עבור לתוכן

האם כדאי לעשות יג' ויד'?

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות, אבל מה שאני רוצה הוא להוציא תואר ראשון וגם שני בכלכלה ועסקים ואז לעבוד בחברת הייטק או כל דבר אחר, שבו יהיה לי פרנסה טובה.

• תגובות 71
  • צפיות 7.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

^^^^^^

זה כבר לא קשור לתחום אם תרצה ללמוד כלכלה אז כמעט ואין קשר להנדסאים

אני מכיר את הכיתה המקבילה במכללה שלמדו אלקטרוניקה,ואני לא חושב שמישהו מהם יחטף לסוג כלשהו של עבודה..

זה כבר לא קשור למקצוע גם אני מכיר חבורת פושטקים שהם לא משהו

פורסם
  • מחבר

אז זאת אומרת לפי איך שאני רוצה עדיף לי כבר לעשות 3 שנים צבא ואז אונברסיטה, לא?

פורסם

אז זאת אומרת לפי איך שאני רוצה עדיף לי כבר לעשות 3 שנים צבא ואז אונברסיטה' date=' לא?

[/quote']

אם אתה רוצה ללמוד כלכלה אז עדיף שתשרת 3 שנים וזהו . אלה עם יש הנדסאי כלכלה שלא שמעתי עליו (למרות ששמעתי מהנדס תעשיה ונהול)

פורסם

אז זאת אומרת לפי איך שאני רוצה עדיף לי כבר לעשות 3 שנים צבא ואז אונברסיטה' date=' לא?

[/quote']

בהחלט , תתגייס , ואחרי הצבא תעשה תואר ראשון

פורסם

תודה על התגובות' date=' אבל מה שאני רוצה הוא להוציא תואר ראשון וגם שני בכלכלה ועסקים ואז לעבוד בחברת הייטק או כל דבר אחר, שבו יהיה לי פרנסה טובה.

[/quote']

למרות שאפשר ללמוד את זה בעתודה רגילה יש לי חבר אחד שכבר עכשיו מבואס מזה שיש לו עוד 3 שנים של לימודים ואז עוד 6 שנים של צבא

פורסם
  • מחבר

למרות שאפשר ללמוד את זה בעתודה רגילה יש לי חבר אחד שכבר עכשיו מבואס מזה שיש לו עוד 3 שנים של לימודים ואז עוד 6 שנים של צבא

מממממ.... 9 שנים :-X

לא תודה, זה נראה לי יותר מידיי.

פורסם

לא עברתי על כל התגובות, אבל קיבלתי את הרושם שרוב ממליץ לא ללכת על זה. נספר לך מהצד שלי, שאולי קצת פחות שיגרתי.

אני לא התגייסתי לצבא מסיבות רפואיות, ועדיין הלכתי ליג' יד'. הרבה שאלו אותי למה לעשות כזה דבר, אם הייתי יכול ללכת ישר לאוניברסיטה. התשובה שלי הייתה פשוטה מאד- זמן ועצבים. ללכת ליג' יד' זה הרבה יותר קל וקצר מאשר ללמוד 4 וחצי שנים באוניברסיטה. האווירה שם יותר קלילה, הלכתי עם חברים מהתיכון, והשיעורים עצמם היו יותר קלים. כדאי לזכור גם שאם יש לך הנדסאי, כדי לקבל תואר ראשון בד"כ לא צריך לעשות את כל המסלול מההתחלה- יש מסלול מקוצר להנדסאים. בחלק מהאוניברסיטאות זה קצר יותר, בחלק ארוך, אבל עדיין- קצר יותר מתואר מלא זה כמעט בטוח.

בקיצור סיימתי יג' יד', יצאתי לחפש עבודה- הראיון הראשון שהלכתי אליו קיבלו אותי. וכשהתחלתי לעבוד ראיתי שהיו איתי לפחות עוד 4 שרק סיימו הנדסאי תוכנה, ולא תואר ראשון. וכולם היו מביני עניין.

מאז עזבתי את העבודה ההיא ועברתי בעוד שני מקומות אשר קיבלו אותי לעבוד למרות המחסור בתואר (יש לציין שאלו שני המקומות היחידים שניסיתי, אפשר לקרוא לזה 100% סיכויי הצלחה). מה שאני רוצה להגיד הוא שתואר ראשון זה באמת רושם אחר והכל, אבל אם יש לך הנדסאי תוכנה ואתה בעל מקצוע שיודע מה הוא עושה- אין לך מה לדאוג.

לגבי המשכורת- גם מי שהוא "רק" הנדסאי תוכנה מקבל יופי של כסף, אין מה לדאוג.

פורסם
  • מחבר

אז זהו, אני במגמת תעשייה וניהול ולא הנדסת תוכנה, אם הייתי בהנדסת תוכנה אז בכיף, כל הקטע שאיך כל זה משתלב בתחום התעשייה וניהול.

פורסם

כול עוד יש מפעלים שצריכים שידאגו לפעילות שוטפת של המפעל כלומר מלאי , ניירת , כוח אדם ודברים כאלה אז יש צורך בהנדסאי תעשיה וניהול . בהרבה מקומות לא משתלם להעסיק 1 עם תואר 1 עם עקיף הפעילות שלו

פורסם
  • מחבר

בסדר, אני אשאל כבר בביה"ס איך זה ישולב עם תעשייה וניהול.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים