עבור לתוכן

קצין צה"ל ישלם פיצווים מכספו האישי למשפחה פלסטנאית

Featured Replies

פורסם

http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/626/896.html

"בית משפט השלום בחדרה קבע היום כי המדינה וקצין צה"ל צבי קורצקי ישלמו כחצי מיליון שקל פיצויים למשפחתו של נער פלשתיני שנהרג בפעילות צה"ל לפני כחמש שנים, סמוך לג'נין. קורצקי היה לקצין צה"ל הראשון שהורשע בגרימת מותו ברשלנות של פלשתיני באינתיפאדה השנייה שפרצה בספטמבר 2000, ומשפחתו החליטה להגיש נגד המדינה והקצין תביעת פיצויים."

החלטה מאוד בעייתית, ומעלה שאלות רבות.

אם החייל עבר על החוקים (אני לא נכנס לזה כי זה דיוון אחר) אז הוא צריך להישפט מול הצבא ולא מול מערכת משפט אזרחית (והצבא כן מול מערכת אזרחית).

הכסף הגדול בסיפור הזה רק יעודד עוד ועוד תביעות דבר שירתע אנשים מלשרת בקרבי.

משהו מאוד לא תקין בסיפור הזה.

פורסם

לא מבין אותך ...

אם החייל עבר על החוקים (אני לא נכנס לזה כי זה דיוון אחר) אז הוא צריך להישפט מול הצבא ולא מול מערכת משפט אזרחית (והצבא כן מול מערכת אזרחית).

אבל זה בדיוק מה שקרה:

1

בית הדין הצבאי של זרוע היבשה קבע כי קורצקי השתמש באופן רשלני בכלי נשקו והרשיע אותו בגרימת מוות ברשלנות. הוא נידון לחצי שנת מאסר, מתוכה ריצה חודשיים מאסר בפועל. בנוסף, הרמטכ"ל הדיח את קורצקי מתפקידו כסגן מפקד גדוד, והוא הורד לדרגת סגן. קורצקי היה לקצין צה"ל הראשון שהורשע בגרימת מוותו של פלשתיני באינתיפאדה האחרונה שפרצה בספטמבר 2000.

2

היום קיבל שופט בית משפט השלום בחדרה, סברי מוחסין, את ממצאי בית הדין קמא, שהרשיע את קורצקי בגרימת מוות ברשלנות והורה למדינה ולקצין לשלם למשפחתו של זייד פיצויים בסך של 520 אלף שקלים.
פורסם
  • מחבר

^

אני לא יורד לסוף דעתך.

אם חייל מבצע עבירה על חוקי הצבא הוא צריך להענש ואם העבירה חמורה אז להכנס מאסר, על זה אין ויכוח.

הנקודה שלי היא שמצב בשבו חייל נשפט מול שופט אזרחי ולא מול שופט צבאי על חלקו בפעילות של צה"ל היא לא תקינה.

במקרה הזה השופט גזר גם על החייל לשלם פיצויים.

פורסם

כל עוד מדובר ברשלנות, הצבא צריך לשלם את הכסף והחייל לא צריך לשבת שניה אחת במאסר.

פורסם

לא כל כך מבין מה קרה במקרה הזה אבל לדעתי אם מדובר באמת בסתם רשלנות אז אני לא רואה שום בעיה........

פורסם

למה זה בעייתי?

כי חייל (חוגר/קצין) הוא רכוש צה"ל - על כל המשתמע מכך.

אתה מחוייב לבצע את פקודות הצבא והצבא חייב להכיר בך כרכושו, ולכן הוא חייב להגן עליך (במקרה הזה - מפני תביעה אזרחית).

רק במקרה אחד - פקודה בלתי חוקית בעליל - אינך מחוייב לבצע את הפקודה, ואם תבצע אותה, יתכן שתצטרך לעמוד גם במשפט אזרחי.

מהי פקודה בלתי חוקית בעליל? קשה לקבוע. מדובר בפקודה שאינה מתיישבת עם המוסר והערכים האנושיים.

למשל - אם אותו קצין היה מקבל פקודה לירות בפלסטינאי הראשון שהוא רואה (ללא שום סיבה), והוא היה יורה בו, אז הוא ביצע פקודה בלתי חוקית בעליל.

פורסם

בושה למדינה שנותנת לחלאות כאלה להיות שופטים!

אז חייל ירה לכיוון לא נכון בזמן שהתקיפו אותו... קורה. זה עבירה צבאית שהצבא צריך לטפל בה, לא איזה סברי מוחסן שבחיים שלו לא הייה קרוב למצב של הקצין.

איזה זכות יש לו להטיל עונש על הקצין באופן אישי וליצור כזה תקדים?

עוד פלסטינאצי שמנסה בדרכי טרור לגרום לחיילי צה"ל לפקפק בתפקידם ובכך מסכן את החיים שלהם.

חייל שמותקף צריך להגיב באופן מידי בלי לחשוב אם שווה לו לצאת חי ולעמוד למשפט באופן אישי או לא להגיב ולמות במקרה הטוב.

פורסם

בושה למדינה שנותנת לחלאות כאלה להיות שופטים!

אז חייל ירה לכיוון לא נכון בזמן שהתקיפו אותו... קורה. זה עבירה צבאית שהצבא צריך לטפל בה, לא איזה סברי מוחסן שבחיים שלו לא הייה קרוב למצב של הקצין.

איזה זכות יש לו להטיל עונש על הקצין באופן אישי וליצור כזה תקדים?

עוד פלסטינאצי שמנסה בדרכי טרור לגרום לחיילי צה"ל לפקפק בתפקידם ובכך מסכן את החיים שלהם.

חייל שמותקף צריך להגיב באופן מידי בלי לחשוב אם שווה לו לצאת חי ולעמוד למשפט באופן אישי או לא להגיב ולמות במקרה הטוב.

אין סיבה שאני אתאמץ על לכתוב את הדברים הנכונים האלה שוב.. אז ציטטתי.

פורסם

ביזיון!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים