עבור לתוכן

טמפרטורות גבוהות משמעותית לאחר קבלת המחשב מתיקון

Featured Replies

פורסם

ערב טוב לכולם! לפני כשלושה שבועות המחשב שלי שוב ביקר במעבדה של החנות ממנה קניתי אותו (לצערי)

לפני שהוא נשלח לתיקון טמפ' המעבד עמדה על 42 מעלות במנוחה. לאחר התיקון טמפ' המעבד נעה בסביבות 60 מעלות במנוחה.

במהלך התיקון הוחלפו לי לוח אם וספק, כאשר הספק החדש (חרטא של ספק) בעל מאוורר 120MM פנימי. (הקודם היה סטנדרתי 80MM בחוץ)

אני לא יודע מאיפה הבעיה ומה לעשות.

האם הלוח אם גורם לבעיה? יכול ליהיות שהספק מתחמם והמאוורר שלו חלש מידי ולא דוחף מספיק אוויר החוצה?

אני הגעתי למצב שאני לא יכול לשבת ליד המחשב בגלל הרעש שהוא עושה.

וכשמסרתי בפעם שלפני אחרונה את המחשב לתיקון (הפעם זה היה בגלל הבעיה הזאת) החליפו לי משחה טרמית, אבל לא הצליחו לפתור לי את הבעיה, והם אמרו לי "אין בעית התחממות" כלומר "לא הצלחנו לפתור את הבעיה => אין בעיה".

בבקשה אל תמליצו לי על החלפת קירור כי אני יודע שזאת לא הבעיה של הקירור וזה לא בגלל טמפ' הקיץ אלה זאת בעיה טכנית. (שלא היתה שם לפני התיקון)

המעבד הוא P4 PRESSCOT 3.0GHZ 64BIT 775 עם קירור סטוק

ההיטסינק שלו נוקה עם לחץ אוויר וכאמור הוחלפה משחה טרמית.

אשמח מאוד לעזרה ותודה רבה!

• תגובות 32
  • צפיות 2.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לפעמים הלוח מוגד ב auto במתח למעבד וזה יכול לגרום לו להתחמם

תיבדוק תעינין

פורסם

אני כמעט משוכנע שהם לא מרחו את המשחה נכון.

פורסם

במחשב לא תקין נקודה.

במידה ולקחת את המחשב למעבדה והחליפו לוח אם הטמפרטורה חייבת לרדת. (כל זאת במידה והתקינו נכון את המעבד, ושמו מישחה טובה ובצורה נכונה).

אני אישית ניתקלתי במעבדות על הפנים שירות גרוע וחובבניות בעבודה.

במידה ואתה לא פותר את הבעיה אשמח לעזור דרך הפורום (שלח לי הודעה)

פורסם
  • מחבר

אני מודה לכולכם מאוד!

הלוח אמור ליהיות מוגדר ככה שיספק מתח למעבד לפי הצריכה, אבל אני בכל זאת אבדוק.

מאוד יכול ליהיות שהם לא מרחו את המשחה נכון אבל מכיוון שהם מרחו את המשחה פעמיים (פעם אחת כאשר החליפו לי את הלוח בגלל בעיה אחרת ובפעם שהבאתי להם את המחשב בגלל הבעית התחממות) אז זה די מוריד את החשד לכיוון המשחה.

זה נראה ככה שהם החליפו משחה כי לפני זה ההיטסינק היה הפוך (לפי המדבקה) ומהפעם האחרונה שלקחתי על בעית ההתחממות שהם אמרו "אין בעיה" הוא לא, אבל יכול ליהיות שהם סתם הוציאו אותו כדי לבדוק אם יש משחה והחזירו.

במחשב לא תקין נקודה.

במידה ולקחת את המחשב למעבדה והחליפו לוח אם הטמפרטורה חייבת לרדת. (כל זאת במידה והתקינו נכון את המעבד, ושמו מישחה טובה ובצורה נכונה).

אני אישית ניתקלתי במעבדות על הפנים שירות גרוע וחובבניות בעבודה.

במידה ואתה לא פותר את הבעיה אשמח לעזור דרך הפורום (שלח לי הודעה)

הטמפ' עלתה בעקבות (כנראה) החלפה של הלוח אם. הלוואי והם היו מחליפים לי לוח אם בגלל בעית ההתחממות כמו שהבנת.

מאוד מאוד יכול ליהיות שהם לא התקינו נכון את המעבד ואת ההיטסיק לפי הניסיון שלי איתם.

תאמין לי שהשירות של הרשת שאני קניתי בההוא הרבה יותר גרוע ממה שאתה מתאר והכי גרוע שגם שירות הלקוחות שלהם באותה רמה!

כמו שאתה מבין הבעיה עדיין לא נפתרה ואני מאוד אשמח לעזרה והצעות נוספות. ותודה על הנכונות שלך לעזור!

אגב לא התיחסתם לתאוריה שלי על הספק, הוא יכול ליהיות הגורם לבעיה? כי המאוורר שלו מאוד חלש.

מדובר בספק EZCOOL 350W ברמה נמוכה מאוד מאוד.

(אני מתכוון להחליף אותו בקרוב בלי קשר)

פורסם
  • מחבר

אני כמה ימים עם דלת המארז פתוחה וטמפ' המעבד קצת יותר נמוכה והוא עושה פחות רעש. אבל עדיין קיימת פה בעיה.

מאוד אשמח לעזרה, תודה!

פורסם

מה אם מישחה החלפתה ???

פורסם
  • מחבר

כן במעבדה החליפו משחה.

פורסם

ניסיתה להחליף אתה?

פורסם
  • מחבר

האמת? פעם אחרונה שניסתי לפרק את ההיטסינק כדי לנקות אותו כמעט פירקתי איתו גם חתיחה מהלוח אז אני לא רוצה לנסות את זה :lol:

פורסם
  • מחבר

הבעיה עדיין לא נפתרה.. אי אפשר לשבת ליד המחשב בגלל הרש שהוא עושה :s07:

פורסם

המעבד לא מחובר טוב לגוף קירור אולי... תנסה לגעת בזה...

פורסם

ניסיתה לברר מאיזה רכיב הרעש מגיעה?

פורסם

אם זה התחיל לאחר שהמחשב חזר מתיקון אז זו תקלה שנקגמה בזמן התיקון שהיה באחריות המעבדה ולכן תחזור לאותה מעבדה שביצעה לך את התיקון עם הקבלה ותבקש (או תדרוש) בדיקה חוזרת עקב תקלה נגררת מתיקון והם אמורים לעשות לך את זה בחינם משום שהמחשב היה באחריותם.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות.

המעבד לא מחובר טוב לגוף קירור אולי... תנסה לגעת בזה...

בדקתי את זה, נראה שהוא יושב טוב.

ניסיתה לברר מאיזה רכיב הרעש מגיעה?

100% המאוורר של המעבד (המעבד מתחמם ואז המאוורר מסתובב כמו מטורף)

אם זה התחיל לאחר שהמחשב חזר מתיקון אז זו תקלה שנקגמה בזמן התיקון שהיה באחריות המעבדה ולכן תחזור לאותה מעבדה שביצעה לך את התיקון עם הקבלה ותבקש (או תדרוש) בדיקה חוזרת עקב תקלה נגררת מתיקון והם אמורים לעשות לך את זה בחינם משום שהמחשב היה באחריותם.

חח תאמין לי שיש לי מספיק ניסיון עם האחריות ואני מבין איך הכל עובד.

פעם אחת הם פשוט אמרו לי "אין בעיה" ולא רציתי להתווכח איתם ולהשאיר שוב את המחשב כי זה היה בדיוק שבאתי לקחת את המחשב מתיקון על בעיות אחרות ובינהם בעית ההתחממות. והם הודיעו לי שהם לא תיקונו, והוא היה אצלהם הרבה זמן אז לא רציתי להשאיר אותו עוד, וגם הם בדיוק החליפו לי מארז (אחרי הרבה בלגן עם השירות לקוחות) בגלל ששרטו לי אותו בפעמים קודמות. ופחדתי שישרטו גם את המארז החדש.

ופעם אחת ואבא שלי לקח את המחשב, והם הפעילו אותו עם דלת פתוחה.. בקיצור עבדו עליו.

עכשיו פשוט אין טעם לקחת שוב את המחשב כי מהניסיון שלי איתם הם רק יגרמו עוד נזק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים