עבור לתוכן

ממשלת ישראל בונה בונקר נגד הטיל הגרעיני בשביל עצמה?!

Featured Replies

פורסם

שלום לכם,

היום הזדעזעתי לגלות שבעיתון של ידיעות אחרונות יש שער שזועק:"הפקרות!!!".

ממשלת ישראל מקימה פרוייקט שזה בונקר מתחת להרי ירושלים שייעודה לבלום את הטיל הגרעיני (שלא ייחדור קרינה וכו'...)

ומה שהפתיעה אותי פה לצערי שהיא נועדה אך ורק לממשלת ישראל בלבד!

אם מדינת ישראל הולכת ממשלת ישראל נשארת, למה מי הם שהם ישארו ואנחנו לא, שלא יבנו את זה בכלל! :bash:

ועוד "שורפים" הרבה כסף על בונקר במקום לתקצב את זה למשהו יותר טוב!!! :pissed:

(לא מצאתי את הכתבה באינטרנט, אני אשמח שתביאו קישור למי שיודע).

• תגובות 116
  • צפיות 11.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

זה נועד כביכול כדי שישאר מי שינהיג את השורדים, במקרה של מדינת ישראל עדיף באמת לוותר על העניין :hat:

פורסם
  • מחבר

זה נועד כביכול כדי שישאר מי שינהיג את השורדים, במקרה של מדינת ישראל עדיף באמת לוותר על העניין :hat:

שאולמרט יימשיך להנהיג אחרי שייפול פה פצצה גרעינית?!

-לא תודה.

פורסם

אפשר לחשוב שישראל הראשונה שבונה מקלט VIP...

פורסם

שלום לכם' date='

היום הזדעזעתי לגלות שבעיתון של ידיעות אחרונות יש שער שזועק:"הפקרות!!!".

ממשלת ישראל מקימה פרוייקט שזה בונקר מתחת להרי ירושלים שייעודה לבלום את הטיל הגרעיני (שלא ייחדור קרינה וכו'...)

ומה שהפתיעה אותי פה לצערי שהיא נועדה אך ורק [b']לממשלת ישראל בלבד!

אם מדינת ישראל הולכת ממשלת ישראל נשארת, למה מי הם שהם ישארו ואנחנו לא, שלא יבנו את זה בכלל! :bash:

ועוד "שורפים" הרבה כסף על בונקר במקום לתקצב את זה למשהו יותר טוב!!! :pissed:

(לא מצאתי את הכתבה באינטרנט, אני אשמח שתביאו קישור למי שיודע).

אתה יודע, המון כסף ציבורי נשפך גם על מאבטחים לממשלת ישראל בלבד...מכוניות משורינות לממשלת ישראל בלבד...מסוקים לממשלת ישראל בלבד...וכאן מדובר בהוצאות שוטפות, לא איזה פרויקט חד פעמי. חדש לך שפוליטיקאים זוכים ליותר הגנה מאזרחים?

פורסם

קראתי גם את הכתבה הזאת אבל בידיעות אחרונות רשום שזה גם לאזרחים... :nixweiss:

פורסם
  • מחבר

קראתי גם את הכתבה הזאת אבל בידיעות אחרונות רשום שזה גם לאזרחים... :nixweiss:

אזרחים, אני לא הייתי בטוח.

אתה יודע, המון כסף ציבורי נשפך גם על מאבטחים לממשלת ישראל בלבד...מכוניות משורינות לממשלת ישראל בלבד...מסוקים לממשלת ישראל בלבד...וכאן מדובר בהוצאות שוטפות, לא איזה פרויקט חד פעמי. חדש לך שפוליטיקאים זוכים ליותר הגנה מאזרחים?

מממ... צודק אבל זה במידת המוגזמות, זה ממש שיא הצביעות.

פורסם

המממ, מזכיר לי איזה ממשל אחר שבזמנו עשה לעצמו כסת"ח בבונקר, או לחליפין, החרים מטוסים, רכבות ושאר כלי רכב, כדי לאפשר לעצמו לברוח, בזמן שנשים, זקנים וטף נשחטו בהפצצות. ::)

פורסם

את בטח מתכוונת לבריטניה

פורסם

את בטח מתכוונת לבריטניה

וואו, אתה ממש מטומטם.

כי אם לא, אני מקווה מאד שאתה מתלוצץ.

פורסם

לא מתלוצץ, רק יודע קצת הסטוריה

פורסם

מה הסיפור הגדול?

לכל ממשלה בערך יש אמצעי הגנה כזה

יש בזה גם הגיון

פורסם

לא מתלוצץ, רק יודע קצת הסטוריה

אז אתה לא יודע כלום.

זאת היתה הממשלה המתפוררת של גרמניה הנאצית. בזמן שכל הגברים הכשירים לקרב נהרגו או נפלו בשבי, הם שלחו לזקנים וילדים בני 12 ומעלה צו 8 וקראו להם להלחם נגד בעלות הברית ויורים במי שהיה מסרב להלחם או נכנע. באותו זמן, קצינים, גנרלים ושרים נאצים רבים, באיומי נשק, החרימו כלי רכב (מטוסים, מכוניות, סירות דיג, ספינות ורכבות) וברחו לחוף מבטחים. כמובן, שהיו את אלו שנשארו בבונקר / בעיר התת קרקעית בברלין ונכנעו מאוחר יותר.

ממשלת בריטניה לאומת זאת גילתה נחישות. המלכה עצמה עבדה כאחות בבי"ח צבאי וטיפלה בחיילים פצועים. צ'רצ'יל, טס ברחבי אירופה כדי להפגש עם אישיות כדי לתכנן מהלכים אסטרטגיים, תוך סיכון חייו כי מטוסי הלופטוואפה חגו בנתיבי הטיס שלו לעיטים קרובות ולא פעם קרה שהוא ביטל טיסה וניצל בנס כי בדיוק אז היה בנתיב שלו סיור אוירי.

במילים אחרות, צ'רצ'יל גילה נחישות, קור רוח ואומץ, גם מהעמדה המאד מגוננת שלו, בעוד שראשי המשטר האנצי היו פחדנים ורשעים, מה שמלמד אותנו שבדרג הממשלתי חובה על האדם לדאוג קודם כל למדינתו ואחר כך לעצמו. אצל פחדנים נלוזים ורשעים זה עובד הפוך. כך גם בממשלה שלנו שלא ימצמצו פעמיים ויעדיפו את העור שלהם על חייהם של כל נתיני מדינתם.

יכול להיות שיש כאן גם במידת הקארמה. צ'רצ'יל נפטר בשיבה טובה בגיל 92. היטלר התאבד כמו השרץ הפחדן והמטורף שהוא היה אשר לא היה לו האומץ לעמוד למשפט על פשעיו ולקחת אחריות.

פורסם

יש לך את גוגל וצמד המילים churchill bunker

בהצלחה

פורסם

תשמע, בונקר יש בכל מקום לכל ממשל, אבל יש לרוב המדינות המתוקנות גם הסדר לאנשים הפשוטים. הבעיה היא שהממשל שלנו דואג קודם כל לתחת של עצמו ובזמן שבשדרות אין מיגון ויורים עליהם בלי הפסקה, והמקלטים כמעט בכל הארץ לא עומדים בשום תקן (לא רק נגד פצצות אטום), הם בונים להם בונקר שלבטח ייראה כמו קאנטרי קלאב. הם יכלו לבנות בונקר כזה ממזמן אלא שהם היו עסוקים בלשפץ את הלשכאות שלהם ולפאר את משכן הכנסת לכדי גרניוזיות יתרה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים