עבור לתוכן

DELL 2007 P-VA מול 930 Viewsonic

Featured Replies

פורסם

קודם כל יש לו שתי גירסאות רחב ולא רחב.

לגבי ביקורות לא ראיתי ביקורת ראש בראש, אלא ביקורת על זה וביקורת על זה והביקורות של הdell היו טובות יותר מבחינת דיוק צבעים,זמן תגובה,נוחות ובכלל. וגם הוא קיבל ציון גבוהה יותר הן מבחינת משתמשים והן מבחינת העורך בcnet.

ושוב אתה מתעלם שהוא מגיע עם כיול צבעים טוב יותר, איכות תמונה טובה יותר, עם רכזת USB,עם רזולוציה טובה יותר, יותר שטח עבודה,עם חיבורים כמו הקומפוזיט והS-video שאין לvp930. פונקציות כמו תמונה בתוך תמונה ותמונה ליד תמונה, המסך עצמו חדש יותר בשוק, מהיר יותר, בהירות גבוהה יותר ובכלל היחס עלות-תועלת עולה על היחס עלות-תועלת של הvp930 ולדעתי הוא המסך עם היחס עלות-תועלת הטוב ביותר בארץ כיום.

הvp930 מאידך מציג יחס ניגודית טוב יותר. לא מצאתי יתרונות נוספים.

כל זה מתייחס לS-IPS אבל אין הבדל משמעותי בינו לבין הPVA. ואם יש לך אפשרות לבחור אז תדרוש את הIPS ותסיר שם מעל לכל ספק שהוא עולה על הvp930.

אין ספק שה-DELL מסך טוב - לעולם לא אמרתי אחרת,אבל יש עוד

גורמים שצריך להתיחס עליהם בהשוואה של השניים.

לדל אכן יש יותר חיבורים רכזת USB ואפשרויות רבות אבל הוא גם הרבה יותר יקר

שזה משהו שאי אפשר שלא להתיחס אליו.

לגבי הביקורת ב-CNET,אני ממש לא לקוח אותם לרפרנס והם ממש רחוקים

מלהיות ביקורת מקצועית לכן לא הייתי מסתמך עליהם.

אם אתה מחפש ביקורות מקצועיות אני ממליץ לך לבדוקב- PRAD DE

שהוא אתר גרמני שעושה ביקורות הרבה יותר טובות מ-CNET.

שוב - שני המסכים טובים אבל פער המחירים בינהם (500 שקל) לא מכריע

את הכף בצורה אוטומטית לטובת DELL.

פורסם

אין ספק שה-DELL מסך טוב - לעולם לא אמרתי אחרת,אבל יש עוד

גורמים שצריך להתיחס עליהם בהשוואה של השניים.

לדל אכן יש יותר חיבורים רכזת USB ואפשרויות רבות אבל הוא גם הרבה יותר יקר

שזה משהו שאי אפשר שלא להתיחס אליו.

לגבי הביקורת ב-CNET,אני ממש לא לקוח אותם לרפרנס והם ממש רחוקים

מלהיות ביקורת מקצועית לכן לא הייתי מסתמך עליהם.

אם אתה מחפש ביקורות מקצועיות אני ממליץ לך לבדוקב- PRAD DE

שהוא אתר גרמני שעושה ביקורות הרבה יותר טובות מ-CNET.

שוב - שני המסכים טובים אבל פער המחירים בינהם (500 שקל) לא מכריע

את הכף בצורה אוטומטית לטובת DELL.

קודם כל זה נוגד את מה שאמרת פה:

חוץ מהעובדה שהוא רחב (וגם זה לא תמיד יתרון) אין לו שום יתרון - בטח לא בפאנל.

עכשיו אתה מסכים איתי ומקודם לא, כבר יותר טוב.

לגבי העלות זה נכון שהוא עולה יותר יקר, מה לעשות אתה מקבל יותר תכונות ויותר פונקציות והוא גדול יותר ולדעתי אכן משתלם להשקיע עוד 600 שקלים ולקחת את הדל (או 400 במקרה של הרחב).

לא אמרתי שאני מסתמך רק על CNET, אלא גם על תוםהארדוור ועוד אחד לפחות ששכחתי את שמו (שגם כולל את המונח "הארדוור" בכתובת) אבל בהחלט CNET אתר מקצועי.

ושוב פעם, הDELL לדעתי עולה על הvp930 ומשתלם יותר ועדיף להשקיע את ה600/400.

אבל כל אחד יעשה את הבחירה שלו ויחליט מה שהוא רוצה ואם ההפרש שווה את הDELL או שהוא רוצה לחסוך את ההפרש ולהישאר עם הviewsonic.

פורסם

אין לי כול להכנס לוויכוחים.

תהנה עם ה -DELL שלך.

פורסם

משו קטן, הגבתי שהזמן תגובה הוא 25MS ולפעמים מופיע 8MS, עכשיו הבנתי למה השוני הזה ממקום למקום.

המסך הוא 8MS אפור לאפור ו25MS שחור לבן שחור.

בגלל שאפור לאפור הוא המדד הפופלרי וההשוואתי יותר אז המסך הזה בסדר גמור מבחינת זמן תגובה.

סה"כ אין הרבה מה להגיד לך מאשר לך תראה אותם, אם תאהב את הדל ולדעתך הוא שווה את האקסטרא מאני תקנה אותו, אם לא אז את ה930.

סה"כ שניהם מסכים מצויינים.

אם אתה לא יכול לראות אותם, אז אם אתה רוצה לחסוך ה930 יעשה את העבודה ברמה מספקת בפחות כסף, אבל עדיין אין כמו לראות בעצמך.

פורסם

אין לי כול להכנס לוויכוחים.

תהנה עם ה -DELL שלך.

אין לך כוח, כי נכנסת לוויכוח שהפסדת בו.

למה לעזאזל אתה מתווכח ש 930 יותר טוב מדגמי ה 2007FP/WFP של דל?

א. המסך של DELL גדול יותר.

ב. בעל פאנל איכותי יותר.

ג. הוא יותר יקר מה 930 בגלל הסיבות בא' וב'.

ד. בCNET ה930 קיבל 6.2 לעומת הדל שקיבל לא פחות מ 7.8, זה עוד הגירסא

שהיא לא רחבה( dell 2007FP), מספיק "ראש בראש" בשבילך?

פורסם

מספיק עם ההטעיות. במיוחד של אופיר.

קודם כל, גרסת ה S-PVA של DELL נחשבת לגרועה ביותר כמעט בכל ביקורת מקצועית שקיימת. יש הבדל עצום לעומת גרסת ה IPS. בארה"ב לדוגמא, בגלל הסיכוי הגבוה יחסית להתקע עם פאנל S-PVA במקום S-IPS, אנשים מעדיפים בכלל לא לקנות את ה DELL.

שנית, מאיפה השטויות האלה ש VP930 מגיע ל 25MS? שימו לב לטבלה של ה latency כאן: http://www.tomshardware.com/2005/11/17/viewsonic_vp930_lcd_monitor/page4.html#viewsonic_vp930_no_faster

זמן תגובה קבוע של 14-16 MS בכל המעברים למרות שכתוב בספציפיקציות 20MS שחור לשחור.

ומנסיון אני יודע שהוא אחד ממסכי ה VA המהירים ביותר שקיימים, והוא שולט בתחום זמן התגובה במסכי VA ביד רמה מהרגע שהוא הושק לראשונה. הוא בפירוש מהיר יותר ממסכי TN שמתיימרים לספק זמן תגובה של 4 MS (מדדתי עם Pixel Persistence Analyzer את ההבדלים), ומי שלא מסתפק בו למשחקים כי הוא איטי מדי, לא יסתפק בשום מסך מפאנל VA.

איכות התמונה שלו טובה בהרבה מזו של ה DELL בגרסת ה S-PVA, ורוב הביקורות קובעות שה DELL המדובר גרוע כמעט כמו TN. יש סיבה טובה מאוד שבארה"ב מתרחקים מהמסך הזה כמו מאש.

ואם מישהו מתכוון לקנות את המסך DELL 2007WFP בגרסת S-PVA במקום ה S-IPS הוא פשוט עושה צעד מטומטם.

דרך אגב, ה DELL בגרסת S-PVA לא מכוייל טוב יותר מה VP930. כמעט תמיד יש לצבע הירוק דומיננטיות במסך כשהוא מגיע מהמפעל (גם למסכי IPS, אבל הם בוודאות מכויילים טוב יותר). ולפי PPA הבדלי המהירות מול ה VP930 זניחים ולא ניתנים להבחנה. למרות שאני מאמין שה DELL טיפה מהיר יותר ב best case שלו.

פורסם

מספיק עם ההטעיות. במיוחד של אופיר.

קודם כל, גרסת ה S-PVA של DELL נחשבת לגרועה ביותר כמעט בכל ביקורת מקצועית שקיימת. יש הבדל עצום לעומת גרסת ה IPS. בארה"ב לדוגמא, בגלל הסיכוי הגבוה יחסית להתקע עם פאנל S-PVA במקום S-IPS, אנשים מעדיפים בכלל לא לקנות את ה DELL.

שנית, מאיפה השטויות האלה ש VP930 מגיע ל 25MS? שימו לב לטבלה של ה latency כאן: http://www.tomshardware.com/2005/11/17/viewsonic_vp930_lcd_monitor/page4.html#viewsonic_vp930_no_faster

זמן תגובה קבוע של 14-16 MS בכל המעברים למרות שכתוב בספציפיקציות 20MS שחור לשחור.

ומנסיון אני יודע שהוא אחד ממסכי ה VA המהירים ביותר שקיימים, והוא שולט בתחום זמן התגובה במסכי VA ביד רמה מהרגע שהוא הושק לראשונה. הוא בפירוש מהיר יותר ממסכי TN שמתיימרים לספק זמן תגובה של 4 MS (מדדתי עם Pixel Persistence Analyzer את ההבדלים), ומי שלא מסתפק בו למשחקים כי הוא איטי מדי, לא יסתפק בשום מסך מפאנל VA.

איכות התמונה שלו טובה בהרבה מזו של ה DELL בגרסת ה S-PVA, ורוב הביקורות קובעות שה DELL המדובר גרוע כמעט כמו TN. יש סיבה טובה מאוד שבארה"ב מתרחקים מהמסך הזה כמו מאש.

ואם מישהו מתכוון לקנות את המסך DELL 2007WFP בגרסת S-PVA במקום ה S-IPS הוא פשוט עושה צעד מטומטם.

דרך אגב, ה DELL בגרסת S-PVA לא מכוייל טוב יותר מה VP930. כמעט תמיד יש לצבע הירוק דומיננטיות במסך כשהוא מגיע מהמפעל (גם למסכי IPS, אבל הם בוודאות מכויילים טוב יותר). ולפי PPA הבדלי המהירות מול ה VP930 זניחים ולא ניתנים להבחנה. למרות שאני מאמין שה DELL טיפה מהיר יותר ב best case שלו.

בארץ יש גם את הS-PVA אבל עד כה לא נתקלתי במישהו אחד שיש לו את הS-PVA.

וגם אם אתה רוצה את המסך, תדרוש בחנות את הS-IPS, יש היום חנויות שמתחייבות לכך כמו פנדה.

אתה אומר שיש הבדלים עצומים בין הS-PVA לS-IPS תביא לי בבקשה מאמרים בנושא כי אני לא מצאתי/קראתי אחד כזה.

אם קראת טוב את התגובות שלי היית רואה שהתייחסתי לגרסת הS-IPS בכל התכונות והפונקציות, ורשמתי שאין הבדל בינו לבין הS-PVA כי לא מצאתי דבר שיסתור את זה וששאלו כאן אנשים היו לפחות 3 שאמרו את זה. לכן, שוב - תביא לי בבקשה מאמרים בנושא ונראה אם אתה צודק.

אני לא רואה שהטעתי פה מישהו חוץ מהקטע של הבדלים בין 2 סוגי הפאנלים (וגם זה בספק, עד שתביא לי מאמרים ויוכח אחרת) , כי כל מה שאמרתי נכון ואתה מוזמן לסתור (או יותר נכון לנסות לסתור את זה).

פורסם

^^

אם התייחסת ל S-IPS אז אני מצטער, לא שמתי לב. אין וויכוח על כך שהוא טוב יותר מה VP930 כמעט בכל פרמטר (מלבד ניגודיות וזמן תגובה, שאם קיים הפרש הוא זניח מאוד לדעתי ונוטה טיפה לטובת ה VP930).

לגבי הנחיתות של ה DELL בגרסת S-PVA, את רוב המקורות לכך אני כבר לא מוצא משום מה (אבל זה כבר common knowledge בארה"ב). אני בטוח אבל שבאתר הזה - http://lcdresource.com/ ובפורום הראשי שלו (תחת הקטגוריה "buyer's guide") עדיין נשארו ההפניות העיקריות בנושא. כדאי לחפש שם.

אני רוצה להדגיש במיוחד לאמיר, פותח הדיון - אם אתה קונה את ה Dell 2007WFP, אין שום סיבה מוצדקת לקנות את גרסת ה S-PVA. ואם "נופל" לך בהגרלה דגם ה S-PVA, כדאי להחזיר אותו. למה שלא תקבל את המיטב עבור כספך ותתעקש על גרסת ה IPS?

פורסם

אין הבדל מורגש מדי בין שתי הגרסאות של הדל, שתיהן טובות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים