עבור לתוכן

אושרי כהן: "מסע ההפחדה לא יעזור"

Featured Replies

פורסם

השלב הראשון שצריך להיות הוא שכל בן אדם שחושב להשתמט ולברוח מחובות יודה לעצמו בדיוק למה הוא עושה את זה ולא יחפש תירוצים בשביל לנקות את המצפון שלו (כמו מה שראינו כאן: "אני לא רוצה לתרום לממשלה הבעייתית הזו"... או "הצבא שיחרר אותי אז אמרתי וואלה יופי והלכתי לעבוד" ). ברגע שמי שמשתמט יבין שמה שהוא עושה זה לטובתו האישית והוא מעדיף שאחרים יעשו את העבודה ולא יתרץ את זה לעצמו בכל מיני סיבות לא קשורות - אז כבר הדיון הציבורי יהיה הרבה יותר פשוט והמצב יחזור לנורמאל.

יש אנשים שהצבא משחרר והם קורעים את התחת ועושים הכל רק בשביל להיות בו ושיבטלו את השיחרור הזה , ויש אנשים שפשוט מחייכים כיאילו הם זכו ב100000 שקל והולכים, גם לכאלו לא צריך לוותר ב100 אחוז, כי חלק לא קטן מהם עדיין יכול לתרום. המקרים הבאמת בעייתים הם אחוזים בודדים, זה אמנם עדיין הרבה אנשים אבל זה לא מאוד משמעותי. סה"כ הצבא רוצה לחסוך ויעדיף לשחרר מי שבאמת נראה לו - אבל אותם אנשים צריכים להילחם על החובה הזו ולהילחם בתופעה של הצבא שחוסך כסף על חשבון מיקומם וכבודם בחברה הישראלית בדיוק כמו שעל מקום עבודה אנשים נלחמים, אם הם לא עשו זאת שלא יבכו שאחרי זה הם יכולים להיות בתוך קבוצה שאליה באים בטענות, ככה זה - דברים לא באים מהשמיים ואם לא עשית הכל כדי לדאוג לעצמך ולעתידך בתוך חברה מסויימת אל תבוא בטענות.

המצב היחיד שבאמת מוצדק (למרות שזה רק לשם כתיבה - אף אחד באמת לא שואף לצדק מושלם) הוא מצב שבו אין אלטרנטיבה אחרת. עוד לא ראיתי בין אדם אחד שהצבא שיחרר אותו בגלל בעיות קלות (או פחות קלות) ובמשך 3 השנים הבאות הקדיש חצי מהזמן שלו להתנדבות או תרומה לקהילה, פיתאום כל הרגש שהוא דרש (ועדיין דורש) שהצבא\חברה יפגינו כלפיו הוא חד כיווני ולא יוצא בחזרה (פתאום זה "מה ההגיון פה" ו "מה ההגיון שם" ו "לא חבל פה ולא חבל שם....."). אפילו סבתא שלי בגיל 80 עדיין מתנדבת למען החיילים אז שאף אחד לא יבכה או מצד שני ידרוש סמפטייה\אהדה\הבנה של 100% אליו. שוב - אני חוזר שהדברים נכתבו בכלליות, כמובן אי אפשר לשאוף למצב כזה , אבל הבנה שלו יכולה לשנות את התפישה, צריך להגיע למצב שבו אין כזה דבר מישהו שלא תורם (ולא משנה איך) וש95% מהאנשים צריכים לעשות משהו (כשכמובן הבעייה זה תקציב - אבל לזה צריך לשאוף, כלכלנים וסוציולוגים חכמים יכולים למצוא נוסחה בלי יותר מדי מכשולים).

פתאום כשהאלטרנטיבה השנייה לא תהיה כזו וורודה כמו שהיא עכשיו, אחוזי ההשתמטות ירדו פלאים, המוטוביציה לשרת תעלה פלאים, ופתאום יהיו הרבה פחות מסכנים כאילו "פיזרו אנטיביוטיקה באוויר" ;)

אם הייתי יכול, הייתי יורק לך בפנים :)

• תגובות 96
  • צפיות 6.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מי שכן מתגייס מאבד את האינדיווידואליות שלו? ::) ::) ::)

חמיידע'לה, עוד בעל דעה

פורסם

בסדר, אבל זה שהשחקן הזה מפגר

לא אומר שעכשיו צריך להעלות על

המוקד כל בנאדם שיצא מהצבא על

קב"ן או whatever.

מקיצוניות אחת לקיצוניות אחרת, אין בזה שום טעם.

פורסם

אם הייתי יכול, הייתי יורק לך בפנים :)

כן אני לא מצפה שכולם יהיו מספיק חכמים או אוביקטיבים בשביל להבין את זה , ברור שפירשת את זה בצורה קיצונית למרות שפעמיים רשום בפרוש איך להתייחס לזה. הדעות שלך בנושא ברורות ושחצניות עוד לפני שאמרת אותן והתשובות שלך נוטפות גאוותנות ושחצנות. תתבגר ותלמד להיות אוביקטיבי.

אתה יכול להמשיך לירוק כמה שבXXX שלך על אלו שעושים צבא בזמן שאחרים עובדים כשהגרף כל שנה רק הופך לקיצוני יותר ויותר במגמה זו, כל האזרחים המסורים למדינה שלהם מרגישים את היריקות האלו. אתה אולי שמעת על אנשים שמתאבדים אני אולי ראיתי אנשים שמתים מול הפרצוף מטילים של האויב תוך כדי פעילות מבצעית. אז אם הפיתרון שלך זה "בואו נסגור את הצבא בשביל לא לראות את זה" אז ברור לך לאן מצב כזה מוביל, זו בכיינות ופחד להתמודד עם המציאות. המוטיבציה של חיילים תרד אם חצי מהחברים שלהם יעשו 120000 ש"ח בזמן שהם אוכלים חול וחצץ וזה מה שחשוב. מה לעשות - כשאין מוסר אנשים מנצלים כל חור וכל פירצה.

אז תצא מהבועה של העולם הוורוד שלך שבו הכל מושלם ומסתדר מעצמו, לכל דבר קשה יש מחיר וצריך להילחם בשביל להשיג את התוצאה הכי פחות גרועה ולא את הכי טובה שלא קיימת, ההשתמטות שאתה מפחד להילחם בה פוגעת בדיוק באותם אנשים בודדים ( אלפים) שכן צריכים פטור.

זו המציאות - תתמודד איתה, או שגם אתה מאלו שממליצים שבשביל שלא יהיו בעיות עם המחשב עדיף שלא לקנות מחשב, אופי חלש ובכיין לא מקדם לשום מקום - רק לאחור.

פורסם
  • מחבר

בסדר, אבל זה שהשחקן הזה מפגר

לא אומר שעכשיו צריך להעלות על

המוקד כל בנאדם שיצא מהצבא על

קב"ן או whatever.

מקיצוניות אחת לקיצוניות אחרת, אין בזה שום טעם.

אם היית קורא קצת את ההודעה הראשית היית מבין שאני לא מעלה אותו על המוקד על זה שהוא עזב את צה"ל, אלא מסיבה אחרת. :bash:

פורסם

אתה מעדיף שאנשים יתאבדו?

כי הוא דיבר רק על אלה שמרגישים חסרי אונים

הוא אפילו הדגיש שהוא לא מדבר על אנשים שקשה להם לקום בבוקר

פורסם

אם היית קורא קצת את ההודעה הראשית היית מבין שאני לא מעלה אותו על המוקד על זה שהוא עזב את צה"ל, אלא מסיבה אחרת. :bash:

מי קרא את ההודעה הראשונית שלך בכלל? לא מעניין... :lol:

כן אני לא מצפה שכולם יהיו מספיק חכמים או אוביקטיבים בשביל להבין את זה , ברור שפירשת את זה בצורה קיצונית למרות שפעמיים רשום בפרוש איך להתייחס לזה. הדעות שלך בנושא ברורות ושחצניות עוד לפני שאמרת אותן והתשובות שלך נוטפות גאוותנות ושחצנות. תתבגר ותלמד להיות אוביקטיבי.

מה זאת אומרת לא אובייקטיבי?

אני עשיתי צבא, אני לא מתייחס לדבריך כאילו פנית אליי.

אני פשוט מצר על כך שאתה לא מבין את חומרת השטויות שפלטת בהודעה הזאת.

אתה רוצה להטיל עונת קולקטיבי על ציבור שלם שבסה"כ פאקינג פסיכי קלינית, תרד מזה!

לך תרדוף אחרי דוסים, עדיף.

פורסם
  • מחבר

מי קרא את ההודעה הראשונית שלך בכלל? לא מעניין... :lol:

זה רק מראה עד כמה אתה אידיוט :kopfpatsch:

ובא לתרדים האלה רק בשביל להתווכח ולריב :s07:[br]פורסם בתאריך: 10 אוגוסט 2007, 22:44:02

אתה מעדיף שאנשים יתאבדו?

כי הוא דיבר רק על אלה שמרגישים חסרי אונים

הוא אפילו הדגיש שהוא לא מדבר על אנשים שקשה להם לקום בבוקר

זה לא משנה על איזה אנשים הוא דיבר, אין לו את הזכות להגיד: "יש לכם את האישור שלי לעזוב את הצבא", מאיפה הוא הביא את זה?

פורסם

אני בא לדון את הנושא המדובר.

מה לעשות שהנושא המדובר התחיל לעניין

אותי בשלב מאוחר יותר של הת'רד?

אגב, תמנע מלקרוא לאנשים אידיוט ואז לומר

שהם באו לריב :) טיפה סותר את הפואנטה שלך(אם יש כזאת בכלל).

דיבר, אין לו את הזכות להגיד: "יש לכם את האישור שלי לעזוב את הצבא", מאיפה הוא הביא את זה?

גם אותי האימרה הזאת קצת צמיררה.

פורסם
  • מחבר

כשאתה נכנס לתרד ההודעה הראשונית היא זו שאמורה לקבוע את הנושא ובסופו של דבר מה שאמרת לא קשור לשום דבר מה שהיה רשום בתרד.

אני קורא לך אידיוט כי אתה בא לריב וזאת הפואנטה.

גם אותי האימרה הזאת קצת צמיררה.

אה? מה זאת אומרת?

פורסם

זה לא משנה על איזה אנשים הוא דיבר, אין לו את הזכות להגיד: "יש לכם את האישור שלי לעזוב את הצבא", מאיפה הוא הביא את זה?

עדיף שאף אחד לא יגיד את זה?

ב2006 התאבדו "רק" 27 בצבא

ירידה חדה לעומת השנים הקודמות

אולי אם עוד אנשים יגידו את זה שנה הבאה יתאבדו פחות

פורסם
  • מחבר

עדיף שאף אחד לא יגיד את זה?

ב2006 התאבדו "רק" 27 בצבא

ירידה חדה לעומת השנים הקודמות

אולי אם עוד אנשים יגידו את זה שנה הבאה יתאבדו פחות

מי שצריך להגיד את זה, זה הממשלה או הצבא, נקודה!

ואם הוא היה צריך להגיד משהו, הוא היה צריך להגיד משהו בסגנון: "לדעתי, כל מי שיש לו בעיות חמורות בצבא ויש לו נזק שנגרם על ידיד הצבא, לדעתי צריכים לשחרר אותו" ולא לבוא ולהגיד שיש להם אישור ממנו.

פורסם

כשאתה נכנס לתרד ההודעה הראשונית היא זו שאמורה לקבוע את הנושא ובסופו של דבר מה שאמרת לא קשור לשום דבר מה שהיה רשום בתרד.

אני קורא לך אידיוט כי אתה בא לריב וזאת הפואנטה.

בטח שזה קשור למה שנאמר בת'רד, בתגובות.

זה לא בת'רד?

קיצר, ש"צ ילד.

אה? מה זאת אומרת?

התכוונתי לרשום, צימררה, מהמילה צמרמורת.

פורסם

מי שצריך להגיד את זה, זה הממשלה או הצבא, נקודה!

ואם הוא היה צריך להגיד משהו, הוא היה צריך להגיד משהו בסגנון: "לדעתי, כל מי שיש לו בעיות חמורות בצבא ויש לו נזק שנגרם על ידיד הצבא, לדעתי צריכים לשחרר אותו" ולא לבוא ולהגיד שיש להם אישור ממנו.

אבל ברור לשנינו שהצבא או הממשלה לא יגידו דבר כזה (זה גם לא תפקידם)

כל שנה עשרות אנשים מתאבדים בגלל מערכת שהם לא מצליחים להסתגל אליה

אני מעדיף לראות אותם חיים באזרחות, גם אם זה אומר פרופיל 21

ותאמין לי שכל אמא שאיבדה את הבן שלה בגלל אטימות של המערכת תשמח שמישהו אומר את זה

וחושבת לעצמה שאם הבן שלה היה רואה את זה אולי הוא עדיין היה איתה

פורסם
  • מחבר

התכוונתי לרשום, צימררה, מהמילה צמרמורת.

על זה התרד מדבר ולא השטויות שאתה פולט.

בטח שזה קשור למה שנאמר בת'רד, בתגובות.

זה לא בת'רד?

קיצר, ש"צ ילד.

וש"צ תגיד לצעירים בבסיס שלך, אני כבר מזמן עברתי את זה.

[br]פורסם בתאריך: 10 אוגוסט 2007, 23:00:38

אבל ברור לשנינו שהצבא או הממשלה לא יגידו דבר כזה (זה גם לא תפקידם)

כל שנה עשרות אנשים מתאבדים בגלל מערכת שהם לא מצליחים להסתגל אליה

אני מעדיף לראות אותם חיים באזרחות, גם אם זה אומר פרופיל 21

ותאמין לי שכל אמא שאיבדה את הבן שלה בגלל אטימות של המערכת תשמח שמישהו אומר את זה

וחושבת לעצמה שאם הבן שלה היה רואה את זה אולי הוא עדיין היה איתה

אתה מסתכל על כל מקרה אינדיבידאולית ומסתכל על זה שזה יעשה טוב לאמא, בנקום להסתכל על התמונה הכללית.

מה שהבן אדם הזה עושה זה נזק כללי, ולא שיפור.

ואני אומר, שעכשיו מבחינתי אין חוקים ויש לכל אחד את האישור שלי לעשות מה שבא לו. לי יש זכות לעשות את זה? לא, נכון?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים