עבור לתוכן

שירות לאומי גם לערבים ולחרדים

Featured Replies

פורסם

http://news.walla.co.il/?w=//1156361

מי יודע אולי זה התחלה של משהו טוב

במקום העמותות שהיו אחראיות להתנדבות לשירות הלאומי, תוקם מנהלת ממשלתית, שתאפשר התנדבות גם לחרדים ולערבים
פורסם

מעניין שהם חשבו על זה רק עכשיו... אבל דוגרי - אתה סומך שסאלים מכפר דיר-חארא יטפל בסבתא שלך בבי"ח? אני לא כל כך.

לדעתי לא דיי בזה, יש להרחיב את פעילות השירות הלאומי לכל מיני דברים אחרים, כמו למשל נקיון ופינוי אשפה, ממקומות שאינם רחובות ערים. נגיד, בחופים, שמורות טבע או סתם בדרכים בין-עירוניות היכן שאין מנקי רחובות. בארה"ב עושים את זה עם אסירים.

פורסם

סוף סוף שהכפוי טובה האלה יעשו גם משהו

פורסם
  • מחבר

הם עוד לא יעשו

אבל אולי בעתיד מי שלא יתגיס יעשה שרות לאומי

פורסם

דבר טוב.

שירות לאומי זה לא רק בתי חולים.

פורסם

ולמה שיתנדבו?

זה נשמע די טפשי.. שאיזה דוס מירושלים במקום ללמוד תורה ילך לעבוד..

והערבים אומרים שהם גייס חמישי וככה אולי באמת הם יוכיחו שלא כולם כאלה .

בכל זאת גם הערבים אני לא רואה אותם מתנדבים למשהו מרצונם החופשי ..

הרי שירות לאומי זה בסופו של דבר שירות שמתנדבים אליו ולא לוקחים בכוח .

אבל אם יחייבו אותם לעשות שירות לאומי זה משהו אחר.

הצעה שלי ,

במקום שיקבלו אבטלה וקצבאות שונות שילכו לעשות שירות לאומי ועדיין ישאר להם כל הקצבאות

פשוט שיעשו משהו מועיל ולא ישבו בבית .

פורסם

מעניין שהם חשבו על זה רק עכשיו... אבל דוגרי - אתה סומך שסאלים מכפר דיר-חארא יטפל בסבתא שלך בבי"ח?

בדיוק כמו שלא יסמכו על בן אדם שיש לו קרובי משפחה בחיזבאללה לשרת בצה"ל. ובגלל זה הם לא ישרתו. גם כלל השירות הלאומי לא צריך להיות שחור ולבן וצריך לברור את האנשים לשירותים בהם איכות האנשים יותר קריטית. לא כל התפקידים כאלה. אפשר להשתמש בהם גם לעבודת בניין, למשל...

פורסם

^ או פינוי זבל, צחצוח נעליים, אולי אפילו לצוות כל אחד מהם ליהודי שיתפקד כמשרת האישי שלו!

כל מי שיעשה שירות צבאי מלא יקבל ערבי אישי לשנתיים, ככה נפתור גם את בעיית המשתמטים יימח שמם!

פורסם

כל מי שיעשה שירות צבאי מלא יקבל ערבי אישי לשנתיים, ככה נפתור גם את בעיית המשתמטים יימח שמם!

:lol:

קרעת אותי עכשיו

פורסם

ולמה שיתנדבו?

זה נשמע די טפשי.. שאיזה דוס מירושלים במקום ללמוד תורה ילך לעבוד..

והערבים אומרים שהם גייס חמישי וככה אולי באמת הם יוכיחו שלא כולם כאלה .

בכל זאת גם הערבים אני לא רואה אותם מתנדבים למשהו מרצונם החופשי ..

הרי שירות לאומי זה בסופו של דבר שירות שמתנדבים אליו ולא לוקחים בכוח .

אבל אם יחייבו אותם לעשות שירות לאומי זה משהו אחר.

הצעה שלי ,

במקום שיקבלו אבטלה וקצבאות שונות שילכו לעשות שירות לאומי ועדיין ישאר להם כל הקצבאות

פשוט שיעשו משהו מועיל ולא ישבו בבית .

אני מניח שההתנדבות תלווה בהטבות שונות שניתנות כיום למי שמתגייס

פורסם

מה שמעניין אותי זה למה הם מקבלים 700 שקל בחודש?

פורסם

כי לחיילים הצבא מספק את כל צרכי הלינה\מזון\ביגוד\שירותי בריאות , מי שעושה שירות לאומי צריך לדאוג לעצמו בהרבה תחומים

פורסם

כי לחיילים הצבא מספק את כל צרכי הלינה\מזון\ביגוד\שירותי בריאות , מי שעושה שירות לאומי צריך לדאוג לעצמו בהרבה תחומים

ביגוד? טחחח, 2 זוגות מדים(וזוג מדי ב' או זוג שלישי אם אתה ג'ובניק) בנוסף אתה מקבל 2 תחתונים, 2 גופיות, ו3 זוגות גרביים וכל אלה אמורים להספיק לך לשנה וחצי עד התלת.

לינה רק קרביים

מזון רק קרביים

אז לפי הטענה שלך ג'ובניקים אמורים לקבל יותר מקרביים לא?

שרותי בריאות, טחחחח תתגייס ותראה איך אתה יכול לבוא אליהם בלי רגל ולקבל אקמול.... לכל אזרח יש שרות בריאות חינם לגמרי בכל קופת חולים, גם ככה מבטלים עכשיו ביטוח מושלם והלוואי והייתי יכול ללכת לקופת חולים בתור חייל שמה לפחות מתייחסים אליך כמו אל בן אדם.

בנוסף לכל זה... מתנדבים יכולים לעבוד, מתנדבים מתנבדים שעתיים בשבוע בקושי, מתנבים עושים שנה.

700 שקל זה כפול מג'ובניק ויותר מקרבי, זה יותר מבערך כל חוגר בצה"ל כל זה לא איזו מוטציה עם תוספת אזרחי, תוספת אכילה בחוץ, תוספת סיכון ותוספת פעילות...

פורסם

^ או פינוי זבל, צחצוח נעליים, אולי אפילו לצוות כל אחד מהם ליהודי שיתפקד כמשרת האישי שלו!

אתה אידיוט רציני.

פורסם

^ שומע את הזמזום הזה למעלה? לא..?

טוב נו .. זה הרעש של הציניות שפשוט עפה לך מעל לראש ::)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים