עבור לתוכן

מחשב קורס רגעים לאחר העלתו

Featured Replies

פורסם

שלום רב

יש לי בעייה שהתגלתה אצלי רק אתמול.

ברגע שאני מעלה את המחשב לוקח לו דקות ספורות לקפוא, אם זה לאחר העלאת מערכת הפעלה ותוך כדי שימוש בה.

ואם זה בדרך להעלאת מערכת ההפעלה גם ברמת מסך ראשוני או מסך של העלאת ויינדוס.

בדקתי אם מדובר בזכרון - ברשותי שני סטיקים שעשיתי את כל הקומבינציות של החריצים וסטיקים - ניסיתי כל סטיק בנפרד על כל שלושת החריצים.

המעבד עצמו עובד כראוי ככל הנראה לי - הסתכלתי על הטמפרטורה שלו והיא סבירה מאוד, הוא לא באוברקלוק ויש עליו מאורר אימתני.

אם זה כרטיס המסך שגם עליו אני הסתכלתי על מד טמפרטורה הוא בטמפרטורה סבירה מאוד - ולפני שהמחשב נתקע אין שינוי במד טמפרטורה - המאורר עובד.

בהפעלה - שהמחשב כן עולה אני רואה שהוא קורא את הכונן הקשיח ומזהה אותו כראוי- ברגע שהוא מפסיק לעבוד אין מנורת קריאה.

לעיתים שאני מדליק את המחשב אני שומע צפצוף חוזר על עצמו - אני פשוט לא יודע לזהות את התקלה!!!!!!

הרי אם מדובר בצפצוף בהפעלה משהו נשרף או לא מחובר טוב - אין מספר צפצופים מוגבל אלא צפצוף אחד שחוזר על עצמו עם הפסקות קצרות.

מאוד מאוד אשמח לעזרתכם

המון תודה

ברק

פורסם

אם זה ציפצופים מתמשכים זה לרוב מעיד על בעיה בזיכורן תבדוק את העניין....

כמו כן תריץ MEMTEST לבדיקה של הזיכרון...

נסה לבטל בביוס בBOOT בדיחות לא נחוצת..כגון סריקה של HD או מערכי RAID וכו..

פורסם

לדעתי זה חייב להיות הלוח או הספק כוח

סתכל על הלוח,חפש קבלים שנוזל מהם חומר צהוב/חום או שיש להם חום כזה למעלה או נפוחים ,סתכל פה בשביל דוגמאות

http://www.pcstats.com/articleview.cfm?articleID=195

אם יש לך ספק כוח אחר אז נסה אותו או

אם יש לך מולטימטר דיגיטלי (רב מודד) אז תבדוק את המתחים

http://forums.extremeoverclocking.com/showthread.php?t=137886

http://www.driverheaven.net/guides/testingPSU/

תכוון את המולטימטר ל 20 DCV ,או אם הוא כזה שמזהה תמתח אוטומט (auto-ranging) פשוט לDCV

כדאי שתבדוק את המתחים בשני השיטות (גם דרך המולקסים וגם החיבור הראשי של ה20/24 פינים)

תביא פה אחר כך תמתחים ונגיד לך אם הם בטווח התקין ,אם אין לך מולטימטר אתה יכול למצוא ברוב חנויות האלטרוניקה

יעלה רק 50 שקל

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על התגובות - אני אנסה מאוד להשיג לעצמי ספק נוסף ולבדוק את הנושא.

לגבי בעיות בזכרון - כמו שאמרתי אני בספק ששלושת החריצים נהרסו ואיתם שני הסטיקים שברשותי.

ניסיתי כל סטיק בנפרד על כל שלושת החריצים - אותה התוצאה.

לכן אני לא יכול להריץ MEMTEST או כל דבר כזה או אחר, מה שכן אני אבטל כל דבר שאני לא צריך בביוס, למרות שהמחשב עבד מעולה עד עתה.

אני אחפש בקפדנות קבלים נפוחים בתקווה רצינית שמדובר בתקלה בספק - אחרי הכל יש לי DFI עם סאונדסטורם עליו שמחובר לי לריסיבר - מצרך קשה להשגה בימים אנו, אבל תודה על העזרה, עוד רעיונות יתקבלו בברכה, בנתיים נראה לי שזה הספק...

אם הספק תקול אגב, איך הגיוני שהוא מפעיל את המחשב לסירוגין? או שתנודות המתח בעצם גדולות מידי?

גם אציין פה שאני מתחשמל כל םען שאני נוגע במארז או במסך שלי, שוב רמיזה לספק.

עוד רעיונות כמו שאמרתי יתקבלו בברכה

פורסם

אני בספק רב שיש לזה קשר לזכרונות או הגדורת בביוס זכרונות דפוקים יכולים מקסימום לגרום למסכים כחולים/ריסטרט פתאומי/השחתת קבצים ובמקרה הכי גרוע שנשרפו להראות קווים קטנים לבנים כאלה רצים על המסך ,הדברים היחידים שיכולים לגרום למחשב לקפוא ככה זה התחממות יתר של המעבד או ספק כוח לא יציב או לוח דפוק ,ואל תדאג בקשר לסאונדסטורם אם תמצא קבלים במצב לא טוב זה לא סוף העולם אתה יכול לקחת תלוח למעבדת תיקון אלקטרוניקה ינקו לך את כל הבלאגן ויחליפו תקבלים הלא טובים ואז הוא יעבוד כמו חדש

אני בספק רב שיש לזה קשר לזכרונות או הגדורת בביוס זכרונות דפוקים יכולים מקסימום לגרום למסכים כחולים/ריסטרט פתאומי/השחתת קבצים ובמקרה הכי גרוע שנשרפו להראות קווים קטנים לבנים כאלה רצים על המסך ,הדברים היחידים שיכולים לגרום למחשב לקפוא ככה זה התחממות יתר של המעבד או ספק כוח לא יציב או לוח דפוק ,ואל תדאג בקשר לסאונדסטורם אם תמצא קבלים במצב לא טוב זה לא סוף העולם אתה יכול לקחת תלוח למעבדת תיקון אלקטרוניקה ינקו לך את כל הבלאגן ויחליפו תקבלים הלא טובים ואז הוא יעבוד כמו חדש

עריכה : בקשר לשאלה שהוספתה בעריכה רק בגלל שספק כוח עובד זה לא אומר שהוא מספק מספיק כוח וגם אם יש לו

איזה בעיה בחלקים בפנים אז הוא יכול לפעמים לרדת במתחים בפתאומיות.. ,באשר להתחשמלות זה משו בהארקה אולי כדאי שתזמין חשמלאי שיבדוק לך את זה

פורסם

הבן אדם אמר שהוא שומע צפצוף שחוזר על עצמו וזה מעיד על בעיה בזיכרונות.

לפותח התארד, תריץ את הMEMTEST כמו שאמרו לך.

ניסית לפרמט את המחשב? אולי זה יעזור

פורסם

לא בהכרח ,יכולות להיות עוד סיבות לצפצופים זה לא חייב להיות בגלל הזכרונות וגם כמו שאמר הוא ניסה כל סטיק בנפרד

והסיכוי שכל הסטיקים נדפקו לא כזה גדול

לפרמט לא יעזור פה זה בעיית חומרה 100% שים לב שהוא אמר שזה גם קורה לפעמים ב"מסך ראשוני" כלומר פוסט

פורסם
  • מחבר

כמו שאמרנו זכרונות זה לא,אחרת באמת היו אותם קפיאות אופייניות, ואכן ניסיתי את כלהוריאציות עם שני סטיקים

גם לא מעבד מתחמם, המסך קופא בפוסט - אין למעבד זמן להתחמם - מדובר על מעבד מובייל עם וולקאנו 12 עליו שעושה לו מאוד נעים ובבדיקתטמ"פ המחשב קופא שהמעבד הוא על 45 מעלות, מקווה שזה הספק אין לי את הזמן מעליית המחשב והלאה להריץ מעבר לבדיקות קטנות כי אז המחשב קופא אם הוא בכלל עולה.

עוד רעיונות יתקבלו בברכה - מקסימום מעבדה

פורסם

תנסה סטיק זיכרון אחד בכל פעם. קרה לי פעם שהיו לי שני סטיקים של 128MB וגם המחשב היה מבצע ריסטארטים. מכיוון שיש שני סטיקים אז זה כאילו משלים אחד את השני אבל ברגע שיש דפקט באחד מהסטיקים אז המחשב יתקע ויתראסטט (מלשון ריסטראט) ולא יפנה לכתובת אחרת בזיכרון.

אז לסיכום, תבדוק כל סטיק בנפרד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים