עבור לתוכן

הוספת 5 יחידות פיזיקה

Featured Replies

פורסם

ברצוני לשפר את ממוצע הבגרויות. מאחר ואני עדיין לא יודע מה ללמוד החלטתי לעשות קורס פיזיקה באנקורי כי פקולטות רבות דורשות פיזיקה. (בעיקר הנדסה) לצערי קורס בפיזיקה לתלמידים שסיימו תיכון לא יפתח מחוסר ביקוש והיועצת באנקורי המליצה לי להצטרף לקורס פיזיקה תיכון. מדובר בקורס שנתי ואלמד ביחד עם תלמידי כיתה י"ב. המחיר 3,700.

מה דעתכם? ללכת על זה?

פורסם

לא. אם תנאי הקבלה לא יאפשרו לך להתקבל בגלל פיסיקה אז תוכל לעשות מכינה. ואם לא תוכל אז כדאי לך לשפר ציון. ברוב המקרים עושים מכינה וזהו.

פורסם
  • מחבר

נגיד בבן גוריון סכם הנדסה נפגע אנושות בלי פיזיקה ובפקולטות רבות ניתנת עדיפות לתלמידים שלמדו פיזיקה בתיכון.

פורסם

תעשה מכינה וזה יספיק.

כזכור לי זה גם הרבה פחות זמן(3-4 חודשים לא?).

פורסם

אם אתה רוצה ללמוד הנדסה- כן, לך להשלים פיזיקה.

אני אומר את זה בתור מישהו במצב דומה לשלך.

היה לי ממוצע נמוך יחסית (91-2) עם 4 יח' מת' ובלי פיזיקה (למדתי ביו וכימיה). פסיכו'- 698 אבל עם כמותי נמוך- 128 (בב"ש לדוגמה מתחשבים בעיקר בכמותי עבור סכם הנדסה). רציתי לנסות להתקבל לב"ש או לטכניון (אחרי זה החלטתי שאני לא רוצה ללמוד בטכ'). התחלתי את זה בשיפור מת' ל 5 יח'. אני שמח מאוד שעשיתי זאת. לפני הקורס לא זכרתי כלום במת'. זה בהחלט מקל על תחילת הלימודים הגבוהים. עשיתי את הקורס באנקורי מכיוון שהייתי מרוצה מהקורס פסיכו' שלהם, הם היו קרובים אלי והם היו זולים. עם זאת- לא הייתי מרוצה מהקורס עצמו. הם ערבבו תלמידים של 4 ו 5 יח' באותו קורס בלי להודיע על זה לפני הקורס (התלמידים של ה 5 נשארו יותר שעות). לדעתי זה היה על הפנים וגרם לנו ללמוד בצורה לא טובה. בסוף קיבלתי 78, מה ששיפר לי ממש במעט את הממוצע ואת הסכם ברוב המקומות והביא לי ידע טוב לתחילת הלימודים.

את הקורס הזה עשיתי תוך כדי צבא (קבע) וזה פשוט התיש אותי לחלוטין (הייתי יוצא מהבית ב 7 וחוזר ב 23:30 פעמים בשבוע וחוזר ב 22 פעם בשבוע, וכל היום הייתי בפעילות (היה לי עומס בצבא אז). ככה 4 חודשים). התכנון היה להמשיך אחרי הקורס הזה לקורס בפיזיקה- אבל בסוף וויתרתי בגלל שפשוט לא היה לי כח. בקיצר- לטכניון לא התקבלתי למה שרציתי בסוף. לב"ש אפילו לא הגשתי מועמדות בגלל שהסכם שלי היה ממש נמוך.

בסוף הלכתי לשנקר, להנדסת תעשיה וניהול (נחשב יחסית בסדר דווקא). כרגע אני עושה מכינה בפיזיקה בגלל שאין לי פיזיקה. אמנם המכינה עולה 1800 שקל ולוקחת רק חודשיים, כלומר חיסכון על קורס 5 יח בפיזיקה. (גם פחות כסף, גם יותר זמן להרוויח כסף). אבל בכל זאת- אני צריך לעשות קורס כלשהו. חבר שלי הולך ללמוד בב"ש בלי פיזיקה- והוא צריך לעשות קורס השלמה (בתוספת תשלום) בסמסטר הראשון.

בקיצר- אם אתה רוצה ללכת ללמוד הנדסה, אני ממליץ בחום להשלים פיזיקה. הידע הזה יצטרך להגיע אליך בצורה כלשהי, ולדעתי קורס ברמה תיכונית היא הדרך הטובה ביותר.

בקשר למסגרת- יש יתרונות ויש חסרונות. מכיוון שהמסגרת לא לחוצה, אתה יכול להרשות לעצמך לעבוד בזמן הקורס משרה דיי מלאה. מצד שני זה נמרח על מלא זמן.... אם זה מתאים לך למתי שאתה רוצה להתחיל ללמוד (תבדוק את זה טוב! מתי המבחן יהיה, האם זה מתאים להרשמה למקום שאתה רוצה וכו') -סבבה.

בקורס רגיל של 4 חודשים אני ממש לא ממליץ לעבוד יותר מ 2-3 פעמים בשבוע.

בהצלחה.

פורסם
  • מחבר

WTF?! הם מערבבים כיתות של 4 ו-5 יחידות?! נרשמתי לקורס 4 יחידות מתמטיקה בסניף אשדוד ולא נאמר דבר על הערבוב הזה. עפ"י מערכת השעות אני יודע ש-4 יחידות לומדים שעתיים, 5 יחידות לומדים ארבע שעות, אבל חשבתי שמדובר בכיתות שונות. ביום ראשון אחרי העבודה אלך לסניף ואדרוש מהם הסברים.

פורסם

אני לא יודע אם הם עושים את זה באופן קבוע, אני מניח שרק מתי שאין להם כתה למלא.

5 באמת לומדים יותר, פשוט היינו נשארים אחרי שה 4 הלכו.

ד"א, אני ממליץ לך בחום ללכת על 5 יח' אם אתה שוקל ללמוד הנדסה (או מחשבים\פיזיקה וכד').

פורסם
  • מחבר

אני מפחד לקפוץ ישירות מ-3 יחידות ל-5. אני רוצה לעשות עלייה יותר הדרגתית.

פורסם

אין 4 יח"ל פיזיקה.

יש 1, 3 ו5 יח"ל בפיזיקה.

ואל תפחד, החומר שם ממש לא קשה.

פורסם

אני מפחד לקפוץ ישירות מ-3 יחידות ל-5. אני רוצה לעשות עלייה יותר הדרגתית.

עזוב, זה לא משנה. גם ככה אחרי הצבא לא זוכרים מה זה משוואה ריבועית.

תחשוב על הקפיצה שתצטרך לעשות אחרי זה- מ 4 יח' ללימודים ברמה אקדמית. הקפיצה גדולה.

לך ל 5 וזהו, זה לא משנה מה אתה יודע או לא יודע. אני עשיתי 5 איזה 5 שנים אחרי הבגרות- לא זכרתי ממש כלום במת'.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים