עבור לתוכן

ממשלת ישראל בונה בונקר נגד הטיל הגרעיני בשביל עצמה?!

Featured Replies

פורסם

תשמע, בונקר יש בכל מקום לכל ממשל, אבל יש לרוב המדינות המתוקנות גם הסדר לאנשים הפשוטים.

בגלל זה ההסדר של של תושבי לונדון היה על רציפי הרכבת התחתית, בצפיפות נוראה?

הבעיה היא שהממשל שלנו דואג קודם כל לתחת של עצמו ובזמן שבשדרות אין מיגון ויורים עליהם בלי הפסקה, והמקלטים כמעט בכל הארץ לא עומדים בשום תקן (לא רק נגד פצצות אטום), הם בונים להם בונקר שלבטח ייראה כמו קאנטרי קלאב. הם יכלו לבנות בונקר כזה ממזמן אלא שהם היו עסוקים בלשפץ את הלשכאות שלהם ולפאר את משכן הכנסת לכדי גרניוזיות יתרה.

מסכים שההפקרות פשוט חוגגת כאן, ולא קיים ספק בכלל שבטחון יומיומי עולה בחשיבותו על מקלט חירום. אבל זה עדיין לא הופך את האחרון למיותר. השאלה, במה נשאר לקצץ כדי לממן את שניהם?

• תגובות 116
  • צפיות 11.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

בגלל זה ההסדר של של תושבי לונדון היה על רציפי הרכבת התחתית, בצפיפות נוראה?

לא, בגלל שאנגליה לא היתה ערוכה לתקיפה אוירית. הלוחמה האוירית עוד היתה בחיתוליה שכן רק דור לפני זה הומצאו מטוסי קרב והם לא כיסו מרחקים שאפשרו לתקוף באופן שבו ניתן היה לכלי טיס לתקוף במלה"ע ה-2. בנוסף לכך, אנגליה מעולם לא שיערה תוקפנות כזאת מצד אחת משכנותיה, בניגוד אלינו שנמצאים תחת איום מתמיד וצריכים להיות מוכנים לגרוע מכל בכל רגע נתון.

אם זאת, אנגליה לא נכנעה לדרישותיו של "הקבצן הקטן" ונלחמה בעוז.

We will fight them on the beaches, we shall fight on the landing grounds, we shall fight in the fields and in the streets...

אני מוצאת את הנאום הזה מאד מרגש.

מסכים שההפקרות פשוט חוגגת כאן, ולא קיים ספק בכלל שבטחון יומיומי עולה בחשיבותו על מקלט חירום. אבל זה עדיין לא הופך את האחרון למיותר. השאלה, במה נשאר לקצץ כדי לממן את שניהם?

בתחת של השרים שלנו ומקורביהם.

פורסם

(לא מצאתי את הכתבה באינטרנט' date=' אני אשמח שתביאו קישור למי שיודע).

[/quote']

UO0001.jpg

פורסם

עד התקף מרמור של דריה הלא יוצלחת.

גם לארה"ב יש מקלט גרעיני, רוסיה (ברית המועצות לשעבר), בריטניה ובעצם כמעט לכל מדינה מערבית בעולם. מטרת מקלט גרעיני לאפשר לראשי המדינה להשיב אש אחרי נפילת הפצצות. זאת אומרת אם איראן תשגר פצצה על ישראל, ראש הממשלה ילחץ בבונקר על כפתור וטהרן תחטוף את המלאי הגרעיני של מדינת ישראל.

תשמע, בונקר יש בכל מקום לכל ממשל, אבל יש לרוב המדינות המתוקנות גם הסדר לאנשים הפשוטים. הבעיה היא שהממשל שלנו דואג קודם כל לתחת של עצמו ובזמן שבשדרות אין מיגון ויורים עליהם בלי הפסקה, והמקלטים כמעט בכל הארץ לא עומדים בשום תקן (לא רק נגד פצצות אטום), הם בונים להם בונקר שלבטח ייראה כמו קאנטרי קלאב. הם יכלו לבנות בונקר כזה ממזמן אלא שהם היו עסוקים בלשפץ את הלשכאות שלהם ולפאר את משכן הכנסת לכדי גרניוזיות יתרה.

נכון, צודקת. לארצות הברית בתקופת המלחמה הקרה היה הסדר ל-200 מיליון אזרחים. ::)

פורסם

לא נמאס לכם לרדת לפסים אישיים?

זה פורום שאמור להיות לכיף, אני לא ממש רוצה לחלק פה באנים על ימין ועל שמאל אבל זה מה שיקרה אם אנשים לא יתאפסו על עצמם. חלאס.

פורסם

אפשר לחשוב שישראל הראשונה שבונה מקלט VIP...

אכן...

יואו צאו מהסרט שלכם - וגם אם יפול טיל גרעיני בירושלים - זה לא ישפיע באופן ישיר על תל אביב. אתם קצת מפריזים בעוצמה של נשק גריעני מתוך חוסר ידיעה.

בכל מקרה אותי מטריד שידיעות אחרונות מפרסם תמונות של זה...

פורסם

אני קורא לרוח מזרחית, ופגיעה של ת"א מהנשורת פגיעה דיי ישירה.

פורסם

אכן...

יואו צאו מהסרט שלכם - וגם אם יפול טיל גרעיני בירושלים - זה לא ישפיע באופן ישיר על תל אביב. אתם קצת מפריזים בעוצמה של נשק גריעני מתוך חוסר ידיעה.

בכל מקרה אותי מטריד שידיעות אחרונות מפרסם תמונות של זה...

מחזק!

פגיעה לאחר 3-4 שעות אולי אפילו פחות זה בכלל לא ישיר!

יהיה המון זמן לפנות את כל תושבי תל אביב לשקר כלשהו בזמן הזה...

פורסם

הרוח בישראל רוב הזמן היא דרומית מערבית AFAIK.

וגם אם הרוח תהיה צפונית מזרחית באיזשהוא צירוף מקרים - עדיין יש זמן לברוח ולהערך, גם מקלט רגיל מקטין מאוד את החשיפה לנשורת גרעינית.

פורסם

וגם אם הרוח תהיה צפונית מזרחית באיזשהוא צירוף מקרים - עדיין יש זמן לברוח ולהערך, גם מקלט רגיל מקטין מאוד את החשיפה לנשורת גרעינית.

וגם אירן יודעת את זה, אז היא תשלח את הטיל לתל-אביב ולא לירושלים.
פורסם

ככל שאני יודע היא רוב הזמן צפונית מערבית... אבל זה גם מאוד תלוי באיזו עונה.

פורסם

אז בואו פשוט נקווה שהוא יינחת בזמן הנכון!

או שנתפלל כולנו כי לפי הגדול בתורה עובדיה אם מתפללים לא מתים.

פורסם

הרעיון במקלט גרעיני הוא חצי הרתעתי. מדינת אוייב שיודעת שלא משנה כמה היא תתאמץ להשמיד את ישראל מהר ויעיל - היא תחטוף עשרה טילים גרעיניים למקומות אסטרטגיים במדינה - תחשוב פעמיים לפני שתצא למסע מלחמתי כזה.

פורסם

הרסו את התקווה היחידה שלי.

ציטוט של אחד הפוליטיקאים:"מכן אנו אמורים לנהל את המדינה כשהיא תבער"-חבורת טפילים,אני רואה איך אתם מנהלים אותה עכשיו.אני מעדיף למות מהפצצה מאשר לשים את עצמי בידיים שלכם.

פורסם

^^אינך מעדיף להפוך את הקערה על פיה ולשנות את פני המצב במקום?

נכון, צודקת. לארצות הברית בתקופת המלחמה הקרה היה הסדר ל-200 מיליון אזרחים. ::)

מעולם לא שמתי את ארה"ב כמדינה שדואגת לאזרחיה - כי אם היתה דואגת לא היתה עושה את השטות הזאת של "Duck and Cover" (חפש ביו טיוב), מלמדת אזרחים להתכופף ולהכנס מתחת לשולחן כדי להתגונן בפני התקפה גרעינית ועל כך אנו לא צריכים לקחת דוגמא מהם. הם לא בונים את הבונקר הזה בשביל להוות חמ"ל במצב חירום אלא בשביל להציל את התחת שלהם ולברוח למדינה נייטרלית אחר כך.

וכן, תפסיק לרדת לפסים אישיים ולך לצפות בפורנו במקום.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים