לעומת הם כן מחזיקים כמה אנשי צבא רוסיים שיעשו הכל בשבל כסף ושאר קשרים ברחבי העולם...

אני מזכיר בעיקר את הרוסיה כי הגוף הכי גדול כיום שבאמת תורם לטרור, אבל קיימים עוד הרבה...

פורסם
  • מחבר

האירנים יכולים לרצות הרבה דברים, זה לא אומר שהם יכולים להשיג אותם. הם עדיין לא מצליחים לייצר פצצת אטום בסיסית, שלא לדבר על אחת בעלת עוצמה מספקת, שניתנת להרכבה על טיל בליסטי.

יש היסטוריה שהיא שונה אבל עובדת על אותו עיקרון שאם לא נעשה משהו לפני הדקה ה-90 בשבילנו זה יהיה: Game Over

פורסם

תגידו לי איפה אתם חיים? נכון אירן רוצה פצצת אטום, וכול הדיבורים שלהם, למחוק אותנו זה זיוני שכל נטו, הם בנתיים מפחדים כמו כלבים מישראל שיש לה נשק אטומי, והם בנתיים אין להם שום כלי שמאיים עלינו ברמה שכזאת. אז הם גם רוצים נשק אטומי להשוות כוחות.

נראה לכם שיום אחד אחמינגהד באמת יגיד יאללה אודרוב תפדאל מחקו את תל אלרביע?

מה נראה לכם הוא דפוק? הרי הוא יודע, שכולם יודעים שהוא סתם מדבר, ואם הוא באמת יוכיח שהוא מטורף ויום אחד יתקיף את ישראל עם נשק גריעני, זה עניין של דקות עד שהרוסים,האיוחד האירופי,ארה''ב ומי לא מפקקים לו תתחת עם פצצות גרעיניות, עקב הפחד שאם ככה הוא התקיף פתאום את ישראל בנשק גרעיני בלי שום אזהרה מה מונע ממנו להתקיף אותנו.

פורסם

נראה לכם שיום אחד אחמינגהד באמת יגיד יאללה אודרוב תפדאל מחקו את תל אלרביע?

קרא את החתימה שלך

פורסם

שמע, הוא יכול גם עכשיו למחוק את ישראל מהמפה עם כול הסקאדים והשיאבים עם ראשים כיימים שיש לו, מדוע הוא לא עושה את זה? בגלל שהוא לא רוצה לעשות זאת, הוא יודע שישראל תגיב עם נשק גרעיני, ארה''ב,רוסיה,האיחוד האירופי ומי לא, יפלשו עליו, להוריד תשלטון הפסיכופטי שלו מהשטלון.

אותו דבר עם נשק גרעיני, הוא לא יעשה זאת, מכיון שזה יגרור פלישה של כול העולם לאירן.

פורסם

באמת שבאמת שזו אחת התגובות הפחות חכמות שקראתי...

א. מקלט אטומי ציבורי יש בת"א בתחנה המרכזית החדשה (בטוח ב-99 אחוז) ובכל מקרה זה לא מה שיציל את העם הישראלי מהתקפה גרעינית-

1. באמת נראה למישהו שברגע שתיפול פצצה כלשהי בארץ(ובואו נקווה שלא!) אנשים באמת יעמדו בתור מסודר ויכנסו אחד אחד?? כמות הדקירות המכות ושמירת התורות תהיה עצומה עד שלא ישאר כל טעם בכניסה למקלט

2. בניית מקלט ציבורי ענקי בכל עיר בכמות שתספיק ל7 מיליון נפשות (ובל נשכח שמתחילים מ-0) זו משימה על גבול הבלתי האפשרי (במיוחד בזמן המושער עד שאיראן תהפוך לגרעינית כ 3-7 שנים נראה לי..) ומה עוד שבניית המקלטים תסתום את המשק ל- 30 שנה הבאות בערך- אם נשקיע את כל הכסף במקלטים מה יהיה על הביטחון, חינוך, רווחה, בריאות ועוד (מדובר על הלוואות של מיליאדי דולרים עם לא יותר- לא בקיא במיוחד בתחום אבל סביר להניח שהעלות תהיה באיזור)

ב. במקרה תיאורטי שבה מדינת ישראל היא אוטופיה וממשלתה אכן משרתת את רצון תושביה ב-100 אחוז האם גם אז היה כזה קול צעקה על בניית המקלט שהרי אז כולנו היינו טוענים (ובצדק) שמכיוון שזוהי ממשלתנו ואנו בחרנו בה למשול בנו עלינו להגן עליה למען קיום/המשך העם היהודי/היישות הציונית/מדינת ישראל הרי זה לגיטימי ודמוקרטי לחלוטין ואף הגיוני במידה רבה (ע"פ דעתי).

ב.2. אמנם יש כאלו שאומרים שאחרי הפצצה כל השרים יברחו למדינה נייטרלית ושכל המטרה בבניית המקלט הוא סוג של כסת"ח עצמי/אגואיסטי אני אישית מעדיף להאמין שבשעת משבר כזו אותם השרים שבאמת יהיו שם ידעו לנצל את תפקידים ומחויבותם לעם היהודי באשר הוא ולמלא את תפקידים-(ואולי זה רק אני שחולם באספיה..) סביר להניח שנקמה...

3. ועכשיו למשפט שהכי עצבן אותי- "שינהגו בכבוד ויפלו עם כולם"

שוב נקח מצב תיאורטי שאין עוד יהודים/ישראלים ברחבי העולם(ויש לי הזכות לדרוש את המצב התיאורטי מתוקף היות הדיון תיאורטי- ומזל שכך) וכולם התכנסו בא"י בכדי למות בכבוד... יופי ואז מה?? מדינת ישראל תיזכר בספרי ההיסטוריה כאותה מדינה של חכי"ם ושרים שמתו בכבוד והסוו גאווה עצמוה לעם היהודי שזה עתה הושמד באמת יחי הכבוד!

ב. בל נשכח שמתוקף היותנו אזרחים במדינה דמוקרטית נפלה בחלקנו הזכות לבחור את נצגינו (וזוהי אכן זכות גדולה!) אם אנחנו ברוב עוונותינו בחרנו באותם נציגים תאבי בצע, אגואיסטים, חסרי כבוד ובושה וכו' זה בסך הכל די סביר שהם יבנו לעצמם מקלט אטומי הרי אנחנו בחרנו בהם על-אף מגרועתיהם

ג. יש משפט שאני לא זוכר מי אמר ואפילו אם הוא באמת כך איך רוח הדברים נשארה דומה "טוב למות בעד ארצו, אך עדיף לחיות למענה" (וזה על דברי טרומפלדור בעת נפילתו- "לא נורא, טוב למות בעד ארצנו"- אני אישית מפרש את זה באופן שעדיף לנסות לחיות בעד ארצנו אבל האידיאל של מדינת ישראל(בתור מדינה יהודית) חזק יותר מכל אחד ואחד מאיתנו ומאותם חכי"ם ושרים ולכן כדי לשמור על הגחלת שווה למות למען המדינה- כל עוד יש מי שימשיך.. (שוב רק דעתי אתם מוזמנים לנסות לשנות אותה) דוגמא לא הכי רלוונטית אבל תמיד מרגש לראות אותה ואת האדיאל שעליו המדינה קמה http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A8%D7%95%D7%A2%D7%99_%D7%A7%D7%9C%D7%99%D7%99%D7%9F רס"ן רועי קליין ז"ל

4. מי קבע שדווקא הילדים הקטנים הם אלו שאותם צריך להציל (למה לא נשים בהריון?? רופאים, מדענים, מחנכים, חכי"ם ועוד) הרי ילדים עוד לא פיתחו חוש מובהקים של טוב ורע ובנוסף אין להם ידע נרחב על ההיסטוריה.. (ולהרחבה ניתן לקרוא את הספר "בעל זבוב- lord of the flies" שמתאר מצב שבו רק ילדים קטנים חיים באי ואת סופו של האי אמנם רק סיפור אבל ישנם מס' טיעונים די משכנעים..

ב. אשמח לשמוע על כלי ימי שמסוגל להשיט יותר מימליון וחצי ילדים שחיים בארץ(למרות שאפשר לוותר על השליש העני שחיי מתחת לקו העוני וגם הרי אפשר לוותר על החרדים שבכל מקרה לא תורמים ולפי דעתי בוא נעזוב את כולם שימותו וניקח רק ילדי ת"א והג'יפים שלהם- אבל רק צפון ת"א! אין מספיק מקום בספינה שלנו- שלבטח תיקרא אקסודוס או "אף על פי כן" אבל מצד שני איזה חסרי כבוד כל אותם הילדים שהעזו לחיות ולעזוב את הארץ ולא למות כמו כולם!)- מצטער אם הייתי מעט "אגרסיבי" או תוקפני אשמח לקרוא ממך תיקון שיבהיר לי שלא הבנתי אותך נכון (בלי ציניות!!!)

ב.1. שדה תעופה גם לא יכול להכיל מליון וחצי ילדים...

אני באמת מצפה לקרוא תגובה על הדברים האמורים לעיל שעליהם אני לוקח אחריות (לא על שגיאות הכתיב :silly:)

ונ"ב אני באמת מקווה ומאמין שהדיון הוא סתם בנושא תיאורטי שלא נצטרך אי פעם לחוות, ובנוסף צריך לזכור שלא משנה מה העם היהודי תמיד יהיה חי וכלשכן לא ייחרב ע"י פרסי או כל בן אדם אחר עם תכניות כאלו (אף שלא הייתי מציע לזלזל)

תגובה לעניין.... תודה לאל יש אנשים שחושבים בהגיון

דריה, בד"כ אנחנו תמימי דעים אבל הפעם את פשוט מפספסת את הנקודה. נכון שהקפטן אמור לטבוע עם ספינתו במידה אבל זאת רק במידה ואין סיכוי להציל עוד אנשים נוספים. לא כך הוא במקרה של התקפה גרעינית על המדינה. כדי להשמיד את המדינה יהיה צורך בלפחות כ-10 פצצות גרעיניות (תלוי בגודלן כמובן) וקשה לי לראות את איראן מצליחה לבצע התקפה גרעינית עם 10 פגיעות של טילי ICBM חמושים ברש"ק גרעיני. אחרי הכל יש את מערכת החץ והפטריוט שיורידו חלק ניכר מהטילים. הנקודה היא שלא כל המדינה תושמד ומישהו יצטרך להוביל את משימת השיקום. אין ספק שיש צורך לשמר את הצמרת המדינית עבור משימה זו.

פורסם

אני קצב חובב אמצעי לחימה אז אני אכתוב גם את דעתי.

אם פצצת אטום סטנדרטית תיפול במרכז הארץ כל האזור שנמצא בעיגול ימחק(רדיוס של כ30 ק"מ)

http://img411.imageshack.us/img411/1727/testyx0.jpg

בזה הכלכלה,השלטון והצבא וחצי מאזרחי המדינה ימותו. האזור הזה לא יהיה ראוי למחיה ל50 שנה והנישורת הגרעינית אחרי הפיצוץ תחריב את שאר חלקי הארץ.

אם בארצינו באמת תיפול פצצת אטום זה הסוף שלו.

פורסם

רואים שיש טעם לדיון :P

לדברי בוש, נשק אטומי אירני יערער את האזור המעורער ממילא, ויוביל לשואה גרעינית. זאת יום לאחר האיום של סרקוזי להפציץ את טהרן

http://news.walla.co.il/?w=/2/1161575

פורסם

תגובה לעניין.... תודה לאל יש אנשים שחושבים בהגיון

דריה, בד"כ אנחנו תמימי דעים אבל הפעם את פשוט מפספסת את הנקודה. נכון שהקפטן אמור לטבוע עם ספינתו במידה אבל זאת רק במידה ואין סיכוי להציל עוד אנשים נוספים. לא כך הוא במקרה של התקפה גרעינית על המדינה. כדי להשמיד את המדינה יהיה צורך בלפחות כ-10 פצצות גרעיניות (תלוי בגודלן כמובן) וקשה לי לראות את איראן מצליחה לבצע התקפה גרעינית עם 10 פגיעות של טילי ICBM חמושים ברש"ק גרעיני. אחרי הכל יש את מערכת החץ והפטריוט שיורידו חלק ניכר מהטילים. הנקודה היא שלא כל המדינה תושמד ומישהו יצטרך להוביל את משימת השיקום. אין ספק שיש צורך לשמר את הצמרת המדינית עבור משימה זו.

אני לא מדברת על מצב שאי אפשר להציל איש - אני מדברת על כך שאני מעדיפה שכולנו נמות מאשר שישרדו רק החכים. אדם צרייך להבחר כי הוא הולך להקדיש את חייו לעם שלו, לא להקריב את העם שלו בשביל עצמו כמו שזה פועל עכשיו בכל תחומי החיים. אבל אני בספק אם זה ישתנה. ככה זה. אנחנו בוחרים אנשים שידפקו אותנו ובמפלגות מקדמים רק את מי שמושחת כי מי שלא, אי אפשר לעשות איתו עסקים וזה לא רווחי.

פורסם

ככה זה. אנחנו בוחרים אנשים שידפקו אותנו ובמפלגות מקדמים רק את מי שמושחת כי מי שלא, אי אפשר לעשות איתו עסקים וזה לא רווחי.

כבר מזמן לא בוחרים את האנשים שיועילו הכי הרבה, במקום זאת אנחנו בחורים את האנשים שיהרסו הכי פחות. ככה זה כשחיים במדינה קטנה עם כוח אדם מוגבל...
פורסם

אני לא מדברת על מצב שאי אפשר להציל איש - אני מדברת על כך שאני מעדיפה שכולנו נמות מאשר שישרדו רק החכים. אדם צרייך להבחר כי הוא הולך להקדיש את חייו לעם שלו, לא להקריב את העם שלו בשביל עצמו כמו שזה פועל עכשיו בכל תחומי החיים. אבל אני בספק אם זה ישתנה. ככה זה. אנחנו בוחרים אנשים שידפקו אותנו ובמפלגות מקדמים רק את מי שמושחת כי מי שלא, אי אפשר לעשות איתו עסקים וזה לא רווחי.

נו באמת, זה לא שמתי שיפול פה טיל הארץ תיחרב בין רגע.. אם ראש הממשלה, שר הבטחון והרמטכ"ל ואולי עוד בכירים הולכים אז אין מי שיתן את הפקודה ללחוץ על הכפתור שמשגר טיל נגד, או כל דבר אחר, ומי שמבצע את השיגור או w/e לא יכול לעשות את זה על דעת עצמו, הוא פשוט לא יכול, זו אחריות גדולה מדי. אני אישית אתנחם קצת אם אדע שאנחנו משיבים אש אחרי שהחריבו לנו את הארץ..

וחוץ מלהשיב אש יש עוד דברים שצריך לעשות אחרי שנופלת פה פצצת אטום, ותסכימי איתי שלא יהיה זמן למצוא מישהו להנהיג את מה שנשאר פה (בתקווה שישאר).

פורסם
  • מחבר

אפילו אם אני אלך לגיהנום מהאטום הזה אני לא יכול לחיות עם זה שאיזה חבר כנסת מושחת אחד או יותר יהיו חיים! :bash: :bash:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.