עבור לתוכן

LCD וסרטי XVID

Featured Replies

פורסם

המסך הנוכחי שלי הוא סמסונג 959NF 19 INCH ,מכיוון שמרבית סרטי ה - XVID שאני צופה בהם הם בפורמט רחב,אני שוקל לקנות בנוסף מסך רחב,שאלתי היא

האם זה כדאי והאם איכות הצפיה בסרטים מסוג זה תיפגע עקב הצפיה ב - LCD לעומת ה - CRT הנוכחי ?

פורסם

זה עניין של גובה התקציב שלך. אם אתה יכול להרשות לעצמך משהו איכותי אולי הגיע הזמן להשתדרג ל-LCD.

פורסם
  • מחבר

לא ענית לי על השאלה.

ראשית לא מדובר בשדרוג,כי אני אמשיך קרוב לודאי עם המסך הנוכחי לפחות המשחקים.

השאלה שלי היא בראש וראשונה ספציפית לגבי סרטי XVID שכפי שאתה יודע הם מכווצים,בהנחה שאני אצפה בהם מעל מסך המחשב האם האיכות תפחת בהשוואה למסך הנוכחי שאני צופה בו ( CRT ),אם התשובה שלילית ואני אמור לקבל איכות שלפחות משתווה לאיכות הנוכחית מה מומלץ במחירים שפויים ?

פורסם

סרטים באיכות נמוכה באמת נראים יותר טוב על מסך CRT, אבל מסך LCD הוא הזדמנות מצויינת לשדרג את איכות התוכן שאתה צופה בו.

פורסם
  • מחבר

אז מה שהבנתי זה שאין לי מה לצפות לאיכות שלפחות משתווה לאיכות הנוכחית ולכן אין טעם לקנות LCD רחב רק בשביל סרטים וכל זאת בהנחה שאני לא מתכוון להתחיל להוריד מדיה באיכות של HD או DVDR אלא להמשיך עם ה - XVID .

בקשר לשידרוג איכות התוכן אתה צודק,אבל יש מספר חסרונות מהותיים : זמינות,גודל קבצים שעולה משמעותית ובזבוז זמן רב בהרבה על משך ההורדה עצמה.

בגדול ומניסיון אני יכול להעיד שאיכות הצפיה בסרטים מסוג XVID ( ובתנאי שהם ריפים ולא סוגים נחותים יותר ) היא טובה מאד וחדה .

פורסם

אין שום דבר חד בסרטים שמקודדים ב-XVID, אבל בשביל להבין את זה אתה תצטרך לקנות מסך חד באמת (כגון LCD כלשהו).

מסך ה-CRT שלך מטשטש את הפגמים ולכן זה נראה טוב.

פורסם
  • מחבר

OK,אז לפחות המסך שלי עושה את העבודה בניגוד למה שיעשה מסך LCD בנוגע לסוג כזה של קבצים.

זה שקבצי XVID אילו קבצים שעברו כיווץ ועקב כך הם נחותים בהשוואה ל - DVDR או HD ,זו עובדה ידועה,אבל מה לעשות שקבצי XVID הם השכיחים ביותר והזמינים ביותר ולכן הנוחים ביותר לצפיה וכשהפגיעה באיכות,עקב הכיווץ,היא סבירה ושניתן לחיות איתה,לדוגמה,בהשוואה לאיכות הצפיה בטלויזיה שלנו ( בכל הערוצים כולל בכבלים ובלווין ) קובצי ה - XVID לפחות משתווים באיכות ובמקרים מסויימים אפילו עולים עליה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים