עבור לתוכן

למה מזגן מוציא ריח מוזר בזמן עבודה על איוורור?

Featured Replies

פורסם

זה ריח של עובש סביר להניח. תשתמש בקוטל עובש.

• תגובות 45
  • צפיות 17.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

פילטרים מקדימה נקייםץריח מוזר כזה ולא הכי נעים יש מצב זה עובש.

הלחות מורגשת כששמים תמזגן על 28 ומעלה(אפשרי עד 31) והריח בכל טמפ' אחרי כמה זמן.

פורסם

אם זה ריח לא נעים סביר מאוד להניח כי מדובר בעובש.

מה שעליך לעשות זה או להזמין טכנאי ולשלם את ה200-100 שח שיינקה לך את זה או לעשות את זה בעצמך, עקוב אחר הוראותי :

1. תלך ליחידה הפנימית של המזגן (הנמצאת בתוך הבית) ותפתח את המכסה של הפילטרים.

2. תוציא את הפילטרים, כדרך-אגב נקה אותם, ייבש אותם ותחזיר אותם למקומם בסוף הטיפול.

3. עכשיו אתה רואה פסים כחולים (בדרך כלל כחולים) כהים כאלה אולי יש עליהם קצת אבק תיזהר הם חדים מאוד אז לא לגעת בהם יותר מדי.

4. תיקח קוטל עובש ותרסס על כל הפסים האלה. למקרה שאין ברשותך קוטל עובש ואין לך זין ללכת לקנות כזה תעקוב אחרי מספר 5.

(5.) קח ספריי של נגיד מנקה חלונות (שפריצר כזה) תרוקן אותו תשטוף ותשים אקונומיקה, כעת השתמש באקונומיקה ותשפריץ על הפסים הכחולים הללו, חכה חצי שעה-שעה ואז הפעל את המזגן על איורור או חימום בלבד על מנת לייבש את האקונומיקה (הפעלת המזגן תיעשה בשעה שהמכסה פתוח כדי לתת לחומצה להתאדות בקלות יותר. הפעל את המזגן במשך 5-10 דקות ואז כבה אותו ותבדוק שבאמת אין שום סימן\זכר לאקונומיקה.

**אזהרה** כל זמן הטיפול כל החלונות בחדר יהיו פתוחים לחלוטין **אזהרה**

אם הבעיה הייתה עובש - נפתרה. אם לא אז אני חושב שאני יודע על מה אתה מדבר והריח המוזר זה סתם הריח של הלחות המצטברת+אבק+פלסטיק+ברזל.

אני מזכיר לך לאחר כל הטיפול להחזיר את הפילטרים (כשהם יבשים) ואז לסגור את המכסה.

יש צורך לנהוג בזהירות יתר עם האקונומיקה זה לא צחוק.

אינני אחראי על כל נזק פיזי\נפשי\חומרי שייגרם לקוראי ההודעה הזו ולהוראותי.

כל מה שכתבתי בא מניסיון.

פורסם

אני מחזק את דברי balash ואכן אם תפעל לפי דבריו אתה תעלים את הריח.

מקורו של הריח אצלך הוא מאבק ועובש המצטברים בבריכה שנמצאת בתחתית הסוללה (הפסים כחולים כדברי balash ),

על הסוללה עצמה ויש מקרים שאפילו על המאיץ (המפוח) עצמו.

זה קורה בגלל שהפילטר כמה שיהיה נקי לא יכול למנוע את כל האבק מלהיכנס לתוך היחידה.

את הריח ניתן לחוש רק בטמפ' החדר (אינני יודע למה) ובזמן שהיחידה עובדת על קירור לא ניתן לחוש בריח.

סביר להניח בגלל העיבוי שנוצר על הסוללה, מתכסה הליכלוך והעובש בשיכבה דקה.

נוסף על דבריו של balash אני ממליץ לבדוק את צינור הניקוז שבו מצטבר גם ליכלוך ואף להזרים לתוכו קצת אקונומיקה ומים.

יש סיכוי שאם אין לך סיפון בצינור הניקוז, ריח רע עולה ממנו אל תוך היחידה ומשם לחדר ולכן ניקיון הצינור חשוב.

בהצלחה.

נ.ב. ריח עץ כמו באוטו עושה עבודה טובה.

פורסם

אוקיי,תודה רבה רבה לשניכם,אני אדבר עם אבא נראה מה הוא יגיד (בטח יבהל וכו' וירצה להזמין טכנאי כדי שאני לא אהרוס משהו-לפחות בכל מה שקשור למחשבים הוא סומך עלי חח).

ואם כבר מדברים יש לכם במקרה גם ידע בקשר למכונות כביסה?

פורסם

חשבתי בהיגיון והגעתי למקנה הבאה - שהאוויר קר הלחות שבו הופכת למים (שהם יורדים לאמבטיה מתחת לסוללה ומשם לצינור הניקוז והחוצה) ועם המים הולך גם האבק כך נותר לנו רק אוויר שיותר נקי ובגלל זה הריח מופחת.

אין לך שום צורך לשים אקונומיקה בצינור ניקוז, על מנת להגיע לצינור ניקוז במזגנים עיליים יש צורך לפתוח את המכסה (ברגים וכל זה...) ואבא לא יירשה וסתם תידפק יש צורך בידע טכני על מנת לפרק שם. לעומת זאת אתם לך טיפ מה לעשות במקרה של נזילה - צא החוצה לצינור הניקוז השקוף או הלבן הספירלה הזה ותנשוף לתוכו אם לא הצלחת אז תנשום פנימה קצת רק כדי לפתוח את הסתימה ואז הנזילה תיפטר. הנזילה המדוברת בדר"כ תיהיה מאחד הצדדים של המזגן ותיראה בצורת טיפטוף קל או לפעמים גם בצורת טיפטוף כבד ביותר עד זרם חלש.

צינור ניקוז לא ייגרום לריח רע בטח שלא בקיץ כאשר הוא מלא במים בזמן פעולת קירור של המזגן.

ריח עץ של אוטו? לא יהיה בו צורך לאחר טיפול שכזה.

בקשר למכונות כביסה HIT ME... בוא ננסה..

פורסם

חשבתי בהיגיון והגעתי למקנה הבאה - שהאוויר קר הלחות שבו הופכת למים (שהם יורדים לאמבטיה מתחת לסוללה ומשם לצינור הניקוז והחוצה) ועם המים הולך גם האבק כך נותר לנו רק אוויר שיותר נקי ובגלל זה הריח מופחת.

תהליך הפיכת הלחות למים נקרא עיבוי.

לגבי הריח שמופחת זה לא מדוייק כי ברגע שאתה מכבה את היחידה ומפעיל אותה לאחר זמן מה בטמפ' החדר הריח יחזור.

אין לך שום צורך לשים אקונומיקה בצינור ניקוז, על מנת להגיע לצינור ניקוז במזגנים עיליים יש צורך לפתוח את המכסה (ברגים וכל זה...) ואבא לא יירשה וסתם תידפק יש צורך בידע טכני על מנת לפרק שם. לעומת זאת אתם לך טיפ מה לעשות במקרה של נזילה - צא החוצה לצינור הניקוז השקוף או הלבן הספירלה הזה ותנשוף לתוכו אם לא הצלחת אז תנשום פנימה קצת רק כדי לפתוח את הסתימה ואז הנזילה תיפטר. הנזילה המדוברת בדר"כ תיהיה מאחד הצדדים של המזגן ותיראה בצורת טיפטוף קל או לפעמים גם בצורת טיפטוף כבד ביותר עד זרם חלש.

לגבי הנזילה, קח בחשבון שאם הסתימה היא באמצע צינור הניקוז (שנקרא צינור שרשורי) בנשיפה קלה אתה מעלה את כל הג'יפה חזרה ליחידה.

צינור ניקוז לא ייגרום לריח רע בטח שלא בקיץ כאשר הוא מלא במים בזמן פעולת קירור של המזגן.

להפך.

דווקא בקיץ כשהצינור רטוב הוא מועד לסתימות עובש וריח רע, בזמן שבחורף הוא יבש.

ריח עץ של אוטו? לא יהיה בו צורך לאחר טיפול שכזה.

נכון. אבל הוא תמיד מוסיף

בקשר למכונות כביסה HIT ME... בוא ננסה..

פורסם

הריח הרע מהצינור לע ייעלה ויגיע כל הדרך עד לחור ומהחור אל החדר, לא נשמע לי סביר כלל.

פורסם

אני יודע שזה לא נשמע סביר אבל למאיץ יש כוח יניקה. הוא מעביר אויר ועל הדרך הוא יונק אויר גם מצינור הניקוז.

לכן מה שעושים זה קיפולון קטן בצינור שיצור סיפון (ניתן גם לקנות סיפון מוכן) וכן ע"י הצטברות מים בקיפול האויר לא יכול לעבור חזרה אל היחידה.

אני עושה זאת הרבה בעבודה, וביחידות עם בעיות כאלו זה נפתר פלאים.

פורסם

אבל אין לי שום נזילה בצינור ניקוז.

לגבי מכונת כביסה:מה אפשר לעשות עם מים שנשארים בתא של המרכך לאחר הכביסה?

אם שופכים מרכך על המים האלה בסוף הכביסה הוא נעלם-כלומר המכונה השתמשה בו אבל התא מלא במים.

המכונת כביסה ג'נרית של SPECTRA דגם WM2605 אם זה משנה משהו

פורסם

שמע מכונת כביסה זה לא מזגן זה מצריך ידע יותר מתקדם, לכן אני ממליץ לך להתקשר לטכנאי עם שם של בעל מקצוע עם ניסיון למשל יעקב טוביאס (שם ג'נרי) ולראות אם יש לו קול כבד אז תשאל אותו על הבעיה ואם הוא לא יודע תתקשר למישו אחר ותזמין אותו...

פורסם

למשל יעקב טוביאס (שם ג'נרי)

:lol:

יווו אני מכיר את הבעיה הזו מהמכונת כביסה שלי.

אמנם לי אין בעיה כי אני כל יום עושה כביסה. זו בעיה מרגיזה ואני נתקל בה רק כשאני חוזר מסוף שבוע ארוך.

אבל פשוט תוציא את התא ותרוקן את המים.

אני אנסה למצוא פיתרון לזה.

נ.ב. ניסית לקנות מכונה אחרת?

פורסם

המיכל לא ניתן לניתוק,ניסנו כמה פעמים לנקז תמים עם מזרק אבל התמלא שוב.

נ.ב. אם היה לי כסף למכונה חדשה נראה לך הייתי מתעסק בתיקון הישנה?

פורסם

למעשה הריח מופחת מסיבה שונה. בדר"כ לא מדובר רק בעובש אלא גם במיקרובים אוהבי מים/לחות בטמפרטורת חדר. כאשר המחליף חום והמפוח מתקררים מאוד בשעת עבודת המדחס, המיקרובים "מורדמים" ומפסיקים לייצר ריחות. כאשר המדחס מפסיק לעבוד המאייד והמאיץ מתחממים לאט והמיקרובים חוזרים לפעילות בתוך מי העיבוי ופולטים ריח.

אין מה לעשות - הפיתרון הוא לחטא את המחליף חום כפי שנאמר למעלה (ולפעמים גם את המפוח) ולהקפיד על ניקוי סדיר שלהם או לקרר בצורה רציפה עד לחיטוי.

פורסם

טוב לדעת. אם כן לפי מה שאתה אומר, אם הוא יפעיל את היחידה במצב חימום למשך 5 עד 10 דקות הוא יהרוג את המיקרובים שגורמים לריח?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים