עבור לתוכן

Brown Noise

Featured Replies

פורסם

ראיתי פעם בזעזוע מוח על צליל (Brown Noise) שהוא על תדר מסוים ואז מי ששומע אותו מתחיל לחרבן...

יש כזה דבר?

ומאיפה אפשר להשיג?

פורסם

ראיתי פרק ב-Mythbusters שבו הם ניסו למצוא את התו הזה ולא הצליחו...

פורסם

זה לא עניין של שמיעה לדעתי.

זה גלי קול בתדרים נמוכים מאוד שמרעידים את החללים בבטן וגורמים לתחושת בחילה :puke:.

נראה לי שקראתי על זה בתור חלק מטכנולוגיות אל-הרג של צבא ארה"ב.

פורסם

mythbusters ניסו את התדרים שאומרים שצריכים לגרום לזה בווליום ממש גבוה (כ"כ גבוה שחייבים הגנה לאוזניים) ולא קרה כלום.

פורסם

לא נראה לי שתצליח לעשות עם זה משהו אלא אם יש לך רמקולים ממש ממש ממש טובים

בהצלחה בכל מקרה

פורסם

mythbusters ניסו את התדרים שאומרים שצריכים לגרום לזה בווליום ממש גבוה (כ"כ גבוה שחייבים הגנה לאוזניים) ולא קרה כלום.

שמע, התדר כ"כ נמוך שרוב הסיכויים שבנאדם נורמלי לא ישמע אותו...

כן, אמנם טווח התדרים שהאוזן שלנו מסוגלת לשמוע נע מ20 הרץ עד 20 קילוהרץ, אך זה אצל אדם אשר שמיעתו מעולה, שכן, על פי מחקרים, עם הגיל- הטווח תדרים מצטמצם..

Brown Noise אשר התדר שלו הוא 22.2~ הרץ, הוא התדר המשוער של המעיים שגורם להם לרעוד - ולמעשה לגרום לכם לרוץ לשירותים, לכן אתם לא אמורים אפילו לשמוע אותו בכדי שיעבוד..

בתוכנית "חכם בלילה" בדקו נושא זה ואפילו רצו לשעשע את הקהל ולשדר את התדר בטלויזיה - אבל אנשים רבים לא יודעים שפשוט הרמקולים שבטלויזיה שלהם (וגם רוב הסיכויים, במערכת קולנוע הביתית המפוארת שלהם) אינם יכולים להגיע לתדר כ"כ נמוך, ולכן לא קרה להם כלום...

פורסם

מתי דיברתי על שמיעה של הצליל?

The note was tested on the television show MythBusters using Meyer Sound subwoofers on par in quantity and quality with those used at major rock concerts.[1] The experimenters on the show tried a series of frequencies between 5 and 10 Hz at 120160 dBSPL, but they were unsuccessful in producing the rumored effects. They all reported some physical anxiety and shortness of breath, even a small amount of nausea, but this was dismissed by the participants, noting that sound at that frequency and intensity moves air rapidly in and out of one's lungs.

http://en.wikipedia.org/wiki/Brown_note#Testing

פורסם

רשמת "כ"כ גבוה שחייבים הגנה לאוזניים" ומכך הסקתי זאת...

בכל מקרה, הם בדקו את התדרים בין 5 ל10 הרץ, כאשר התדר עצמו אמור להיות כ22.2~ הרץ, לכן לא הצליחו..

פורסם

אמרתי את זה כי הם בדקו ב 160 דציבלים ואם אני לא טועה בווליום כזה גבוהה עור התוף שלך פשוט נהרס..

אם תכנס ללינק שהבאתי תראה ש:

Effective frequencies are reportedly between 5 and 9 Hz

התחקירנים של MB הם רציניים והתוכנית הזאת רצינית רוב הזמן (בניגוד ל Brainiac). הם גם הביאו מומחה לסאונד עם ציוד איכותי ומדוייק כמו שכתוב.

פורסם

אם כבר אתם מדברים על תדר תהודה...אבל אני מאמין שקיים כזה דבר כיוון שלכל דבר יש תדר תהודה משלו...פעם המורה שלנו סיפר מה התדר של מוח של סוס...לא רוצה לדעת מאיפה הוא יודע :o

פורסם

זה נכון שלכל דבר יש תדר תהודה...

אבל זה נכון לגבי חפצים דוממים, לא נראה לי שאפשר להגיד את זה על דברים חיים, אתה לא יכול להגיד "אני יודע מה התדר של חתול" כי יש הרבה חתולים, שכל אחד שונה מהשני בכמעט כל פרט...כנ"ל לגבי מוח של סוס.. :nixweiss:

פורסם

מה הכוונה בתדר של...?

איך מישהו מיצר קול ככה בלי שהוא מודע

איך אני מייצר כול שאני לא שומע

אולי דפיקות לב וכאלה אבל במוח?

פורסם

אני לר בטוח אם הכוונה היא לזה, אבל תדר תהודה אמור להיות(שוה-לא בטוח) הזמן שבו לוקח לחפץ דומם מסויים לחזור למצבו הרגיל אחרי שנתנו לו מכה.

כלומר- אם תניח תוט ברזל על שתי תושבות, תכה באמצע ותצלם במהירות גבוהה, אתה תראה את המוט מתעקם מעט למטה, מעט למעלה ואז חוזר למצב ישר.

התדר משמעותו מרווח הזמן שבו צריך להכות במוט כך שהתנועה תשמר.

פורסם

אני לר בטוח אם הכוונה היא לזה, אבל תדר תהודה אמור להיות(שוה-לא בטוח) הזמן שבו לוקח לחפץ דומם מסויים לחזור למצבו הרגיל אחרי שנתנו לו מכה.

כלומר- אם תניח תוט ברזל על שתי תושבות, תכה באמצע ותצלם במהירות גבוהה, אתה תראה את המוט מתעקם מעט למטה, מעט למעלה ואז חוזר למצב ישר.

התדר משמעותו מרווח הזמן שבו צריך להכות במוט כך שהתנועה תשמר.

כאילו הזמן שבו זה זז מהמכה עד לזה שהוא עוצר או חוזר למצב המקורי זה הרעש החום?

פורסם

תדר תהודה של חומר הוא התדר בו רוטטות המולקולות שלו. גם כשגוף נראה לנו במנוחה מוחלטת, המולקולות שלו רוטטות כל הזמן.

קח לדוגמה קפיץ על שולחן אופקי ללא חיכוך שקשורה אליו מסה, והוא נע קדימה ואחורה בתדר מסויים, נקרא לזה תדר התהודה שלו. עכשיו תתחיל למסה דחיפות קטנות מאוד באופן אקראי לחלוטין, מה יקרה? בממוצע 50% מהמכות שלך יפגעו במסה נגד כיוון תנועתה ויורידו אנרגיה מהמערכת, ו-50% יפגעו במסה עם כיוון תנועתה ויוסיפו אנרגיה למערכת, בסופו של דבר המערכת לא תושפע. עכשיו דמיין שאת הדחיפות האלה אתה נותן למסה בדיוק בתדר התהודה שלה, נניח שאתה מסנכרן אותן כך שכל דחיפה פוגעת במסה עם כיוון תנועתה, ותראה שכל דחיפה כזאת מוסיפה אנרגיה למערכת, אם תמשיך כך המערכת פשוט תתנפץ.

זה תיאור מאוד פשטני, אבל יש לזה דוגמאות מהחיים. זמרת אופרה שמנפצת כוס בדולח עם הקול שלה - הפגזת הכוס עם גלי קול בתדר התהודה של הכוס. היה פעם גשר לא זוכר איפה שביום סוער במיוחד עם הרבה רוח, תנועת האווויר מסביבו כנראה קלעה בול לתדר התהודה שלו והגשר התחיל להתנדנד ולהתפתל עד שבסוף הוא נשבר. מיתוס נוסף מספר על יחידה צבאית (גרמנית, יכול להיות, לא זוכר) שצעדה בתיאום מושלם על גשר ומוטטה אותו בגלל תדר התהודה. מורה הפיסיקה שלי בתיכון סיפר שפעם במכוניות היו מושבים עם קפיצים, ונהגים רבים היו סובלים מכאבי גב בגלל שהקפיצים במהלך הנסיעה היו רוטטים בתדר המתאים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים