עבור לתוכן

שאלת אלכוהול

Featured Replies

פורסם

קיצר וויסקי שותים עם קרח כמו שנאמר עדיף עם קוביית קרח אחת או שתיים ,תלוי לפי הבאנדם .

ולא מאכסנים וויסקי במקרר ,בחדר בבר הביתי חח .

פורסם

silky, וחוץ מג'וני ווקר, מכל המותגים שיש להם שם בסקוטלנד... כמה בלנדדים בני 18 יש שם?

בכול אופן, זה סתם ויכוח לא קשור...

פורסם

כנראה שזה בלתי נמנע ושוב מצאנו את עצמנו סוטים מהנושא :kopfpatsch:

והשאלה הייתה אם אפשר לשים אלכוהול הנ"ל במקפיא

תשובה: מעל 10 אחוז אלכוהול אפשר אם כי במקפיאים חזקים של מתחת ל-20 מתחיל להיות בליקרים ויינות

טיפה שינוי במצב הצבירה אבל לא ברמה של קפיאה

פורסם

לשים קרח בוויסקי זה פשע נגד האנושות.

פורסם

זוהי דעתך או שאתה אוהב ויסקי חזק או שאתה אוהב אותו חם , אני לדוגמא

מעדיף לשים אותן במקרר ל-חצי שעה שירד ל-20 ואז אני שותה למה אז הנדיפות של האלכוהול לא מורגשת

ואתה מרגיש את הטעם הנקי ולא את השריפה של האלכוהול שמכהה לך את חוש הטעם מכדיי להרגיש את הטעם של הוויסקי

פורסם

כנראה שזה בלתי נמנע ושוב מצאנו את עצמנו סוטים מהנושא :kopfpatsch:

והשאלה הייתה אם אפשר לשים אלכוהול הנ"ל במקפיא

תשובה: מעל 10 אחוז אלכוהול אפשר אם כי במקפיאים חזקים של מתחת ל-20 מתחיל להיות בליקרים ויינות

טיפה שינוי במצב הצבירה אבל לא ברמה של קפיאה

אבל... זה לא מדוייק!

לא כל המשקאות הם תערובות אחידות שמתנהגים בצורה אחידה בקירור... יש עניין של שינוי מסיסות של דברים בנוזל, יש עניין של קפיאה של רכיבים מסויימים (כשרכיבים אחרים לא קופאים)... יכו להיווצר לך מצב שכשתבוא לשתות את המשקה יהייה לך בכוס שיכבה של אלכוהול ושיכבה של מים\ מיץ\ מהשזהלאיהייה- ולזה קוראים משקה הרוס.

יש ליקיורים (16~20+ אחוזים) שאחרי קירור במקפיא יווצרו בהם גושים כמו בחלב שהחמיץ...

פורסם

:xyxthumbs:

קשה לי להאמין שאני אי-פעם יקלקל את אחד הויסקים שלי עם קרח !

[attachment deleted by admin]

פורסם

:xyxthumbs:

פורסם

IG, בלנדד זה לא סתם ערבוב של סוגי Single malt, זה עובר תהליך אחר ומהיר הרבה יותר מאשר single malt ובגלל זה הוא יותר זול.

single malt מיוצר מדגן אחד בד"כ וblended מערבוב של כמה (עוד פעם, בתהליך קצת אחר).

פורסם

תהליך ההכנה של בלנדד מהיר יותר כי חביות שונות נותנות ריכוז שונה של טעם, ככה שחבית אחת נותנת טעם בעוצמה מסויימת אחרי שנתיים וחבית אחרת אחרי 5 שנים (אותה עוצמת טעםאו עוצמה רצוייה...).

לגבי העירבוב של הויסקי דגנים- זה בעיקר בוויסקי הזולים (אבל מודה ששכחתי מזה :))... בייקרים (בלנדד מאלט) מערבבים רק סינגלים...

באופן כללי, תהליך הייצור של הויסקי דגנים זול יותר, התוצאות מהירות יותר, ולכן המחיר הסופי הרבה יותר זול (בד"כ ;))...

פורסם

הוא גם מיוצר בתהליך אחר...

פורסם

נו לזה התכוונתי ב"זול יותר" :P

מן הסתם שתהליך זהה ללתת (?) יעלה אותו הדבר (או באותו סדר גודל...)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים