עבור לתוכן

המחשב קרס באמצע Disk Defragmenter, ועכשיו מסרב להעלות WINXP

Featured Replies

פורסם

המחשב שלי קרס באמצע שימוש ב-DISK DEFRAGMENTER, לא הצלחתי להחזיר אותו ליציבות בשום צורה, אז כיביתי את המחשב "באלימות" והדלקתי שוב, ועכשיו הוא מסרב להעלות את מערכת ההפעלה, ניסיתי גם להעלות אותו ב-SAFE MOD, אבל גם אז הוא לא עולה. מה עושים? אני כמובן מעדיף שלא לפרמט לחלוטין את המחשב ולהתקין הכל מחדש, אבל אם חייבים, אני אעשה גם את זה, האם קיימת איזה שיטת RECOVERY שלא כוללת פירמוט?

פורסם

האם קיימת איזה שיטת RECOVERY שלא כוללת פירמוט?

כן אפשר לעשות תיקון התקנה ,ראה תמדריך http://www.windowsreinstall.com/winxppro/installxpcdrepair/indexfullpage.htm

אבל לפני שאתה מנסה את זה אולי כדאי לנסות קודם כל chkdsk c: /f דרך ה recovery console http://support.microsoft.com/kb/307654

פורסם
  • מחבר

מסתבר שיש לי פה דיסק של WINXP, הכנסתי אותו לצורב ועשיתי BOOT ממנו במקום מהקשיח, לחצתי על R בכדי להכנס לקונסולה שאמורה לתקן התקנות פגומות של XP, משם הוא מראה לי מסך שחור עם COMMAND LINE, מה אני עושה משם?

פורסם

נכנסתה ל RECOVERY CONSOLE זה לא כדי לתקן התקנות פגומות אלא כדי לתקן בעיות מסוימות שגורמות לוינדוס לא לעלות

בעקרון אחרי שאתה בקונסול זה ישאל אותך סיסמה של חשבון ה administrator אם לא שמתה סיסמה לחשבון הזה מתי שהתקנתה תוינדוס אז תשאיר ריק ולחץ אנטר ,אחרי זה זה ישאל אותך לבחור תהתקנה ואז אתה לוחץ תמספר המתאים..זה די ברור

אחרי זה תעשה chkdsk c: /f ולחץ אנטר (כיוון שהבעיה נוצרה עקב defrag שנעצר באמצע לדעתי זה רעיון טוב לבדוק בעיות בדיסק קשיח)

אם אחרי שעשיתה CHKDSK והפעלתה מחדש זה לא פתר את הבעיה ,אז תעשה תיקון התקנה (הפעם הבאתי תמונות שיסבירו את זה יותר טוב)

4yqumwp.gif

54lcjl5.gif

4u1k01v.gif

פורסם

אם אחרי שעשיתה CHKDSK והפעלתה מחדש זה לא פתר את הבעיה ,אז תעשה תיקון התקנה (הפעם הבאתי תמונות שיסבירו את זה יותר טוב)

מה פתאום?!

אורן, מה בדיוק אתה מקבל?

system not found? או שגיאה אחרת?

אם כן, תיכנס לRECOVERY CONSOLE ותרשום:

fixmbr

ולאחר מכן תבצע RESET

אם זה לא עוזר תנסה את:

fixboot

פורסם

מזאת אומרת "מה פתאום?" למה מה רע בעצה הזאת? תיקון התקנה לא ימחוק לו שום דבר וגם הדרייברים ישארו

ועזוב fixmbr/fixboot הבנאדם אמר שהוא לא מצליח לעלות תוינדוס במצב בטוח אז זה רמז דק..שאין שום צורך להשתמש בפקודות האלה

פורסם

ועזוב fixmbr/fixboot הבנאדם אמר שהוא לא מצליח לעלות תוינדוס במצב בטוח אז זה רמז דק..שאין שום צורך להשתמש בפקודות האלה

:kopfpatsch:

אתה יודע מה הן עושות בכלל?

פורסם

כן אני בהחלט יודע ,השאלה היא אם אתה יודע :nixweiss:

העובדה שהוא מצליח לעשות בוט למחיצה של הוינדוס רק מוכיחה שאין שום בעיה בבוט סקטור או מסטר בוט רקדורד

פורסם
  • מחבר

קודם כל, תודה רבה שאתם מנסים לעזור ;)

דבר שני, כשה-XP מנסה לעלות, הוא תמיד מגיע לקטע שבו אני רואה את הסמל של WIN XP PRO, ואז אני רואה לכמה מאיות שניה מסך כחול, ואז המחשב עושה RESTART, אבא שלי ואני ניסינו לעשות את מה שאמרתם, אבל המערכת חושבת שהשגיאות בלתי ניתנות לתיקון. אני תיכף אעדכן עוד (מזל שיש בבית שני מחשבים), כי כרגע המחשב הפרטי שלי מריץ איזה תוכנה שאמורה לסייע להציל קבצי דיסק, אבל מכיוון שהוא היה באמצע תהליך DEFRAGMENT, יתכן ולא הרבה ניצל.

פורסם

ניסית לעשות את מה שנדב nadav2k7 אמר?

זה נשמע לי הפיתרון הכי טוב...

פורסם
  • מחבר

ניסיתי, שום דבר לא עובד, כנראה שצריך יהיה להתקין על כונן אחר WIN XP, ואז מהכונן ההוא לשחזר את מה שאפשר מהכונן הישן.

עדכון:

יש לי בבית איזה כונן USB בגודל של 30GB, ניסיתי להתקין עליו WIN XP משני דיסקי התקנה שונים, בשניהם הוא התקין חלקית, הבעיה היא שברגע שהוא מנסה לעשות BOOT מה-USB, ולא מה-CD של WINXP, הוא מראה מסך כחול, האם הוא צריך איזשהם דרייברים בשביל לעשות BOOT מכונן USB?

פורסם

אני חושב שצריך להגדיר את זה ברג'יסטרי.

פורסם
  • מחבר

זאת הבעיה, אני בכלל לא מצליח להגיע לרג'יסטרי, הוא מראה מסך כחול בשניה שרואים את ה-WIN XP HOME/PRO ומתחיל קו כזה של טעינה, קצת לפני החלון שבו הוא מבקש סיסמה ;)

פורסם

האם הוא צריך איזשהם דרייברים בשביל לעשות BOOT מכונן USB?

צריך לשנות את הסדר BOOT בBIOS.

פורסם
  • מחבר

עשיתי את זה - לא עוזר.

אמרתי לו לעשות BOOT מה-USB HDD, והוא גם עולה משם, אבל מראה מסך כחול קצת לפני שמגיעים למסך שבו הוא אמור להמשיך את ההתקנה של XP.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים