עבור לתוכן

מהיום: מס על כל תייר

Featured Replies

פורסם

http://news.walla.co.il/?w=/3/1144891

הייתי צריך לקרוא שלוש פעמים את הכתבה הזאת כי בהתחלה לא האמנתי למה שהעיניים שלי ראו. כל תייר יהיה חייב לשלם 1.5$ מס על כל יום שהוא מבלה בארץ. האם מצב התיירות בארץ הוא עד כדי כך טוב שאפשר להטיל מיסוי על התיירים עצמם?

שלא לדבר בכלל על שאר הגזירות, כגון הפרטת מוקד החירום של המשטרה וביטול קצבאות לאנשים שחייבים מסי ארנונה...

פורסם

סמיילי אחד שווה מאמר שלם ונוקב במוסף ב' של "הארץ":

:screwy:

פורסם

ההפרטה של המוקד היא טעות.

לתיירים זה לא ישנה הרבה, אבל זאת בושה וכלימה לדרוש מתיירים מס כזה. אפשר לחשוב יש פה יותר מידיי אטרקציות.. צריך להגיד תודה על זה שבכלל מגיעים הנה תיירים.

ביטול קצבאות? מה לעשות?... אתה לא משלם, כפי שחובתך כאזרח מחייבת אותך, ניקח את המיסים בעצמנו. זה בסדר.

פורסם

לתיירים זה לא ישנה הרבה, אבל זאת בושה וכלימה לדרוש מתיירים מס כזה. אפשר לחשוב יש פה יותר מידיי אטרקציות.. צריך להגיד תודה על זה שבכלל מגיעים הנה תיירים.

אין פה אטרקציות? צריך חודשים בשביל לכסות את כל מה שאפשר לעשות בארץ, ועדיין בלי לחזור על עצמך, ואני לא מדבר על העובדה שאתה חי ב"ארץ הקודש" (לך זה לא אומר כלום, אבל לאנשים דתיים זה אומר המון). אלא אם אתה תייר בטן-גב, ואז יש לך אלף ואחת אופציות יותר טובות.

ביטול קצבאות? מה לעשות?... אתה לא משלם, כפי שחובתך כאזרח מחייבת אותך, ניקח את המיסים בעצמנו. זה בסדר.

מה אתה אומר על מצב שאתה לא משלם מיסים כי אתה לא מסוגל לעמוד בזה כלכלית? כן, יש המון שמתחמקים, אבל יש כאלה שגם אם הם רוצים, מבחינתם זה בחירה בין לחם למיסים. לא יודע מה איתך, אבל בן אדם נורמלי יבחר בלחם.

פורסם

שלא כמו מצריים, קפריסין ועוד מדינות מסביב, ישראל במצבה הבטחוני מרוויחה מעט מתיירות שאינה במסגרות הציוניות (והם יבואו גם ככה אפילו עם המיסים) כך שזה לא מהלך תמוה כל כך.

בקשר להפרטת מוקד 100 - סתומים בראש.

פורסם

הכי מצחיק אם מודיעים להם אחרי שהם באו לארץ :lol:

פורסם

אין פה אטרקציות? צריך חודשים בשביל לכסות את כל מה שאפשר לעשות בארץ, ועדיין בלי לחזור על עצמך, ואני לא מדבר על העובדה שאתה חי ב"ארץ הקודש" (לך זה לא אומר כלום, אבל לאנשים דתיים זה אומר המון). אלא אם אתה תייר בטן-גב, ואז יש לך אלף ואחת אופציות יותר טובות.

מה אתה אומר על מצב שאתה לא משלם מיסים כי אתה לא מסוגל לעמוד בזה כלכלית? כן, יש המון שמתחמקים, אבל יש כאלה שגם אם הם רוצים, מבחינתם זה בחירה בין לחם למיסים. לא יודע מה איתך, אבל בן אדם נורמלי יבחר בלחם.

לא היית הרבה בחו"ל, אה?

פורסם

דווקא הייתי, והמון (רוצה פירוט? :))

אין הרבה מדינות בעולם שיש להם כמות כמו שיש בארץ של עתיקות, ארכיאולוגיה, מוזיאונים וכו', במיוחד אם מודדים את זה ביחס לגודל האכולוסיה.

אז כן, יש מקומות עם פי 10 מה לעשות, אבל הם גדולים מהמדינה שלנו פי 10..

פורסם

על מה אתה מדבר לעזאזל?

היית פעם בפירנצה או פריז למשל?

פורסם

מס תיירים יש כמעט בכל מדינה בעולם זאת לא המצאה חדש, המס כמובן לא נגבה מהתיירים עצמם ואין להם שום מושג לזה.

הוא נגבה ממלונות ועמלות וויזה. כלומר התייר ישלם עוד דולר וחצי על כל יום שהוא שוהה במלון, אפשר לחשוב מדובר על 15 דולר הפרש לשהיה של 10 ימים, אז במקום 1500 דולר למלון הוא ישלם 1515...

פורסם

על מה אתה מדבר לעזאזל?

היית פעם בפירנצה או פריז למשל?

פריז כן (לפני 10 שנים אני בקושי זוכר משהו :P). בפירנצה לא, אבל ורונה וונציה כן.

פורסם

קשה לי להאמין שהיית מדבר ככה אם באמת היית רואה עולם.

פורסם

טענתי איפשהו שבשאר העולם אין מה לעשות? טענתי שכדי לחרוש את כל מה שיש בארץ צריך שבועות-חודשים, לא אמרתי מעולם שאין כלום במקומות אחרים..

פורסם

אל תשוו בין ישראל לארצות אחרות!!! ישראל זה חור! פה זה לא רמה לעומת מה שקורה מחוץ לגבולות האלה

פורסם

ושוב צצה לה השנאה העצמאית הישראלית.... "בX יותר טוב, כאן זה חור" - "רק לצאת מכן לY, נמאס כבר מישראל"...

::)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים