עבור לתוכן

DELL 2407WFP-HC חווית כיול - אנא שתפו...

Featured Replies

פורסם

שלום,

רכשתי היום את המסך האמור. המעבר מ 2007FP לא מפיל מהרגלים, אבל תמיד נחמד שיש עוד קצת מקום. לא השוויתי אחד לאחד, אך ההרגשה שלי היא שמשהו שונה בין השניים. משהו יותר רך ב 2407, פחות חד אולי (לא בפונטים). אבל זו באמת רק השערה. הוא באמת אחלה מסך ואני מאוד מרוצה.

מה שכן המסך מגיע עם כיול נוראי שמתבטא בצבעים לא טובים, הלבן לא לבן, תמונות נראו ערפיליות (ערפל) והלבן מאוד בהיר. לאחר ניסיונות וסריקות הגעתי לנתונים הבאים שנותנים יופי של כיול:

Contrast=50

Brightness = 0

R=98

G=94

B=93

אפשר לשחק קצת עם ה GAMMA במאפייני כרטיס מסך. אני לא נזקק לזה. שימו לב שמדובר בגרסת HC שמכילה פאנל אחר מאשר 2407WFP הישן, מה שבטח אומר שערכים אלו יניבו תוצאות אחרות בשני.

אם תוכלו לשתף בחווית הכיול שלכם, ולהציג כאן את הערכים שמתאימים לכם, זה יהיה נחמד...

פורסם

קודם כל תתחדש על המסך ;)

לפי מה שכתבת אתה הורדת את הבהירות ל-0 והשארת את הניגודיות על 50 על מנת להפחית בצורה משמעותית את הבהירות שלו (שכן אני מניח שהוא מסנוור מאוד עם הגדרות היצרן). בדגם הישן ללא HC אין מכוון לניגודיות ב-DVI רק באנלוגי.

1)האם אתה מבחין שהניגודיות נופלת משמעותית עם הפחתת הבהירות או שניתן להגביר את רמת הגוון השחור עם מכוון הניגודיות אחרי שמורידים בהירות?

2) מה קורה כאשר אתה משאיר ניגודיות ובהירות שניהם על 50 עובר ל-PC Custom ומפחית במקביל את ה-RGB לרמה נמוכה יותר? יש הפחתת ניגודיות? אני יודע שזה פנל אחר לגמרי אבל השאלה היא אם Dell החליטה לשנות את השיטה שבה שולטים בבהירות הלבן והשחור לעומת הדגם הקודם...

פורסם
  • מחבר

תראה אני עובד בחושך ואין מצב להזיז את הבהירות למעלה. מה גם שראיתי שמאוד מקובל בקרב מכוונים עם קולירומטר לשים את הבהירות על 0. ניסיתי בתחילה להשאיר בהירות על 50 ולשחק עם אדום, כחול, ירוק (שמתי אותם על 75-83 וזה בסדר אבל הצבעים היו ערפיליים) אבל הנתונים הללו הרבה יותר נוחים לי. זה לא מושלם, אני עדיין מרגיש שהלבן הוא כחול, אבל אין לי כרגע עוד רעיונות.

תגיד, סתם מתוך סקרנות, האם יש עדיפות רצינית ל EIZO על ה DELL מבחינת צבעים?

פורסם

על מנת להפחית את רמת הכחול בדרך כלל מפחיתים את ה-B קמעה ב-RGB.

כפי שנמצא בביקורת ההשוואתית של צגי 24" באתר, מבינים שללא מכייל הצבעים בהגדרות יצרן ב-S2411W-U יותר מכויילים מהדל בגירסה הקודמת, ויש לי הנחות שגם הגירסה החדשה עדיין אינה מגיעה לרמתו. יחס הניגודיות הגבוה ב-EIZO נשמר לאורך כל טווח השינוי בבהירות.

אם אתה שואל איך הדל 2407 ללא HC לעומת S1931 זה לא מקובל בענף החומרה להשוות צגים בגדלים שונים עם רזולוציות שונות, אבל בכל זאת אם זה מסקרן אותך:

הצבעים של האיזו נראים יותר מכויילים וגורמים לתמונות להיראות יותר אמינות. הניגודיות הגבוהה מאוד שלו תורמת לכך שהן לא נראות חלביות ומקרבת אותן לפוטוריאליסטיות. זה לא פוטוריאליזם מוחלט, אבל לפעמים עומק הצבע והקונטרסט שלהן גורם לי להרגיש לעיתים כאילו אני מביט בתמונות מחוברות נשיונל ג'יאוגרפיק.

כמובן מאליו כנגזר מגודל הנקודה הקטן יותר של 0.27 לעומת 0.294 הדל חד מאוד בפונטים ותמונות ברזולוציה הטבעית שלו כמובן מקבלות מרקם מפורט יותר. החדות תורמת לחווית הקריאה במיוחד בקבצי pdf. אבל מה שמפריע לי לפחות זה אובדן של רמת הגוון השחור של הטקסט לאחר ההפחתה בבהירות. תופעת אובדן הניגודיות היא תופעת לוואי טבעית ב-2407 הקודם כתוצאה של בחירה מוזרה מצד דל באופן שבו בהירות הלבן והשחור משתנות ללא שליטה ישירה במנורות האחוריות. ב-S1931 אין אובדן של הניגודיות הגבוהה לכן לפעמים אני גם נהנה לגלוש איתו ולקרוא עימו קבצים.

סביר מאוד שמי שלא יצא לו לראות EIZO עם פנל S-PVA יתקשה להסכים עם הדברים הבאים: אף בסרטים יש הבדל - גם לאחר שמשחזרים ב-2407 את הגדרות היצרן לגבי RGB למטרת צפייה בסרט בכל השטח של המסך, ה-EIZO עדיין מפגין רמת ניגודיות גבוהה יותר גם כשמגבירים את הבהירות בו, אם כי הבהירות שלו לא מגיעה לרמת ה-2407. קל יותר לכוון באופן הרצוי ב-S1931 את עומק הצבע והניגודיות דרך הנגנים ועדיין הגוונים נראים יותר מכויילים נכון, במיוחד בגווני העור של השחקנים שלא מוגזמים מדי ולא חיוורים יחסית, אלא פשוט נראים קרוב למה ששואפים לקבל. אני לא צופה בו בדר"כ בסרטים כי הוא פשוט קטן מדי. אבל אי אפשר שלא להבחין בכך שהוא מקרב יותר לחוויית הצפייה בטלוויזיית טריניטרון מבחינת הניגודיות. לעומת זאת הדל נותן חוויה מדהימה ומהממת עם קבצי 720P ו-1080P מבחינת חדות ופירוט מרקמי האובייקטים המצולמים. בפורמטים הללו הצבעים נראים טוב ב-2407 ברמה מספקת. רק יחס הניגודיות המקסימלי לא נותן גוון שחור זהה כמו של ה-S1931, וזאת האכזבה שלי האישית ש-Dell היו יכולים להשתדל יותר לגבי השליטה בניגודיות.

איני בטוח אם זה קשור לרזולוציה הגבוהה ב-2407, לסוג הציפוי בפנל שלו או לשניהם יחדיו, אך קל להבחין במרחק של חצי מטר ומטה ברקעים הלבנים לחלוטין בטקסטורת נקודות זעירות מאוד (וזה נראה יותר כאבק צבעוני) שמשתנה ללא הרף עם כל הזזת ראש קטנה. לעומת זאת ב-S1931 אין בכלל טקסטורה כזאת הרקעים הלבנים נראים טהורים ונקיים יחסית ממש בדומה ל-CRT. בגלל זה, ביחד עם השילוב תאורה מאוזנת טוב עם ניגודיות גבוהה, דווקא ה-S1931 פחות מעייף את העיניים בגלישות אינטרנט ועבודות אופיס. הפיקסליזציה היותר מודגשת של הגופנים בו אינה גורעת מהחוויה הוא עדיין מתעלה על CRT. רק בגלל החדות ושטח העבודה הנוסף של ה-2407 אני עדיין חושב שהוא טוב רק שהוא לא מושלם.

הבדל מוחשי נוסף כשמדליקים את הדל המנורות מרצדות לזמן קצר בצד מסויים ,והבהירות והגוונים מגיעים לרמה המבוקשת אחרי פחות מ-2 דק'. לעומת זאת ב-EIZO יש מנגנון מיוחד לניהול בהירות, שבעזרתו בעת ההדלקה המנורות מגיעות למקסימום עוצמה לשבריר שנייה ללא שום ריצוד ולאחר מכן הבהירות מתייצבת מיד יחד עם הגוונים על הרמה המתבקשת.

בסה"כ מהרמה הטובה של ה-S1931 אני רק יכול לתאר לעצמי את הרמה הגבוהה עוד יותר של ה- S2431W, S2411W, או HD2441W, אך לצערי מסכים אלה, כמו כל המוצרים שמתאפיינים במצויינות טכנולוגית שפונים לצרכנים בעלי דרישות מקצועיות, כרוכים בעלות כספית לא מבוטלת. אך בסיכומו של דבר ה-2407 מבצע הקרנת HD ועבודה מקבילה על כמה אפליקציות באופן שהולם את מחירו.

פורסם

תראה אני עובד בחושך ואין מצב להזיז את הבהירות למעלה. מה גם שראיתי שמאוד מקובל בקרב מכוונים עם קולירומטר לשים את הבהירות על 0. ניסיתי בתחילה להשאיר בהירות על 50 ולשחק עם אדום, כחול, ירוק (שמתי אותם על 75-83 וזה בסדר אבל הצבעים היו ערפיליים) אבל הנתונים הללו הרבה יותר נוחים לי. זה לא מושלם, אני עדיין מרגיש שהלבן הוא כחול, אבל אין לי כרגע עוד רעיונות.

תגיד, סתם מתוך סקרנות, האם יש עדיפות רצינית ל EIZO על ה DELL מבחינת צבעים?

בתור בעל EIZO S1910 לשעבר אני יכול להעיד שהאיזו הרבה יותר מדויק מהדל

בתמונה ובמכלול הצבעים,סה"כ הדל נותן תמונה טובה מאוד אך לא באותה רמה של האיזו.

פורסם

תגידו לזבל הזה שאין הבדל בין ה-DELL 2407 הישן לחדש חוץ מהעיצוב החיצוני

פורסם

...

אם אתה שואל איך הדל 2407 ללא HC לעומת S1931 זה לא מקובל בענף החומרה להשוות צגים בגדלים שונים עם רזולוציות שונות, אבל בכל זאת אם זה מסקרן אותך:

...

סביר מאוד שמי שלא יצא לו לראות EIZO עם פנל S-PVA יתקשה להסכים עם הדברים הבאים: אף בסרטים יש הבדל - גם לאחר שמשחזרים ב-2407 את הגדרות היצרן לגבי RGB ...

איני בטוח אם זה קשור לרזולוציה הגבוהה ב-2407, לסוג הציפוי בפנל שלו או לשניהם יחדיו, אך קל להבחין במרחק של חצי מטר ומטה ברקעים הלבנים לחלוטין בטקסטורת נקודות

...

הבדל מוחשי נוסף

...

בסה"כ מהרמה הטובה של ה-S1931 אני רק יכול לתאר לעצמי את הרמה הגבוהה עוד יותר של ה- S2431W, S2411W, או HD2441W, אך לצערי מסכים אלה, כמו כל המוצרים שמתאפיינים במצויינות טכנולוגית שפונים לצרכנים בעלי דרישות מקצועיות, כרוכים בעלות כספית לא מבוטלת. אך בסיכומו של דבר ה-2407 מבצע הקרנת HD ועבודה מקבילה על כמה אפליקציות באופן שהולם את מחירו.

כל הכבוד לך על הביקורת הנםלאה הזאת.

היא אכן מלמדת לא מעט על ההבדלים הדקים בין המסכים.

אמנם אתה לא מחזיק במסך 2007WFP של DELL (לפי המפרט שלך), אבל אם אתה מכיר אני אשמח לקבל חוות דעת השוואתית

בינו לבין הEIZO S1931, בהתייחסות לכל ההיבטים והנקודות שהתיחסת אליהם בהשוואה לעיל.

המון המון תודה

פורסם

צר לי אני לא ראיתי את ה-2007WFP עם פנל S-IPS. אולי בעתיד יבוא מישהו שיהיה לו גם s1931 שיידע לתת חוות דעת אובייקטיבית האם מבחינת כיול צבע ה-EIZO עדיין יותר מדוייק מהקופסה לעומתו. כל שאוכל לומר זה שסביר מאוד שה-S-IPS יציג יתרון מהותי בזוויות צפייה קיצוניות עם פחות שטיפת גוונים אבל יסבול חיסרון משמעותי של הניגודיות הנחוצה לתכני וידאו.

מבחינת ההבדלים בין ה-2407 הישן ל-HC כבר התייחסו לזה לפני כמה ת'רדים כאן:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=279263.0

פורסם

מעניין אותי לדעת כיצד למשל ישתוו המסכים של DELL וEIZO בגרסת ה24 אינץ' אל מול מסך כמו הAPPLE 23?

המסך הזה מתומחר היכנשהו בין הDELL 2407 לבין הEIZO S2411W. מעניין יהיה להשוות ביצועים בין השלושה.

אני כעקרון מחפש כל הזמן מסך LCD לצורך עיבוד תמונה (פוטושופ) ואין תחליף משמעותי לCRT 19 של פיליפס שיש לי היום,

אבל הפערים מתחילים להצטמטם והנה יש כאן 3 מועמדים פוטנציאליים בדמות הDELL, הEIZO והAPPLE. לא מצאתי שום

ביקורת השוואתית מתאימה.

האם יש לך דיעה/היכרות/נסיון עם הAPPLE?

פורסם

תגידו לזבל הזה שאין הבדל בין ה-DELL 2407 הישן לחדש חוץ מהעיצוב החיצוני

מה זה הדיבור ? :bash::nono:

מנהלים ...

פורסם
  • מחבר

מה זה הדיבור ? :bash::nono:

מנהלים ...

זה עוד ערוך. בהודעה המקורית הוא קרא לו "חתיכת כלב" כמה פעמים.

פורסם

הוא כבר בבאן.

פורסם

שלום,

רכשתי היום את המסך האמור. המעבר מ 2007FP לא מפיל מהרגלים, אבל תמיד נחמד שיש עוד קצת מקום. לא השוויתי אחד לאחד, אך ההרגשה שלי היא שמשהו שונה בין השניים. משהו יותר רך ב 2407, פחות חד אולי (לא בפונטים). אבל זו באמת רק השערה. הוא באמת אחלה מסך ואני מאוד מרוצה.

מה שכן המסך מגיע עם כיול נוראי שמתבטא בצבעים לא טובים, הלבן לא לבן, תמונות נראו ערפיליות (ערפל) והלבן מאוד בהיר. לאחר ניסיונות וסריקות הגעתי לנתונים הבאים שנותנים יופי של כיול:

Contrast=50

Brightness = 0

R=98

G=94

B=93

אפשר לשחק קצת עם ה GAMMA במאפייני כרטיס מסך. אני לא נזקק לזה. שימו לב שמדובר בגרסת HC שמכילה פאנל אחר מאשר 2407WFP הישן, מה שבטח אומר שערכים אלו יניבו תוצאות אחרות בשני.

אם תוכלו לשתף בחווית הכיול שלכם, ולהציג כאן את הערכים שמתאימים לכם, זה יהיה נחמד...

גם אני רכשתי את ה HC. מסך נחמד :).

שמתי לב שהורדת ה Brightness מעוותת את הצבעים. אני משתמש בכיול הבא:

Contrast=100

Brightness = 50

R=80

G=80

B=80

אם זה בהיר מדי, ניתן להוריד עוד את ערכי ה RGB.

פורסם
  • מחבר

מאז ניסיתי עוד הרבה ערכים. לא מצליח לכייל. הלבן לא לבן.

פורסם

ההגדרות כיול תקפות לגרסא הרגילה?

האם יש מישהו פה בעל Dell 2407 גרסא רגילה (לא HC) שכייל? - צרכים - HDTV בעיקר.

כמובן דפי אינטרנט משחקים וכו'.

יש מישהו שכייל<?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים