עבור לתוכן

דיון הארי פוטר למי שסיים את הסדרה, זהירות ספוילרים.

נו אז מה הציון שאתם נותנים לספר? 1,668 הצבעות

1. 1. נו אז מה הציון שאתם נותנים לספר?

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם

מממ... אני לא חושב ככה.

לדעתי , אפילו דמבלדור (או, במיוחד דמבלדור) לא היה מצליח להשתמש בקסם אפל למטרות טובות.

אחרי הכל, תראה מה קרה כשהוא החזיק בידיים שלו את הטבעת עם האבן, זה לא קסם אפל, והוא התפתה לכוח של הקסם הזה....

אם הוא היה מתפתה להשתמש בקסם אפל, וזה ידוע לכל ( :) ) שקסמים אפלים חזקים יותר מקסמים לא אפלים... זה לא היה נגמר בטוב.

לדעתי הכוח היה משחית אותו לחלוטין... וזה עד כמה שכואב לי להגיד את זה, כי אני ממש אוהב את הרעיון שדמבלדור הוא צדיק...

ואפילו אם הוא היה עומד בפיתוי, אז הבא אחריו לא היה עומד בפיתוי, והיתה נוצרת דיקטטורה לשם הדיקטטור ,ולא לשם הנשלטים.

שינוי הדעה של דמבלדור לא נבע מזה שהוא הבין שזה לא צריך להיות ככה (המטרה מקדשת את האמצעים) אלא כי הוא ראה מה קורה כשהוא מנסה להשיג כוח, אחותו מתה. זה עירער אותו כל כך שהוא נשבע לא לנסות להשיג כוח יותר לעולם. הוא תמיד רצה להיות בעמדה של כוח כלפי העולם, אבל , הוא תמיד עצר את עצמו בגלל הזיכרון של מה שקרה לאחותו. אם אחותו לא היתה מתה, הוא היה ממשיך עד שהוא וגרידלוולד היו משתלטים על העולם.

בקיצור, הספר הזה הראה לנו שדמבלדור ממש לא היה טלית שכולה תכלת. עיין ערך: הזיכרון של סנייפ כשדמבלדור מגלה לו שהארי יצטרך למות בסוף.

אנחנו סוף סוף רואים שדמבלדור , למרות שהיה לו כנראה אכפת מאד מהארי, עדיין חרט על דגלו את "המטרה מקדשת את האמצעים" הוא גידל את הארי להיות בקר לשחיטה, בשביל להרוג את וולדמורט.

אבל, מה שאני ניסיתי להגיד, זה שאם דמבלדור כן היה מתפתה לכוח של קסם אפל (היפותטי), אז, לא היה אף אחד שיכול היה לעצור אותו.

גרינדלוולד, עד כמה שהוא מבריק והכל והיה לו את הdeathstick הזה, עדיין דמבלדור הצליח להכניע אותו.

ווולדמורט, טוב, וולדמורט הוא בכלל pushover ליד דמבלדור, אפילו בשיא הכוח שלו הוא לא העיז לצאת נגד דמבלדור.

ואלה שני הקוסמים הכי חזקים במאה האחרונה....

ואני מניח שדמבלדור אף פעם לא היה יוצר הורקרוקסים , הוא מבין את ההיבטים הדקים ואת הסכנות טוב מדי, הוא משיג את תקדישי המוות (או איך שלא קוראים להם בעברית), ונהיה "אדון המוות", ואז אפילו אם היה מישהו שהיה משתווה לו ביכולות, אז היה לדמבי יתרון ניכר עליו.

ואם הוא כן היה יוצר הורקרוקסים, אז הוא היה מאבד לאט לאט מהאנושיות שלו, ועם העובדה שהוא נהיה בן אלמוות... מי היה יכול לעצור אותו?

פורסם
  • מחבר

לא הוא לא גידל את הארי כבקר לשחיטה, תקרא טוב הוא גרם להארי לחשוב שהוא גודל ככה. כדי שוולדמורט לא יכול לקרוא את המחשבות שלו ולדעת שדמבי עובד עליו.

פורסם

קראתי שוב, ולא ראיתי את מה שאתה אומר.

קראתי את הזיכרון של סנייפ שהוא מדבר עם דמבי ואת כל החלק בתחנת הרכבת בראש של הארי.

זה גם לא מסתדר הגיונית, הארי לא ידע אף פעם שהוא אמור למות בשביל להרוג את וולדמורט. הוא גילה את זה רק דרך הזיכרון של סנייפ.

דמבי כן גידל אותו כבקר לשחיטה, כי זו היתה הדרך היחידה להרוג את וולדמורט

We have protected him because it has been essential to teach him, to raise

him, to let him try his strength, said Dumbledore

You have kept him alive so that he can die at the right moment?

Dont be shocked, Severus. How many men and women have you watched

die?

כמו שאתה רואה פה, דמבי לא סותר את מה שסנייפ אומר.

אני מניח שהדרך להוציא את דמבי טוב מהקטע הזה, זה שהוא ניחש (והניחושים שלו בד"כ טובים) שהארי לא ימות באמת, שרק החלק של הנשמה של וולדמורט ימות והארי יוכל לחזור...

פורסם

תפסיקו לקרוא לו דמבי :bash::s07:

פורסם

א. בשלב כלשהו נמאס לי להקליד דמבלדור, זו מילה ארוכה, קשה והאצבעות שלי מתבלבלות.

ב. אתה חייב להודות שזה משעשע .... :)

ג. דמבי דמבי דמבי דמבי דמבי דמבי דמבי דמבי דמבי דמבי דמבי דמבי

אבל, אם זה באמת מפריע לך.. אז ,אלבוס.

פורסם

אלבוס דמבי

Albus Dumby

:o

עריכה: תיקון טעות

פורסם

כשאתה אומר את זה ככה, זה נשמע כמעט עצוב.

כמעט, אבל לא...

:lol:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים