עבור לתוכן

פרויקט גאמא - שאלה

Featured Replies

פורסם

איזה שאלות שואלים במיונים לפרויקט גאמא?

איזה ידע צריך במחשבים?

ובקשר לטייס, אפשר לגשת איכשהו ל"מועד ב'" בירפ''א א'?

פורסם

בעיקרון כל מה שאתה יודע שקשור למחשבים עוזר לך, חוץ מהשטויות שזה משחקי מחשב גלישה באינטרנט וכ'ו.

כמובן עם דגש חזק על תכנות, זה בעצם גאמא.

תחפש קצת באינטרנט יש מידע מפורט על מה שהולך שם.

בקשר לשאלות, אי אפשר לדעת. אני מניח שזה בסגנון:

כתוב תוכנית שממינת מערך

כתוב תוכנית שמוצאת תמספר הגדול ביותר

אבל ברמה הרבה, הרבה יותר גבוהה.

פורסם

הייתי במיונים לגאמא, עברתי תשלב של המבחנים והזונות שלחו אותי לראיון של 2 דקות בתל אביב (3 שעות נסיעה באוטובוס עם איזה סבא מפחיד שישב לידי כל הדרך). אחרי זה התקשרו הזמינו לעוד ראיון אמרתי להם לחפש תחברים שלהם :) אבל די להתלונן

בגאמא יש כמה חלקים. לפי מה שאני זוכר, קודם יש לך מין מבחן ענק בפורמט של מבחן אמריקאי על כל הנושאים שאתה רק יכול לדמיין. יש שם תכנות, אינטרנט, מערכות הפעלה, מבני נתונים, ועוד הרבה הרבה דברים שאין לי בכלל מושג עליהם. אומרים שהציון הממוצע במבחן הוא 25% אז את תלחץ אם לא תדע שם כלום, כי כל השאר יהיו בדיוק כמוך.

אחרי זה יש מבחן פתוח, נותנים לך כמה שאלות תכנות ואתה צריך לבנות להם פונקציות\תוכניות שיעשו את מה שמבקשים ממך. זה די מעורפל לי אבל נראה לי שהחלק הזה היה דווקא יותר קל. אגב - יש לך אפשרות לתכנת בC אני חושב ואולי בpascal, או C#. אבל אל תתפוס אותי במילה.

בסיום יש את אחד הדברים הכי מעצבנים שעברתי בחיים - שאלון 300. מזכיר לי תסרט 300 כי צריך להיות ספרטני עם 20 קוביות בשביל לשרוד תמבחן הזה. בעיקרון זה שאלון מטומטם ששואל אותך קבוצת שאלות שוב ושוב בניסוחים שונים ובמקומות שונים. שאלות כמו "מה את מעדיף מקלחת או אמבטיה" הן סוג השאלות. אתה אמור לענות השאלות אינטואיטיבית בשביל שצהל יראה איזה מין בן אדם אתה.

סהכ - אל תלחץ אם תלאדע שיט, כי צריך להיות באמת בעל ידע עמוק בתכנות\מחשבים בשביל להתקבל לגאמא, כי זה מסלול בן זונה. ושאלון 300 - ראיתי מספיק תגובות של אנשים (גם אישית וגם באינטרנט\וסיפורים מפה לאוזן) שאומרים שהם זיינו תשכל בשאלון וענו במכוון בצורה שונה על כל השאלות הדומות ובסוף עוד עברו את שלב המבחנים.

אם תעבור תמבחנים יזימינו אותך, כאמור לראיון. שם כבר זיוני שכל בסגנון "אני יודע C++ יותר טוב מביל גייטס" לא יעברו כי אתה תשב מול איזה מומחה (אני קיבלתי אחת "מומחית" חמודה :)) שישאל אותך שאלות שבן אדם עם תואר שני במדעי המחשב לא היה עונה עליהם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים