עבור לתוכן

שלום לכולם. בעיית מחשב-נכבה ונדלק...

Featured Replies

פורסם

קניתי השבוע מחשב חדש ומרגע שהתחלתי אתמול להשתמש בו הוא נכבה ונדלק תוך כדי שימוש. ללא שום התראה ,כעשר פעמים במהלך חצי יום וכך גם היום.

יש לציין כי אין בו וירוסים ועדיין לא התקנתי בו תוכנות או משחקים שאולי יכולים לגרום לתופעה כזאת.

זהו מפרט המחשב : מעבד אינטל 6550. לוח אם גיגהבייט 945 . זכרון 1 G . כרטיס מסך ATI X1650 .מערכת הפעלה ווינדוס XP.

מה יכולה להיות הסיבה לכך?

תודה מראש.

פורסם

קניתי השבוע מחשב חדש ומרגע שהתחלתי אתמול להשתמש בו הוא נכבה ונדלק תוך כדי שימוש. ללא שום התראה ,כעשר פעמים במהלך חצי יום וכך גם היום.

יש לציין כי אין בו וירוסים ועדיין לא התקנתי בו תוכנות או משחקים שאולי יכולים לגרום לתופעה כזאת.

זהו מפרט המחשב : מעבד אינטל 6550. לוח אם גיגהבייט 945 . זכרון 1 G . כרטיס מסך ATI X1650 .מערכת הפעלה ווינדוס XP.

מה יכולה להיות הסיבה לכך?

תודה מראש.

צריך לבדוק אם אתה מקבל מסך כחול...

מקש ימני על המחשב שלי ----- מאפיינים ---- לשונית מתקדם ------- אופציה שלישית של שחזור כנס להגדרות -------- ושם יש אופציה של הדלקה מחדש אוטומטית - תבדוק שזה לא מסומן...

* הווינדוס שלי באנגלית אז זה תירגום חופשי....

עכשיו תחכה לכיבוי הבא ותראה אם אתה מקבל מסך כחול...

פורסם

יש לי תחושה שהקירור של המעבד לא יושב טוב או זיכרונות לא תקינים

אתמול הגיע אלי בחור עם בעיה דומה ומתברר שהיו לו זיכרונות לא תקינים למרות שהם עברו MEMTEST.

אחד הבעיות היותר שכיחות במחשבים שנקנים מוכנים הם זיכרונות מאיכות ירודה שמורכבים בתוך המחשב ולרוב הזיכרונות האלה לא עומדים בתקן ולדוגמא לוחות אסוס הם רגישים בדברים האלה וזה יוצר בעיות כמו שתיארת ואפילו חמורות יותר.

אז כנראה שזאת הבעיה גם אצלך או שיכולה להיות בעיית התחממות כי הקירור לא יושב נכון ואז זה יוצר מצב של כיבויים.

אני מהמר בצורה כמעט החלטית על החלפת זיכרונות שתפתור את הבעיה לחלוטין!

מקווה שעזרתי, יום טוב.

פורסם
  • מחבר

ראשית תודה. לגבי מסך כחול שיניתי את ההגדרות כפי שאמרת לי וכעת כשהמחשב נכבה מופיע מסך כחול עם הרבה הודעות ואז שוב צריך להדליק את המחשב.

והבעייה נשארה.

לגבי זכרונות. יש לי זכרון מסוג USI 667 1024 . את המחשב קניתי על פי מפרט שבחרתי.

פורסם

דבר ראשון רואים שהזיכרון שלך מאיכות נמוכה מה שמיד שיכול להיות מאוד שאני צודק.

זה שבחרת את המפרט לא מעיד על כלום כאן כי כמו שאני רואה לא בחרת את חברת הזיכרונות כנראה התמקדת בלוח האם והמעבד ולא יותר מזה...

ואני בספק אם אתה בחרת את דגם ה HD שלך וכו' הבחירה שלך היא חלקית בלבד כך זה קורה ברוב חברות המחשבים הם דוחפים לך מה שזול ולא בהכרח איכותי ואז אנשים מתחילים להתלונן על חוסר תיפקוד נכון של המערכת!

תחליף זיכרונות והכל יסתדר.

פורסם

אני לא ממליץ לו ללכת לעשות כלום שילך לחברה שממנה קנה את המחשב ויבקש החלפת זיכרונות כי הם תקולים מה הבעיה? אני עשיתי את זה בקלות אדירה ובלי תוספת כסף והבנאדם מאושר למה ישר לחשוב שמדובר בלהוציא כסף ?

יש אחריות למה לא לממש?

פורסם
  • מחבר

שוב שלום.

עשיתי התקנה מחודשת למחשב והתופעה חוזרת על עצמה. בכל אופן אני גם אחליףזכרונות ואראה אם זה פותר את הבעיה.

דרך אגב, האם תוכנה כמו registry fix יכולה לפתור את הבעיה ?

תודה

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

שוב שלום. החלפתי זיכרון במחשב לקיגסטון ועדיין הבעייה נמשכת. בדקתי עם תוכנת MEMTEST את הזכרון, גם דרך DOS ,והיא מגלה הרבה תקלות הזכרון.

כנראה והבעייה היא לא בכרטיס הזכרון. מה לדעתכם הבעייה כעת אחרי שהחלפתי כרטיס זכרון?.

תודה מראש

פורסם

בדקתי עם תוכנת MEMTEST את הזכרון, גם דרך DOS ,והיא מגלה הרבה תקלות הזכרון.

כנראה והבעייה היא לא בכרטיס הזכרון. מה לדעתכם הבעייה כעת אחרי שהחלפתי כרטיס זכרון?.

האם יש באפשרותך לבדוק כל סטיק זכרון בנפרד? (להוציא אחד ואז לבדוק שוב אם MEMTEST ואז לחזור על הבדיקה עם הסטיק השני?)

האם אתה עושה איזשהו O.C (אם כן תבטל זאת כמובן לפני הבדיקה).

שווה לבדוק את ההגדרות בביוס במידה ושינת אותם.

התוכל לתת יותר אינפורמציה של המפרט ( ספק וכולי)?

איך הטמ"פ בביוס?

פורסם
  • מחבר

המפרט של המחשב: לוח אם GIGABYTE945 . מעבד אינטל E6550, כרטיס מסך RADEON X1650 . זכרון קינגסטון 1G 667 . בפק כוח 500W. דיסק קשיח WD 250G.

המחשב חדש לגמרי.

יש לי רק סטיק אחד של זכרון.

טמפרטורה של הביוס לא ידועה לי. הטמפ' של המעבד בערך 35 מעלות.

לא ביצעתי אוברקלוקינג ולמען האמת אני גם לא מבין בזה וכנ"ל לגבי הביוס אני לא נגעתי בו או שיניתי הגדרות.

תודה מראש

פורסם

אשמח לדעת את הדגם המדוייק של לוח האם שלך - ייתכן שיש צורך בעדכון ביוס על-מנת שהוא יקבל את המעבד שלך (במידה וכן, את העדכון צריך לעשות עם מעבד מסדרה ישנה יותר - 6300/6400/6600/6320/6420).

פורסם
  • מחבר

לוח אם GIGABYTE GA -945 GCMX-S2

פורסם

למה רק סטיק אחד של זיכרון? זה יכול להיות בעייתי מבחינת הלוח כי הוא צריך לעבוד בדואל וזה בלתי אפשרי עם סטיק אחד.

אני חושב שתנסה עם זוג של 512 קינגסטון וזה לעניות דעתי יפתור את הבעיה.

במידה ולא הלוח אם שלך כנראה תקול ואז תממש את האחריות לגביו.

מקווה שעזרתי.

פורסם
  • מחבר

תודה על ההמלצה. כנראה שאחליף את לוח האם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים