עבור לתוכן

האם כדאי לעשות יג' ויד'?

Featured Replies

פורסם

אז אתה עושה שנתיים קורס במקום סימסטר מסכן אחד, איפה ההיגיון פה?

איפה אתה חי לעזאזל? הנדסת תוכנה - פאקינג 4 שנים כשבשנה הראשונה לפחות יש לך סמסטר קיץ (3 סמסטרים בשנה)

אתה לומד שנתיים, 5 סמסטרים, ונשאר לך עוד 5 למהנדס :s07:

לכל הנדסאי נותנים נ"ז,אני חושב שראיתי בכמה מכללות שנותנים עד 30 נ"ז.

יפה, אנחנו מקבלים 70 ומשהו או 80

וליאור מפיך נשמע ש 5 סימסטרים זה קצר וזה ממש לא ככה תואר מהנדס שלם זה 8 סימסטרים

תקרא שוב, ואצלנו זה לא 8 סמסטרים אלא מינימום 9

אבל יג' יד' לא יעזרו לך בזה גם, אז חסכת לעצמך כמה נקודות, זה פחות מחצי סמסטר... אבל לפחות יש לך את הבחירה איפה לעבוד ולא להיות מקובע לצבא.... ובנוסף לא סתם ביזבזת שנה....

הנדסאי שווה אך ורק אם אתה לא מתכוון ללמוד אחרכך! זה נותן לך פור על אנשים עם רק בגרות ונסיון מוגבל... וזהו!

אם אתה רוצה להתקדם בחיים, זה לא שווה את זה.

אם אתה לא יודע לפחות אל תנפיץ

• תגובות 71
  • צפיות 7.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אתה עושה הנדסאי שנתיים?

פה כתוב במפורש:

"

פטור מלימודים אקדמיים על בסיס לימודים לא אקדמיים אפשרי רק בלימודים ברמת התואר הראשון. לא תתאפשר הענקת פטור על בסיס לימודים לא אקדמיים במסגרת הלימודים לתואר שני.

2. מוסד להשכלה גבוהה רשאי, אך לא חייב, להעניק פטור מלימודים אקדמיים ברמת התואר הראשון על בסיס לימודים לא אקדמיים (לרבות לימודי חוץ במוסד אקדמי) , עד להיקף מקסימלי של 30 נ"ז, על בסיס ענייני ולגבי קורסים רלוונטיים בלבד, שקיימת הלימה בתכנים בינם לבין קורסים מקבילים בתכנית האקדמית. לא יינתן פטור ממקצועות יסוד/ליבה/מבואות שבתכנית האקדמית.

3. לימודים לא אקדמיים לעניין זה הם לימודים במוסד עלתיכוני הנפרשים על פני שנתיים לפחות או לימודי חוץ במוסד אקדמי"

http://www.che.org.il/template/default.asp?PageId=123&parentId=127&catId=30&maincat=12

פורסם

איפה אתה חי לעזאזל? הנדסת תוכנה - פאקינג 4 שנים כשבשנה הראשונה לפחות יש לך סמסטר קיץ (3 סמסטרים בשנה)

אתה לומד שנתיים, 5 סמסטרים, ונשאר לך עוד 5 למהנדס :s07:

יפה, אנחנו מקבלים 70 ומשהו או 80

תקרא שוב, ואצלנו זה לא 8 סמסטרים אלא מינימום 9

אם אתה לא יודע לפחות אל תנפיץ

ליאור תוכנית כמו שלך מאוד משתלמת וכדאית (קריצה לפותח התראד ;) )

אבל ההנחיות של המועצה להשכלה גבוהה לא לתת יותר מ 30 נק' פטור להנדסאים

לכן פותח התראד כדאי לך לברר היטב את הנושא הזה , אחרת בזבזת שנתיים מהחיים שלך ....

פורסם

אתה עושה הנדסאי שנתיים?

פה כתוב במפורש:

"

פטור מלימודים אקדמיים על בסיס לימודים לא אקדמיים אפשרי רק בלימודים ברמת התואר הראשון. לא תתאפשר הענקת פטור על בסיס לימודים לא אקדמיים במסגרת הלימודים לתואר שני.

2. מוסד להשכלה גבוהה רשאי, אך לא חייב, להעניק פטור מלימודים אקדמיים ברמת התואר הראשון על בסיס לימודים לא אקדמיים (לרבות לימודי חוץ במוסד אקדמי) , עד להיקף מקסימלי של 30 נ"ז, על בסיס ענייני ולגבי קורסים רלוונטיים בלבד, שקיימת הלימה בתכנים בינם לבין קורסים מקבילים בתכנית האקדמית. לא יינתן פטור ממקצועות יסוד/ליבה/מבואות שבתכנית האקדמית.

3. לימודים לא אקדמיים לעניין זה הם לימודים במוסד עלתיכוני הנפרשים על פני שנתיים לפחות או לימודי חוץ במוסד אקדמי"

http://www.che.org.il/template/default.asp?PageId=123&parentId=127&catId=30&maincat=12

לא שנתיים אלא 5 סמסטרים, מנובמבר שעבר ועד יוני הקרוב

או במילים אחרות זה לא תואם לתנאי 3 שלך

פורסם

אם ככה אז בהחלט נשמע טוב :xyxthumbs:

פורסם

לאור התוכנית שלך היא יוצאת דופן וכדאית,

כל שאר מסלולי ההנדסאים מקבלים לכל היותר 30 נק זכות לכל היותר (על פי החלטת המועצה להשכלה גבוהה)

פורסם

טכנית יש 3 סמסטרים בשנה הסמסטר שבין השנה 1 ל2 בכול מקרה לא לומדים ככה שהנדסאי לומד 4 סמסטרים אלה אתה מחשיב את הפרוייקט

פורסם

לא ציינתי גם שאנחנו משלמים 1200 שקל לשנה בכל אחת מהשנתיים האלו

טכנית יש 3 סמסטרים בשנה הסמסטר שבין השנה 1 ל2 בכול מקרה לא לומדים ככה שהנדסאי לומד 4 סמסטרים אלה אתה מחשיב את הפרוייקט

כל הסטודנטים להנדסת תוכנה אצלנו לומדים 3 סמסטרים בשנה הראשונה

פורסם
  • מחבר

עשיתם לי בלבול מוח, שווה או לא שווה, תגידו מה ייקרה מהתחלה אם אני הולך לעשות יג' יד'...

פורסם

אי אפשר להגיד תשובה מוחלטת,היתרונות והחסרונות כבר נאמרו,יתרון חשוב זה הניסיון שתצבור בצבא,אחרי הצבא תוכל לעבוד כהנדסאי ולהשלים לB.SC.

החיסרון הוא שאם תוציא תואר בכל מקרה, אז למעשה בזבזת שנה ומשהו (שנתיים אם אתה עושה מסלול רגיל ללא פטורים).

פורסם

עשיתם לי בלבול מוח' date=' שווה או לא שווה, תגידו מה ייקרה מהתחלה אם אני הולך לעשות יג' יד'...

[/quote']

פשוט מאוד : השאלה היא כמה נק' זכות מכירים לך , כשתרצה לעשות תואר ראשון .

ההנחיה הרגילה היא היא עד 30 נק' מקסימום . (לתואר ראשון בהנדסה צריך 120-160 נק' )

לכן זה ממש בזבוז של שנתיים מהחיים שלך

אבל אם יש תוכנית הנדסאי שמכירה לך משהו כמו 60-70-80 נק' זכות , אז כדאי ומשתלם .

לכן תברר מראש כמה נק' זכות יהיה מוכר לך לתואר ראשון .

פורסם
  • מחבר

אז ממה שהבנתי אני צריך לשאול בביה"ס שלי כמה נותנים נקודות זכות ואז להחליט אם זה משתלם, כן?

פורסם

תחשוב אם זה הכרחי בשבילך ..אם אתה תלמיד של 90+ אני לא חושב שיש טעם לדחות תגיוס בשנתיים.

אני לא יודע איך זה הולך במגמה שלך אבל אפשר לעשות י"ג ואז להגיע לקרבי- מה שיוצא שזה בזבוז קטלני, אבל אם עושים י"ד אז זה במקצוע בטוח- זה חוק ממה שהבנתי.

הבעיה היא ש"במקצוע בטוח" בהנדסת תוכנה זה לא מחייב להיות תכניתן אלא אפשר להגיע למשו טכני וזה קצת מבאס... :-\

פורסם
  • מחבר

אפשר לעשות יד' מבלי לעשות יג'?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים