עבור לתוכן

ממצאי תחקיר המסכים שלי היום...

Featured Replies

פורסם

נסעתי היום לראות מסכים ולהבין בעיניים על מה כולם מדברים.

ראיתי DELL (בLCDTV בפ"ת) LG, SAMSUNG (אופיס דיפו), ועוד כמה ASUS וDAEWOO וACTIVA זולים שעדיף לא לדבר עליהם...

בחנתי עד כמה שיכולתי: DELL - קטע מסרט ב YOUTUBE, ובכל השאר מצגת תצוגה של החנות (שזזה ממש לאט כמובן) ואח"כ (כשביקשתי במיוחד) איזה סרטון קטן ודי כהה.

קודם כל באופיס דיפו בכלל לא יודעים מה זה פאנלים ולא ידעו בכלל מה לענות לי. למזלי, ממה שלמדתי פה, כבר די זיהיתי לבד.

ממצאי התחקיר:

בDELL המסכים די יקרים, גם הפשוטים (מתחיל מ1500 למסך TN). השוותי בין TN ל S-IPS

(מסך DELL S-IPS של 20 אינץ' ב2000 שח למי שמעוניין, לי קצת יקר)

מבין 2 החברות הראשונות, היו כמובן הרבה זבל, צבעים מוזרים וכתב של פוזלים...

הפיינליסטים היו:

LG 1960TR - לא רע לTN עלות 1500 שח

SAMSUNG 931B - לא רע לTN, עלות 1300 שח

SAMSUNG 971P - מסך PVA, בערך 2000 שח

ממה שראיתי את ההבדלים בין הפאנלים, הם היו בעיקר בצבעים, בפונטים הברורים/מחרידים וכמובן בזוית הצפיה. מבחינת מריחות צבע או זמן תגובה אני לא יכול להגיד בכנות שראיתי הבדל גדול (בDELL היה טיפה יותר הבדל),למרות ששוב, הבדיקה לא היתה עם סרט על כל המסך. מסכי הTN שהזכרתי (שהם יקרים יותר מהשאר) הראו את הסרט פחות או יותר כמו המסכי עם הפנלים הטובים יותר, גם מבחינת הצבע (אפילו בACTIVA זולה מאוד ראיתי סרט שנראה די זהה, כשאתה מול המסך).

חזרתי עם כמה שאלות:

1) האם בכל מסכי המסך הרחב הפונטים נראים כ"כ רע וגורמים לך לחשוב שאתה פוזל??

2) מה כבר ההבדל בין TN טוב לפאנל אחר מבחינת איכות הסרט? האם בפאנל אחר שיש לו מהירות תגובה 8MS (נגיד VP930) יהיו יותר מריחות?

3) בקיצור האם משתלם להשקיע טיפה יותר מ1300 של 931B בשביל טוב יותר (לעבודת מחשב וסרטים)?

4) איפה לעזאזל אפשר לראות את הVP930 הכ"כ מהולל ????

תודה לקוראים, ולעונים.. :)

פורסם

זו בדיוק הבעיה שלי- אני לא יודעת איפה לראות את המסך....

הצלחתי להבין איפה ניתן לקנות( חצי נחמה) אבל העין חייבת לבדוק לפני

אשמח אם מישהו יעזור בעניין- מקום באיזור המרכז או באר שבע

תודה

עינת

פורסם
  • מחבר

חברים, אני חייב לסיים את הקנייה הזאת מהר

מישהו יכול בבקשה לענות לשאלות שלי?

פורסם

בקשר ל-VP930 ,ניתן להזמינו ישירות מאומניטק (תבקשו את אבי) ,והמסך נשלח אליכם הביתה וניתן להחזירו תוך שבועיים אם אתם לא מרוצים-גם אם השתמשתם במסך!! אך אליה וקוץ בה: המחיר שהם מוכרים לפרטיים הוא כ-400 ש"ח יקר יותר ממה שיש באינטרנט..

פורסם

בחנתי עד כמה שיכולתי: DELL - קטע מסרט ב YOUTUBE, ובכל השאר מצגת תצוגה של החנות (שזזה ממש לאט כמובן) ואח"כ (כשביקשתי במיוחד) איזה סרטון קטן ודי כהה.

סרטון YOUTUBE, בד"כ לא ילמד אותך כלום בגלל האיכות הנמוכה שלו. היית צריך לבוא עם איזה DVD רצוי סרט שאתה מכיר ואוהב.

בנוסף, נראה שהטעות העיקרית שלך הייתה שלא ראית את המסך ברזולוציה הטבעית שלו ואולי אפילו לא בפרופורציה הטבעית. אפילו מסכים טובים מציגים תמונה לא טובה ברזולוציה לא טבעית ומסכים בודדים ידעו להסתדר עם פרופורציה לא טבעית.

הבחירה בסצינה חשוכה דווקא טובה. הרבה מסכים לא מצליכים להתמודד היטב עם סצינות חשוכות.

חזרתי עם כמה שאלות:

1) האם בכל מסכי המסך הרחב הפונטים נראים כ"כ רע וגורמים לך לחשוב שאתה פוזל??

זה נובע כנראה בגלל שלא ראית ברזולוציה הטבעית. את המסך שתבחר אתה צריך לראות ברזולוציה טבעית של המסך, רצוי מאד בחיבור ישיר ולא דרך מפצל שמוריד מאיכות התמונה.

2) מה כבר ההבדל בין TN טוב לפאנל אחר מבחינת איכות הסרט? האם בפאנל אחר שיש לו מהירות תגובה 8MS (נגיד VP930) יהיו יותר מריחות?

בעיקר בצבעים ובחדות. אולי הצליחת לראות את זה ב971P. בכל מקרה VP930 לא מורח, ולחלק מהאנשים והמשחקים גם 971P לא מורח.

זמן התגובה על הנייר לא אומר כלום (קרא עוד במדריך שבסטיקי)

3) בקיצור האם משתלם להשקיע טיפה יותר מ1300 של 931B בשביל טוב יותר (לעבודת מחשב וסרטים)?

לפי דעתי בוודאי, תזכור שמסך מחזיק הרבה יותר ממעבד או כרטיס מסך ולכן גם כלכלית כדאי להשקיע במסך איכותי. אבל מהו התקציב?

עוד משהו מצטער אם זה נראה כאילו הלכת והתאמצת לשווא - אני יודע מה זה גם קרה לי, אבל בסוף הייתי צריך להיות שלם עם ההחלטה שלי דווקא בגלל שלקחתי מסך הרבה יותר יקר משתכננתי. אז אולי תצטרך ללכת שוב ולהיות יותר נודניק :)

פורסם
  • מחבר

הלוואי כולם היו עונים מפורט כמוך.. :)

אני יודע בתור פרפקציוניסט ונודניק גדול, ככה שידעתי מראש שהלכתי רק כדי לראות ולא לקנות...

בדקתי את המסכים בסרטים באינטרנט כי לא היה לי משהו אחר (לא תכננתי ללכת..) וזה מה שהיה...

באמת ראיתי שככל שהמסך רחוק יותר מהמחשב, הפונטים היו גרועים יותר.. באמת אולי המפצל

בקיצור למדנו היום שיש כ"כ הרבה פרמטרים לאיכות המסך, שגם העיניים לא מספיקות, ושאי אפשר לבחון מסך אלא בתנאי מעבדה מבוקרים!! התסכול... :nixweiss:

גם אני כנראה אקנה מסך ביותר ממה שחשבתי..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים