עבור לתוכן

אוצר מילים - לפסיכומטרי

Featured Replies

פורסם

היי

התחלתי קורס פסיכומטרי והבעיה הרצינית שלי היא בעברית..כדי לא ליפול מאחורה רציתי לשאול פה בינתיים לפני השיעור הבא

איך אתם למדתם את האוצר מילים לפסיכומטרי ?

בקורס של לחמן יש כ-2300 מילים באנגלית ועברית, אנגלית שטויות- 90 אחוז מהמילים אני יודע

הבעיה שלי היא בעברית

איך אני אמור לזכור כל כך הרבה מילים חדשות ?(אני יודע שבסופו של דבר אני לא אמור לזכור 100 אחוז מהמילים אבל בכל זאת..)

יש המון המון מילים בעברית שבכלל לא שמעתי או ראיתי..

פורסם

ברוך הבא לגהינום :hi:

אני בדיוק במצב שלך. אני החלטתי שכדאי מאוד ללכת על שיטת ההקשרים והקבוצות אחרת פשוט זה בלתי אפשרי.

למה הכוונה? לדוגמא מילים שהפירוש שלהם הוא סוחר/מוכר/בעל חנות אני מכניס תחת קטגוריה אחת של "מוכר" ובצד כותב את כל המילים שהפירוש שלהן הוא "מוכר".

בסוף התהליך(אחרי כל יחידה כמו בספר שלהם) פשוט צריך לשבת כמה שעות טובות ולשנן הכל ואז לכתוב פירושים של קבוצות כמו "מוכר" ואת כל הפירושים של זה בצד ולבדוק את עצמך.

אני כבר סיימתי למיין לפי קבוצות את היחידה הראשונה ולעבור על כל המילים שם בעצם. מה שנותר זה עד יום שלישי לשנן את כל הקבוצות ולעשות רק 60 עמודים בספר שלהם של תרגילים בחשיבה מילולית.

זו לדעתי השיטה הכי טובה. אולי למישהו יש עוד אחת אם למישהו יש שיטה יותר טוב שיגיד :P

פורסם

אם אתה בלחמן יש לך ספידומטרי, אחלה של דבר

ואת החלוקה ש-kill_b7 דיבר עלייה יש כבר בספרים שהם מחלקים, ככה שיש לך עם מה ואיך ללמוד.

פורסם

לא, החלוקה בספר שלהם היא לקבוצות גדולות בהרבה ופה המשמעות טיפה הולכת לאיבוד.

הם חילקו את זה לדוגמא לקבוצות כמו "פעלים" "מקצועות" ואני מחלק לפי משמעויות דומות יש הבדל ענקי בין בינהם.

פורסם
  • מחבר

כן האמת החלוקה לא רעה בספר..את השם משתמש וסיסמה לספידומטרי אני יקבל יום שלישי..

טוב בינתיים אני ישקיע זמן כפול בעברית מאשר באנגלית..

פורסם

כמה מילים יש לך ללמוד באנגלית?

(לא כמה אתה יודע, כמה יש בכללי ללמוד)

והמילים האלה בטוח יופיעו בפסיכומטרי? או שהם משערים? (הכוונה לא כל המילים יופיעו אלה אם יכוללהיות מצב שיופיעו מילים שלא היו ברשימה)

פורסם

הם מכניסים לשם מילים שהופיעו כבר בפסיכומטרי. לנו אמרו שהדיוק עומד על כ84%.

פורסם

לא, הם משערים. לא השקעתי מאמץ רב בלימוד מילים ובפסיכומטרי שעשיתי במועד יולי (לפני שבועיים) הופיעו מספר מילים מהמילון של לחמן (יוגב, אסקופה, ת"ק פרסה), אבל היו מילים רבות שלא הופיעו באף מילון של חברות הפסיכומטרי. (שמעתי מאנשים שחרשו על המילונים מא' עד ת)

עריכה: אתן לך מספר עדכונים חמים ממועד יולי:

א. בהסקה מתרשים יש מעכשיו 5 שאלות במקום 4. ולא, זה לא היה פיילוט. בבחינה שעשיתי היו שלוש פרקים של חשיבה כמותית ובכל הסקה מתרשים היו 5 שאלות. בנוסף, למד היטב הסתברות וסידורים. בכל פרק בחשיבה כמותית הופיעו לפחות שני שאלות בהסתברות. זה המון.

ב. בחשיבה מילולית זרקו חידות אמת-שקר לכל הרוחות. (הגיע הזמן, האמת) עדיין צריך ללמוד את הנושא, אבל בפסיכומטרי שלי לא הופיעו חידות אמת-שקר. בנוסף, בהבנת הנקרא יש פורמט חדש. במקום טקסט ארוך ואחריו 6 שאלות, מהיום יש שני טקסטים קצרים ואחרי כל טקסט 3 שאלות.

ג. האנגלית בפסיכומטרי קלה משמעותית מאנגלית של לחמן. קח את זה בחשבון.

פורסם

יופי, הסקת מסקנות מתרשים זה משהו שקל לי לפחות וגם זה הרבה יותר כיף מסתם תרגיל יבש.

האנגלית בלחמן גם קלה :nixweiss:

מה זה חידות אמת ושקר אפשר דוגמא?

פורסם

לקוח מאתר פסיכו:

אורי: אני יפה.

אריק: אורי אמר שהוא יפה.

אם ידוע שרק אחד מהם משקר, מיהו?

תרגילי אמת-שקר בהדרגה מתחילים לרדת.

פורסם

אורי?

נשמע די נחמד. הדבר שהכי מפחיד אותי זה החלק של איזה משפט הגיוני יותר :'(

אגב כמה אתה קיבלת(אחרי שבועים יש כבר תשובות לא?)?

פורסם

עדיין לא. בסוף החודש, כנראה. לא בונה על ציון טוב. יהיה לי מזל אם אגיע ל-560.

פורסם

לקוח מאתר פסיכו:

אורי: אני יפה.

אריק: אורי אמר שהוא יפה.

אם ידוע שרק אחד מהם משקר, מיהו?

תרגילי אמת-שקר בהדרגה מתחילים לרדת.

אורי, כי ידוע שאורי אמר שהוא יפה, ואריק אמר שאורי אמר שהוא יפה.

נץב והא גם פאן בוי של AMD

פורסם

לא הבנתי מה ניסת להגיד?

אורי משקר בגלל שאריק אמר עובדה?

פורסם

אורי משקר.

כי יכול להיות שאורי משקר שהוא יפה למרות שהוא מכוער ואז אריק אומר אמת כי הוא אמר רק ש"אורי אמר שהוא יפה".

אבל לא יכול להיות שאריק משקר כי אז יצא שגם אורי משקר.קפיש?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים