עבור לתוכן

שאלת אלכוהול

Featured Replies

פורסם

וודקה, וויסקי וכו' מאוכסנים במקפיא בד"כ. האם גם ייגר (או חיקוי, ליקר מריר רגיל) שמים במקפיא?

פורסם

yap

פורסם

כן

20% ומעלה אם אני לא טועה אפשר לשים במקפיא ללא חשש שזה יקפא.

פורסם

האמת שזה יכול לקפוא תלוי בסוג המשקה והטמפ' במקפיא לפי מה שהבנתי ליגר זה ממש קרוב לנקודת הקפיאה..זה די נדיר שזה ממש קורה...

דרך אגב, מי שם וויסקי במקפיא?

פורסם

וויסקי לא שמים במקפיא. שותים עם קוביות קרח.

פורסם

אכן, וויסקי לא שמים במקפיא.

ליקרים מסוג Bitter אפשר לשים במקפיא ואפילו מומלץ להגיש אותם קפואים.

פורסם

וויסקי לא שמים במקפיא. שותים עם קוביות קרח.

יש כל כך הרבה תרבויות בקשר לשתיית ויסקי שאי אפשר להגיד "וויסקי שותים ככה וככה".

יפנים שותים ויסקי שונה מאמריקאים ושונה מאירים.

והלוואי שהייתי יודע מה זה ליקרים מסוג ביטר (אבי?)

פורסם

זה ידוע שאבי הוא בעצם סאוור(ולא ביטר כמו שחושבים).

לגבי הביטר - http://en.wikipedia.org/wiki/Bitters.

פורסם

יש כל כך הרבה תרבויות בקשר לשתיית ויסקי שאי אפשר להגיד "וויסקי שותים ככה וככה".

יפנים שותים ויסקי שונה מאמריקאים ושונה מאירים.

אבל אנחנו גרים בישראל :o.... רוב האנשים פה שותים אותו ככה..

פורסם

אאל"ט אז גם בייגר וגם בוויסקי יש רכיבים שלא מתערבים בצורה מלאה ובמקפיא הם נפרדים והמשקה נהרס...

בכול אופן, וויסקי מאכסנים בטמפ' החדר (~25 מעלות) ושותים עם קוביית קרח (אחת- מקסימום 2, עדיף בלי...) כי יותר מזה הויסקי מתדלל ונהרס (ומי שלא אוהב טעם של וויסקי ושם 10 קוביות קרח אז שלא יעשה טובות ולא יהרוס סתם ויסקי!)

ורוב האנשים פה לא יודעים לשתות וסתם הורסים משקאות (לדוגמא, שותים בירה מבקבוק כשיש להם כוס, או מוזגים את הבירה לכוס כמו כוסיות כשאחרי חצי בקבוק הבירה מתחילה להישפך להם מהכוס...)

פורסם

שמים גם קובית קרח כדי לפתוח את הטעם שלו.

ובכלל יש הבדל לא קטן בין single malt הקלאסי, ל BLENDED.

פורסם

שמים גם קובית קרח כדי לפתוח את הטעם שלו.

ובכלל יש הבדל לא קטן בין single malt הקלאסי, ל BLENDED.

הא?!

מה הקשר בין סינגל מאלט ובלנדד, לבין קרח?

בלנדד וסינגל זה סוגים שונים של וויסקי... סינגל זה ויסקי שבא מחבית אחת ובלנדד זה וויסקי שהוא תערובת של סינגלים מכמה חביות (במקום להעביר סינגל אחד בכמה חביות כדי לקבל טעם מסויים, מערבבים סינגלים מכמה חביות כדי ליצור אפקט דומה)... פשוט טעם שונה, ומשום מה הבלנדד הוא בד"כ זול יותר והמרכיבים שלו צעירים יחסית לסינגל (כנראה שלסקוטים אין לב להרוס סינגל טוב של 18 שנה ולהכין ממנו בלנדד ;D)

נמסיס, שמע, ויסקי מגישים בד"כ בטמפ' של 25 מעלות (+-)... ולפעמים החדר שבו הויסקי מאוחסן מתחמם ליותר, אז צריך לקרר אותו קצת כדי שלא יהייה ריח וטעם חזקים מידי של אלכוהול :nixweiss:

פורסם

HERE WE GO Again :xyxthumbs:

פורסם

(כנראה שלסקוטים אין לב להרוס סינגל טוב של 18 שנה ולהכין ממנו בלנדד ;D)

יש להם לב, "גולד לייבל" של "ג'וני ההולך" הוא מוצהר כ-18 שנה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים