עבור לתוכן

האם כדאי לעשות יג' ויד'?

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני כרגע עולה ליב', אני יודע שהשאלה הזאתי עוד לא רלוונטית בגלל שיש עוד זמן להחליט אבל בגלל שיש לי כמה תוכניות לעתיד רציתי לדעת עכשיו כי זה חשוב לי.

תוכלו להגיד לי מה הייתרונות ומה החיסרונות או כל פרט אחר שאם אני עולה/לא עולה ליג',יד' איך זה משפיע עליי?

אמרו לי שאם אני עושה יג',יד' אז אני אצטרך לעשות 5 שנים צבא, זה נכון?

קצת פירוט עליי:

*אני לומד בביה"ס טכנולוגי בעמל במגמת תעשייה וניהול.

*אני בכיתה רגילה ומקבל ציונים בינונייים (70-80 בממוצע).

• תגובות 71
  • צפיות 7.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני סיימתי כיתה יב' בטכני והחלטתי שלא ללכת להנדסאים, למרות שהתקבלתי.

פורסם

יג יג זה כאלה שלא התקבלו לאקדמאית\אנשים עם פרופיל גבוהה ואחים.

עדיףך לך לנסות להתקבל לאוניברסיטה ואם אתה לא מצליח אז י"ד זה בסדר כי אתה יכול להשלים מזה תואר ובוגרי י"ד יכולים להרוויח 15+ אחרי הצבא

יג לא שווה לעשות אלא אם אתה מנסה להתחמק מקרבי.

פורסם

כבר היה כאן דיון כזה לא מזמן...

וכפי שאמרת - זה ממש לא רלוונטי כרגע מאחר ואת ההחלטה הזאת אתה תצטרך לקבל ביחד עם שיקולים בנוגע לגיוס שלך, וכידוע התהליך הזה נכנס להילוך מהיר באמצע-סוף י"ב.

פורסם
  • מחבר

קיצר, לא כדאי (אולי רק יד'), והאם זה נכון שאח"כ אני צריך להשלים 5 שנים בצבא?

פורסם

שלוח לי לפני איזה חצי שנה מהצבא הזמנה להתגייס לתפקיד שנקרא "מרום טכנולוגי" והזמינו אותנו לשם על מנת שנוכל להתרשם, לראות מה זה וכו'.כשהייתי שם והבכירים של הבית ספר ועוד כל מיני אנשי צה"ל למיניהם הסבירו לנו כמה דברים.

1.שזה תואר הנדסאי שאותו נעשה נעשה שנתיים בכיתה י"ג-י"ד ב"עמל" בבאר שבע, במקום להתגייס לצה"ל, נתחיל ללמוד בבאר שבע ובגלל שזה מהצבא יעשו לנו שם הנחה.

2.ואחרי השנתיים האלה נצטרך לשרת שלוש שנים בצה"ל(ככה יוצא שתשרת 5 שנים בצבא כמו שאמרת), ככה שיוצא שרק בגיל 20 נתגייס,וכמובן שבצא נשרת במשהו שקשור לתפקיד הזה(שלפי הסרטון שראיתי בכלל לא מעניין לדעתי). ואח"כ יוצאים יוצא עם תואר הנדסאי+ניסיון...ואמרו לנו שם שחברות ההיטק פשוט יחטפו אותנו אח"כ.

3.תנאי הקבלה- שזה היה משהו מוזר כי התנאים הם תעודת בגרות מינימלית עם 4 יחידות אנגלית אני חושב וזהו. אז חשבתי שזה קצת מוזר והחלטתי ללכת לשאול מספר תלמידים שלומדים שם(הם היו בבית ספר באותו זמן) איך הלימודים והאם הם באמת כמו שהמנהל של הבית ספר מתאר אותם, הוא אמר לי ככה: דבר ראשון הם חיכו שלא יהייה איזה מרצה בסביבה או משהו, ואז אמרו שזה סתם חרא ולא שווה לעשות את זה,רק אם בכלל אין לך ברירה אחרת אז אולי תשקול לעשות את זה. בקיצור אם לזה אתה מתכוון אז המלצתי לך, אל תמשיך יג-יד, תעשה פסיכומטרי ותנסה להתקבל לאוניברסיטה. אני בכל אופן לא הלכתי על זה.

מקווה שעזרתי ;)

פורסם
  • מחבר

אז הקטע הוא שאני מתכנן לקנות קטנוע, אם אני יימשיך יג' יד' אז בכיף הולך השניים.

אם לא שווה כמו שפה אומרים אז עדיף לי בכלל לא לקנות, כי אני אשתמש בו רק שנה ואפילו פחות.

פורסם

אז תחסוך כסך ואחריי הצבא תקנה אופנוע רציני לאוניברסיטה :P:P

ד"א מה עם הניסיון שצוברים במהלך שלוש שנות השירות? זה חייב להיות משמעותי (לטובה)

פורסם

תנאי הקבלה הם 3 יח' אנג' ומט' ויח' 1 בעיברית זהו .

שורה תחתונה אם אתה די אוהב את התחום (ויש מגוון רחב של הנדסאים כך שתוכל לבחור לך 1 מתאים ) לך על זה בלי לחשוב פעמיים . בגלל הרבה סיבות משכורת ניסיון צבאי מקצוע מאתגר וזה גם מקצוע עם די הרבה כבוד בצבא (לפעמים יותר מאשר הקרביים )

פורסם

אם תלך ליג יד תקח בחשבון שזה שנתיים לימודים+ 3 שנים צבא+2 קבע בצבא עם משכרות טובה משהו בסגנון 7 +-.

פורסם

לאיזה מקצוע ביג חשבת ללכת עם המגמה שלך?("תעשייה וניהול" אמרת..)

ואם אתה עושה יג' , אל תעשה יד זה בזבוז. אחרי הצבא ובצבא לא ממש איכפת להם מהתואר הזה...

בעיקרון היג' נועד לבטל לך את הפרופיל וככה נפתחים לך עוד אפשרויות, עם עדיפות גבוהה מאוד למקצוע שלמדת ביג'.

תפרט לאיזה מקצוע חשבת ללכת אם תילך ליג...

פורסם

^^^^

עדיף הנדסאי על טכנאי בלי קשר למקצוע הפרש של חצי שנה ושדרוג רציני במשכורת

פורסם
  • מחבר

רגע, מזאת אומרת הנדסאי או טכנאי? אני בבתעשייה וניהול...

אם אתם אומרים שאני יהיה שנתיים בצבא בקבע, האמת היא לא אכפת לי כל עוד אני מקבל משכורת טובה.

פורסם

הנדסאי = י"ג י"ד

טכנאי = י"ג

אגב אני אישית לומד ב"עמל" בב"ש (אבל לא במרום, אלא בעתידים)

לנו בהנדסת תוכנה דואגים מצוין (רוב המרצים הם באמת מהשורה הראשונה בארץ)

אבל זה לא י"ג י"ד רגיל, אצלנו הקורסים שלומדים ב"עמל" (שהיא מכללה טכנולוגית) נותנים נקודות זכות במכללה אקדמית

ככה שאחרי שסיימת י"ד נשאר לך בערך 5 סמסטרים עד שמסיימים את התואר

פורסם

אז אתה עושה שנתיים קורס במקום סימסטר מסכן אחד, איפה ההיגיון פה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים