עבור לתוכן

אוהד ברק: "הפכנו לצבא של חצי העם"

Featured Replies

פורסם

הכי מצחיק, נותנים לי מענק מעפאן לקניית דירה/לימודים והעיקר... חתונה! חתונה בלאט נאחויי! אני לא יכולה להתחתן בארץ! אז מה? אני אקנה בזה חבילה של נישויים אזרחיים בקפריסים מהדקה ה-90? :bash: אני לא חושבת שהם מקבלים פקדון צבאי.

• תגובות 62
  • צפיות 6.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

המענק הזה מעליב

בחודשיים שלוש בעבודה בבורגרנץ אפשר לחסוך תמענק

פשוט מגוחך

בן אדם שעבד וחסך או לחלופין למד בשלוש שנים האלה מגיע אם היתרון ברור לקוו ההתחלה מול מקביל שעשה צבא

וזה בלי לדבר על מילואים שלמזלי יצאתי בלי

אני מכיר אנשים שעושים מילואים וזה הדבר העיקרי שגורם להם ליתחרט על השרות הצבאי

פורסם

הכי מצחיק, נותנים לי מענק מעפאן לקניית דירה/לימודים והעיקר... חתונה! חתונה בלאט נאחויי! אני לא יכולה להתחתן בארץ! אז מה? אני אקנה בזה חבילה של נישויים אזרחיים בקפריסים מהדקה ה-90? :bash: אני לא חושבת שהם מקבלים פקדון צבאי.

השאלה היא למה את רוצה להתחתן מההתחלה ? ::)

כל מושג הנישואים בארץ קצת עקום...

בשביל זה המציאו את"ידועים בציבור"... פתרון נחמד לבעיה לא נחמדה בכלל

פורסם
  • מחבר

תתפלא, די הרבה בנות מהשכבה שלי כבר נשואות. אנחנו מדברים על טווח גילאים 20 - 22.

פורסם

הבעיה שהצבא מגייס אנשים שלא בטוח שהוא צריך,

רק בגלל שיש חוק גיוס חובה.

צריך להבין שלא חסר בצבא אנשים שהם נטל בצורה מוחלטת,

שהם היו תורמים יותר לצבא, אם הם בכלל לא היו נכנסים למסגרת הזאת.

פורסם

יש פתרון פשוט לבעיה - מעקב!

אם משתמט טוען ש"דתו אומנתו" - שיהיה חייב בדיווח/ביקור של קצין מבחן/רב (בהעדפה רב, כמובן) בצורה תקופתית למשך 5 שנים (זמן הסדיר + ודאות) ולענות על שאלות בנושא דת, שינויים בחיים האישיים כו'. עוד, יהיה חייב בבדיקת פוליגרף, מתן עדות תחת שבועה (שדתו אומנתו) בהצהרה תחת סמכות משפטית מתאימה - ואם יתגלה בהמשך ששיקר, יענש בעונש הרגיל על מתן עדות שקרית. אם יחזור בשאלה יהיה חייב בשירות (עד גיל מסוים, כמובן).

"סעיף נפשי" יהיה נתון למעקב פסיכיאטרי, ויהיה חייב בשהות מינימלית בבית-חולים לחולי נפש/מוסד כלשהו. אם מצבו הנפשי ישתפר מאוד (וזה קורה הרבה, כמה מפתיע) - יהיה חייב בשירות צבאי (ברוב המקרים).

אם הוא משתמט בלי סיבה - פיצויים לצבא, מאסר - אולי אפילו גירוש מהמדינה. מצדי, שייקחו את הגישה האנוכית שלהם למקום אחר.

מרצים אקדמיים שלא נותנים פטור ממבחן במצב של מילואים ייענשו (לאחר בדיקה, כמובן...). אם המקרים חוזרים על עצמם - פיטורים ללא המלצה (בנסיבות מחמירות, אם אפשרי) מהמוסד.

בנוגע לכאולו המודאגים ממצבם הכלכלי - משוחררים יקבלו הנחה בתשלומים כמו שאר קבוצות אוכלוסייה הנהנות מהנחות שכאלו, כמו קשישים וילדים. בכל מצב בו קשיש/ילד זכאי להנחה (50% הנחה בתחבורה, למשל) - גם חייל משוחרר ייהנה מהטבה דומה. כמובן דרושה גם העלאה בשכר החיילים - 110% מהשכר הממוצע במשק.

נ.ב. - גם אני חושב שמי שרוצה להשתמט עדיף שלא יישרת, אך צריך בכ"ז להעניש אותו. קצת אחריות, אנשים!

פורסם

צודק!

ומה עם המשתמטים הרפואיים? משחקים אותה עם בעיות גב, לב וכיו"ב.

שטויות! אני אומר, מעקב!

כל אחד, להשתיל לו בגוף שבב שמראה את מצבו הבריאותי, כולל את רמת הכאב ממנה

הוא סובל, אם המצב משתפר, להחזיר אותו מיד לצבא לשירות מלא של שלוש שנים, גם

הוא בן 40.

כל אלה שבכיסא גלגלים(אבל בינינו, מי קונה את זה?) לעקוב אחריהם עם בלש

כל כמה שבועות לקפוץ מהשיחים ולהביא להם מכה ברגל, לבדוק אם קורה משהו.

כל זה היה להמחיש לך כמה הרעיונות שלך מרחיקי לכת לחלוטין, בסה"כ צריך לעשות

סדר בצבא וזהו!

כאילו שאת כולם לוקחים לקרבי, יש אנשים שמתחננים לקרבי ולא נותנים להם, במקום

שמים אותם להיות מש"ק מגבים בתל ג'רג'לה כי ראו שבעצם אין מה לעשות איתו!

לא עדיף כבר שלא יתגייס?

פורסם

השאלה היא למה את רוצה להתחתן מההתחלה ? ::)

כל מושג הנישואים בארץ קצת עקום...

בשביל זה המציאו את"ידועים בציבור"... פתרון נחמד לבעיה לא נחמדה בכלל

נניח ורציתי והיה עם מי ועכשיו.

עקום? מה אתה אומר. כמו האף של הרבנות עקום.

ידועים בציבור? זה כמו המקבילה של "נישואים זמניים" אצל מוסלמים? כי ככה זה נשמע לי. למה אני לא יכולה כמו כולם? אני פחות טובה?

יש פתרון פשוט לבעיה - מעקב!

אם משתמט טוען ש"דתו אומנתו" - שיהיה חייב בדיווח/ביקור של קצין מבחן/רב (בהעדפה רב, כמובן) בצורה תקופתית למשך 5 שנים (זמן הסדיר + ודאות) ולענות על שאלות בנושא דת, שינויים בחיים האישיים כו'. עוד, יהיה חייב בבדיקת פוליגרף, מתן עדות תחת שבועה (שדתו אומנתו) בהצהרה תחת סמכות משפטית מתאימה - ואם יתגלה בהמשך ששיקר, יענש בעונש הרגיל על מתן עדות שקרית. אם יחזור בשאלה יהיה חייב בשירות (עד גיל מסוים, כמובן).

כוונתך ל"תורתו מלאכתו". זה עדיין לא מסביר לי למה האנשים הללו צריכים פתור מצבא כדי ללמוד בישיבה? אי אפשר אחרי 3 שנים? למה הבחור שרוצה להיות רופא צרייך לדחות את הלימודים שלו ב-3 שנים, שבמהלכן הוא עלול לההרג ולא להגיע לפתח האוניברסיטה כלל וכלל, והאברך הפרזיט לא?

ואתה חושב שלחפש את כל האברכים האלו יהיה קל? כמה כ"א יהיה צרייך לשם כך? זה בזבוז משאבים, ובכלל, נראה לך שהקהילה החרדית תסכים ש"האח הגדול" יסתכל עליהם? הם יצעקו בכל קוטרות העתונים "ניחוח אנטישמי!" וידביקו עוד פשקווילים שקוראים לצה"ל צבא השטן.

פשוט צרייך לבעוט אותם בתחת, ליחידות קרביות (כי מה? הם לא בנים יחידים!) ולבתי חולים גריאטריים (במידה ואין פרופיל קרבי) שיחליפו חיתולים לסבתא שלהם במקום לשבת על התחת ולתת לכל המדינה להחליף להם ולשבט הילדים הבורים שלהם.

"סעיף נפשי" יהיה נתון למעקב פסיכיאטרי, ויהיה חייב בשהות מינימלית בבית-חולים לחולי נפש/מוסד כלשהו. אם מצבו הנפשי ישתפר מאוד (וזה קורה הרבה, כמה מפתיע) - יהיה חייב בשירות צבאי (ברוב המקרים).

אם הוא משתמט בלי סיבה - פיצויים לצבא, מאסר - אולי אפילו גירוש מהמדינה. מצדי, שייקחו את הגישה האנוכית שלהם למקום אחר.

יש לך איזשהו ידע מינימלי, בסיסי לגבי מחלות נפש ואנשים פגועי נפש שאתה מדבר ככה? לא כל חולה נפש חייב בשהות במוסד - זה בזבוז משאבים. יש שיקום בקהילה שנמצא הרבה יותר יעיל וגם פחות מכביד על קופת הבריאות הציבורית (שלא לדבר על כך שבבתי חולים פסיכיאטריים מתעללים בחולים, מחמירים את מצבם כדי שאלו ישארו שם בניגוד לרצונם תקופות ארוכות ויכנס יותר כסף עליהם - על כל חולה בי"ח מקבל סכום כסף).

אישפוז בבי"ח/מוסד פסיכיאטרי מתאפשר רק כאשר החולה מהווה סכנה לעצמו או/ולסובבים אותו, או כאשר איננו מסוגל לטפל בעצמו (סכנה משנית לעצמו). באותה מידה אפשר להגיד שצרייך לסגור את כל האנשים עם פיגור שכלי בבית משוגעים - והנה, עם קצת טיפול הם חיים לבד ואפילו מחזיקים עבודות קבועות, יש לי 4 שכנות כאלו. מה? אתה חושב שצרייך לאשפז את כל המשתחררים על נפשי בבית משוגעים בתור עונש?! אולי אותך צרייך לאשפז. :screwy:

תאמין לי, שהיום כשאדם משתחרר על נפשי הוא לא תמיד מתחזה ואם אדם רוצה להשתחרר, הוא לא חייב סעיף נפשי. אותי שחררו בניגוד לרצוני על סעיף נפשי. מה תגיד על זה?

בנוגע לכאולו המודאגים ממצבם הכלכלי - משוחררים יקבלו הנחה בתשלומים כמו שאר קבוצות אוכלוסייה הנהנות מהנחות שכאלו, כמו קשישים וילדים. בכל מצב בו קשיש/ילד זכאי להנחה (50% הנחה בתחבורה, למשל) - גם חייל משוחרר ייהנה מהטבה דומה. כמובן דרושה גם העלאה בשכר החיילים - 110% מהשכר הממוצע במשק.

110% מהשכר הממוצע במשק? הצחקת אותי. כוונתך לחיילים בשירות או חיילים משוחררים? פחחח, הצבא שלנו יקח חיילים תאילנדים לפני שהוא ישלם 30% מהשכר הממוצע במשק לחייל בסדיר, ומעסיק גם יחד. אתה יודע מה השכר הממוצע במשק? סביבות ה-7000 שקל. אלא שלמעלה ממחצית השכירים משתכרים בשכר מינימום, חלקם אפילו בפחות. תגיד לי, איזה מעסיק ירצה להעסיק אז חייל משוחרר? זה לא ישתלם לו, הוא יפסיד כסף ויסגור את הבסטה, ואז כולם הפסידו. לא רוצים חיילים משוחררים לעבודות חקלאיות כי הם משלמים פחות לתאילנדים ולא נותנים להם זכויות סוציאליות. אז אתה חושב שעכשיו חדרנית בת 20 שזה עתה השתחררה מהצבא תקבל 7700 שקל ב"אינטרקונטיננטל" על תפירת החורים בסדינים? הצחקת אותי.

לא עדיף כבר שלא יתגייס?

אולי שמעת, אבל עכשיו במשטרה מעסיקים אזרחים במענה הטלפוני, במקום שוטרים. בטח גם משלמים להם כמו לבני אדם. שכר מינימום פלוס מינוס.

כמה משלמים לחייל? 400 שקל בחודש? יפה. אז שב-400 שקל בחודש, אותו מש"ק סמרטוטים יענה לטלפונים במוקד 100, ואולי יציל חיים, במקום לאונן בארון של המגבים.

פורסם

אולי שמעת, אבל עכשיו במשטרה מעסיקים אזרחים במענה הטלפוני, במקום שוטרים. בטח גם משלמים להם כמו לבני אדם. שכר מינימום פלוס מינוס.

כמה משלמים לחייל? 400 שקל בחודש? יפה. אז שב-400 שקל בחודש, אותו מש"ק סמרטוטים יענה לטלפונים במוקד 100, ואולי יציל חיים, במקום לאונן בארון של המגבים.

אבל לא עושים את זה נכון?

אז מה הטענה שלך בכלל?

פורסם

שבכל בסיס חייב להיות ארון מגבים.

פורסם

אבל לא עושים את זה נכון?

אז מה הטענה שלך בכלל?

שכל המדינה, כולל צה"ל, המשטרה וכולם, הולכים עם התחת קדימה.

שבכל בסיס חייב להיות ארון מגבים.

כי אחרת לא תהיה לך תעסוקה. :smile1:

פורסם

שכל המדינה, כולל צה"ל, המשטרה וכולם, הולכים עם התחת קדימה.

אממ...בסדר, אבל זה לא שאמרתי שזה לא נכון.

בנוסף, אמרתי שהצבא לא מנוהל נכון, אבל מצד שני

החיילים לא אשמים בזה ואם אפשר לא לגייס משהו

אז עדיף שהוא לא יתגייס כבר, כי תפקיד משמעותי ומציל חיים

כמו שאת אומרת הוא לא ייקבל.

כי אחרת לא תהיה לך תעסוקה. :smile1:

הלו! תרגעי!

חיל קשר כבוד!!! :smile1:

פורסם

אם כל הרעיונות שלכם תנו לי להסביר לכם כמה צהל מטומטם

רוב השרות שלי הייתי אחרי חדר אוכל או במילים אחרות טבח לא מבשל שאחרי על טורנים פלצנים

אחרי שישתחררתי החליטו בגלל הביזבוז באוכל לפרק תמטבח ולהכניס קיטרינג

יותר מאוחר החליטו שזה לא טוב ובנו מטבח חדש במקום הקיטרינג

העלות כמובן היתה גדולה וביזבזו המון כסף

בזמן השרות שלי גם שיפצו לרסר מטבח שלי תמשרד למרות שרוב הזמן הוא בכלל לא היה במשרד

גם רצו לתת לא מחשב למרות שהוא לא הבין שיט במחשבים

בכל מקרה ראיתי המון בזבוז בצבא והמון תכנון מטומטם

של קופים מחופשים לנגדים

אז אתם רוצים להגיד לי שהם באמת יעשו דברים אם תכנון נכון?

אתם באמת חושבים שהם מבינים את הרצון ליתחמק מהשרות?

לנגדים וקצינים צבא זה הכי קרוב לגן עדן שיש בכדור הארץ

יש להם פגם מוחי שגורם להם לאהוב בצורה חולנית תצבא ובגלל זה הם פשוט לא מבינים אזרחים

לקצינים עוד יש גרגיר שכל בראש אז אפשר ללמד אותם לנגדים אין גם את זה

פורסם

כן, לקצינים יש "גרגר שכל בראש" ולנגדים "גם את זה אין"

זה למה הם קצינים/נגדים ואתה היית טבח.

זה שלך היה חרא שירות בחרא תפקיד לא אומר שאתה צריך לעשות הכללות. למרות שצה"ל דורש ניעור רציני ושיפור בהרבה מקומות, אתה פשוט מקצין הכל.

פורסם

אני חושב שאתם שוכחים שאנשים שמוגדרים אצלכם כבעלי גרגיר שכל ומעלה לא חותמים לעוד שנה...

:-X

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים