עבור לתוכן

ממשלת ישראל בונה בונקר נגד הטיל הגרעיני בשביל עצמה?!

Featured Replies

פורסם

בגלל המבנה של ישראל אתה טועה.

אבל, דווקא ירושליים בטוח מפני המוסלמים במקרה הזה... הם לא יחריבו את המקום השלישי הכי קדוש להם.

• תגובות 116
  • צפיות 11.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

בגלל המבנה של ישראל אתה טועה.

אבל, דווקא ירושליים בטוח מפני המוסלמים במקרה הזה... הם לא יחריבו את המקום השלישי הכי קדוש להם.

חחחח

הצחקת אותי.

ערבים הורגים ערבים כל יום בעירק ..

מחריבים מסגדים שלמים.

הם לא שמים על ירושלים או על הפלסטינים.

כדי להפטר מהציונים הם לא רואים את אלעקצה ממטר!

ומה זה משנה ...

פצצה על ת"א ואין מדינה ...

אין על מי לשלוט ...כל אמצעי השליטה יושבתו.

נמל תעופה ראשי ימחק.

לא ישאר פה כלום ..... האנרכיה תישלוט ומי שלא ימות מהפצצה ימות באנרכיה.

אתה רואה את ביבי או אולמרט או כל מנהיג אחר נישאר פה ומנסה להציל משהוא ?

כולם יברחו...

פורסם

לא מדוייק... פצצה על ת"א ויש פחות שמאלנים מאנייקים שאיפשרו לפצצה להגיע... רוב הנגב יוכל לשרוד, י-ם תשרוד, הצפון ישרוד... אז נכון, הכלכלה תתמוטט ורוב המערכות יקרסו, אבל בשביל זה יש מערכים אזוריים שאמורים להתמודד גם כשהמרכז נופל...

והת'ראד הזה רשמית מפגר ברמות שרק פירמוט השרת יוכל לנקות את הטיפשות.... אז בונים בונקר... מדינה מטומטמת שמבזבזת כסף על מיגון ואקמול לחולי סרטן במקום על דברים חשובים באמת. זה חדש למישהו?

אגב, בונים אותו כבר די הרבה זמן...

פורסם

תכלעס, BIBLO צודק. יותר מוסלמים מתים מדי יום בידי מוסלמים אחרים מאשר כל דת אחרת בידי כל דת אחרת. הם רק בוכים שישראל רוצחים ובולשיט.

פורסם

תמיד טוב לדעת שבכל מקרה שיהיה מה שיהיה, הצמרת המדינית תהיה בטוחה מתחת לאדמה אי-שם...

אם כבר להשקיע, אז אפשר ללמוד מהחיזבאללה. ואין צורך לפרט מה היו ההישגים שלהם שהם היו מוכנים להם מראש.

פורסם

זה לאו דווקא לדאוג לפתרון גרעיני לכולם (אם כי לבנות מקלטים ציבוריים גדולים יכל להיות לא רע), אלא יותר הסנטימנט הזה שאנשים בעמדת כוח פוליטית ינצלו עמדה זאת כדי להציל את התחת שלהם בזמן שהשאר יכולים למות. אם כבר אז שינהגו בכבוד ויפלו יחד עם כולם. על מה בדיוק מגיע להם הפרס הזה? אני חושבת שהדבר הנכון יהיה לדאוג לנתיב מילוט כלשהו לפחות למען ילדים קטנים. איזה שדא תעופה או כלי שיט לפינוי בזמן חירום.

באמת שבאמת שזו אחת התגובות הפחות חכמות שקראתי...

א. מקלט אטומי ציבורי יש בת"א בתחנה המרכזית החדשה (בטוח ב-99 אחוז) ובכל מקרה זה לא מה שיציל את העם הישראלי מהתקפה גרעינית-

1. באמת נראה למישהו שברגע שתיפול פצצה כלשהי בארץ(ובואו נקווה שלא!) אנשים באמת יעמדו בתור מסודר ויכנסו אחד אחד?? כמות הדקירות המכות ושמירת התורות תהיה עצומה עד שלא ישאר כל טעם בכניסה למקלט

2. בניית מקלט ציבורי ענקי בכל עיר בכמות שתספיק ל7 מיליון נפשות (ובל נשכח שמתחילים מ-0) זו משימה על גבול הבלתי האפשרי (במיוחד בזמן המושער עד שאיראן תהפוך לגרעינית כ 3-7 שנים נראה לי..) ומה עוד שבניית המקלטים תסתום את המשק ל- 30 שנה הבאות בערך- אם נשקיע את כל הכסף במקלטים מה יהיה על הביטחון, חינוך, רווחה, בריאות ועוד (מדובר על הלוואות של מיליאדי דולרים עם לא יותר- לא בקיא במיוחד בתחום אבל סביר להניח שהעלות תהיה באיזור)

ב. במקרה תיאורטי שבה מדינת ישראל היא אוטופיה וממשלתה אכן משרתת את רצון תושביה ב-100 אחוז האם גם אז היה כזה קול צעקה על בניית המקלט שהרי אז כולנו היינו טוענים (ובצדק) שמכיוון שזוהי ממשלתנו ואנו בחרנו בה למשול בנו עלינו להגן עליה למען קיום/המשך העם היהודי/היישות הציונית/מדינת ישראל הרי זה לגיטימי ודמוקרטי לחלוטין ואף הגיוני במידה רבה (ע"פ דעתי).

ב.2. אמנם יש כאלו שאומרים שאחרי הפצצה כל השרים יברחו למדינה נייטרלית ושכל המטרה בבניית המקלט הוא סוג של כסת"ח עצמי/אגואיסטי אני אישית מעדיף להאמין שבשעת משבר כזו אותם השרים שבאמת יהיו שם ידעו לנצל את תפקידים ומחויבותם לעם היהודי באשר הוא ולמלא את תפקידים-(ואולי זה רק אני שחולם באספיה..) סביר להניח שנקמה...

3. ועכשיו למשפט שהכי עצבן אותי- "שינהגו בכבוד ויפלו עם כולם"

שוב נקח מצב תיאורטי שאין עוד יהודים/ישראלים ברחבי העולם(ויש לי הזכות לדרוש את המצב התיאורטי מתוקף היות הדיון תיאורטי- ומזל שכך) וכולם התכנסו בא"י בכדי למות בכבוד... יופי ואז מה?? מדינת ישראל תיזכר בספרי ההיסטוריה כאותה מדינה של חכי"ם ושרים שמתו בכבוד והסוו גאווה עצמוה לעם היהודי שזה עתה הושמד באמת יחי הכבוד!

ב. בל נשכח שמתוקף היותנו אזרחים במדינה דמוקרטית נפלה בחלקנו הזכות לבחור את נצגינו (וזוהי אכן זכות גדולה!) אם אנחנו ברוב עוונותינו בחרנו באותם נציגים תאבי בצע, אגואיסטים, חסרי כבוד ובושה וכו' זה בסך הכל די סביר שהם יבנו לעצמם מקלט אטומי הרי אנחנו בחרנו בהם על-אף מגרועתיהם

ג. יש משפט שאני לא זוכר מי אמר ואפילו אם הוא באמת כך איך רוח הדברים נשארה דומה "טוב למות בעד ארצו, אך עדיף לחיות למענה" (וזה על דברי טרומפלדור בעת נפילתו- "לא נורא, טוב למות בעד ארצנו"- אני אישית מפרש את זה באופן שעדיף לנסות לחיות בעד ארצנו אבל האידיאל של מדינת ישראל(בתור מדינה יהודית) חזק יותר מכל אחד ואחד מאיתנו ומאותם חכי"ם ושרים ולכן כדי לשמור על הגחלת שווה למות למען המדינה- כל עוד יש מי שימשיך.. (שוב רק דעתי אתם מוזמנים לנסות לשנות אותה) דוגמא לא הכי רלוונטית אבל תמיד מרגש לראות אותה ואת האדיאל שעליו המדינה קמה http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A8%D7%95%D7%A2%D7%99_%D7%A7%D7%9C%D7%99%D7%99%D7%9F רס"ן רועי קליין ז"ל

4. מי קבע שדווקא הילדים הקטנים הם אלו שאותם צריך להציל (למה לא נשים בהריון?? רופאים, מדענים, מחנכים, חכי"ם ועוד) הרי ילדים עוד לא פיתחו חוש מובהקים של טוב ורע ובנוסף אין להם ידע נרחב על ההיסטוריה.. (ולהרחבה ניתן לקרוא את הספר "בעל זבוב- lord of the flies" שמתאר מצב שבו רק ילדים קטנים חיים באי ואת סופו של האי אמנם רק סיפור אבל ישנם מס' טיעונים די משכנעים..

ב. אשמח לשמוע על כלי ימי שמסוגל להשיט יותר מימליון וחצי ילדים שחיים בארץ(למרות שאפשר לוותר על השליש העני שחיי מתחת לקו העוני וגם הרי אפשר לוותר על החרדים שבכל מקרה לא תורמים ולפי דעתי בוא נעזוב את כולם שימותו וניקח רק ילדי ת"א והג'יפים שלהם- אבל רק צפון ת"א! אין מספיק מקום בספינה שלנו- שלבטח תיקרא אקסודוס או "אף על פי כן" אבל מצד שני איזה חסרי כבוד כל אותם הילדים שהעזו לחיות ולעזוב את הארץ ולא למות כמו כולם!)- מצטער אם הייתי מעט "אגרסיבי" או תוקפני אשמח לקרוא ממך תיקון שיבהיר לי שלא הבנתי אותך נכון (בלי ציניות!!!)

ב.1. שדה תעופה גם לא יכול להכיל מליון וחצי ילדים...

אני באמת מצפה לקרוא תגובה על הדברים האמורים לעיל שעליהם אני לוקח אחריות (לא על שגיאות הכתיב :silly:)

ונ"ב אני באמת מקווה ומאמין שהדיון הוא סתם בנושא תיאורטי שלא נצטרך אי פעם לחוות, ובנוסף צריך לזכור שלא משנה מה העם היהודי תמיד יהיה חי וכלשכן לא ייחרב ע"י פרסי או כל בן אדם אחר עם תכניות כאלו (אף שלא הייתי מציע לזלזל)

פורסם

חחחח

הצחקת אותי.

ערבים הורגים ערבים כל יום בעירק ..

מחריבים מסגדים שלמים.

הם לא שמים על ירושלים או על הפלסטינים.

כדי להפטר מהציונים הם לא רואים את אלעקצה ממטר!

ומה זה משנה ...

פצצה על ת"א ואין מדינה ...

אין על מי לשלוט ...כל אמצעי השליטה יושבתו.

נמל תעופה ראשי ימחק.

לא ישאר פה כלום ..... האנרכיה תישלוט ומי שלא ימות מהפצצה ימות באנרכיה.

אתה רואה את ביבי או אולמרט או כל מנהיג אחר נישאר פה ומנסה להציל משהוא ?

כולם יברחו...

נו, עדיין, זה מאוד תלוי איפה פוגעים, ומאוד מאוד תלוי מה עצמת הפצצה.

ועדין, המדינה לא מתמוטטת מפצצה אחת.

פורסם

מה שבטוח שאם ישראל לא תדאג למוטט את המדינה שגרמה לכך במכת נגד בלתי פרופורציונלית למען יראו וייראו אז ימייה של ישראל באמת יהיו ספורים

פורסם

Zomero, אינני חושבת שהבנת את כוונתי - בוודאי שאי אפשר להציל את כולם במקרה של התקפה גרעינית, אבל אני מדברת על עקרון הגבורה כאן והעקרון הזה הוא שהקפטן טובע עם ספינתו כאשר הוא יודע ששאר הצוות והנושאים לא יכולים להנצל, או כדי להציל חיי נשים וילדים מאשר את חייו שלו. לקפטן כזה אני מצדיעה. על הממשלה שלנו אני יורקת כי כשם שעכבראשים הם ה-1 לנטוש את הספינה השוקעת, כך גם המנהיגים שלנו. פאק, הבנים של אולמרט לא עשו צבא ויושבים להם רגל על רגל בלונדון. איזו מין דוגמא הם נותנים לעם שלהם?

פורסם

Zomero, אינני חושבת שהבנת את כוונתי - בוודאי שאי אפשר להציל את כולם במקרה של התקפה גרעינית, אבל אני מדברת על עקרון הגבורה כאן והעקרון הזה הוא שהקפטן טובע עם ספינתו כאשר הוא יודע ששאר הצוות והנושאים לא יכולים להנצל, או כדי להציל חיי נשים וילדים מאשר את חייו שלו. לקפטן כזה אני מצדיעה. על הממשלה שלנו אני יורקת כי כשם שעכבראשים הם ה-1 לנטוש את הספינה השוקעת, כך גם המנהיגים שלנו. פאק, הבנים של אולמרט לא עשו צבא ויושבים להם רגל על רגל בלונדון. איזו מין דוגמא הם נותנים לעם שלהם?

דבר ראשון תודה שענית תגובה נורמלית ולא תגובה מתלהמת ודמגוגית...

אין ספק שעל הקפטן (יאנוש קורצ'ק) לנטוש את הספינה עם הצוות והנוסעים(תלמידיו) באופן עקרוני, אך מדוע על הקפטן לא לנסות להילחם על חייו וכל שכן על חיי פקודיו וחיי אותם אנשים שתולים בו תקוות, אך האם המעשה גבורה הכי עילאי שלו יהיה להתאבד(סיפור מצדה 1 הספיק לעם היהודי) או לנסות ולהשיב מלחמה?(ההתאבדות בעיני היא לא ערך אלא פתרון אחרון וסוג של בריחה, וכמו שחז"ל לימדו שישנם מצבים קיצוניים ביותר שלאדם מותר להתאבד לדוג' כאשר הוא בשבי ומרגיש שאין לו כוח להתמודד ולכן מעדיף להתאבד כדי להקטין את היסורים נ"ב היום יום הולדתו ה- 21 של גלעד שליט- בלי קשר רק להזכיר שעוד לא שבו בנים לגבולם)

אני בספק אם כל הישראלים/יהודים בחול אכן יבואו וישקמו את המדינה במקרה כזה שברור שהעתיד מובטח אני בהחלט מסכים שיש לקפטן אחריות מוסרית לא לגנוב את סירת המילוט ולשלוח לכולם גלוית משוויץ, אך מה כאשר אין ברירה האם עלינו לנטוש או לנסות לשאוף לחיות(זה סוג של נגררת של סוגיה מעניינת שלמדתי על חיי הגטאות "קדשות החיים" או "קדושת המוות" ואני חושב שנכון יותר להשוות את השואה לפצצה גרעינית מאשר את הפצצה לספינה טובעת).

בכול מקרה על דיון כזה אפשר לדון בלי סוף אני רק מקווה שהצלחתי להבין את כוונותיך ולהגיב עליהם בהתאם...

נ"ב אני לא מסכים שהמנהיגים יברחו לכול אורך ההיסטוריה ניתן להבחין במנהיגים שבעת עיתות משבר לא רק שלא ברחו מהספינה אלא אף השטלטו עליה (ולפעמים אפילו בכוח- "אלטלנה") לכן בשל היותי אופטימיסט אני מחויב להאמין שאכן יגיע אותו מנהיג שאכן יצליח לנווט את הספינה החצי שוקעת..

ויש לומר שהמנהיגים לא חייבים להיות שרים או חכי"ם הם יכולים להופיע ולהציל את המצב יש מאין

ובמקרה של ילדי אולמרט אני בספק אם מותר וצריך לקרוא לא"י ביתם או עמם וכל שכן לנסות לעניין אותם בטלאותיה של מדינתנו- מדינת תושביה( או לכל יורד אחר מהארץ )

פורסם

תראה, להיות מנהיג זה לא פרס - זאת מחוייבות וזאת מחוייבות לקחת אחריות על חיי האנשים שאתה מנהיג ועל בטחונם ואם הנצלות כלשהי של עם ישראל מאסון היא של אלו שהצילו את עצמם על גבם של האחרים (ז"א, אם יהיו אלו רק המנהיגים שיינצלו) אז אני מעדיפה שכולם ילכו ל-kingdom come. לא מגיע להם להנצל, בטח לא לאחר שנכשלו להגן על המדינה שלהם מאחר והיו עסוקים בלגרוף כסף לכיסים.

אני לא אופטימית כמוך, אני גם מאוכזבת לאין שיעור ממשלות ישראל מאז ממשלת רבין ומיום ליום מנהיגינו הסרוחים לא פוסקים מלהפתיע אותי בכמה שהם נלוזים ומושחתים. אני לא אתפלא אם הם יבנו מקלט מעצמותינו.

פורסם

אין לי מה להגיד חוץ מיותר מידי יהודים במדינה אחת :s07:

:lol:

pic_6_9_47_7280955.jpg&width=200

:xyxthumbs:

פורסם

ולמען בטחון שדה, גם אם מישהו יודע - לא לפרסם כאן או בשום מקום אחר, מן הסתם.

נו באמת מי לא יודע, בנגב בכניסה לבסיס דבר עם אדיסו הוא יכניס אותך אל תדאג, דבר עם חנוכה הוא יקמבן אותך, רק תזהר משוקרון, ומשולמן האשכנזי המניאק למה הוא ילשין עליך.

פורסם

אתה יודע, המון כסף ציבורי נשפך גם על מאבטחים לממשלת ישראל בלבד...מכוניות משורינות לממשלת ישראל בלבד...מסוקים לממשלת ישראל בלבד...וכאן מדובר בהוצאות שוטפות, לא איזה פרויקט חד פעמי. חדש לך שפוליטיקאים זוכים ליותר הגנה מאזרחים?

יש הבדל עצום, האבטחה עבור השרים נועדה מהטענה שמקרה וראש הממשלה שלך יהרג, המדינה תשרה בבאלאגן כתוצה מכך, לעומת זאת, במידה של שואה גרעינית אני יכול לחשוב על 6 מיליון אנשים אחרים שאני אעדיף שיישרדו.

פורסם

אז באסה לך.

המקלט הזה (כמו גם כל ה"בורות" האחרים שיש בצה"ל ובזרועות הבטחון האחרות, אבל עליהם משום מה אתם לא מתבכיינים... אפשר לחשוב שאת הבור של פצ"ן קיבלנו במתנה) נועד להבטיח את שרידות המדינה גם במקרה של מתקפה כוללת, לרבות תקיפה בנשק גרעיני.

גם אם ייהרגו 3 מיליון איש מהפצצה, והממשלה תשרוד, המדינה תמשיך להתקיים.

מצד שני, אם כל הממשלה תמחק, אין יותר רשות מבצעת שיכולה להוריד פקודות למה שנשאר מהצבא ולנהל את המערכה במישור הבין-לאומי - המדינה חדלה מלהתקיים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים