עבור לתוכן

מחשב קרס עם התראות מוקדמות

Featured Replies

פורסם

בוקר טוב כולם,

אז ככה. כבר כמה ימים שהמחשב שלי מתריע לי שמשהו לא בסדר איתו. הוא לא באמת אומר "אחי, אני לא בסדר", אלא בעיקר נופל במצבים מוזרים. למשל, אני משחק Oblivion בכיף כשאחרי כמה שעות (זה לא זמן קבוע) המשחק נתקע ותוך כמה שניות המחשב מאתחל את עצמו. ככה זה יומיים-שלושה (ממש התחיל כשהתקנתי את המשחק).

אתמול, בלי קשר לזה, כביכול, חיברתי קורא כרטיסי-זיכרון ל-USB כדי להעביר תמונות מהמצלמה והופס - המחשב קרס ושוב אתחל.

היום בבוקר קמתי והמחשב לא הגיב (הוא עובד 24/7). המאוורים מסתובבים, המחשב נשמע כרגיל אבל אין תמונה, אין עכבר ואין מקלדת. מת. אני מאתחל - כלום. נאדה. כיביתי, ניתקתי את כבל החשמל, חיכיתי כמה דקות ושוב הדלקתי - נשמע כאילו הכוננים התחילו לזוז, המאוורים עובדים אבל אין תצוגה בכלל. בנוסף, המעבד לא חם. חיכיתי כמה דקות אבל זה לא נשמע כאילו תהליך הפעלת WIN התחיל וסתם אין חיבור למסך - פשוט קפוא.

המפרט של המחשב שלי הוא:

לואח: Epox 8RDA3

זיכרון: 1536MB DDR (אני חושב. יכול להיות שקצת פחות. בכל מקרה לא יותר)

מעבד: AMD XP1600

כרטיס מסך: Radeon 9600 pro

תחושת הבטן שלי אומרת לוח אם או ספק כח. השאלה שלי היא כפולה: אם המאוורר של ספק הכח עובד זה אומר בהכרח שהספק תקין? השאלה השניה היא, אם לא... אז הלוח אם התפגר?

תודה מראש על כל עזרה!

פורסם

נסה להחליף סוללה ללוח.

פורסם

נסה להחליף סוללה ללוח.

מה זה שייך להחליף סוללה?אולי אתה מתכוון לאפס את הביוס דרך הסוללה...

פורסם
  • מחבר

מה זה שייך להחליף סוללה?אולי אתה מתכוון לאפס את הביוס דרך הסוללה...

אוקי, מכיוון שעוד לא עשיתי כלום (אני רק מסיים לעבוד עוד חצי שעה) אז אין התקדמות אבל יש לציין שלהחליף סוללה אני יכול... אבל מה זה אומר לאפס את הביוס דרך הסוללה?

פורסם

הייה לי תבעיה הזותי מימיזמן ברגע שהמחשב במאמץ

הצריחה של החשמל גבוה וצריך לספק אותה הייה והספק לא מחזיק תמחשב הוא יעשה ריסט או שיתחבה

מה הטמפרטרה במאמץ של המחשב זה מאוד חשוב

פורסם

תחושת הבטן שלי אומרת לוח אם או ספק כח. השאלה שלי היא כפולה: אם המאוורר של ספק הכח עובד זה אומר בהכרח שהספק תקין? השאלה השניה היא, אם לא... אז הלוח אם התפגר?

על תחושות כאלה תמיד כדאי לסמוך :xyxthumbs: ,ובאשר למאוורר לא זה לא אומר כלום בקשר לתקינות שלו או ליכולת שלו לעמוד בדרישת כוח של כל הרכיבים השונים

הדבר הראשון שאתה צריך לעשות זה לרסט ההגדרות של הביוס ,יש שני דרכים לעשות זאת,בשניהם אתה צריך קודם כל לנתק תכבל מהספק כוח לפני שאתה מתחיל

1) הג"מפר,ברוב הלוחות יש ג"מפר מול הבטריה (ולרוב הוא בצבע כחול),תשתמש בפינצטה (גם ידוע כמלקחיים או tweezers) ותעביר ת"גמפר לפינים 2/3 למשך 10-15 שניות אחרי זה תחזיר אותו לפינים 1/2

2) הבטריה,קודם כל שים לב לסימון כלפי מעלה (פלוס+ או מינוס- זכור אותו טוב כי אם תחזיר אחר כך תבטריה הפוך זה יכול יגרום נזק) ,תצטרך מברג קטן ושטוח (כלומר בצורת - ) ,בגומה של הבטריה יש תפסן כזה תצטרך ללחוץ עליו קצת אם המברג כדי לשחרר אותה , תשאיר אותה בחוץ לאיזה 10-15 דקות אחרי זה תחזיר

בכל מקרה אחרי שאתה מסיים תחזיר תכבל לספק כוח ותדליק תמחשב וגם אם זה עבד אז תצטרך להכנס לביוס ולהטעין תהגדרות האופטימליות או ברירת מחדל ואז לשמור ולצאת ,אם אתה רוצה הוראות יותר ספיצפיות צעד-אחרי-צעד ואם איורים אז תסתכל בחוברת של הלוח שלך (לרוב היא נמצאת על הדיסק של הלוח בקובץ PDF ,אפשר גם להוריד אותה מהאתר של היצרן)

עכשיו אני יסביר איך לבדוק את תקינות הלוח

----------------------------------------

1) בדיקה חיצונית,חפש קבלים דפוקים שנוזל מהם חומר צהוב/חום או נפוחים למעלה ,סתכל פה כדי לדעת מה לחפש

http://www.pcstats.com/articleview.cfm?articleID=195

2) זכרונות ,זה עובדה ידועה שלוח תקין יצפצף כאשר אין זכרונות,תוציא את כל הסטיקים ותדליק

ועכשיו נעבור לספק כוח

----------------------

אם יש לך עוד ספק כוח והוא סביר (כלומר לא חלש יותר מדי) אז תנסה אותו.. ,מצד שני אתה יכול להשתמש במולטימטר דיגיטלי כדי לבדוק אם הספק כוח תקין (בעברית מולטימטר נקרא רב מודד) זה מכשיר למדידת מתחים ,אם אין לך אתה יכול לקנות אחד ב50-60 שח ברוב חנויות האלקטרוניקה או שאתה יכול להזמין דרך האינטרנט ,עכשיו איך להשתמש בו ,קודם כל צריך לכוון אותו למצב עבודה הנכון ,במקרה הזה (כדי למדוד מתחים של ספק כוח כלומר)

צריך לכוון אותו על 20 DCV (אבל אם מדובר במולטימטר שמזהה תמתח אוטומט יעני auto-ranging אז צריך לכוון אותו ל DCV)

ועכשיו לעבודה פשוט בדוק תמדריכים האלה

http://forums.extremeoverclocking.com/showthread.php?t=137886

http://www.driverheaven.net/guides/testingPSU/

אני מציע שתבדוק בשני הדרכים גם דרך המולקסים וגם דרך החיבור 20/24 פינים של הלוח

תגיד פה אחר כך מה המתחים ונגיד לך אם הם תקינים ,אבל בעקרון כל עוד הם לא יורדים מ 0.20 אז אמורים להיות בטווח התקין אבל אם

הם יותר גבוהים משמעותית ממה שאמורים להיות (אם לדוגמא ה12 וולט על 13) אז זה לא תקין בכלל

פורסם

רציתי להגיב אבל התחרטתי. תמחקו...[br]פורסם בתאריך: 20.08.2007 בשעה 20:12:52

רציתי להגיב אבל התחרטתי. תמחקו...

[br]פורסם בתאריך: 20.08.2007 בשעה 20:13:23

[br]פורסם בתאריך: 20.08.2007 בשעה 20:13:31

[br]פורסם בתאריך: 20.08.2007 בשעה 20:13:23

מזה פה קורה פה? יש באג באתר...

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה רבה לכולם.

לצערי, ניסיתי כמעט את הכל (חוץ מעניין בדיקת המתח של ספק הכח, יען כי אין לי מולטימטר) ואין חדש. הוצאתי את הבטריה, חיכיתי, ג'ימפרתי - לא עוזר; ניתקתי את הזיכרון - ציפצף פעם אחת ומאז לא חזר על עצמו (גם כשניסיתי לחבר, להדליק ואז שוב לנתק); גם ניתקתי כל הרכיבים לראות אם ה-error code של הלואח משתנה - אבל הוא עדיין FF (במדריך של הלואח כתוב שזה "boot sequence".

כך שנותרו אלף ואחת אפשרויות שונות שרובן מצביעות, להבנתי, על לוח מת. יש מצב שיש כאן זרמי חשמל פרועים מדי והוא כבר לא התמודד עם זה.

לצערי, מפאת חוסר זמן אני לא אוכל לנסות לפתור את הבעיה בעצמי ואני נאלץ לשים אותו אצל איש המחשבים הקבוע שלי למקרים חמורים במיוחד.

שוב, תודה! :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים