עבור לתוכן

הנוסע השמיני

Featured Replies

פורסם

סליחה שאני עושה לעצמי פאדיחות בזה שאני חושב בעצמי ולא נותן להסתה המתלהמת להגיע אליי

מוזר שאלה שמגחכים על החרדים על כך ששטפו להם את המוח, מרשים לאחרים לעשות זאת גם להם...

בקשר לשאלתך Minimizer, הייתה בתעמולה הנאצית אמת, אבל היא הייתה מעוותת. אני לא יודע אם הנתונים או ההנחות שלו מדויקות, אבל אני יודע מהי הסתה כשאני רואה אותה

פורסם

בקשר לשאלתך Minimizer, הייתה בתעמולה הנאצית אמת, אבל היא הייתה מעוותת. אני לא יודע אם הנתונים או ההנחות שלו מדויקות, אבל אני יודע מהי הסתה כשאני רואה אותה

ופה הכל מדוייק עד הפרט האחרון, אז? זאת הסתה? עשה לי טובה... בחיית ראבק.

פורסם

סליחה שאני עושה לעצמי פאדיחות בזה שאני חושב בעצמי ולא נותן להסתה המתלהמת להגיע אליי

מוזר שאלה שמגחכים על החרדים על כך ששטפו להם את המוח, מרשים לאחרים לעשות זאת גם להם...

אז זהו, שבתעמולה הנאצית לא היה גרגר של אמת.

התעמולה הנאצית פשוט חיפשה שעיר לעזאזל כדי שהגרמנים יפילו עליו את כל הצרות שלהם, האם כל ההאשמות שהופנו כלפי היהודים נכונות או לא ממש לא עניין את הגרמנים, העיקר שיש מישהו להאשים במצב הכלכלי הקשה.

אין ולא הייתה אמת בתעמולה הנאצית, אפילו לא שביב ממנה - כל תורת הגזע לא התבססה על שום טענה מדעית אלא עיוותה תאוריה קיימת של דרווין (שלא התייחסה לבני אדם ולא סיווגה אותם לגזעים כלל וכלל), ההאשמות שהיהודים גונבים לגרמנים את הפרנסה היו מטומטמות לחלוטין, כיוון שהיהודים היו בעצם גרמנים לכל דבר (שירתו בצבא, שילמו מסים וכד') והם גם היו בין המובטלים.

אני יכול להבין את נקודת המוצא שלך בהשוואה בין המאמר הזה לבין התעמולה הנאצית כנגד היהודים אבל אתה לא יכול להוכיח שום דבר מהתעמולה הנאצית שנועדה לשטוף את המוח לגרמנים ולהפנות אותם כנגד היהודים.

בישראל, לעומת זאת, כל אברך מקבל קצבה מהמדינה - זו עובדה קיימת.

הקצבה הזאת מגיעה ישירות מהמשכורת של ההורים שלי ושלך - גם זו עובדה קיימת.

פורסם

Annatar, עדיף שתשתוק עכשיו מאשר שתעשה לעצמך עוד פאדיחות.

ולא, אין לך מושג על מה אתה מדבר... >:(

הבחור רוצה לדבר, מה גם שהוא לא טועה לגמרי (ולא לא בקטע של הנאציזם). ההתנחלויות לוקחות כסף דומה שבא מאותו מקום

והולך לכיסם של היישובים (למשל- מימון גדר לישוב -> הגדר לא מוקמת מטעמים "אידיאולוגיים" -> יש כניסה של מחבלים -> מאשימים את היד הרכה).

ועכשיו תגידו - היי, רגע, לא כל המתנחלים ולא כל ההתנחלויות ככה!

ואני אגיד לכם, נכון, בדיוק באותה המידה, לא כל החרדים ככה. אמנם רובם, אבל לא כולם.

פורסם

אנחנו בחברה טובה

בכל מקום בעולם דתיים מקבלים תמיכות והקצבות מהמדינה

זו תופעה כלל עולמית רק שכאן היא מחמירה בגלל שהמדינה פושטת רגל.

פורסם

אתה טועה..

זה נכון שבהרבה מדינות בעולם המדינה מקציבה כסף למגזרים הדתיים בציבור כדי לקיים את אמונתם; אף אחד לא מתנגד, חלילה, למימון של בתי כנסת, בתי מדרש וכד'.

מה שאין במדינות אחרות זה ציבור שלם שאינו עובד מתוך בחירה, אך למרות זאת מקבל הקצבה חודשית מהמדינה, בעוד שישנם מאות אלפי אנשים שכן רוצים לעבוד ולא מקבלים מהמדינה אגורה שחוקה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים