עבור לתוכן

אוהד ברק: "הפכנו לצבא של חצי העם"

Featured Replies

פורסם

זה מה שאת מאחלת לי ? לא חבל ?

אני מאחל שתתעוררי מהחלום בלהות שלך ושתביני שהמרמרה הזאת לא קידמה אותך לשום מקום בחיים. אלא ההיפך את מעבדת את עצמך עוד ועוד.

• תגובות 62
  • צפיות 6.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

נכון, הצבא באמת לא תרם לי כלום, רק הרס את מה שנשאר מהבריאות שלי.

וכן, אני מאחלת לך זובור בתחת, כי זאת המקבילה הגברית הנפוצה ביותר לתקיפה מינית בצבא. יש אנשים שלא צריכים לעבור את זה כדי להבין את זה, אתה לא אחד מהם.

פורסם
  • מחבר

אתה יודע מה מפריע לי? הסיפור שלה נשמע לא אמין. תחשוב על זה. היא עברה התעללות בטירונות, הטרדה מינית בסדיר, הזנחה רפואית והתעלמות. או שזה צירוף מזעזע של חוסר מזל או שאלו מקרים זניחים שהיא ניפחה מעבר לכל פרופורציה.

עכשיו אני נזכר בחיילת אחת ששירתה אצלנו בבסיס ופירשה כל נגיעה קטנה בזרוע כהטרדה מינית. או חיילת אחרת שהגיע עם כאב ראש, חובשים שלחו אותה לחדר עם אקמול בטענה שאין מה לעשות והיא התחילת לבכות להורים שהיא לא מקבלת טיפול רפואי ועוברת התעללות.

פורסם

מה שמפריע לך לא מפריע לי . יכול להיות אתה צודק, אבל יכול להיות שלא ככה שזה לא נתון שאפשר להפיק ממנו משהו .

מה שמפריע לי זה אנשים שמכניסים את עצמם לסרט של "הכל חרא" מסתגרים בעולם קטן משלהם (כי העולם הרבה יותר גדול מהמרמרה הזאת) ומשפיעים לרעה על אנשים אחרים . חלק מהדברים שהיא אומרת נכונים וקוראים בצבא ובכל מקום אחר בארץ ובעולם בכלל . וכמובן שזה מצער שכל החרא קורה דווקא לך ... אבל לבוא בגישה כל כך מסריחה ... זה ממש חבל . זה לא חדש שמה שהצבא עשה מהחייל בצבא זה מה שהוא יקבל באזרחות . וזה מה שאנחנו רואים פה עכשיו .

מה שמפריע לי זה שיש פה מישהו שההורים שלו לא יודעים מה זה צבא... הילד בא לפה קורה וחושב שכל הצבא זה אנסים שמנסים לאנוס אותך ולדחוף לך מטטה לתחת בלילה ... מה שיוצר מעגל לא טוב לאף אחד.

פורסם

אתה יודע מה מפריע לי? הסיפור שלה נשמע לא אמין. תחשוב על זה. היא עברה התעללות בטירונות, הטרדה מינית בסדיר, הזנחה רפואית והתעלמות. או שזה צירוף מזעזע של חוסר מזל או שאלו מקרים זניחים שהיא ניפחה מעבר לכל פרופורציה.

עכשיו אני נזכר בחיילת אחת ששירתה אצלנו בבסיס ופירשה כל נגיעה קטנה בזרוע כהטרדה מינית. או חיילת אחרת שהגיע עם כאב ראש, חובשים שלחו אותה לחדר עם אקמול בטענה שאין מה לעשות והיא התחילת לבכות להורים שהיא לא מקבלת טיפול רפואי ועוברת התעללות.

תקשיב אחי

לקח לחיים

בחיים שלך אל תזלזל במשהו כזה בחורה אומרת לך

גם אם זה לא אונס וזה אפילו ניצול יחסי מרות זה מזעזע ומגעיל

אני אישית מאוד מזדהה עם מה שהיא עברה

(וכן זה בתור בחור... שסיים 3 שנים עם כל החרא)

והקטע המצחיק אצלי הוא

שהייתה לי בעיה רפואית בדיוק כמו לך (דריה)

אבל אני דאגתי להסתיר אותה ממש טוב (כי חשבתי שאני "פותח" לעצמי אופציות)

יום אחד זה ממש התחיל להפריע לי

ואז אף אחד לא האמין לי

והיו לי תסמינים ממש קשים

עד שלא הלכתי לבית חולים והוצאתי את התיק שבו כתוב בשחור ע"ג לבן מה יש לי

הם לא האמינו

ואחרי זה הרופאים אצלינו ביחידה אכלו כפות על זה שבועות

שלא לדבר על מקרה שרופא אצלינו שיחרר חייל שהרגיש לא טוב והיה כולו צהוב (כןכן שמעת טוב) ואמר לו שהוא בסדר גמור

אחרי חודש כולנו קיבלנו חיסונים נגד צהבת (והיה ממש היסטריה)

והעיפו את הרופא

קיצר לא חסרים שטויות רפואיות

וגם הטרדות במיוחד בתחום הפיזי (ושוב אני אומר לך... זה לא רק היא...הייתי יכול לספר לך כאן סיפורים ממש עצובים)

פורסם

אה, שחייל תופס לי בשד ומרים לי את החצאית לפני קבוצה של חיילים אחרים וכוווולם מתפוצצים מצחוק, זה בטח שומדבר! הלוואי לבת שלך!

אני לא הגעתי עם "כאב ראש", אני הגעתי (לא, לא הגעתי, המפקדות שלי לא נתנו לי להגיע) עם דימום מאסיבי מדופן הרחם! ולא, אני לא לבד ואני יודעת את זה. חפש לבד באתר "הקשב!". שיאנסו אותך בתחת במקלחת, כמו שניסו לאנוס ידיד שלי, ואז כשאף אחד לא יאמין לך, נראה איך תדבר. אחרי זה עוד שואלים למה נפגעות לא מתלוננות. בגלל אפסים כמוך שכל דבר שנוגד את מציאות עולמם הורוד מדיי זה בטח שקר מנופח.

פורסם

דריה, (ככה קוראים לך?)

תשמעי אני יכול להביא מנגד גם המון דוגמאות לדאגה אדירה מקרב צה"ל והמפקדים שלו ועזרה לחייליו . ואני מאמין לסיפורים שלך כי גם עם כאלה היה לי עסק.

שוב מקרים ספציפים זה לא מדד לתפקוד כל המערכת . אלא לתקלות מקומיות שאין ספק שהן לא צריכות להיות ואת צודקת בקטע הזה . אבל את לא יכולה להגיד שכל צה"ל זה חרא כי זה פשוט ילדותי ולא רציני בדיוק כמו שאת מאחלת לכמה מהאנשים פה שיאנסו את בתם\אחותם ויזיינו אותם בתחת :-\.

מקווה שמיצינו.

פורסם

הדברים הללו קיימים בכל מקום, במידה זו או אחרת, אבל התחושה הכללית היא שבצבא לא נותנים לזה ייחוס, משתיקים ומכסת"חים. לצד חוסר יעילות, הזנחה, בזבוז משאבים כספיים וכ"א, יש גם השתקה של קורבנות ברמה כזו שלא תבייש את הצבא האמריקני (שם אחת מכל 10 שנים משרתות הותקפה מינית בדרך זו או אחרת, אלא ששם יש מעט מאד נשים ביחס לצה"ל).

אתה רוצה גם ציתותים מתיק הת"ש שלי? הייתי חיילת בודדה מאמצע עד סוף השירות שלי. אתה יודע מתי אושר לי הסטטוס של חיילת בודדה? חודשיים אחרי שהשתחררתי!

אם צה"ל רוצה להמשיך להיות מכונה משומנת כשם שהיתה במלחמות הגדולות, בהן אנו כל כך מתפארים, אז כדי מאד שיעשה חשבון נפש וסדר בתוך עצמו. זה לא ייתכן שאדם שלא מביא תועלת ומשתמש בכוחו הפיקודי ובגישה שיש לו לציוד, לטובתו האישית, ויישאר בצבא רק בגלל ותק.

פורסם

אחח...נגדי הלוגיסטיקה, בהחלט קבוצה נהדרת של אנשים :xyxthumbs:

אני לא הגעתי עם "כאב ראש", אני הגעתי (לא, לא הגעתי, המפקדות שלי לא נתנו לי להגיע) עם דימום מאסיבי מדופן הרחם!

למה לא ברחת משם בו במקום? למען השם!

אני זוכר שהתקפי הכאבים הראשונים שלי התחילו(שנה וחצי לתוך השירות), הגעתי

על דעת עצמי למיון, משם חזרתי ליחידה.

מאז אמת שעברתי תלאות, אבל התעקשתי על כל דבר כמו פרד, תוך חודשיים הייתי

כבר מסופח לר"מ 2 ומספר חודשים לאחר מכן הייתי כבר ביחידה אחרת, אחרי סיפוח

ארוך טווח וטיפולים ממושכים.

אני תמיד אומר, עם הכסף שהצבא הוציא עליי בטיפולים, בדיקות וכיו"ב(עשרות אלפי שקלים, רק בידקת הMRI

עלתה לצבא משהו כמו 4000 שקל, לא כולל טיפולי כירופרקטיקה שקיבלתי ועוד), הצבא יכל להסתכל

קצת יותר קדימה ולא לגייס אותי או ישר לגייס אותי לג'וב. :)

האמת שנהנתי בשירות שלי, טירונות התחלתי בקרבי(גבעתי) לא שרדתי שם יותר מחודש וקצת,

לאחר מכן כבר עברתי להיות תומכ"ל ואז ג'ובניק מת שיוצא יומיות ב-2.

בכל שלב היה משהו שהיה חוויה, אבל כמובן לא היה מזיק לחשוב קדימה גם מהצד שלי

וגם מהצד של הצבא.

במקרה שלך, הייתי פשוט נותן למפקדת הזאת שלך דוך בפנים והולך למרפאה, הרי דימום ברחם

אני מניח שזה משהו שנראה לעין. :errrr:

פורסם

אח שלי גיבור ...באיזה כוכב שירתת? "צירוף מזעזע של חוסר מזל"? 3 שנים בצבא ודברים "קטנים" כאלה מפתיעים אותך? (סליחה דריה )

אני בשירות שלי ראיתי עשרות בסיסים ואפילו לבסיסים הקטנים ביותר היו בעיות כאלו(ומספיק לישון באוהל לילה אחד כדי לשמוע סיפורים שיספיקו לך לכל החיים)

אמנם לקרביים קשה להכיר דברים כאלה כי הם לרוב מנותקים מכול השאר(ואני יודע אחרי 2.5 שנים של קרבי) אבל זאת לא סיבה להיות מעופף אחי

אתה נשמע בדיוק כמו ילד בן 9 שלא יודע שיש רוצחים ואנסים בעולם -כי בעולם שלו בטוח אין, הא?

(שלא כמו דריה אני לא אתן דוגמאות ובטוח לא דוגמאות אישיות :o ..זה לא נחוץ .רוב עצום של מי ששירת בצבא כבר מבין את זה..גם ברמה אישית.)

-------------------------------------

לדעתי צריך להוציא תמושג נגד מהצבא ולהכשיר את כולם כקצינים

מה אתה אומר כאן? שנגדים מיותרים? שכולם טיפשים?

שאם תהפוך נגד לקצין האדם עצמו פתאום יהיה יותר חכם?

קצינים ונגדים זה דבר שונה וחייבים בצבא את שניהם אז מה לעזעזל אתה מנסה לומר?

:s05: :s05:

פורסם

אני מנסה להגיד שההכשרות לנגדים מגוחחות

וגם סף הקבלה לאומת קצינים

ככה שעדיף לקחת אנשים שיכולים לעבור מסלול קצינים במקום דפרים גמורים

פורסם
אני מנסה להגיד שההכשרות לנגדים מגוחחות

ומבחינת הצבא זה גם הגיוני ביותר

הם צריכים אנשים שיבצעו ת'עבודה והרבה כאלה(ובדיוק כמו הצורך בחיילים שיגנו על הארץ - יש יחס עדיף על כמות מאשר איכות(תוציא יחידות מיוחדות מהדוגמא למשל)

מה לעשות שאין משאבים לסנן ולמצוא רק את הטובים ביותר ,אולי בארץ אחרת האפשרות תהיה יותר נגישה.

פורסם

זה לא שאין משאבים לסנן את הטובים ביותר, זה פשוט שהטובים ביותר לא רוצים להשאר בצבא.

פורסם

זה לא שאין משאבים לסנן את הטובים ביותר, זה פשוט שהטובים ביותר לא רוצים להשאר בצבא.

מבחינת אנשי קבע..זה נכון.

אחרי הכל אנשים תמיד יעשו"חושבים" ברמה האישית וכנראה שבלי קשר במודע לטובת המדינה

למרות מה שכמה חברה"ציוניים" "במיוחד" כתבו כאן באתר לאחרונה נשמע כאילו זה לא נכון בכלל ואפילו להיפך :s05:

חלק פיצפון אולי באמת מקיים את זה מהסיבות ה"ציוניות" בלבד (ולא הכרתי אחד אמיתי כזה בכול שנותי הזעומות בחיים האלה אבל אסור לשלול)

החלק האחר(רוב מוחלט) סתם משנן מה שאחרים אומרים ובת'כלס לא עובד ע"פ זה במודע או לא במודע (ר"ע: צביעות)

פורסם

אה, שחייל תופס לי בשד ומרים לי את החצאית לפני קבוצה של חיילים אחרים וכוווולם מתפוצצים מצחוק, זה בטח שומדבר! הלוואי לבת שלך!

אני לא הגעתי עם "כאב ראש", אני הגעתי (לא, לא הגעתי, המפקדות שלי לא נתנו לי להגיע) עם דימום מאסיבי מדופן הרחם! ולא, אני לא לבד ואני יודעת את זה. חפש לבד באתר "הקשב!". שיאנסו אותך בתחת במקלחת, כמו שניסו לאנוס ידיד שלי, ואז כשאף אחד לא יאמין לך, נראה איך תדבר. אחרי זה עוד שואלים למה נפגעות לא מתלוננות. בגלל אפסים כמוך שכל דבר שנוגד את מציאות עולמם הורוד מדיי זה בטח שקר מנופח.

אז למה לא הלכת פשוט למשטרה?

(או מינימום למשטרה צבאית)

למה להתלונן שהמפקדים לא נתנו לך להתלונן ולא האמינו לך?

העובדה שזה קרה במסגרת צבאית לא מונעת ממך את הזכות להגיש תלונה במשטרה על אונס והטרדה מינית

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים