עבור לתוכן

אוניברסיטה VS מכללה למינהל VS מכללה רגילה

Featured Replies

פורסם

אין אפשרות ללמוד לבד לבגרות ולהגיע ולעשות את המבחן בלי קורס?

• תגובות 38
  • צפיות 4.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

זהו, השתחררתי מהצבא (ביום חמישי) והגיע הזמן לחשוב על העתיד. ברצוני ללמוד כלכלה וחשבונאות.

קודם כל אספר קצת על עצמי: סיימתי תיכון בשנת 2004 עם ממוצע בגרויות נמוך העומד על 90 עם בונוסים. פסיכומטרי עשיתי במועד יולי, הציונים יגיעו בימים הקרובים, אבל תחושת הבטן אומרת שלא מצפה לי ציון גבוה. בתיכון ניגשתי ל-3 יחידות מתמטיקה ו-5 אנגלית. נכון לעכשיו יש לי מספר אפשרויות:

אפשרות א: לשפר בגרויות ופסיכומטרי במטרה להתקבל לאוניברסיטה/מכללה איכותית מסובסדת. באפשרות א' בוחרים רוב המשתחררים אחרי הצבא, אבל יש שלוש חסרונות משמעותיים:

א. איבוד שנה

ב. השקעה כספית עצומה

ג. גם אחרי השקעה כספית גדולה (אין מצב שאני אוציא פחות מ-10,000 ש"ח) לא בטוח שאצליח להתקבל לאוניברסיטה ואצטרך להתפשר על מכללה איכותית מסובסדת כגון מכללת תל-אביב יפו.

אפשרות ב: ללכת ללמוד במכללה למינהל בראשון לציון. למכללה למינהל יש מספר יתרונות משמעותיים ולצערי גם מספר חסרונות. נתחיל מיתרונות:

א. נכון להיום תואר בכלכלה וחשבונאות של המכללה למינהל נחשב לתואר המבוקש בשוק העבודה, ברמה של אוניברסיטה ולעיתים אפילו יותר.

ב. אוכל ללכת ללמוד באוקטובר הקרוב ללא השקעה כספית בשיפור בגרויות ופסיכומטרי.

ג. אחרי ועדת שוחט לא יהיה הבדל גדול בשכר הלימוד בהשוואה למוסד מסובסד.

חסרונות:

א. בתיכון ניגשתי ל-3 יחידות מתמטיקה. לימודי כלכלה וחשבונאות דורשים בסיס טוב במתמטיקה שאין לי ואני לא יודע אם אוכל להצליח בלימודים.

ב. המכללה לומדים בעיקר ילדים מפונקים שלא רצו לשבת על התחת בשיפור בגרויות/פסיכומטרי ושמעתי ממספר מקורות שבשיעורים יש "צחוקים" כמו בתיכון.

ג. שכר לימוד בגובה 25,000 ש"ח בשנה. אחרי ועדת שוחט ההפרש יעמוד על 10,000 שנה, שזה עדיין הרבה מאד כסף.

אני לא יודע באיזה דרך לבחור. מישהו יכול לתת עצה?

אוקיי ראשית אין על המוניטין של האוניברסיטות תמיד עדיף אם אפשר ללמוד באונברסיטה מאשר במכללה

עכשיו בנוגע לאונ' הפתוחה המוסד הוא פחות אייכותי מאשר אוניברסיטה אך עדיין עדיף על מכללה

מבחינת הקושי ללמוד שם זה ממש לא נכון מי שלוקח את הלימודים בצורה רצינית יכול ללמוד שם כמו בכל מקום אחר יש שם הרצאות ותרגולים כמו בכל מקום אחר

דרך אגב אפשר להתחיל שם ולעבור אחרי שנה עם ממוצע מסויים לאונ' רגילה תברר את הנושא הזה

מבחינת שכר לימוד במכללות יש מכללות פרטיות יקרות ויש מכללות עם שכר לימוד אקדמאי כלומר 10000 ש"ח לשנה

תברר לך מי המוסדות האיכותיים ביחס למכללות אחרות ותשווה את שכר הלימוד בינהן

דרך אגב אני עכשיו סיימתי שנה ראשונה כלכלה נהל עסקים באונ' חיפה

וגם לי היו ציונים גרועים בבי"ס אין מה לעשות השקעתי כסף ושנה הן לפסיכומטרי והן למכינה אין מה לעשות לימודים עולים כסף רב אבל

בטווח הארוך הם משתלמים(כל עוד אתה לומד את המקצוע הנכון) אל תשכח שיש לך מענק שממן לך שנה ראשונה ועוד נשאר לך עודף

ובנוסף לכך ניתן לבקש מלגות ולעשות פרוייקט פר"ח וכו'.....

המון הצלחה בכל דרך שתבחר...ץ.

פורסם

אני לא רוצה סתם להגיד אני לא מכיר תמקצוע הזה ספציפי

אם כי אני יודע שהביקוש בשוק לבוגרי ביוטכנולוגיה מתגבר ואומרים שזה אולי יהיה ההייטק הבאה

אבל שוב אין לי מושג בנוגע לתואר הזה

תעשה בירור תרשם באתרים של האונ'\מכללות הונות ותבקש מהם לשלוח לך חומר במקצעות שמעניינים אותך

ובכל מקרה תנסה להתייעץ בפורומים מקצועיים שם ידעו לענות לך באופן מקצועי יותר

בהצלחה

פורסם

אלו שני דברים שונים....

אתה צריך להחליט אם אתה רוצה ללמוד כלכלה\חשבונאות או ביוטכנולוגיה.

כנראה שעם התואר בביוטק' תתקשה יותר להתפרנס ולמצוא עבודה (זה לא אומר שאחרי שתמצא השכר יהיה נמוך יותר).

אם ביוכטנולוגיה- תחפש הנדסת ביוטכנולוגיה.

פורסם
  • מחבר

זה שילוב של כלכלה וביוטכנולוגיה. בגדול התוכניות מיועדת למצטיינים בקמפוס (יש שילובים שונים ומגוונים), אבל ניתן להתקבל אליה ישירות עם פסיכומטרי הרבה יותר גבוה.

פורסם

שאלה: במידה ותהיה לי מלגה מלאה כך שלא יהיה שיקול כספי רציני , כדאי לי להתעקש לשפר ציונים כדי ללמוד באוני' או פשוט ללכת למכללה נחשבת ?

פורסם

תלוי מה אתה הולך ללמוד...

פורסם

כניראה הנבואה תגשים את עצמה לבסוף ואני ילך ללמוד מדעי המחשב\הנדסת תוכנה

פורסם

מה הפסיכו וממוצע הבגרויות שלך?

פורסם

בגלל שלא ביקרתי הרבה בב"ס (שלא באשמתי) ועשיתי לבסוף את כל הבגרויות לבד אז הציונים דיי חלוקים בין 80 +- חלק מעל 90 חלק פחות

אנגלית 5 יח' מטמטיקה אני עושה עכשיו 4י יח' , פסיכו עוד לא עשיתי

נ.ב הסכ"מ הוא 85~ לפי מה שאני זוכר שבדקו לי

פורסם

אין לך את הנתונים שצריך כרגע כדי ללמוד מדעי המחשב באונ :-\

הדרישות קבלה לתואר הזה בין הגבוהות ביותר שיש בגלל הביקוש. צריך ממוצע בגרויות של לפחות 95-97 ופסיכו של 680 כדי להתקבל.

אגב מישהו יודע מה עם האפשרות לעשות מכינה דרך העתודה?

(לא יזיק לשפר 4 יחידות מת' ל5, כל השאר פשוט OK).

פורסם

בגלל שלא ביקרתי הרבה בב"ס (שלא באשמתי) ועשיתי לבסוף את כל הבגרויות לבד אז הציונים דיי חלוקים בין 80 +- חלק מעל 90 חלק פחות

אנגלית 5 יח' מטמטיקה אני עושה עכשיו 4י יח' , פסיכו עוד לא עשיתי

נ.ב הסכ"מ הוא 85~ לפי מה שאני זוכר שבדקו לי

אני גם הייתי לי אותה התלבטות , האם לעשות מכינה + פסיכו ללכת למדעי המחשב ,

ואם יהיה לי פסיכו נמוך אז אלך למדעי המחשב +מתמטיקה ששמה תנאי הקבלה נמוכים משמעותית .

בסוף החלטתי ללכת ללמוד באוניברסיטה הפתוחה מדעי המחשב

מאיפה אתה בארץ ?

פורסם

רחובות...

איזה שנה אתה ?

איך אתה מסתדר עם החומר ? ובמיוחד עם כל המתמטיקה שם ?

אני שונא מתמטיקה כך שאני מעוניין להוריד את ההיתקלות שלי איתה למינימום האפשרי. אני יכול ללמוד דברים אחרים שמעניינים אותי במשך לילות שלמים אבל אני משתגע אחרי רבע שעה של מתמטיקה :s07:

אין לך את הנתונים שצריך כרגע כדי ללמוד מדעי המחשב באונ :-\

הדרישות קבלה לתואר הזה בין הגבוהות ביותר שיש בגלל הביקוש. צריך ממוצע בגרויות של לפחות 95-97 ופסיכו של 680 כדי להתקבל.

אגב מישהו יודע מה עם האפשרות לעשות מכינה דרך העתודה?

(לא יזיק לשפר 4 יחידות מת' ל5, כל השאר פשוט OK).

אני יודע, הבעיה היא שהדרישות הגבוהות האלה מוגזמות מידי ובאות בגלל יחס ביקוש\היצע בעייתי ולא בגלל דרישות ראליות ללימודים. מה אני יכול לעשות שהחסרתי בגלל בעיה רפואית המון ימי לימודים באותו זמן ? למעשה את רוב התיכון דיי החסרתי... יש סיכוי שיתחשבו בי אחרי איזה ריאיון ?

מה הדרישות ללימודים כאלה במכללה איכותית ?

פורסם

אני גם הייתי לי אותה התלבטות , האם לעשות מכינה + פסיכו ללכת למדעי המחשב ,

ואם יהיה לי פסיכו נמוך אז אלך למדעי המחשב +מתמטיקה ששמה תנאי הקבלה נמוכים משמעותית .בסוף החלטתי ללכת ללמוד באוניברסיטה הפתוחה מדעי המחשב

מאיפה אתה בארץ ?

באיזה מוסד?

אגב התואר באונ הפתוחה לא יקר הרבה יותר?

EvilSt!ng ,במכללה איכותית ככל שתהיה הדרישות מאוד נמוכות, יחסית. בדר"כ משהו כמו 500-600 פסיכו ו70-75 ממוצע קשיח(בלי בונוסים).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים