עבור לתוכן

דיון הארי פוטר למי שסיים את הסדרה, זהירות ספוילרים.

נו אז מה הציון שאתם נותנים לספר? 1,668 הצבעות

1. 1. נו אז מה הציון שאתם נותנים לספר?

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם

זהירות הדיון מלא ספולירים

מה הכי אהבתם? ממה התאכזבתם? ובסופו של דבר איך היה?

אני אישית הכי אהבתי את סיפור האהבה של סנייפ ללילי זה ענה לי על אינספור שאלות והיה מרגש למדי.

אהבתי שרולינג לא חסכה בדמויות וחיסלה אותן בכל רחבי הספר.

התאכזבתי מזה שאף אחד מ [הארי,רון,הרמינוי,ג'יני] לא מת, שלא הזיכרו מה קרה הבסוף לדארסלים,שרולינד לא גילתה מה נהיה מהארי בסוף ומי מנהל את הגוורטס עכשיו. בנוסף הסצנה הסופית נגד וולדמורט הייתה מוגזמת, ולמה לא היה אף אחד בשפ פרד? או גורג'? אני כבר לא זוכרמי מהם מת... בנוסף חלקים מסויימים של הספר היו מבלבלים מדי והמעברים הלא קשורים לשפה ארכאית גם פגעו.

והסוף, הסוף פשוט טוב מדי. חסר שם סבל כאב ויסיורים. א וגם ציפיתי שאחרי שהוא ביצע 2 קללות שאין עליהן מחילה הוא יבצע גם את האחרונה...

סך הכל סבבי בבי 9

פורסם

אהבתי את הספר! 10.

פרד הוא זה שמת. לג'ורג' נחכתה האוזן מהסקטומסמפרה של סוורוס.

בטח מגנוגל היא המנהלת. אהבתי את הקטעים עם נוויל ה"לא כל כך שלומפר בסוף" תחתארוך.

או שרולינג לא ענתה על השדאלה של המכתב המתפוצץ ש"טוני" קיבלה בספר השישי, או שפשוט לא הבנתי. מה זה "REMEMBER MY LAST"?

אהבתי את זה שהדוויג מתה בהתחלה הספר בעמ' 56! זה רק הכין אותנו לכל המתים הבלתי צפויים.

לא ממש אהבתי את זה שרון "חיקה" את הארי בלחששנות. איך לעז...? WTF? מימיקינג ארטיסט פתאום?!

לא משנה.

ספר כ"כ טוב! כשאני אהיה גדול ויהיה לי הרבה כסף, אני אקנה את כל הסידרה! :) המרקורית מבריטניה. גירסת המבוגרים כנראה.

פורסם
  • מחבר

אהבתי את הספר! 10.

פרד הוא זה שמת. לג'ורג' נחכתה האוזן מהסקטומסמפרה של סוורוס.

בטח מגנוגל היא המנהלת. אהבתי את הקטעים עם נוויל ה"לא כל כך שלומפר בסוף" תחתארוך.

או שרולינג לא ענתה על השדאלה של המכתב המתפוצץ ש"טוני" קיבלה בספר השישי, או שפשוט לא הבנתי. מה זה "REMEMBER MY LAST"?

אהבתי את זה שהדוויג מתה בהתחלה הספר בעמ' 56! זה רק הכין אותנו לכל המתים הבלתי צפויים.

לא ממש אהבתי את זה שרון "חיקה" את הארי בלחששנות. איך לעז...? WTF? מימיקינג ארטיסט פתאום?!

לא משנה.

ספר כ"כ טוב! כשאני אהיה גדול ויהיה לי הרבה כסף, אני אקנה את כל הסידרה! :) המרקורית מבריטניה. גירסת המבוגרים כנראה.

נראה שדמבלדור ופטוניה נהגו להתכתב, הכוונה היא זכרי את המכתב האחרון שלי.

פורסם

איזה להתכתב?!

היא שלחה לו מכתב בגיל 11 כשהיא מתחננת שיקבל אותה לבית הספר אפילו שהיא מוגלגית. הוא החזיר לה תשובה. כנראה דחיה, למרות שלא בטוח.

זהו. נראה לי שזה משהו שקשור למשהו שהוא אמר לה כשהארי היה בן שנה והוריו מתו.

פורסם
  • מחבר

זה לא אומר שהיא לא שלחה לו מכתב נוסף אחר כך. ויש את המכתב שצורף לעריסה של הארי.

פורסם

יש כזה דבר גרסת מבוגרים?

פורסם

ההבדל זה רק בעטיפה.

בכל מקרה אני חושב שהמצור על הוגוורטס זה פשוט הדרך שהסדרה הייתה צריכה להסתיים, Couldn't be better.

פורסם

ספר נהדר, סוף יאה לסדרה טובה.

פורסם

לא רע בכלל, אהבתי. הפריעו לי רק 2 דברים...קודם כל יש המון loose ends שלא נסגרו שם, נראה לי אפשר היה לכתוב עוד ספר רק לכסות את זה

דבר שני, ותצחקו כמה שבא לכם...needs more romance... כן כן אני יודע שזה ספר עמוס בדברים אפלים ואקשן ומה לא...אבל באמת, כמו שזה נראה רולינג לקחה סצנות שהיו בקלות יכולות להוביל למשהו, ופשוט התעלמה מהפוטנציאל הזה. עיצבן אותי רצח.

באמת אהבתי את הקטע עם סנייפ, עכשיו הכל ברור...

לא כ"כ הבנתי מה היה הקטע של היצור הזה בקינגס קרוס(כשהארי "לא" מת...)

פורסם

מאיזה פוטנציאל היא התעלמה? כל הרומנים בספר נגמרו בזוגות נשואים ב"19 Years later". היא כנראה לא כתבה הרבה כדי שלא יצא עוד ספר בעל 870 עמודים כמו החמישי, אפילו שהיא יכלה לקצר הרבה מאוד בהתחלה, איפה שהיא פשוט כל הזמן כתבה על זה שהם עברו ממקום למקום והטילו קסמי הגנה.

פורסם

while yes, they ended up all married with children(ha!), there wasnt a hint of actual romance in this book.

all ron and hermione got was one hurried kiss, during which harry told them to stop it and get serious

and same goes for harry and ginny.

one could have expect that in all this time together in a tent, things could have happen

not to mention that when he came back, hermione went apeshit on him. fine acceptable, but with a slight rewrite could have been alot better, without being longer

p.s, how does one make English writing align left?

פורסם
  • מחבר

if you don't know how to align left you have a serious problem and your place is surely not in a computers forum(use the left tag) anyway yeah! even for a book for "the whole family" there is no love story they are simply in love and thats it the love that JKR keeps babbling about is simply a bunch of hormones.

oh btw I assume that all the 0-5 are just Harry potter haters that never even read the book? stop spamming other people's threads and get a life!

פורסם

if you don't know how to align left you have a serious problem and your place is surely not in a computers forum(use the left tag) anyway yeah! even for a book for "the whole family" there is no love story they are simply in love and thats it the love that JKR keeps babbling about is simply a bunch of hormones.

oh btw I assume that all the 0-5 are just Harry potter haters that never even read the book? stop spamming other people's threads and get a life!

If you wish to write in English, at least put punctuation marks.

אה והתינוק שהיה בראש של הארי הוא וולדמורט היצור שהרס את עצמו והארי לא צריך לשים לב אליו כי זה אבוד.

פורסם

קודם כל , אני חייב להסכים עם מי שכבר אמר, סיום מעולה לסדרה משובחת במיוחד. ועם זאת....

אני דווקא לא כל כך אהבתי את הסיפור של סנייפ ולילי, כלומר, זה הגיוני והכל , אבל, זה השאיר לי טעם רע בפה.

לא מצליח ממש לשים את האצבע על מה לא בסדר פה, אולי כי זה קצת מצוץ מהאצבע... או כי ציפיתי לסיבה יותר טובה מרולינג.

כלומר, היו לסנייפ שתי אפשרויות, או שהוא היה טוב במסווה או שהוא היה רע עד הסוף. ואיכשהו, חשבתי שאם הוא יהיה טוב, תהיה לזה סיבה יותר מעניינת , הנה זו המילה שחיפשתי. אהבה, זו הסיבה הכי נדושה שקיימת (סיבה מעולה לכל הדעות, אבל, עדיין נדושה) וסדרת הספרים הזו (חוץ מהסוף של הספר החמישי) היתה הכל חוץ מנדושה.

לא יודע, ציפיתי למשהו עם קצת יותר פלפל.

לדעתי היה יכול להיות הרבה יותר מעניין אם סנייפ היה רע בסופו של דבר. (אין לי מושג איך רולינג היתה מצליחה להוציא את הארי מהבוץ במקרה כזה, אבל , ללא ספק זה היה יכול להיות הרבה יותר מעניין, מה אתם חושבים? ).

שמתם לב למשהו מוזר, בפרק החתונה שהם בורחים לבית הקפה הזה , הרמיוני אומרת שהיא אף פעם לא ביצעה לחש למחיקת זיכרון, אבל, בפרק השני כשהיא מספרת על ההורים שלה, היא אומרת שהיא שינתה להם את הזיכרון ושלחה אותם לאוסטרליה... משעשע...

עוד משהו שיש לי בעיה איתו זה שבירת המיתוס של דמבלדור. דמבלדור היה ותמיד יהיה : all mighty fuc**** Dumbledore וחבל לי מאד שהמיתוס הזה נשבר. שלא תבינו אותי לא נכון, הייתי כורת לעורך את הבוהן השמאלית אם הוא היה מנסה להוציא פיסות מידע מהספר, אבל, עדיין...

אבל, הקטעים הטובים פיצו די והותר ואפילו מעבר לכל הדברים שקצת עקיצצו לי..

גברת וויזלי מגנה על ג'יני ... priceless

רון והרמיוני , סוף סוף... כמה אפשר היה לחכות?

כל הסיפור רקע של דמבלדור, מצד אחד כמו שאמרתי , שבר את המיתוס, מצד שני , עכשיו , אנחנו מבינים מה היו התהליכים שבנו את האדם הזה, ולמה הוא עשה דברים ככה ולא אחרת.

אהבתי גם את העובדה שהוא וגרינדילוולד היו חברים בילדותם, לפחות לתקופה קצרה.. רק תחשבו איך העולם היה נראה אם אחותו של דמבלדור לא היתה מתה...

ראינו שאפילו אחרי כל מה שהוא עבר, הוא התפתה לקריאת הכוח שטמון באבן הזו, ולבש אותה... תחשבו מה היה קורה אם הוא היה מתפתה לעסוק ברצינות ב Dark Arts , הוא הצליח לנצח את גרינדילווד אפילו שלהוא היה את השרביט הכי חזק בהיסטוריה... מי היה יכול לדמבלדור במקרה כזה ? מפחיד.

פורסם
  • מחבר

דמבלדור היה טוב תמיד אך כשהוא היה צעיר הוא חשב שהמטרה מקדשת את האמצעים אך לאחר מכן שינה את דעתו,הוא חשב ש"קסם אפל" גם יכול להיות משומש למטרות טובות.

ובקשר לקסמי זכרון, נראה שיש הבדל בין מחיקה לשינוי זכרון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים