פורסם 2007 באוגוסט 418 שנים קיצר וויסקי שותים עם קרח כמו שנאמר עדיף עם קוביית קרח אחת או שתיים ,תלוי לפי הבאנדם .ולא מאכסנים וויסקי במקרר ,בחדר בבר הביתי חח .
פורסם 2007 באוגוסט 418 שנים silky, וחוץ מג'וני ווקר, מכל המותגים שיש להם שם בסקוטלנד... כמה בלנדדים בני 18 יש שם?בכול אופן, זה סתם ויכוח לא קשור...
פורסם 2007 באוגוסט 418 שנים כנראה שזה בלתי נמנע ושוב מצאנו את עצמנו סוטים מהנושא והשאלה הייתה אם אפשר לשים אלכוהול הנ"ל במקפיא תשובה: מעל 10 אחוז אלכוהול אפשר אם כי במקפיאים חזקים של מתחת ל-20 מתחיל להיות בליקרים ויינות טיפה שינוי במצב הצבירה אבל לא ברמה של קפיאה
פורסם 2007 באוגוסט 418 שנים זוהי דעתך או שאתה אוהב ויסקי חזק או שאתה אוהב אותו חם , אני לדוגמאמעדיף לשים אותן במקרר ל-חצי שעה שירד ל-20 ואז אני שותה למה אז הנדיפות של האלכוהול לא מורגשת ואתה מרגיש את הטעם הנקי ולא את השריפה של האלכוהול שמכהה לך את חוש הטעם מכדיי להרגיש את הטעם של הוויסקי
פורסם 2007 באוגוסט 418 שנים כנראה שזה בלתי נמנע ושוב מצאנו את עצמנו סוטים מהנושא והשאלה הייתה אם אפשר לשים אלכוהול הנ"ל במקפיא תשובה: מעל 10 אחוז אלכוהול אפשר אם כי במקפיאים חזקים של מתחת ל-20 מתחיל להיות בליקרים ויינות טיפה שינוי במצב הצבירה אבל לא ברמה של קפיאה אבל... זה לא מדוייק! לא כל המשקאות הם תערובות אחידות שמתנהגים בצורה אחידה בקירור... יש עניין של שינוי מסיסות של דברים בנוזל, יש עניין של קפיאה של רכיבים מסויימים (כשרכיבים אחרים לא קופאים)... יכו להיווצר לך מצב שכשתבוא לשתות את המשקה יהייה לך בכוס שיכבה של אלכוהול ושיכבה של מים\ מיץ\ מהשזהלאיהייה- ולזה קוראים משקה הרוס. יש ליקיורים (16~20+ אחוזים) שאחרי קירור במקפיא יווצרו בהם גושים כמו בחלב שהחמיץ...
פורסם 2007 באוגוסט 418 שנים לשים קרח בוויסקי זה פשע נגד האנושות. קשה לי להאמין שאני אי-פעם יקלקל את אחד הויסקים שלי עם קרח ! [attachment deleted by admin]
פורסם 2007 באוגוסט 418 שנים IG, בלנדד זה לא סתם ערבוב של סוגי Single malt, זה עובר תהליך אחר ומהיר הרבה יותר מאשר single malt ובגלל זה הוא יותר זול.single malt מיוצר מדגן אחד בד"כ וblended מערבוב של כמה (עוד פעם, בתהליך קצת אחר).
פורסם 2007 באוגוסט 418 שנים תהליך ההכנה של בלנדד מהיר יותר כי חביות שונות נותנות ריכוז שונה של טעם, ככה שחבית אחת נותנת טעם בעוצמה מסויימת אחרי שנתיים וחבית אחרת אחרי 5 שנים (אותה עוצמת טעםאו עוצמה רצוייה...). לגבי העירבוב של הויסקי דגנים- זה בעיקר בוויסקי הזולים (אבל מודה ששכחתי מזה )... בייקרים (בלנדד מאלט) מערבבים רק סינגלים... באופן כללי, תהליך הייצור של הויסקי דגנים זול יותר, התוצאות מהירות יותר, ולכן המחיר הסופי הרבה יותר זול (בד"כ )...
פורסם 2007 באוגוסט 418 שנים נו לזה התכוונתי ב"זול יותר" מן הסתם שתהליך זהה ללתת (?) יעלה אותו הדבר (או באותו סדר גודל...)
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.