עבור לתוכן

מחפש תשובה לשאלה,מה ההבדל בין מעורבב למנוער+שאלות בסיסיות על אלכוהול.

Featured Replies

פורסם

שלום,

בעקבות ויכווח עם חבר,אני מחפש הסבר למה ההבדל בין ניעור המשקה לעירבוב,כמו בסרטי ג'יימס בונד המפורסמים,כמובן שאני מתייחס לאופן הכנת הקוקטייל.

יש לי עוד כמה שאלות,יש כל מני כוסות לשתיית אלכוהול,אפשר הסבר,אולי תמונה של הכוסות למינהם.

בקשה אחרונה אפשר אתרים בעברית,באנגלית להכנת קוקטלים משקאות??

פורסם

בתכלס זה סתם בולשיט.

עבור הכנת קוקטייל כזה משתמשים בעקרון במעיין "שייקר". ישנן כל מני וריאציות של הכנה, אבל זה לא קשור למעורבב\מנוער.

בעקרון, אמורים לערבב את המשקה בתוך השייקר. גיימס בונד צריך להיות קול ולכן הוא רוצה את זה "מנוער"- כביכול כך המשקה פחות מקבל את הטעם של מה שהיה קודם בשייקר (לפעמים שמים בשייקר משקה, שופכים אותו, ואחרי זה שמים משקה אחר בשייקר). בתכלס במציאות הבר מן בדר"כ "יערבב", לא ממש נהוג לבקש "מנוער", זה סתם שטות.

עריכה: נראה לי שכתבתי באופן לא מובן. מה "שהיה קודם בשייקר", זה לא שאריות של משקה אחר.

הכוונה היא בשביל להכין "וודקה מרטיני", לדוגמה, אפשר לשים בשייקר (נקי) מרטיני, לערבב את המרטיני בשייקר (כך השייקר מקבל את הטעם של המרטיני) ואז לשפוך את המרטיני. אחרי זה שמים וודקה, לדוגמה, ומנערים.

הכוונה במרטיני היא לכל סוג של וורמוט.

דרך אגב, הגרסה המקורית של קוקטייל "מרטיני" (הקוקטייל, לא המשקה), הוא ערבוב של בערך רבע מנת מרטיני (או כל וורמוט אחר) עם 3\4 מנה של ג'ין.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה :xyxthumbs:

בכל מקרא השאלה שלי היא יותר בכיוון שבאתרים בדרך כלל רושמים מעורבב ולפעמים מנוער,אז לפי ההבנה שלי.

מעורבב זה לערבב טוב טוב ולנער זה כאילו לערבב בקטנה.

האם אני צודק?

פורסם

לדעתי,

ערבוב וניעור שונים לחלוטין. בערבוב הטעמים לא מתמזגים לחלוטין ובניעור ( שייקר) הטעמים מתמזגים.

ככה שאם תערבב וודקה ומרטיני, אתה תרגיש את הוודקה ואת המרטיני, לעומת זאת אם תנער בשייקר, יהיה לך טעם חדש בלי הבזקות ושינויים בדומיננטיות של הטעמים בשכבות השונות.

פורסם

לשקשק זה בשביל משקאות בעלי מרקמים שונים, כדי לעזור להם להתמזג לתערובת אחידה.

לערבב, זה בשביל משקאות בעלי מרקם שווה שמתמזגם אחד בשני - כמו מרטיני - ולא צריכים ניעור. להיפך, הניעור דיי הורס. מרטיני מבוסס ג'ין וורמוט כלשהו (תלוי בסוג המרטיני). לא מנערים את זה. כמה שג'יימס בונד תותח, הוא לא מבין באלכוהול.

מרטיני מערבבים בתוך השייקר עם כף וקצת קרח, או סתם ע"י תנועה סיבובית עדינה של הכוס. לא מנערים מרטיני, נקודה. הניעור ימיס את הקרח וימהל את המשקה במקום לקרר אותו.

פורסם

בערבוב גורמים לתערובת הנוזלים לנוע בסיבוב כך שהכח הצנטריפוגלי גורם לחלקיקים הכבדים לשקוע.

בניעור הנוזלים מוטחים בחוזקה לדפנות השייקר ומתקבלת תערובת הומוגנית של נוזלים המעורבבים בבועות אוויר קטנות הנלכדות בנוזל.

מאחר ומרטיני מורכב ביחס קלאסי של 1 מנה וורמוט ל-7 מנות וודקה או ג'ין, הענין הוא לקרר את התערובת בצורה הומוגנית וגם ליצור נוזל שהסוכרים בוורמוט מפוזרים בצורה שווה. ערבוב לא מפיק את האפקט הרצוי מבחינת טעם ובטח שלא מקרר בצורה שווה את הנוזל.

ג'יימס בונד כמובן שצדק בדרישתו!

היחסים של הקוקטייל הקלאסי הזה השתנו לאורך הזמנים והיו מקובלים גם יחסים של 1:11 לקבלת קוקטייל יבש יותר ו"גברי"יותר. זה הגיע עד כדי כך שהיו מזליפים טיפת וורמוט ובעצם שותים וודקה כמעט נקייה. ענין של אופנה...

פורסם

1:7 יחס בין ורמוט לג'ין/וודקה? לא... משהו פה לא בסדר.

המרטיני הקלאסי היה ויישאר 1:5. אין דבר כזה מרטיני וודקה. יש וודקה-טיני וזה משהו חדש יחסית. הדבר היחיד שם שמזכיר מרטיני זאת אולי כוס ההגשה והמינונים.

פורסם
  • מחבר

תראו זה ציטוט למשל להכיין מרטיני.

"בינתיים הכניסו מנה וחצי ג'ין או מנה וחצי וודקה לשייקר. הוסיפו שבע קוביות קרח וכפית בר ארוכה. יהיו דרושים בין 15 ל- 20 סיבובים בכדי לקרר את המשקה. חשוב מאוד לערבב את המשקה ולא לנער אותו עם קרח. הקרח מדלל את האלכוהול וזה יהיה מרטיני דלוח ומשעמם. "

אז לפי ההסבר שלכם,אני אמור לעשות תנועה כזאת שהמים יסתובבו ובעדינות,ולא ניעור שזה שהמשקאות יתנגשו אחד בשני ובחוזקה..

צודק או לא?

פורסם

הציטוט שלך שכח את הורמוט. מנה ורבע ג'ין / וודקה, ורבע מנה ורמוט. אני אוהבת פחות ג'ין, כי יש לזה טעם קצת כמו לקחת את העץ אורן הזה שתולים באוטו, ולעשות מזה תה. אני מעדיפה את הג'ניבר ההולדני שמכיל רק תמצית גרגרי ג'ניבר, לעומת הג'ין האנגלי שמכיל עוד 20 אלף דברים ותבלינים ומתחיל להזכיר לי בושם מאשר משקה.

וכן, אני ברמנית.

פורסם
  • מחבר

הציטוט שלך שכח את הורמוט.

וכן, אני ברמנית.

כן,ציטטתי רק חלק.

חח בדיוק באתי לשאול זאת.

אז כברמנית,יש לך קוקטייל להמליץ לי עליו,אפילו משהו בסיסי,הקטע שאני מחפש משהו שצורך דברים "מוכרים" שיש ברוב הבתיים,ולא כמו שאני מוצא באינטרנט שכל פעם חסר לי משהו.

תודה על העזרה. :xyxthumbs:

פורסם

מכיר מוחיטו? אז במקום הלימון תשים אשכולית אדומה סחוטה ויוצא לך קוקטייל קיצי נהדר!

אגב, מישהו ניסה לשלב רום עם מיץ גוויה? אני סקרן האם שווה לי להתאמץ ולסחוט גוויות 8) (אני לא מדבר על אנשים מתים).

פורסם

גויבה. ::)

LOL.

פורסם

כן,ציטטתי רק חלק.

חח בדיוק באתי לשאול זאת.

אז כברמנית,יש לך קוקטייל להמליץ לי עליו,אפילו משהו בסיסי,הקטע שאני מחפש משהו שצורך דברים "מוכרים" שיש ברוב הבתיים,ולא כמו שאני מוצא באינטרנט שכל פעם חסר לי משהו.

תודה על העזרה. :xyxthumbs:

יש אתר שבו אתה פשוט מזין כל מה שיש לך בבר הביתי שלך והוא כבר מוצא לך שילובים. לא זוכרת איפה זה.

חפש היה פה דיון על אלכוהול לא מזמן ויש שם את הקישור, שכחתי כבר איפה זה.

edit

hold that thought

מצאתי. http://www.webtender.com/cgi-bin/imbselect

מאחר ואין לי מושג מה יש לך בבאר שלך, תשחק עם זה אתה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים