עבור לתוכן

מחשב נייד שחזר מבדיקה במעבדה

Featured Replies

פורסם

המחשב מהנושא הזה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=272764.msg2405675#msg2405675

חזר מבדיקה במעבדות DELL והם טוענים שאת הרמקולים צריך להחליף כי הם נהרסו... ושיש בעיה בדיסק קשיח, של ביסקטורים...

התיקון של הרמקולים עולה 25$ ושל הדיסק קשיח 110$ ודמי עבודה 300 שקל. החלטתי בנתיים לא לתקן את הרמקולים כי הם לא הכרחיים אבל הבנתי מהם שהבעיה הזאת של ביסקטורים ממש חמורה ואם לא יחליפו את הדיסק קשיח היא רק תחמיר ותגדל...

לכן רציתי לשאול א:מה זה ביסקטורים ב:האם באמנת חשוב להחליף כמה שיותר מהר?? ג:האם זו באמת הבעיה או שהם לא מצאו אותה וסתם לוקחים ממני כסף.... תודה מראש!!!

פורסם

ביסקטורים : כנראה שהם מתכוונים בכלליות ל BAD SECTORES , שזה בעברית קטעים בדיסק הקשיח שלך שפגומים ולא ניתן לכתוב עליהם.

את הבעיה הזאת מקובל לפתור ע"י סריקה של מערכת ההפעלה שלך ( בכל WINDOWS יש את זה) שתזהה את הסקטורים הפגומים, ותסמן אותם כך שלא תהיה אפשרות לתוב עליהם יותר.זו תופעה נפוצה יחיסית עם פתרון מהיר ויעיל. אם מדובר בכמה סקטורים בודדים ( או אפילו כמה מאות ) אתה לא תרגיש בהבדל או בשינוי נפח הדיסק הקשיח שלך ותוכל להמשיך לעבוד כרגיל.

אבל - בהרבה מקרים כשיש סקטורים פגומים זה סימפטום ל HD לקראת סוף ימיו, כלומר כנראה יופיעו עוד ועוד סקטורים כאלה עד שלאחר תהליך ממושך לא תוכל עוד להשתמש בו. אבל שום דבר לא וודאי.

במקרה כמו שלך יש שתי אופציות : א. אם יש לך כסף תחליף HD לגמרי. ב. תיקון הסקטורים הפגומים כרגע ע"י מערכת ההפעלה שלך, לקוות ולבדוק מדי פעם שלא נוספים סקטורים פגומים חדשים. לי למשל יש HD שעובד כבר 6 שנים כאשר יש בו 10 סקטורים פגומים שהתגלו לאחר שנה וחצי של שימוש,והוא עובד מעולה.

על פי הדיווח של המעבדה בעיית האיטיות נבעה כנראה לא מבעיית חומרה, אלא מבעית תוכנה ( במילים אחרות חבל ששלחת למעבדה, יכלת לתקן את בעיית האיטיות , לדוגמה, ע"י התקנה מחדש של מערכת ההפעלה ).

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה!!

דבר ראשון הHD בן שנה בסך הכל!!!

דבר שני איזה סריקה צריך להריץ על המחשב???

אהה ויש לי עוד שאלה חוץ מזה.. אם יש לי WINDOWS מקורי (עם המדבקות על המחשב וכו') ואין לי את הדיסק ואני רוצה להתקין את הWINDOWS מחדש, יש אפשרות להשיג דיסק או משהו אחר כדי להתקין אותו מחדש???

תודה מראש!!!

פורסם

תקרא את התגובה שלו שוב לגבי הסריקה.

לגבי להתקין ווינדוס מחדש:אמורה להיות מחיצה נסתרת בנייד שלך לשחזור המערכת -קרא בחוברת הוראות איך להפעיל את ההתקנה מתוך המחיצה הנסתרת

פורסם
  • מחבר

קראתי את התגובה כמה פעמים ולא הבנתי על איזה סריקה הוא מדבר אז אם אפשר לנקוט בשמות זה מאוד יעזור

פורסם

לחיצה ימנית על הכונן, מאפיינים -> TOOLS -> CHECK NOW

תסמן את האפשרות התחתונה ב- V

RECOVERY OF BAD SECTORS

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים