עבור לתוכן

המשך דיון חוק קסדות לרוכבי אופניים: האם משהו באמת נפגע בראש בזמן נסיעה?

האם אי פעם נפגעת(לא מעלה של עץ וכנ"ל) בראש בעת או כתוצאה מרכיבה על אופניים? 1,685 הצבעות

1. 1. האם אי פעם נפגעת(לא מעלה של עץ וכנ"ל) בראש בעת או כתוצאה מרכיבה על אופניים?

• לא, אף פעם
    • כן פעם אחת
    • כן, פעמיים או יותר

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם

אתה מציע ללבוש מצופים כשנכנסים לים? גם שיט וצלילה נחשבים כניסה לים.

אתה כותב דבר כזה והוא משחק אותה ראש קטן?

הרי ברור שהכוונה היא לשחייה

בדיוק כמו שמי שהולך עם אופניים (כמו שילדים עושים במעבר חציה) לא חייב לשים קסדה

רק מי שרוכב על אופניים צריך לשים קסדה.

• תגובות 67
  • צפיות 4.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

גם ללא הטיעון של הצלילה והשיט, עדיין המציל משחק בתפקיד הקסדה/חגורה כשמדובר בכניסה לשחייה בים.

פורסם

אף פעם לא נפגעתי בראש מנסיעה באופניים. כן נפגעתי הרבה בברכיים, מפרקים וכפות הידיים (בנסיון לבלום נפילה).

פצעיה מאד משונה שהיתה לי...

*לא לבעלי לב/קיבה רגישים*

אחרי הרבה שנים שלא נסעתי על אופניים, רכבתי פעם ה-1 שבאתי לגרמניה. רכבתי בשביל האופניים, כמו כולם ואז רציתי לעלות למדרכה. עליתי בזוית חדה מדיי. מה שקרה זה שהאופניים נפלו על הצד כשאני עוד ישובה עליהם, הכסא בין הרגליים והכל. מה עוד, שלבשתי חוטיני באותו יום וקיבלתי כזאת מכה בכל העניינים. בואו נגיד שאם הייתי גבר, הייתי שרה היום tenor ולא היה לי סיכוי להתקבל לועד הורים. כשבאתי הביתה הייתי צריכה לתלוש את התחתונים מעצמי כי הדם מהפציעה נספג בהם ונקרש לפצע. הלכתי שבוע כאילו זיינו אותי בתחת בלי וזלין ובלי רחמים. אז מה? עכשיו יוציאו חוק נגד לבישת חוטיני בנסיעה באופניים? :screwy:

פורסם

כתבתי את זה בת'רד השני

אבל משום מה הוא הפסיק להיות פעיל

מחקר בנושא

מבחר ציטוטים נבחרים:

מדינת ויקטוריה: מספרי הנפגעים עם או בלי קסדות פחת משמעותית. הסתבר שאנשים רבים פשוט הפסיקו לרכב. היות ויש פחות רוכבים, יש פחות נפגעים בסה"כ. ניתן היה לצפות שאם קסדות אכן אפקטיביות במניעת פגיעות ראש, אחרי חקיקת החוק, ורמת חבישת קסדות של 75% (לעומת 31% לפני החקיקה) מס' פגיעות הראש היה פוחת בשיעור גדול בהרבה מאשר פגיעות שאינן פגיעות ראש. אולם בפועל מספר הנפגעים בשני סוגי הפגיעות השתנה באותו היחס

ניו-זילנד: חקיקת החוק הגדילה את שיעור חבישת הקסדות מ-43% לכדי 92%, אולם לא הביאה להפחתה יחסית במספר פגיעות הראש.

מערב אוסטרליה: חקיקת החוק העלתה את שיעור חבישת הקסדות מ-39% ל-80%. ואמנם, נרשמה ירידה במספר פגיעות הראש. אולם מגמה זהה נרשמה בניו-זילנד לגבי כל הנפגעים בתאונות דרכים, גם אלו שאינם רוכבי אופניים (לדוגמה הולכי רגל). כלומר, אין כל קשר בין הגידול בשיעור חבישת הקסדות לירידה במספר פגיעות הראש

(ההדגשה במקור)

דרום אוסטרליה: למרות גידול בשיעור חבישת קסדה (40% לכ-90%) לא ניכרת השפעה כלשהי של החוק.
המסקנה המתבקשת היא שהסיכוי של רוכבים חובשי קסדה ליפול מאופניהם גבוה פי 7 לעומת רוכבי אופניים שאינם חובשים קסדה. זאת, כנראה, בשל נטייתם לקח יותר סיכון (risk compensation), היות והם חשים שהקסדה מגנה עליהם מפגיעה.

ההדגשה במקור

פורסם

אני תמיד חשבתי שהסיכוי שבו רוכב אופניים חובש קדסה יפול הוא בגלל שהקסדה חוסמת את שדא הראייה מעט, וגם מפריעה לשיווי משקל ובכלל. אני זוכרת שהכריחו אותנו ללבוש קסדות בפליירינג - הן מאד הציקו והיה קשה לזוז איתן.

פורסם

תקשיבו, אני לא מפקפק בזה שהחוק כנראה מיותר מבחינה בטיחותית, גם אני רוכב על אופניים ולא נפלתי על הראש אף פעם.

הנקודה שלי היא שאתם מננסים לגרום לזה להראות כאילו מדובר ברמיסה מסוג חדש של זכויות הפרט, דבר לא נכון לחלוטין, שכן קיימים כאלו חוקים כבר הרבה זמן וכל עוד אתם לא מתנגדים להם אז אין היגיון שתשתמשו בתירוץ הזה לגבי הקסדה.

פורסם

חגורת בטיחות מצילה חיים

אפודה על אופנוע ים יכולה להציל חיים

לעומת זאת

הסיכוי של רוכבים חובשי קסדה ליפול מאופניהם גבוה פי 7 לעומת רוכבי אופניים שאינם חובשים קסדה

ומגוון מדינות בהן עבר חוק כזה ולא נרשמה תרומה חיובית בנושא

מה זה אומר על החוק הזה?

פורסם

תקשיבו, אני לא מפקפק בזה שהחוק כנראה מיותר מבחינה בטיחותית, גם אני רוכב על אופניים ולא נפלתי על הראש אף פעם.

הנקודה שלי היא שאתם מננסים לגרום לזה להראות כאילו מדובר ברמיסה מסוג חדש של זכויות הפרט, דבר לא נכון לחלוטין, שכן קיימים כאלו חוקים כבר הרבה זמן וכל עוד אתם לא מתנגדים להם אז אין היגיון שתשתמשו בתירוץ הזה לגבי הקסדה.

פורסם

אני נפלתי על הראש, אך זה היה בטיולי שטח, ובתנאים שמרבית האנשים שרכבו איתי נפלו.

ואגב בן אדם לידי נסע בלי קסדה נפל על הראש והמניאק יצא בלי סריטה, בעוד שאני נפגעתי בחלק האחרוי של הצוואר

כתוצאה ממכה מהקסדה.

נ.ב צריך לארגן איזה נסיעה בלי קסדות על כביש ראשי (יהיה מאחורה אותו שיזהיר את הנהגים).

משו כמו חיפה-נשר->יגור->צומת יגור->צומת זובלון->קריית אתא או משו בסגנון.

פורסם

קסדה או לא קסדה, ממש לא אכפת לי. החוק יחיד שאני הייתי רוצה זה חוק שימנע מכל רוכבי האופניים לרכב על הכביש. עד שהם לא משלמים ביטוח, אגרה ושמים לוחית רישוי, אין להך שום סיבה לרכב על הכביש. רצוי שגם יעברו תאוריה לפני זה, אחרי דברו על קסדות. ולכל מי שטוען שקסדה מפריע, במשחקי ה X כמעט בכל תחרות של BMX רוכבים עםם קסדה מלאה של אופנועים. מעניין איך זה לא מפריע להם ואתם בוכים על כיפה מקלקר שאמורה לשמור לכם הראש.

פורסם

חגורת בטיחות מצילה חיים

אפודה על אופנוע ים יכולה להציל חיים

לעומת זאתומגוון מדינות בהן עבר חוק כזה ולא נרשמה תרומה חיובית בנושא

מה זה אומר על החוק הזה?

תמצא בבקשה את המחקרים, לא משפטים עמומים מויקיפדיה (ועוד מהעברית).

פורסם

קסדה או לא קסדה, ממש לא אכפת לי. החוק יחיד שאני הייתי רוצה זה חוק שימנע מכל רוכבי האופניים לרכב על הכביש. עד שהם לא משלמים ביטוח, אגרה ושמים לוחית רישוי, אין להך שום סיבה לרכב על הכביש. רצוי שגם יעברו תאוריה לפני זה, אחרי דברו על קסדות. ולכל מי שטוען שקסדה מפריע, במשחקי ה X כמעט בכל תחרות של BMX רוכבים עםם קסדה מלאה של אופנועים. מעניין איך זה לא מפריע להם ואתם בוכים על כיפה מקלקר שאמורה לשמור לכם הראש.

כשיסיימו למנוע משיכורים לנסוע על הכביש יתפנו לדאוג לגבי רוכבי האופניים.

פורסם

אז הסברתי לך את ההבדל בין חגורה ברכב, אפודה על אופנוע וכו'

לעומת קסדה לרוכבי אופניים ומצופים לאנשים שהולכים לשחות בים.

מה השלב הבא?

אולי מטקות זה משחק מסוכן אז צריך לשחק רק עם מגן פנים?

תמצא בבקשה את המחקרים, לא משפטים עמומים מויקיפדיה (ועוד מהעברית).

זה לא מויקיפדיה

הבאתי קישור

פורסם

זה לא כזה קל, נכון שקסדות קלות ישנם בשוק, הבעיה היא שהיא עולה 500 ש"ח.

אין לך מושג איזה סיוט זה לרכב עם קסדה 5 שעות ביום...

פורסם

לעומת זאתומגוון מדינות בהן עבר חוק כזה ולא נרשמה תרומה חיובית בנושא

מה זה אומר על החוק הזה?

שהוא קטנוני.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים