עבור לתוכן

המשך דיון חוק קסדות לרוכבי אופניים: האם משהו באמת נפגע בראש בזמן נסיעה?

האם אי פעם נפגעת(לא מעלה של עץ וכנ"ל) בראש בעת או כתוצאה מרכיבה על אופניים? 1,685 הצבעות

1. 1. האם אי פעם נפגעת(לא מעלה של עץ וכנ"ל) בראש בעת או כתוצאה מרכיבה על אופניים?

• לא, אף פעם
    • כן פעם אחת
    • כן, פעמיים או יותר

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם

תצביעו ברצינות בבקשה,

זה חשוב לעתיד של רוכבי האופניים!!

• תגובות 67
  • צפיות 4.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

סקר דבילי אותו הדבר אפשר להגיד על חגורת בטיחות אני מבטיח לך שרוב האנשים פה בפורום לא היו מעורבים בתאונה.

לחגורת בטיחות יש 18% סיכוי להחמיר את הפציעה בתאונת דרכים, מנגד לזאת יש לה 82% סיכוי להציל אותך.

תפסיקו לבכות כבר, רוצים לנסוע באופניים תחבשו קסדה מה הסיפור.

פורסם
  • מחבר

אני מסכים שחגורה באמת מצילה חיים, אבל...כמעט אף אחד לא נפגע בראשו בגלל רכיבה על אופניים. בשביל מה קסדה???

פורסם

סקר דבילי אותו הדבר אפשר להגיד על חגורת בטיחות אני מבטיח לך שרוב האנשים פה בפורום לא היו מעורבים בתאונה.

לחגורת בטיחות יש 18% סיכוי להחמיר את הפציעה בתאונת דרכים, מנגד לזאת יש לה 82% סיכוי להציל אותך.

אתה לא יכול להשוות רכב לאופניים

15 שנה אני כבר נוסע(יום יום) ובחיים אפילו לא התקרבתי לפציעה בראש....וחטפתי הרבה מכות בידיים\רגליים

ומה הקטע לחייב את כולם? מי שחושב שקסדה תעזור שישים..מישהו אמר לו לא?

פורסם

קל להגיד, שיש לך רכב. תחשוב על בני נוער שאופניים זו בערך דרך התעבורה היחידה שלהם למרחקים קצרים.

ועוד בקיץ הישראלי המטורף, עם קסדה, אתה תזיע את המוח שלך החוצה.

קסדה זה סיפור. נקודה. יש לזה המון צדדים מציקים, ובניגוד לחגורה, הסיכוי של קסדה להזיק גבוה בהרבה מ 18%, אבל את זה אני מניח שאתה כבר יודע.

פורסם

פיקה, אתה מזיין בשכל.

אינספור מחקרים שנערכו בעשורים האחרונים הוכיחו חד משמעית את היעילות של קסדות אופניים במניעת פגיעות ראש ומח. חלק מהמחקרים אף טוענים לאחוזי הצלחה של כ-88% במניעת פגיעות שכאלו (לדוגמא: http://content.nejm.org/cgi/content/abstract/320/21/1361).

לכן, כשאתה אומר משהו כמו "הסיכוי של קסדה להזיק גבוה בהרבה מ 18%" אני מקווה שזה ברור לכולם שאתה פשוט לא יודע על מה אתה מדבר.

פורסם
  • מחבר

אינספור מחקרים שנערכו בעשורים האחרונים הוכיחו חד משמעית את היעילות של קסדות אופניים במניעת פגיעות ראש ומח. חלק מהמחקרים אף טוענים לאחוזי הצלחה של כ-88% במניעת פגיעות שכאלו (לדוגמא: http://content.nejm.org/cgi/content/abstract/320/21/1361).

צריך קודם שיהיה סיכוי לפגיעת ראש כדי שהקסגדה תוכל לעזור.

הסיכוי שלך לפגוע בראש די אפסי!!

עפתי ישר קדימה לתוך עמוד אחרי שבלמתי ועדין נפגעתי בידיים בלבד.

יש משהו שנקרא "רפלקסים"(לאיית לך?).

אם אתה עף מהאופניים, רוב הסיכויים שתשלח את הידיים ישר קדימה כדי לבלום לספוג או להסית את המכה.

כך לא פוגעים בראש.

מקסימום שוברים יד.

פורסם

מקסימום שוברים יד.

שוברים יד? מה פתאום?!?!?

מכות בברכיים... :smile1:

בגלל זה אני שם מגני ברכיים...

אבל קסדה?

הסיכוי שהאופניים ישגרו אותי לאויר כמו טיל שיהאב 3 ואני אנחת על קודקוד הראש כל כך גבוהים שהם גורים לזה להראות כאילו יש סיכוי שמחר מייקרוסופט יתקנו את כל הבאגים בויסטה!

:screwy:

פורסם

קל להגיד, שיש לך רכב. תחשוב על בני נוער שאופניים זו בערך דרך התעבורה היחידה שלהם למרחקים קצרים.

ועוד בקיץ הישראלי המטורף, עם קסדה, אתה תזיע את המוח שלך החוצה.

קסדה זה סיפור. נקודה. יש לזה המון צדדים מציקים, ובניגוד לחגורה, הסיכוי של קסדה להזיק גבוה בהרבה מ 18%, אבל את זה אני מניח שאתה כבר יודע.

אין לי רכב, צבא לא בדיוק נותן לך ליסינג צמוד וlunch card.

נסעתי מספיק על אופניים ולא חטפתי מכות בראש, בלי קשר עם קסדה טובה אתה לא מזיע ולא כלום אוורירית וקלה, לאח שלי יש קסדה ששוקל 278 גרם, כן היא עולה 600~ שקל אבל לדעתי גם במחיר נמוך יותר אפשר למצוא משהו נסבל.

גם נסעתי מספיק פעמים במכוניות ללא תאונות, בתאונות במהירות נמוכה(כלומר מתחת ל35 קמ"ש שזה רוב התאונות בעיר, לפי הטענה המפגרת שלכם שבעיר לקסדה אין שום משמעות) החלק המוחץ של הפגיעות הוא מהחגורה עצמה. גם בחניה ממש לא נוח להסתובב ולהסתכל אחורה עם חגורה ומה בדיוק יכול לקרות לי שמה? וזה שאתה חייב ללבוש אפוד אפילו ביום? זה גם חם ומסריח...

תעשה לי טובה יש מיליון חוקים שסה"כ בסופו של דבר נועדו בשביל להציל אותך, גם אם זה יעזור ל1 מ1000 רוכבים זה שווה את "הסבל" של כל ה999 האחרים.

פורסם

וזאת נקראת פגיעה בחופש הפרט!

אתה רוצה להציל את הראש שלך, שים קסדה...לא צריך להכריח אחרים

כי אם אתה חושב שהחוק הזה מוצדק וכדי להציל 1 מתוך 1000 כולם צריכים לסבול אז אתה גם אמור להיות בעד חוק חובת מצופים בים...

פורסם

לא זה לא, כל עוד יש לך ביטוח בריאות חינם לכל אזרח, קיצבת נכות מביטוח לאומי לכל אזרח מישהו ישלם עליך במקרה של תאונה.

באותו מידה גם חגורה או אפוד זוהר באוטו זה פגיע בחופש הפרט.

תפסיקו להתפלסף כמו חבורה של דגנרטים כבר..

פורסם

וזאת נקראת פגיעה בחופש הפרט!

אתה רוצה להציל את הראש שלך, שים קסדה...לא צריך להכריח אחרים

כי אם אתה חושב שהחוק הזה מוצדק וכדי להציל 1 מתוך 1000 כולם צריכים לסבול אז אתה גם אמור להיות בעד חוק חובת מצופים בים...

דבר ראשון, יש חוק שתופס לגבי כלי שיט מסויימים שבהם אתה חייב ללבוש חליפת הצלה.

דבר שני, לא כל מי שנכנס לים מתכוון לשחות. קיימות פעילויות, כמו צלילה לדוגמה, שלא אפשריות כשאתה לובש מצופים, לעומת אופניים, שאיתם אתה לא עף והמשקל של הקסדה לא מפריע לתהליך ההמראה.

דבר שלישי, אולי שכחת, אבל בים ובבריכה יש מציל ששומר על המתרחצים. כשאתה רוכב על אופניים אין לך מכשיר שמתריע מפני סכנה מאחוריך או מכשול מלפניך, וגם אם היה כזה הוא לא יעזור לך אם כבר נפגעת.

הממשלה מגבילה בענייני בטיחות איפה שהיא חושבת לנכון לעשות כך [או סתם כדי להראות כאילו היא עושה משהו] ולא לפי מידת הנוחות שלך. בכל המקרים בהם היא קובעת כאלו חוקים, אתה יכול לראות את זה כחדירה לזכויות הפרט. מי הם שיגידו לך לחגור חגורה? לשים קסדה כשאתה רוכב על אופנוע? לקבוע שאסור לשחות בחוף ללא מציל? זה אותו דבר בכל המקרים.

אז נכון, קסדה זה לא נוח לסחוב ולשים על הראש, אבל זה כן מגן עליך, גם אם באחוז קטן מאוד ממקרי התאונה, וזה לא שונה משאר החוקים שציינתי שורה למעלה.

פורסם

אתה משחק אותה ראש קטן...

יש מצילים ועדיין המון אנשים טובעים...

את מי זה אמור לעניין שיש אנשים שצוללים?! אני מדבר על אנשים שנכנסים לשחות..דיי סתם לכתוב שטויות כנ"ל כלי שיט..זה לא קשור

"כשאתה רוכב על אופניים אין לך מכשיר שמתריע מפני סכנה מאחוריך " אתה כנראה מתכוון למכונית...ותאמין לי שאם תפגע בך אחת גם אחלה קסדה שבעולם לא תעזור לך

"הממשלה מגבילה בענייני בטיחות איפה שהיא חושבת לנכון לעשות כך [או סתם כדי להראות כאילו היא עושה משהו] ולא לפי מידת הנוחות שלך."

בגלל זה החוק מטומטם...יש דברים הרבה יותר רציניים שגורמים למוות, והממשלה לא עושה כלום

כאילו היא לא מחפשת פתרון למצב (שבילי אופניים וכו') אלא רק מביאה "תרופה" לכיסוי תחת

חגורה זה כל מציל חיים, ותפסיקו להשוות דבר נחוץ לדבר לא נחוץ ( http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=276799.msg2444668#msg2444668 )

ולדובי זובי..כן זה כן

אפשר תמיד לחוקק חוקים על מנת למנוע סכנות אבל בסוף אתה לא תצא מהבית כי הכל אסור

אם מישהו ילך ברחוב ויפול עליו משהו והוא יפצע קשה..אז צריך עכשיו לשלם עליו לא? אז בואו נחסוך ונעשה חוק שאסור ללכת בחוץ

ועוד שאלה קטנה...אתם רוכבים על אופניים בכלל?(נסיעות למכולת לא נחשב)

תאמת, אין לי כבר כוח להתכווח איתכם..אני יודע שאצלי באזור אף אחד לא יאכוף את החוק הזה אז זה בשבילי כאילו עוד אותיות בספר החוקים

רק נראה במקומות שיאכפו את זה כמה אנשים ישארו לרכוב.

פורסם

זובי, אתה זה מסתפלסף עם הצהרות כמו "גם אם זה יעזור ל1 מ1000 רוכבים זה שווה את "הסבל" של כל ה999 האחרים"... so shit happens צריך לאמלל את כל העולם ואחותו בגלל זה? רוב הנסיעות שלי באופניים זה לסידורים, איפה אני אמור לתקוע ת'קסדה הזאת בכלל?

בת'כלס זה חוק בעסה שבאמת פוגע בחופש הפרט, כמו החוק של הפורנו, ובגלל שאפ'חד לא יאכוף אותו גם חסר משמעות... live and let die אני אומר.

פורסם

אתה משחק אותה ראש קטן...

יש מצילים ועדיין המון אנשים טובעים...

את מי זה אמור לעניין שיש אנשים שצוללים?! אני מדבר על אנשים שנכנסים לשחות..דיי סתם לכתוב שטויות כנ"ל כלי שיט..זה לא קשור

"כשאתה רוכב על אופניים אין לך מכשיר שמתריע מפני סכנה מאחוריך " אתה כנראה מתכוון למכונית...ותאמין לי שאם תפגע בך אחת גם אחלה קסדה שבעולם לא תעזור לך

"הממשלה מגבילה בענייני בטיחות איפה שהיא חושבת לנכון לעשות כך [או סתם כדי להראות כאילו היא עושה משהו] ולא לפי מידת הנוחות שלך."

בגלל זה החוק מטומטם...יש דברים הרבה יותר רציניים שגורמים למוות, והממשלה לא עושה כלום

כאילו היא לא מחפשת פתרון למצב (שבילי אופניים וכו') אלא רק מביאה "תרופה" לכיסוי תחת

חגורה זה כל מציל חיים, ותפסיקו להשוות דבר נחוץ לדבר לא נחוץ ( http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=276799.msg2444668#msg2444668 )

לא, אתה משחק אותה ראש קטן. אתה לא ענית לעניין למילה ממה שאמרתי.

מכשיר שמתריע מפני מכוניות ומכשולים בדרך- כן, הנקודה היא שאין מכשיר כזה שיגיד לך אם אתה עומד להכנס לבור ולהתהפך עם האופניים, לעומת מציל בים שיכול להזהיר אותך וגם לחלץ אותך.

אתה מציע ללבוש מצופים כשנכנסים לים? גם שיט וצלילה נחשבים כניסה לים.

כמובן שגם שיש מציל אנשים טובעים, כמו שגם שיש חגורה אנשים נהרגים בתאונות דרכים וגם כשיש קסדה אתה עלול להפגע. העובדה שאפשר להפגע בכל דבר ולכן לא צריך קסדה נכונה, אבל הרעיון הוא למזער את הנזק שעלול להגרם לך במקרים שכאלה כמה שאפשר.

אז בסופו של דבר אתה טוען שמציל וחגורה [אשר קבועים בחוק] הם דברים מיותרים כמו קסדה שכביכול מנסים להכריח אותך ללבוש ורומסים את זכויות הפרט שלך, ואתה טועה, כי כמו שמציל וחגורה לא תמיד יצילו אותך גם קסדה לא, אבל היא שווה לבישה בשביל האחוז הקטן של המקרים שבו היא יכולה להציל אותך.

אז אולי הממשלה לא דואגת לדברים שבאמת קריטיים כרגע, אבל החוק הזה בהחלט לא שונה מהדוגמות שהצגתי קודם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים