עבור לתוכן

מישהו מבין ויודע מה אומר החוק לגבי מכירת דברים? צריך קבלה, פתק או משהו?...

Featured Replies

פורסם

מכרתי טלפון סלולרי. האם אני צריך לתת לבחור קבלה או משהו כזה?

פירסמתי ביד 2 ופנה אלי בחור. אמר שיש לו חבר ושחבר שלו(שגר בעיר שלי) יפגש איתי והוא יקנה את המכשיר.

באתי לחנייה כדי לפגוש את ה"חבר" שלו. וחיכתה לי ניידת משטרה. קפץ לי הלב ואז המשכתי לנסוע. חשבתי לעצמי, הטלפון לא גנוב והוא בבעלותי, למה שאני לא אוכל למכור אותו לשוטר? אז חניתי ומכרתי לשוטר את הטלפון.

נזכרתי בסרטים שמראים שברגע שיש תחלופה של כסף בין הידים אז קופצים על הפושע כל השוטרים....

בקיצור, לא קרה כלום, אבל אני מעוניין לדעת מה החוק אומר על זה.

תודה.

פורסם

אתה לא עוסק, אתה לא צריך לתת שום קבלה

(וכמובן שאין לך תיק במע"מ ומס הכנסה (של עוסק) )

פורסם

חחחח איזה פחדן חחחחחחחחחחחחחחח ראית ניידת ישר ברחת? מה אתה ילד? קנייה ומכירה של חפצים אישיים בין אזרחים זה עסק שלך ושל אדם אחר למדינה אין קשר לזה. זה כמו מכירת סמים רק שפה אתה מוכר משו חוקי מכשיר סלולרי.

פורסם

אם כבר, האדם שקונה אותו ממך צריך להחתים אותך שמכרת לו את המכשיר, כמו שעשו לי אתמול שמכרתי מכשיר דרך יד2

הסיבה שהוא צריך להחתים אותך זה במידה והמכשיר של רשת סלולארית, אז שלא תדווח עליו כגנוב והם ינעלו לו את המכשיר ואתה תקבל פיצויים...

פורסם

לא חייבים לערוך חוזה בכתב

חוזה בעל פה הוא חוזה לכל דבר בישראל

פורסם

צודק, החוקי ההלכה הולכים יחד עם החוק הישראלי. מכאן אם לפי הקבלה מותר לעשות חוזה בעל פה אז גם לפי החוק במדינה מותר. למרות שגם לפי ההלכה לא מומלץ....

פורסם
  • מחבר

חחחח איזה פחדן חחחחחחחחחחחחחחח ראית ניידת ישר ברחת? מה אתה ילד? קנייה ומכירה של חפצים אישיים בין אזרחים זה עסק שלך ושל אדם אחר למדינה אין קשר לזה. זה כמו מכירת סמים רק שפה אתה מוכר משו חוקי מכשיר סלולרי.

לא ברחתי. חשבתי אם מה שאני עושה זה חוקי או לא.

בקיצור, מוכר ברצון קונה ברצון והסכם בעל פה. אני פטור, כי פעלתי לפי חוק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים